-
Uskoro prvi IVF u Mariboru-sta, kako?
Evo i ja sam novi kandidat za IVF. Odlucila sam se za Maribor, danas sam kontaktirala sa klinikom i rekli su da ce termin za konsultacije znati 07.04. kad prof. Vlaisavljevic dodje sa puta. Uz pomoc Vasih neiscrpnih tekstova dobila sam osnovne informacije o samom postupku IVF, na topicu Ine33 "Maribor sve na jednom mjestu" sam saznala sve detalje vezane za postupak pa bi bilo suludo da Vas gnjavim novim pitanjima i podpitanjima. Zelim da mi se jave djevojke iz BiH koje su isle u Maribor, a naravno i druge djevojke koje bi mogle da mi pomognu na pocetku. Po ostalim djevojkama sam skontala da su konsultacije mjesec do 2 nakon razgovora telefonom a postupak godinu dana od dana konsult. Zanima me kako su djevojke iz BiH dobile vizu za Sloveniju i koji dokumenti su im potrebni za dobijanje iste? Sta mi je potrebno iz Maribora kao osnov za vizu ( zakazan termin na papiru ili sta vec?) da bi lakse zavrsila u ambasadi u Sarajevu? Svaka nova informacija mi je dobro dosla u iscekivanju konsult. i postupka. I ima li izuzetaka da je neko stigao na postupak prije godinu dana?Pozzzz
-
Slucajno sam trazeci nesto drugo naisla na ovu temu pa eto da, mozda ti bude od pomoci. A za ostalo ce ti se sigurno jos tko javiti. Sretno!
-
sandric ja ti mogu samo zaželjeti dobrodošlicu ! :D
-
Inin post sto i kako u Mariboru meni je bio vodic za moj prvi postupak. Evo ti linka i puuuuno srece
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ivatne+klinike
-
sorry sandric sto ti otkrivam toplu vodu ... trebala bih pazljivije citati postove
-
Dobrodošla sandric!
Možda bi bilo dobro da postaviš svoja pitanja na Potpomognutoj u privatnim klinikama. weva je iz BiH i išla je nedavno u Mb. Sigurno ima još cura koje tamo zavire povremeno jer je to jedna od posjećenijih tema.
Sretno!
-
pozdrav za imenjakinju. do 5 meseci pred postupak treba da posaljes fotokopiju pasosa od tebe i tm u kliniku i oni ce ti poslati papir na kome pise da ides u sloveniju na lecenje. sa tim papirom ides u ambasadu,naravno nazoves ambasadu da se raspitas sta ti jos treba od papira,zakazes termin i resena stvar. vizu sigurno dobijas,zato i saljes kopije u maribor posto oni to prosledjuju ambasadi,bar ja tako mislim.
takodje bi trebalo da se raspitas za smestaj u mariboru na vreme,tj.ci saznas termin ivf-a.
-
Kao prvo, dobro nam dosla i sto prije otisla medju trudnice
cestitam na izboru klinike - super je da si zaobisla maltretiranje u BiH.
sto se Mb tice, sve ce se rijesiti kao od sebe - klinika zavrsi sve sto treba oko dokumentacije. sljedeci put kad se cujes sa sestrom J. ili M., samo reci da vam treba viza, one ce ti objasniti sta trebas napraviti.
viza za nas koji putujemo na lijecenje je besplatna, samo ti treba fotografija, kopija pasosa, popunjen formula, putnicko osiguranje i validan pasos - potrebno je i navesti gdje cete biti smjesteni. viza bude gotova za 3-4 radna dana.
a sto se tice postupka, pretraga - ponesi sve sto imate dokumentacije na prve konsultacije, dalje ce ti vec prof. V reci sta treba dodatno poslati.
sretno!