Slucajno sam danas na terapiji dohvatila novu Graziju u kojoj, mislim, pisu o Rodama. Clanak se nalazi, ako se dobro sjecam, na stranici 51.
Matea Roscic, u clanku o 'alfa majkama', pise o 'Mamzilama s Crnomerca', koje odvoze djecu u najbolje skole cak pet stanica udaljene, promoviraju dugo dojenje, znaju najbolje pedijatre... U parku ce zaskociti mladu majku i natjerati je da se osjeca manje vrijednom i, onako opcenito, neznalicom. Doticna Ema H., po zanimanju psiholog, ima(la je) velikih problema s tim 'Mamzilama'. Spominje se i neko siroto dijete roditelja vegetarijanaca koje moli drugu djecu da ih nahrani mesom.
Ovo je sazetak onoga sto sam procitala - nisam bas bila u mogucnosti istrgnuti stranice ili sakriti cijeli casopis pod majicu.![]()
Naravno, ne znam jesu li spomenute Mamzile stvarno Rode, ili nisu, ali nacin na koji autorica pise podsjeca na nacin na koji, ponekad, ljudi dozivljavaju Udrugu i njezine podupiruce clanove/prijatelje. Ljiljana Buljan Flander takodjer, cini se, ima puno toga protiv 'takvih' stavova - u kratkim crtama - zena ne moze biti samo majka. Ne sjecam se vise sto sam citala.
Mozda netko ima spomenute novine i moze skenirati clanak? Koliko vidim, na netu nema nista, ali moram priznati da nisam imala vremena dati si previse truda za potragu.