ja sam sa prvim djetetom započela dohranu sa 6 i pol mj i to na inzistiranje moje sestre koja ga je doslovno sjela na sebe i gurnula mu žlicu u usta a on je prihvatio bez problema . Ja san bila uvjerena da mu još nije bilo vrijeme , a njegovo stalno trazenje sise bi protumačila kao da je željan mame , da jednostavno voli sisati svako malo , ali kad je počela ta jaaako lagana dohrana , mali je napokon dobio svoj red , a ja sam shvatila da njegovo neprestano sisanje je bio znak gladi , jednostavno cica više nije bila dovoljna , i on je bio spreman za nadohranu . Žalosno što je to primjetila moja sestra a ne ja , al šta ćete , prvo dijete , ja posesivna , mlada i sve ostalo . Uglavnom spasila sam se kad sam mu počela davati krutu hranu , a nastavio je i s dojenjem do 14 mjeseci . Danas mu je 2.7 mj i taj mali jede doslovno sve što vam pada na pamet , obožava kupus na sve načine , jedino ne voli slatkiše (što je super ) , grickalice mu ne predstavljaju ništa niti ga možemo prudobiti ičim od takvih stvari i to mi je super . Ne kuham mu posebno več odavno jede sve što jedemo i mi . Isto sam mu počela s voćem , poslije su mi govorili da sam falila , da sam trebala ovako ili onako , da mi neće htjet nakon slatkog jest žitarice , povrće i ostalo , međutim on je bio otvoren za sve osim čokolino i slične papice koje završavaju na lino . Curi smo počeli s dohranom ranije , s nekih 5 mj i par dana , ja sam počela gubiti mlijeko , ona je postajala nervoznija , smatrala sam da je spremna pa smo srartali kao s bracom ali ona je reagirala drukčije , voće obožava , a juhicu povrće , žitarice itd još uvijek nije baš oduševljeno prihvatila , a lina recimo voli . Sve je to relativno od djeteta do djeteta , sad se pitam jesam li možda previše uranila , jesam li trebala baš početi s voćem a ne slijediti nekakav red kako bi to trebalo ići , da li bi onda bilo drugačije ? Pobijedit ću ja nju u tom njenom negodovanju , neću je siliti al neću ni odustati pa da bude po njenom ali eto ipak mi je danas žao što nisam voće ostavila na zadnjem mjestu , što je nisam mogla dojiti koliko sam htjela (bila je u pitanju viša sila) , i što se nisam strpila barem još nekih mjesec dana . Taj mjesec nama je ništa a njima sigurno puno znači , u to sam danas uvjerena . By the way , moja prijateljica je počela s dohranom s 3 mj i 10 dana , i to voćem , šta je tek to ???