Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Beba sisa prst u stomaku

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Beba sisa prst u stomaku

Pre dve nedelje na ultrazvuku je ginekolog video da beba sisa prst, a danas je ponovo u takvom polozaju kao i prosli put i sisa prst. Da li je to normalno? :? Da li je zabrinjavajuce sto je jos uvek u tom polozaju? I da li neko ima slicno iskustvo? :?

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da, to je normalno i vjerovatno sasvim slucajno sto ste je ponovo zatekli u istom poslu
    i mali savjet, zaista nije potrebno raditi UZV svakih dva tjedna. Pogledaj malo ovaj tekst Drugo lice ultrazvuka

Uzivaj u trudnoci punim plucima

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Srecice, hvala na odgovoru. Pogledala sam taj link i sada me je to malo zabrinulo, jer za dve nedelje idem na redovnu kontrolu kod mog ginekologa i opet cu ici na ultrazvuk, a sada sam bila kod druge ginekologice, jer sam se nesto zabrinula. Ipak, necu vise preterivati sa odlascima na ultrazvuk.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Moj je isto sisao palac u trbuhu, ali nije kad se rodio uopće

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moja mlađa kćer je u trbuhu imala gotovo cijelu šaku u ustima.
    kad se rodila radila je isto dok nije otkrila palac i sad siše palac; isključivo lijevi (ima godinu dana)...
    neznam kako se i dal se treba toga riješiti...neki kažu da može iskriviti zube, neki su imali problema s kožom na prstu, al zapravo nigdje nema nekog službenog stava ili preporuke. barem ja nisam našla.

pa sam išla nekom svom logikom da ako ima potrebu za sisanjem (što se tiće cike nije htjela sisati van obroka jel ju je curenje mlijeka živciralo) i ako ju ona na taj način zadovoljava pustila sam ju. isto tako draže mi je nekako bilo da siše dio svog tijela nego dudu varalicu jel su mi one koma

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja idem svaka 4 tjedna na UZV i na zadnja 2 maleni dudla prst nemilice a šta će radit sam unutra, igrat pasijans??? - reče moj muž

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Hvala vam puno svima na odgovorima. Sada mi je mnogo lakse.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

i ja sam brinula. još uvijek brinem oko svega i svačega ali šta vrijeme više prolazi manje. nekako kao da ga više osjećam pa me manje strah

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gledam već para dana ovu temu i nekako mi je glupo bilo što pisati, ali nekako moram u ovaj kasni sat istresti to iz sebe.

Cure drage, žensko tijelo je genijalna stvar, dizajnirano evolucijom da od jedne jedine stanice stvori novi život, da ga hrani, mazi i njeguje.

Današnji totalno medikalizirani pristup trudnoći potpuno nas je otuđio od vjere u ta naša tijela. Tražimo uvijek potvrdu negdje izvana da je sve ok.
    A dobijemo samo sumnje.

Anja, zaista ne znam što ti je liječnik rekao na pregledu kad si posumnjala da nešto ne bi štimalo od takve totalno slatke situacije kao što je sisanje prstića. Nemoj me krivo shvatiti, dapače drago mi je kad netko na forumu nađe utjehu za bilo kakvu sitnicu. Ipak smo u trudnoći usmjerene samo na jedno, a to je da nam beba bude zdrava.

No teško mi bude pri pomisli da umjesto da od prenatalne skrbi dobijemo savjete, ohrabrenja i informacije dobijamo brige, brige, brige...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    Gledam već para dana ovu temu i nekako mi je glupo bilo što pisati, ali nekako moram u ovaj kasni sat istresti to iz sebe.

Cure drage, žensko tijelo je genijalna stvar, dizajnirano evolucijom da od jedne jedine stanice stvori novi život, da ga hrani, mazi i njeguje.

Današnji totalno medikalizirani pristup trudnoći potpuno nas je otuđio od vjere u ta naša tijela. Tražimo uvijek potvrdu negdje izvana da je sve ok.
    A dobijemo samo sumnje.

Anja, zaista ne znam što ti je liječnik rekao na pregledu kad si posumnjala da nešto ne bi štimalo od takve totalno slatke situacije kao što je sisanje prstića. Nemoj me krivo shvatiti, dapače drago mi je kad netko na forumu nađe utjehu za bilo kakvu sitnicu. Ipak smo u trudnoći usmjerene samo na jedno, a to je da nam beba bude zdrava.

No teško mi bude pri pomisli da umjesto da od prenatalne skrbi dobijemo savjete, ohrabrenja i informacije dobijamo brige, brige, brige...
    potpisujem!!!

puno informacija umjesto olakšanja zadaje nam sve više briga , čini se.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa

A dobijemo samo sumnje.

Potpuno si u pravu. Bez razloga sam brinula.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bubimira,
    moja mala nečakinja (5,5godina) još uvijek intenzivno siše palac.
    Palac joj je tanji od drugih prstiju, vilica joj se iskrivila. Ne samo zubi, nego i čitava vilica!
    Mislim da su tu njeni roditelji jaaaaako krivi što nisu ništa poduzeli na vrijeme, jer malena je ovisna o palcu..
    Nemoj to tako olako shvaćat...
    Ovo je naravno samo savjet, možda je malena poseban slučaj...

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Iva B ali to što siše beba u stomaku i što siše djevojčica od 5 godina po meni nije isto
    Moj mali na svakom ultrazvuku širi noge i pokazuje pišonju - zar da se sad brinem oko toga? I dal to govori o njegovom karakteru?
    Sisanje je prirodan refleks - bebe to instinktivno rade - u kasnijoj dobi mislim da više ima veze s utjehom i nesigurnosti, ali ne bih o tome znala toliko da se raspišem.

Kad su ovakve teme u pitanju, skoro pa bih i izbacila ultrazvuk potpuno iz upotrebe ili bar da se majkama ne dopusti gledanje istoga ako ćemo brinuti zbog svake gluposti. Nemojte me krivo shvatiti, ja nemam ništa protiv ultrazvuka, čak sam se bila raspisala ne onoj temi Odbijanje ultrazvuka, ali u ovakvim slučajevima bi ga bilo bolje odbiti. Ne želim zvučati grubo, pa skužajte ako je tako ispalo

Ja se dosad ni oko čega u trudnoći nisam brinula. U 13 tjednu mi je dijagnosticiran hematom na posteljici, ni tada se nisam brinula, informirala sam se i vidjela da se u dosta slučajeva on sam povuče i tako je bilo i kod mene. Nisam se brinula ni oko skrećivanje cerviksa niti se sad brinem što je malac još okrenut glavicom gore - jer se ne želim brinuti oko toga. Kao što Scarlett reče - Zabrinut ću se sutra. To nisu stvari na koje ja mogu izravno utjecati, a osobito ne brigom, pa čemu onda briga?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa
    Moj mali na svakom ultrazvuku širi noge i pokazuje pišonju - zar da se sad brinem oko toga? I dal to govori o njegovom karakteru?
    Moj je mali to isto radio na svakom pregledu, a sad se ne da presvući.... imam slike u krupnom planu.... dok mislila da je to fora.... a zbog komplikacija sam bila na poprilično uzv-a

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Betty, samo sam pisala Bubimiri!!
    I ja mislim da nema ništa slađe od bebe koja ima palac u ustima. Čak sam ja to pokušavala naučiti svoju Lucku, jer je bila non-stop na ciki, ali mala se nije dala...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Mirtica prvotno napisa
    Citiraj betty blue prvotno napisa
    Moj je mali to isto radio na svakom pregledu, a sad se ne da presvući.... imam slike u krupnom planu.... dok mislila da je to fora.... a zbog komplikacija sam bila na poprilično uzv-a
    Tako je i moj stariji stalno pozirao ali je on i poslije (dan danas ) stalno gol.

Najveća fora mu je gol pretrčavati po stanu

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Iva ...ne brini...
    nema ona cijeli dan prst u ustima, to joj ipak ne bih dozvolila. samo dok ju uspavljujem, znači 2 puta dnevno s tim da čim zaspi prst više nije u ustima.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

moja je beba usred ultrazvuka stavila prstic u usta i potpuno se smirila, ginekologica kaze da to vjerojatno radi kad ide nanati jer ju to smiruje Meni to taaako slatko, svako malo gledam tu slicicu!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •