-
ja sam isto bila pušačica i to stravstvena, ali čim sam vidila plus prestala sam. Zapalila sam dosad u trudnoći sve skupa možda pet cigareta (to nakon tog "prestanka").
Potpuno razumijem želju za cigaretom, no isto tako mislim da ako sam ja prestala može svatno. Iako se meni cigareta nije zgadila, već sad sanjam kako ću kad prestanem dojit opet počet...
E sad, ako zbilja hoćete prestat moj vam je savjet da se ne hvatate za te priče o porođajnoj težini - tu uvijek ima iznimaka, dakle ništa se ne dokazuje.
Ono što je meni najgore kod pušenja u trudnoći je smanjen dotok kisika bebi. I to zdravom logikom možete shvatiti, ako pušite i sebi smanjujete "dotok" kisika, pluća rade s manjim kapacitetom, stanete brže stare i propadaju. Meni to sve nije bilo bitno ako se radi samo o meni...ali pomisao da bebi oduzmem nešto toliko esencijalno za razvoj kao što je kisik :/
Još nešto s tim kisikom, čitala sam davno onu knjigu Vrli novi svijet u kojem je svijet podijeljen na kaste. Alfe su najpametnije a Delte su imbecili. Kod njihovog "uzgoja" Alfe su dobivale najviše kisika a Deltama su smanjivali dotok. Eto, znam da je SF primjer, uopće nije znanstven, ali meni se ta slika toliko bila urezala u pamćenje da kad god pomislim na cigaretu sjetim se tih Delti.
Ovo sve govorim zato što mislim da je efikasnije u glavi si stvoriti neku užasnu sliku posljedica pušenja u trudnoći (iako to u stvarnosti nije tako). Npr, ja stalno mislim - je, možda bebi ne bude ništa, al šta ako bude imala npr. astmu, bi li si mogla oprostiti što sam pušila? Ne bi mi se dalo cijeli život živjeti s tim osjećajem, da sam mogla napraviti više...
Drage buduće mame, nadam se da vas nisam uzrujala, ovo sve pišem zato što je to formula koja kod mene pali, pa ako može bilo kojoj od vas pomoći, bit će mi drago. Sretno svima u prestanku!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma