Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Ptičurine

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno Ptičurine

Kako naslov kaže imam problema sa ptičurinama (neki bi rekli, slatki mali vrapčići i golubovi.) I ja to kažem kada ih vidim u parku ili na trgu, ali kada ostavljaju drek po mom balkonu onda su ptičurine. Imam "dobru" susjedu koja ih hrani na balkonu preko puta moga. Ona ima zatvorenu lođu, tako da kod nje ne mogu s...., pa to rade na mom balkonu. Htjela bih dijetetu sada kada dođe lijepo vrijeme urediti balkon za igranje ali uz d... je to nemoguće. Molim, ako ko ima kakav efikasan savjet da predloži. Razmišljala sam o CD-ima ali ne znam da li od njih ima ikakve koristi (ono da ih objesim). Nije moj stan tako da lođu ne mogu zatvoriti. Mačku nemam.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne mogu ti pomoc, ja isto hranim vrapce na svom balkonu i stalno kakaju al je meni bas super kad ih se brdo skupi pa ih malac odusevljeno gleda.

I da, i ja sam razmisljala sta cu kad zatopli jer i mi imamo veliki balkon i htjela bi da se malac igra na njemu.
    Ako otkrijes rjesenje, a da ne ukljucuje nikakvo nasilje nad pticicama, javi mi!

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Razapnete štrik za vješanje veša preko cijele dužine balkona i na njega kvačicama objesite šuškave vrećice. To bi trebalo pomoći

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

1) A da razapneš mrežu protiv komaraca? To ujedno može štititi tvog klinca od sunca i osa, bumbara i sl.

2) Čula sam i za ideju sa razapnutim ribičkim silkom, na otprilike svakih 30cm, na taj način ti ne mogu ulijetati na balkon.

3) Bacaj kruh na susjedov balkon, pa nek se odsele

4) Kupiš fejk sovu, navodno je se ostale ptice jako boje.

5) Ostavi im zdjelu suhe riže, kad to pojedu više se neće vratiti, garant! (ovo je crnjak i molim te ovo nemoj napraviti, ptice stvarno uginu od toga)

6) Nabavi mačku (ne mačka, nego baš mačku, ženku), da rastjeruje golubove i vrapce

Neke od ovih su gluposti su s neta, nešto će možda koristiti, ali svakako redovito čisti njihovu kakicu i makni s balkona sve iza čega se ptice mogu sakriti. Česti ih spopadaj tako da se ne osjećaju sigurnima na balkonu.
    Jer ako se jednom odluče gnijezditi, nećeš ih se nikad riješiti.

Zapravo mi se najbolja čini ideja sa silkom. Mislim da ima i tako tankih, nevidljivih ribarskih mreža, koje su mi odlična ideja i kao sigurnost za pad s balkona (to me više brine).

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja ću probati SVE ideje od Rene2, jer me ptičurine ubijaju u pojam.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Na aerodromima drže grabljivice u kavezima, između ostalih i sove. Bana na trgu brane ultrazvukom. Biraj.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ajme, meni su se tijekom zime zavukli pod najlon kojim sam prekrila stol i stolice (sklopljene). Kad sam ih izvadila dobila sam fraze - sve ukakano, i stol i stolice, i balkon, MMov alat... Susjedi im bacaju kruh dole, oni ga pokupe i donesu na moj balkon i tu fino jedu na miru.
    Probala sam sa CDima i šarenim trakicama, palilo je par dana pa su se navikli.
    Probati ću sa silkom ili mrežom...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Na aerodromima drže grabljivice u kavezima, između ostalih i sove. Bana na trgu brane ultrazvukom. Biraj.
    Evo Davor će mi nabaviti ultrazvuk pa je problem riješen.
    Šalu na stranu, probat ću sa vrećicama na štriku za početak. S obzirom da smo na trećem katu sve ostalo uključuje bušenje gornjeg balkona i balansiranje na ljestvama. S obzirom da nije moj stan mislim da to nesmijem(onaj dio sa bušenjem).

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

MOLIM TE javi koje rješenje je upalilo, jer ja godinama nikako ne uspjevam riješiti taj problem s vrapcima

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Bana na trgu brane ultrazvukom.
    nisam ovo znalaa. kako? di ga stave? ajmeee

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Na postolje. Nisi valjda mislila...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi smo objesili nekoliko starih cd-ova na flaks, pa na klima-uređaj. Oni reflektiraju svjetlo i uredno plaše golubove! Spasili smo se (prije su nam pokušali na balkonu napraviti gnijezdo... :/ ).

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kad vas čitam što sve stavljate za "obranu" stvarno se ne mogu odlučiti je li bi na balkonu radije imala vrećice, mreže i fejk sove ili jato ptica 8)
    Ovo CDima je upalilo i kod moje tete

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Na postolje. Nisi valjda mislila...
    ... da su ga objesili konju za ... rep

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    Kad vas čitam što sve stavljate za "obranu" stvarno se ne mogu odlučiti je li bi na balkonu radije imala vrećice, mreže i fejk sove ili jato ptica 8)
    Ovo CDima je upalilo i kod moje tete
    Jooooj, vidjela sam negdje (Pevec? Nisam sigurna) te sove - izgledaju ko prave... Nije bedasto, ako su ptice stvarno problem. Nama su cd-i fakat spasili glavu!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moja strina kaže da se ptice boje većih ptica. Pa je ona, vođena tim načelom, na balkon izvjesola veliku šarenu plišanu papigu. I fakat ih više nema

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moja strina kaže da se ptice boje većih ptica. Pa je ona, vođena tim načelom, na svoj balkon izvjesila veliku šarenu plišanu papigu. I fakat ih više nama

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bih isto stavila veliku lažnu sovu.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

CD-ovi možda djeluju na golubove, ali nimalo na vrapce
    To je moje iskustvo
    Vješala sam i šuškave vrećice i svašta nešto, al vrapci se ne daju

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Primjetila sam da CD-ovi kod moje mame golubovima služe za igru.... možda su ih se nekada i bojali, sada mirno sjede kraj njih i kljuckaju ih
    I mi imamo problem sa tim pernatim pošastima, ostavljaju mi hrpice kakica na prozorskoj dasci, a o tome koliko su zakakli bočni zid koji gledam iz kuhinje neću niti govoriti
    Pokušati ću i ja sa nekom ptičurinom, možda upali

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Možda ptičurina + strašilo?

Joj, moram ovo ispričati - mela sam balkon svako malo i pometem balkon, a slijedeći dan sve po balkonu zemlja iz jedne saksije pobacana. I tako x puta. I znam da su vrapci, ali mi nije jasno ŠTA to oni hoće i traže u zemlji u kojoj ništa nema.
    Kad ono jedan dan gledam mm šta radi - pokupi mrvice poslije ručka i istrese ih on ptičicama u saksiju... aaaaaaaaa....
    Misterija rješena i zaustavljeni slijedeći pokušaji!

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Možwš nabaviti i dječjeg zmaja (onog na špagi) sa likom orla ili neke slične grabljivice. Samo ga napneš sa onim štapićima i pričvrstiš negdje. Ja sam imala takvog kao klinka i nijedna ptica se nije došla uvjeriti da nije pravi.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

selim veceras na 4 kuta

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj zumbulmama prvotno napisa
    Možeš nabaviti i dječjeg zmaja (onog na špagi) sa likom orla ili neke slične grabljivice. Samo ga napneš sa onim štapićima i pričvrstiš negdje. Ja sam imala takvog kao klinka i nijedna ptica se nije došla uvjeriti da nije pravi.

Viš-viš.... NIJE LOŠA IDEJA!!
    A i sigurno manje košta nego umjetna sovuljaga!
    Zasigurno ću probati. Već danas šaljem MM-a u ratni pohod
    THX!

Nuktemeron avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno plastične iglice ne dozvoljavaju slijetanje

Ptice se vremenom naviknu na sve! Naročito vrane...

ali na ovo ne:
    http://www.agoram.hr/zastita_od_ptica_iglice.php

ako treba izbrisati gornji link onda neka bude ovaj podatak:

Ptice ne mogu sletiti ako je naljepljena traka iz koje strše čuperci plastičnih iglica (koje ih ne mogu ozlijediti).

Postoje proizvođači ovih traka koje uvozi par firmi u zg.

U staroj Grčkoj su također pomoću šiljaka štitili kipove i dijelove zgrada od ptica!

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ove iglice sam i ja htjela preporučiti, jer sam ih vidjela na zgradama gdje više ptica nema, ali nisam imala nikakav link.
    Meni se ovo čini ok...

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nuktemeron hvala!

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Danas sam kupila mrežu, za zaštitu voćaka od ptica i razapela je na balkon. Sada čekam razvoj situacije. Nadam se da će se ptice držati podalje. Korak dva, će biti plišana sova, ali nadam se da neće doći do toga.
    Kada sam u Bauhausu tražila nešto protiv ptica, prodavač mi je ponudio kao riješenje zračnicu.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kada sam u Bauhausu tražila nešto protiv ptica, prodavač mi je ponudio kao riješenje zračnicu.
    Valjda je skužio da si očajna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •