Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Super mama

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Super mama

Ha ha! Ne znam uopće kako da sročim ovo što sam mislila reći. Mozete li vi istodobno biti super mama, zgodna zena, ugoditi sebi, muzu, djeci... osjecate li se ispunjeno? Mislite li na sebe? Uspijevate li se dotjerati? Npr. kad se spremamo u setnju, ja se toliko izmorim oko priprema bebe, da na sebe nemam vremena i obučem bilo što i takva izjurim van. Nekad bez šminke. I nemam neku veliku torbu, a uzmem brdo stvari, pa imam ruksak, torbu, i ja se stvarno osjećam :? e, bas se tako osjećam. Kako se vi organizirate? Meni pripreme traju sto godina i prođe me volja da uopće negdje izađemo. Mozda da se probudim rano ujutro, u zoru, pa da se tada nasminkam i sredim za popodnevni izlazak

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja ću ti reć što je meni žena rekla kad sam je nedavno u nastupu živčanosti "lijepo zamolio "da izađe iz kupaone i da šta se pituraje kad ide ravno do parka/knjižnice i nazad,pošto je tri godine sad kući

ne samo to,nego svaka dva tjedna frizer,uspila je nekako naći najskupljeg u Šibeniku,te masaža,te pediker i sto čuda,ako ide vanka na pet minuta po ure se sprema....

uglavnom,rekla mi je da nije trideset godina držala do sebe,obrazovala se,putovala,čitala,držala do garderobe ,fine kozmetike i parfema da bi se sad pretvorila u frustriranu kućanicu masne kose i prljave trenerke.

rekla mi je da ne može funkcionirati ako se ne sviđa samoj sebi,i da je stvar toga jesu li i dica sređena i tip top samo dobra organizacija(iliti ja oblačim momke)

meni je svejedno,lipa mi je i bez šminke i svakako,al da volim kad se sredi,pa volim

no ipak mislim da je to individualno,nekome to stvarno nije bitno,mislim,nije da mi je žena sad ne znam kako opterećena sama sa sobom,no da ima tu malo taštine ,ima
    (a ako ovo nekim slučajem pročita a prošvrlja tu i tamo imat ću tihu misu večeras)

minji otrok avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

da, organizacija čini mnogo, ali i partner koji želi i hoće pomoći.

Ponekad mislim da sam se zapustila u svakom pogledu (fizički prvenstveno mislim na višak kg, ali i na moju pasivnost, nebavljenje sportom, dotjerivanje samo za posao, neatraktivna odjeća), ali više me brine intelektuano i duhovno zanemarivanje same sebe .
    Rezultat je to posebnih okolnosti, ali i mog nezauzimanja za sebe.

Međutim, osim mog viška kg rijetko će tko primijetiti promjenu, ali ja osjećam da mi neke stvari nedostaju (a i jako sam samokritična).

Tijelo i duh su povezani, odražavaju stanje osobe, pa zanemarivanje bilo koje dimenzije vlastite osobnosti neminovno vodi do nezadovoljstva koje se odražava na drugim poljima.

Sebeljublje je zdravo i poželjno.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zapustila sam se dosta, i visak kg i ne sminkanje (osim malo maskare) i nedostatak kvalitetnih komada odjece (jer se nadam da cu smrsavit pa ne kupujem novo a u staro ne stanem). I da, imam ogroman manjak samopouzdanja zbog toga, narocito pred MM-om. On nije povrsna osoba koja ce mene gledati kroz izgled al mene ipak to sve muci.

Sto se tice majcinstva, to je jedina uloga u kojoj se osjecam dobro i zadovoljno sama sa sobom, kao da je to ono nesto sto sam trazila cijeli zivot, nesto u cemu sam najbolja od svih (naravno, prema svom djetetu, svaka mama je najbolja svom).
    I zato se, kad sam solo s klincem, osjecam potpunom i zivom i ne treba mi ni sminka ni manje kg. Samo njegov osmjeh kad me vidi ujutro, masne kose, rascupanu i s podocnjacima. i bas ga briga, bitno mu je da sam tu.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ima dana kad se osjećam super, sve mogu, sve stižem, sve znam, dobro si izgledam, sve je fenomenalno, ali ima i onih drugih dana...dana kad bi najradije ostala u krevetu, da nitko ne vidi mene ni ja nikog. Ali ne mogu. Onda se dignem, ne želim se ni pogledat u ogledalo, zube perem žmireći, jedva čekam da MM ode na posao da me ne gleda takvu jer se osjećam užasno. To su dani kad već od ranog jutra čekam kad će večer da taj dan već jednom završi.
    Nasreću, ipak su takvi dani relativno rijetki, puno su češći oni kad sam ja uistinu supermama .

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Re: Super mama

Citiraj Lovranka prvotno napisa
    Ha ha! Ne znam uopće kako da sročim ovo što sam mislila reći. Mozete li vi istodobno biti super mama, zgodna zena, ugoditi sebi, muzu, djeci... osjecate li se ispunjeno? Mislite li na sebe? Uspijevate li se dotjerati?
    Nekad sam super mama, nekad super dotjerana, nekad ugodim sebi, više djetetu, malo manje mužu ( )... radim kompromise, nekad pati jedan dio, drugi puta neki drugi, balansiram nekako. I osjećam se ispunjeno u tom balansiranju. I mislim da sam super mama-zato jer se trudim, jer mi je stalo, jer razmišljam o tome kako da to budem. I zato jer tako kaže moja kćer .

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ovako kao mim. bas lijepo receno

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno Re: Super mama

Citiraj mim prvotno napisa
    Nekad sam super mama, nekad super dotjerana, nekad ugodim sebi, više djetetu, malo manje mužu ( )... radim kompromise, nekad pati jedan dio, drugi puta neki drugi, balansiram nekako. I osjećam se ispunjeno u tom balansiranju. I mislim da sam super mama-zato jer se trudim, jer mi je stalo, jer razmišljam o tome kako da to budem. .
    eto, baš tako...
    a super mama sam jer mi moji dečki to kažu.
    drugih dokaza ne trebam

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

to kako izgledam obično nema veze s količinom posla/umora/opterećenosti nego s mojim trenutnim osjećajima, stanjem svijesti...
    ponekad idem u teretanu, friz super, našminkana i sređena, uživljeno se bavim djetetom i mm-om...i sva hepi.
    a nekad sam jednostavno za ...hm...i ništa od mene. Na nijednom polju.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja izgledam ko strašilo.

Ujutro se na brzinu spremam prije nego se P probudi, jer ako se probudi kad sam još doma onda se ne mogu spremati neće baki ni tati. Ponekad se ne stignem našminkati pa se šminkam na poslu na wc-u.

Frizerki idem svaka 3 mjeseca a kosa mi dobro izgleda do prvog pranja jer je tvrda i gusta, i ok izgleda samo ako se nateže na četku za što nemam ni vremena ni volje.

Kod kozmetičarke nisam bila već odavno a trebala bih jer imam grozan ten i dermatitis. Ali ne znam kad, jer mala jedva čeka da dođem doma s posla, i poslije toga plače ako odem na 5 min u dućan, a vikendom uvijek imam drugog posla.

Kad se spremamo van u šetnju, idem u trenirki ili trapericama, i ne sređujem se uopće jer mi se ne da i mislim si "ah, ko bu me uopće gledal" i naravno onda se grozno osjećam kad vidim druge zrihtane mame s bebama. MM veli da se opterećujem s glupostima i njemu je bezveze kaj stavim ponekad korektor ili puder kad idem van.
    Jedino je dobro kaj imam super liniju.

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Dan ima 24 sata (izizev ovu nedjelju od 23 he, he)...i dakle..kod mene je situacija takva da se često osjećam da prelijevam iz šupljeg u prazno...Pojašnjenje:ako bih se htjela fenirat na četku i šminkat, to bi trajalo pol sata, koje bih onda morala od nekud "uzet"..najvjerojatnije od spavanja - a spavam i premalo...dakle, onda bih možda bila našminkada, ali i potpuno iscrpljena...Otkad imam djecu, kod mene nema previše "lickanja", osnovna higijena i to je to...i nastojim se ne zamarat s tim..

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja se nekad našminkam i kad ne idem nigdje van-tek tako,za sebe... Mislim da je važno kako se osjećaš i ako si zadovoljan iznutra,ta ljepota će se vidjeti u očima i osmijehu,bez obzira imala ti koji kg viška,bila bez šminke i savršene frizure...

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Gledala sam da ne zapostavim osnovnuličnu higijenu, da ne izlazim iz kuće sa masnom kosom ili sa izguljenim lakom na noktima. Shodno tome sam se ošišala tako da kosu mogu na četku isfenirati za 5min, nokte skratila, nakupovala pantalona i tunikica koje se ne peglaju i koje sasvim lepo pokriju onaj višak kilograma koji imam od pre trudnoće..

Podočnjake nisam mogla sakriti ali sam ih kompenzovala osmehom ili krila tamnim naočarama. Nikad se nisam žalila niti sam vikala na decu pred svedocima, gledala sam da ostavim utisak mirne i sabrane mame pa sam samim tim lepše izgledala od neke doterane i našminkane frikuše koja urla na svoje dete

Ono što je najbitnije je da nisam mnogo toga promenila od pre trudnoće. Nikad nisam bila ful skockana, retko sam se šminkala, jedino sam su mi kosa i nokti privremeno stradali tako da mi i nije bio neki problem izgledati kao da sam bliziće rentirala na dva sata

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Izgleda da se slazemo u jednoj stvari, a to je da se unutarnje zadovoljstvo manifestira i na vanjštinu. A ja sam trenutno jaaako zbrkana, imam klinca od 7 mjeseci, mali je stvarno andjelic, ma savršen, samo se smije, nikad se u zivotu od 6.tj. nadalje nije probudio po noci, ali ja se nikako ne mogu organizirati ne znam je li problem u meni. Inace, studiram i imam jos dva ispita do kraja, svako slobodno vrijeme ucim, ne vozim pa me to sputava jos vise jer zivim u zabiti gdje ne mozes ni do trgovine bez auta...a muz puno radi, tako da samo ja radim oko malenog... a tako sam ljubomorna kad vidim mirne, skockane mame, koje sve stizu...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •