Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: opet o Mo-Pa-Ru ili o Priorixu

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno opet o Mo-Pa-Ru ili o Priorixu

Nina je navršila godinu dana i po kalendaru cijepljenja slijedi nam ovo "famozno" cjepivo.Još uvijek sam u velikoj nedoumici.Htjela bih znati jesu li vas,prilikom upisa u vrtić i školu,tražili knjižicu cijepljenja i kako su službe reagirale ako dijete nije cijepljeno.
    Moja pedijatrica me uvjerava da nema nikakvih reakcija na priorix,ali ja baš i nisam sigurna,ali mi se opet nekako čini da je bolje od dva zla izabrat manje.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mo-pa-ru je povučen
    zbog slučajeva da je cjepljeno dijete zarazilo blisku osobu

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno Re: opet o Mo-Pa-Ru ili o Priorixu

M. je dobila Priorix prije malo više od dva tjedna. Dok ju je sestra cijepila sjedala je na tati, a ja sam sjedala ispred nje i pjevala s bebom i zabavljala je. Sestra ju je ubola iglom - ona ništa, ubrizgala je cjepivo - ona ništa, skontala je tek kad joj je stavila na rukicu vatu s alkoholom. Tada se okrenula, vidila da joj nešto rade i malo zakmecala. samo cijepljenje uopće nije osjetila. Nije imala nikakvih reakcija, niti oko mjesta uboda, ni febru, ništa.
    Ne reklamiram Priorix , samo se nadam da ću utješit neke od vas koje ovo cijepljenje čeka. Nadam se da će proći kao i kod nas
    Inače, M. je cijepljena s 20 mjeseci jer smo prije odbili MoPaRu i tad nam je rečeno da ćemo samo potpisati da smo odbili cijepljenje i to je to. Pedijatrica nije spominjala upis u vrtić/školu, ali M. ionako ne ide u vrtić, a škola nam je još daleko, pa nisam ni pitala.

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nama je na zadnjem vaganju pedijatrica na moje pitanje o cijepljenju onako između redaka "ponudila opciju" da bude alergična na jaje i napomenula da su mogućnosti da oboli od neke od tih bolesti minimalne jer je 95% djece itak cijepljeno. Ne znam rade li se u slučaju navodne alergije kakvi testovi ili to ide "na riječ"?

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj mašenka prvotno napisa
    mogućnosti da oboli od neke od tih bolesti minimalne jer je 95% djece itak cijepljeno.
    Pa da, mi glupi ćemo "žrtvovati" svoju djecu i cijepiti ih tako da ni vaša ne mogu oboliti :/ Baš lijepo i pošteno...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

alergija na jaja
    jer je jedna komponenta cjepiva (mislim ospice) rađena na pilećim embrijima, tako da može izazvati reakciju
    stoga dijete mora prvo probati jaja, da se vidi postoji li alergija na jaja

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mašenka, sorry ako je moj prethodni post zvučao grubo. Ono što sam htjela reći je da nije fer ne cijepiti dijete, a očekivati od drugih da to učine i tako suzbiju neku bolest. Uz to, ako već ne želite cijepiti onda nemojte i potpišite se da ste cijepljenje odbili zbog osobnih stavova. Izmotavanje na lažnu alergiju po meni i nije neko rješenje. Podaci o alergiji se zapisuju u medicinskom kartonu, a sam prijedlog pedijatrice na svjesno i namjerno pisanje lažnih podataka u medicinski karton je u najmanju ruku nemoralno :/

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ma sve to stoji,ali sam čule od frendice kad joj je dijete krenulo u prvi razred da su je tražili knjižicu cijepljenja.Ona je svoje uredno cijepila po kalendaru,a šta bi bilo da nije?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

možda bi platila 2000kn kazne
    inače jete se mora upisati u osnovnu školu jer je obavezna
    bez obzia na cjepljenje

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I nas ovo čeka jer mišica sljedeći tjedan puni godinu dana.

Mene samo zanima do kada najkasnije se mora dovesti dijete na cijepljenje, jer ja nikako ne bih cijepila odmah čim napuni godinu dana (kao što naša ped. inzistira). Čekala bih do kad god mogu.

Čini mi se da je sljedeće cijepljenje sa 18 mj. pa me strah i malo da se ne poklopi Priorix sa tim cijepljenjem, a ni ne znam koliko bi ta 2 cjepiva išla zajedno :/ Ili bismo morali onda i to sa 18 mj. odgoditi?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    možda bi platila 2000kn kazne
    inače jete se mora upisati u osnovnu školu jer je obavezna
    bez obzia na cjepljenje
    eh MGrubi, znaš što bi jedan naš bivši forumaš rekao
    i cijepljenje je obavezno, jednako kao i škola

možda da onda ne upišu dijete u školu
    kaj onda, budu samo kaznu platili

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a jok
    postoje situaija kad ne smiješ cjepiti dijete: već prisutna bolest, alergije itd..

on je extreno za cjepljenje, tako da mi nije realan

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    Mene samo zanima do kada najkasnije se mora dovesti dijete na cijepljenje, jer ja nikako ne bih cijepila odmah čim napuni godinu dana (kao što naša ped. inzistira). Čekala bih do kad god mogu.

Čini mi se da je sljedeće cijepljenje sa 18 mj. pa me strah i malo da se ne poklopi Priorix sa tim cijepljenjem, a ni ne znam koliko bi ta 2 cjepiva išla zajedno :/ Ili bismo morali onda i to sa 18 mj. odgoditi?
    priorix se prima u drugoj godini zivota, dakle u periodu od 1. do 2. rodjendana. mi balerinu nismo jos cijepili s priorixom.

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa
    Mašenka, sorry ako je moj prethodni post zvučao grubo. Ono što sam htjela reći je da nije fer ne cijepiti dijete, a očekivati od drugih da to učine i tako suzbiju neku bolest. Uz to, ako već ne želite cijepiti onda nemojte i potpišite se da ste cijepljenje odbili zbog osobnih stavova. Izmotavanje na lažnu alergiju po meni i nije neko rješenje. Podaci o alergiji se zapisuju u medicinskom kartonu, a sam prijedlog pedijatrice na svjesno i namjerno pisanje lažnih podataka u medicinski karton je u najmanju ruku nemoralno :/
    Sad kad čitam svoj gornji post stvarno ne zvučim ok . Nisam mislila da se drugi cijepe "za nas". I ova cjepiva do sad smo cijepljeni ( imam podvojeno mišljenje o cjepljenju uopće), doduše malo kasnije nego uobičajeno - što ćemo vjerovatno napraviti i sa ovim .

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ni J se još nije cijepio, ali budemo uskoro (na jesen). Ni M nije ciepljena s godinu dana, imala je 16 mjeseci (i dobila Priorix).
    M ide na liječnički pregled za upis u 1. razred, trebaju se cijepiti Mo-Pa-Ru, no dogovorila sam s našom pedijatricom da je cijepi Priorixom, upiše u karticu cijepljenja i onda odemo na pregled za školu.

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moj N ima 20,5 mj i još nije cijepljen s Priorixom... (niti s onime 5u1)... odgađam dok još ne poraste...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ora s ovim da nije cijepljen s 5u1 mislis na docjepljivanje ili nije cijepljen uopce? ovo cisto iz radoznalosti pitam, je balerina nije cijeljena s priorixom, a bomi je jos nismo ni docijepili s 5u1.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Ni J se još nije cijepio, ali budemo uskoro (na jesen). Ni M nije ciepljena s godinu dana, imala je 16 mjeseci (i dobila Priorix).
    M ide na liječnički pregled za upis u 1. razred, trebaju se cijepiti Mo-Pa-Ru, no dogovorila sam s našom pedijatricom da je cijepi Priorixom, upiše u karticu cijepljenja i onda odemo na pregled za školu.
    Ja sam baš jutros pitala pedijatricu za to cjepivo jer i moja cura kreće najesen u školu. Rekli su mi da mo-pa-ru-a više nema, sad se svi cijepe priorixom

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Ja sam baš jutros pitala pedijatricu za to cjepivo jer i moja cura kreće najesen u školu. Rekli su mi da mo-pa-ru-a više nema, sad se svi cijepe priorixom
    Da?
    Meni je doc sa školske medicine rekla da ne cijepe Priorixom. Zato sam je i zvala da provjerim koje je cjepivo.

valchy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja sam najprije mislia priorix, pa smo sad ipak odlučili malo pričekati, neka b malo ojača, čitajući sve ovo o cjepivima vidim koliko sam bila neinformirana i ljuta sam na samu sebe da se nisam više informirala i o ovim drugim cjepivima

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

postoji li itko tko nije uopće cijepio i kako je to riješio sa administracijom prilikom upisa u vrtić i školu?

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa
    Ora s ovim da nije cijepljen s 5u1 mislis na docjepljivanje ili nije cijepljen uopce? ovo cisto iz radoznalosti pitam, je balerina nije cijeljena s priorixom, a bomi je jos nismo ni docijepili s 5u1.
    Mislim na docijepljivanje s 5u1.
    Isto kao s balerinom
    Spajka daj mi, molim te, reci hoćeš li ju prije s priorixom ili 5u1?
    Voljela bih priorix odgađati do negdje 3 godine...

valchy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

vrboska imaš pod naslovom " nekonvencionalna medicina" ( mislim da je topic pod nazivom par pitanja o cijepljenju ) nešto o tome, waldorfski vrši upis bez pitanja o cijepljenju

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hvala cure!

Sad mi baš glupo što mi nije rekla da mogu čekati i do 2 god. Jer po svemu onome što sam čitala, ne mislim cijepiti Priorixom prije 18. mjeseca! Dobro da mi nije rekla i prije 1. rođendana da dođem

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da?
    Meni je doc sa školske medicine rekla da ne cijepe Priorixom. Zato sam je i zvala da provjerim koje je cjepivo.
    Mislim da je ipak kriva informacija ovo što sam napisala. Još ću provjeriti ali skoro sam sigurna da mi je krivo rekla

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ora prvotno napisa
    prvo 5u1

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

n je sad napunila 3 godine i tek ćemo se sada cijepiti Priorixom (kad konačno bude potpuno zdrava)

trebali smo je cijepiti s godinu i po, ali je svako malo prehlađena pa nismo htjeli riskirati (zbog smanjenog imuniteta) pa je u međuvremenu (prije ljeta) došlo vrijeme da se docijepi s infanrixom pa je pedica rekla da nam je bolje sad docijepiti tetanus, a ovo još može čekati, pa su opet počele razno-razne viroze i eto dočekali mi i 3 godine.

N. je u vrtiću već preko godinu dana

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa
    Citiraj Ora prvotno napisa
    prvo 5u1
    Tnx... tako sam i ja mislila... a ne znam kada da odem...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da?
    Mislim da je ipak kriva informacija ovo što sam napisala. Još ću provjeriti ali skoro sam sigurna da mi je krivo rekla
    Pedijatrica ti je dobro rekla, Priorix je zamjenio MoPaRu i od ove godine (ne znam točno od kojeg datuma) je na listi cjepiva HZZO-a. Moj sin je cijepljen Priorix-om prije šest dana. Mislim da je i na ovo cjepivo dobio reakciju, ali to je tema za neki drugi post.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

MoPaRu je zamijenjen Priorixom samo za prvo cijepljenje, ne i za predškolsku djecu.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sad ništa ne znam. Tj nitko od njih ništa ne zna, mislim, skoro sam ustvari sigurna da ni sestre ne znaju s čime cijepe djecu jer to je njima sve isto. Pitala sam na tri različite strane i čula različite odgovore.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ovisi o domu zdravlja gdje vodite dijete - neki su vec dobili priorix, neki jos cijepe sa mo-pa-ru (to sad pricam o zagrebu). najbolje je pitati koje imaju, pa po potrebi kupiti priorix u ljekarni prije cijepljenja.

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mi smo našeg malca prošli tjedan cijepili s kupljenim "5u1" (gsk), a sljedeće je s godinu dana i to priorixom na račun države (tako nam je rekla pedijatrica, jer se mo-pa-ru neće više koristiti)

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nisam skuzila-do kad se djeca moraju cijepiti moparo-om? marin ce napuniti 2 god i nije cijepljen, a ja sam trudna pa bi jos pricekala.......

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da ne otvaram novi topic, mi imamo alergije, ali za sada nije dokazan nitijedan sastojak cijepiva, samo neke eventualne križne alergije, ali nisu potvrđene. Nakon prvog infanrixa je imao blagu reakciju, a nakon 4. jaku loklanu i od tada traju alergije. Dakle Do je prošao pregled za školu, ali je dr zadržala njegovu knjižic ucijepljenja dok ne dobijemo mišljenje na srebrnjaku. Tamo idemo u utorak. Dakle hitno moram saznati koje su mi opcije. Koji su elementi da nam službeno odobre necijepljenje? Molim vas, hvata me panika, jer su spominjali cijepljenje u bolnici i da bi tamo morao ostati na promatranju. Nema šanse, sam spomen te vrijante me uplašio :?

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj kikki prvotno napisa
    nisam skuzila-do kad se djeca moraju cijepiti moparo-om? marin ce napuniti 2 god i nije cijepljen, a ja sam trudna pa bi jos pricekala.......
    i mene ovo zanima - moj ima tek 16mj, al mi je pedijatar rekao da dodjem prije 18mj, sto je uskoro. a za mjesec dana trebam roditi... :? kaj da ga odmah sad cijepim s Priorixom (prije nego rodim) ili da pricekamo, i koliko dugo mozemo cekati?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja sam zvala danas pedicu, razgovarala sam sa sestrom.....uglavnom marin sad mora primiti dva cijepiva, taj moparu i sad ga stize jos jedno pa nas je narucila 29.5, uglavnom nije kasno ako ga onda ne primi jer sam je pitala i za trudnocu, a rekla mi je da ce mi doktorica tada reci....tako da 29. sigurno primamo to drugo cijepivo, a moparu je jos pod ?
    sad, nece valjda oba primit u istom danu....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •