Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2014

Tema: glazbena škola?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

da, jedna neutralna prof (izvan te skole) je rekla da je celo glupost jer je on mali, a da je klavir super jer je to osnova i poslije se moze prebaciti na sto god zeli (kad, gdje???)

druga prof je rekla da ovo sa trajnim zubima uopce nema veze, nego je to cisto prozaican izgovor da nekoga otkantaju (????!!!!)

ja sam vec luda, pa sta i oko glazbene treba cijela filozofija i sto misljenja, videnja, teorija i pristupa

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    da, jedna neutralna prof (izvan te skole) je rekla da je celo glupost jer je on mali, a da je klavir super jer je to osnova i poslije se moze prebaciti na sto god zeli (kad, gdje???)

druga prof je rekla da ovo sa trajnim zubima uopce nema veze, nego je to cisto prozaican izgovor da nekoga otkantaju (????!!!!)

ja sam vec luda, pa sta i oko glazbene treba cijela filozofija i sto misljenja, videnja, teorija i pristupa

Meda, teško se usta mogu "namjestiti" na pisak nekog puhačeg instrumenta ili na usnik napr.flaute ako djetetu popadaju prednji zubi jer novi baš ne izrastu za dva tjedna (moja je kći bila krezuba više od pola godine - iščupala je stare klimavce, a novima nije bila preša).

To da bi dijete bilo premalo za cello isto ne stoji jer istih ima u par veličina.
    A to da bi cello bio neatraktivan instrument ... to je čisto boguhuljenje je li tako, Tanja?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    To da bi dijete bilo premalo za cello isto ne stoji jer istih ima u par veličina.
    A to da bi cello bio neatraktivan instrument ... to je čisto boguhuljenje je li tako, Tanja?

Ajme, cello je preeeeedivan instrument, obožavam ga
    puca me ravno u srce i dušu
    i dolazi u raznim veličinama
    razmišljamo o cellu za našu manju curu jer je stvarno muzikalna
    jedini nedostatak je nošenje instrumenta, glomazan je

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Tako je!
    Sa 7 godina sigurno nije premali za cello - youtube je pun snimki malih Kineza i Japanaca koji cello počinju svirati s 5 godina, a ne sa 7. Počne s instrumentom od 1/4 veličine, pa kako dijete raste, tako mijenja instrument. Moj A. je sad na 1/2 instrumentu, i već jedva čeka da doraste do 3/4 jer mu je profesorica obećala da će tada moći svirati Dvoraka

Meda, u kojoj školi ste bili na audiciji?
    Ako je dijete pokazalo ikakav interes za taj instrument, to je super. Čelista je relativno malo, dosta brzo se upoznaju i između škola, i pritisak je puuuno manji nego na npr. klaviru. Za razliku od violine, lakše je dobiti lijep ton, pa čelisti dosta rano počnu svirati "prave" pjesmice (ne gude samo po praznim žicama) i napredak je prilično brz. Naravno, uz redovito vježbanje, kao i kod svakog instrumenta.
    Ja svojeg nisam nagovarala na neki instrument, on se svojedobno izvrtio po cijelom simfonijskom orkestru (jedini instrumenti koji mu nikad nisu dolazili u uži izbor bili su gitara ili klavir ), na kraju je ostao na cellu, ja sam presretna s njegovim odabirom iako bi mi bilo ok i da je odabrao nešto drugo. Instrument je lijep, ima prekrasne literature koja se može svirati na njemu, moći će jednom svirati u orkestru (zapravo, već je i svirao u orkestru, ove godine)...
    Ako trebaš još nagovaranja, javi mi se na pp

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Potpis! Eh da te čuju Two Cellos i svi njihovo obožavatelji....

Ja bih voljela da su moji htjeli u gudače...ali nisu htjeli ni pomisliti. Mlađi SAD kaže da bi volio violinu (ista priča kao i kod apri - 8 godina je rano za takvu odluku) ali to je u biti uvijek lutrija.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 09.06.2013. at 17:29

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •