Stranica 20 od 41 PrviPrvi ... 10181920212230 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 951 do 1,000 od 2014

Tema: glazbena škola?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno glazbena škola?

Bravo za decke, Peterlin!

Moje se cure poklapaju u danima, ali ne pocinje im solfeggio u isto vrijeme pa jedna drugu uvijek cekaju. Tj. dodju ranije, jedna ulazi, druga ceka svoje. A onda ova prva ceka drugu da joj zavrsi
    Bude mi ih zao jer to onda sve skupa dugo traje :/
    Ali zasad se dobro drze, starija nosi zadacu i knjigu. Mladja uglavnom knjigu.

Kanga, razumijem te. Drzte se.
    Posljednje uređivanje od Anci : 26.09.2014. at 11:39

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Peterlin, pokušavam nešto iskemijati s profesorima instrumenata, ali ne smiješe se baš neke dobitne kombinacije... Npr. za najmlađeg (2.r. g.š.) je prof. predložila da svaki drugi tjedan ima blok sat gitare - nije idealno za nastavu, ali šta se može...

Moram priznati, nadala sam se da će najstariji ove godine provesti u djelo svoj plan da se ispiše iz glazbene (jer mu se neda vježbati...), a on otišao na razgovor kod profesorice i vratio se sretan s dogovorom da se ne ispisuje

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin, pokušavam nešto iskemijati s profesorima instrumenata, ali ne smiješe se baš neke dobitne kombinacije... Npr. za najmlađeg (2.r. g.š.) je prof. predložila da svaki drugi tjedan ima blok sat gitare - nije idealno za nastavu, ali šta se može...

Moram priznati, nadala sam se da će najstariji ove godine provesti u djelo svoj plan da se ispiše iz glazbene (jer mu se neda vježbati...), a on otišao na razgovor kod profesorice i vratio se sretan s dogovorom da se ne ispisuje
    Ne boj se toga. Moj stariji to ima isto od drugog razreda i zadnje dvije godine više ne želi imati nastavu instrumenta 2x tjedno, nego mu bolje odgovara blok sat. ALI to ovisi o savjesti učenika. Mom starijem to odgovara i super je. Mlađem bolje odgovara 2x tjedno. Nadam se da će i vama biti ok.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku

razmišljanja očajnika

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Možda ga nagovori ići i u srednju, a tek je onda naježio

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Možda ga nagovori ići i u srednju, a tek je onda naježio
    hahaha
    ma nije baš tako, čokolado!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    hahaha
    ma nije baš tako, čokolado!
    Da, kao i sve, ovo također ima dobre i loše strane... Moji su za sada rekli da ne bi u srednju glazbenu. I to mi je ok. S pol guzice mi je žao, a s drugom polovicom sam odahnula. Uostalom, tko zna što se može dogoditi do kraja škg, a opet - sad je izvjesno da će završiti osnovnu do kraja. Ionako sam im namjeravala prepustiti odluku o tome što će dalje. Došlo je vrijeme za to.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    x

Kanga, probaj to urediti s profesorima instrumenata - ostalo se teško može micati.

Raspored je konačan tek u 10. mjesecu. Prije toga - rade se nužne prilagodbe. Probaj to izvesti. Može se, čak i unutar škg. Nama je jedne godine tako bilo, pobrala sam rasporede i otišla profesorici (isti instrument sviraju moji dečki) i dogovorili smo nešto bolje. Nije bilo sjajno, ali je bilo bolje.

Ove godine je moj mlađi sin preklapanje riješio samostalno, ali ne u glazbenoj nego u osnovnoj školi - otišao profesoru informatike i dogovorio da ide na informatiku s drugim razredom, jer mu se inače preklapa sa solfeggiom. I to sam dočekala - djeca to sama rješavaju!
    super za samostalne dečke

btw. nama je lani prof. imao nastavu u jutro (!) sve dane u tjednu osim jednog
    pa ti sad to složi da dijete uopće može doći na instrument jer nam je nastava stalno u jutro,

ljepljenje na solfeggio nam je u toj situaciji bilo SF
    Posljednje uređivanje od krojachica : 30.09.2014. at 09:51

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

glazbenjaci, u tijeku je Međunarodni festival komorne glazbe http://www.zagreb-festival.org/
    Sutra u 11 je koncert za djecu , Karneval životinja

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    glazbenjaci, u tijeku je Međunarodni festival komorne glazbe http://www.zagreb-festival.org/
    Sutra u 11 je koncert za djecu , Karneval životinja
    Da, i više nema karata jer je trebalo rezervirati mjesta.
    Doduše, isti taj Karneval životinja je na rasporedu i na "velikom" koncertu navečer, od 20 h (mi na žalost ne možemo ići).
    Inače je dotični festival vrhunski doživljaj, svake godine idemo bar na jedan koncert (puno više ni ne možemo jer su skupe karte, ali jedan si priuštimo). Ove godine smo bili na "baroknom" koncertu u subotu, i bilo je fantastično.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja je bila i jako joj se svidjelo.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Veliki koncert je bio fe_no_me_na_lan

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

molim vas ako mi netko može preporučiti
    prof. flaute u Markovcu (na pp ako je primjerenije)

bilo bi super kad bi se netko javio sa iskustvom iz prve ruke
    (da ga malo propitam o detaljima) :9

tnx

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moug ja pitati, ako ti nije kasno do sutra ili preksutra

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Moug ja pitati, ako ti nije kasno do sutra ili preksutra
    ma nije kasno, naravno,
    krenula sam se dosta ranije raspitivati jer imamo malo specifičnu situaciju
    (pisala na cijelom jednom drugom topicu o tome)

tnx

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Pozdrav! Eto, vrijeme je da vam se i ja pridruzim. Moja 3-godisnja kcer je krenula jucer u glazbenu skolu. Upisali smo je na gitaru, makar, moram priznati da ju vise privlaci klavir (bit ce radi onih silnih tipki). Osobno je i meni drazi, ali eto, jedino ju je uciteljica gitare mogla primiti s obzirom da ona prakticira suzuki metodu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kako izgleda sviranje gitare kod trogodišnjeg djeteta?
    Čula sam za Suzuki metodu i znam da je dosta popularna, ali ipak sam još uvijek pomalo skeptična prema učenju sviranja kod tako male djece... no, to je samo moje laičko mišljenje, nisam metodičar.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Pa eto, tesko je reci nakon prvog sata
    Princip kod suzuki metde je taj da djeca uce svirati po sluhu, a kasnije se uci solfeggio. To mi je nekako logicnije, jer prvo ucis govoriti, pa tek nekoliko godina nakon toga ucis citati i pisati.
    Ovako je izgledao sat: uciteljica je pozdravila moju kcer, pokazala joj je svoju gitaru i kako ona svira. Samo se fokusirala na jednu zicu i i trzala gore-dolje po njoj i rekla da to mravic hoda. Onda je pitala kcer moze li ona njoj ista pokazati na gitari. Ona je uzela gitaru, i pocela drndati i pjevati :twinke twinkle little star...
    Nije ju gitara previse zanimala, bacila se na klavir i slijedecih 30 minuta istrazivala taj cudesni instrument. Uciteljica joj se pridruzila. Ne znam. Meni je bilo ok. Kcer je odusevljena i govori svima da ide u muzicku skolu. Prica o uciteljici i stalno me pita kad cemo opet ici.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ja sam učila svirati violinu po Suzuki metodi od svoje 6- te do 10- te godine.
    U regularnu glazbenu sam prešla u 6. razredu i to je skroz nešto drugo.
    Stvarno je super i preporucila bih svakome, samo na žalost u hr škole po Suzuki metodi nisu
    ostupne kao ove "obične".

Nije rano početi s tri, nikako.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
    Nije rano početi s tri, nikako.
    Za violinu sigurno nije rano, a za gitaru sam pitala jer je to ipak nešto veći instrument. Iako, viđala sam po youtube-u malih Kineza i Japanaca kako sviraju i violončelo s 3 godine, tako da...

Ali, ne podrazumijeva li Suzuki metoda da roditelj uči zajedno s djetetom?

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Postoje male gitare za toddlere. Roditelj definitivno sudjeluje na suzuki satu.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

curke lijepo ste vi meni sve objasnile ali ja nekao nisam našla te pripremne razrede u glazbenoj školi u Sesvetama...iduće godine krećemo u drugi razred i već me pili za glazbenu školu...imam puno prijatelja s završenom glazbenom akademijom ali nekako mi se ne pili ljude....imate li kakvu preporuku možda da je privatno odvedem na koji sat pjevanja tj.onog testiranja po sluhu...uspjela sam ju nagovoriti da umjesto violine pređe na klavir...mislim i muž i ja se pomalo bavimo glazbom ali jednostavno nema ona koncentracije ni volje ako joj mi nešto pokazujemo..hvala

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    curke lijepo ste vi meni sve objasnile ali ja nekao nisam našla te pripremne razrede u glazbenoj školi u Sesvetama...iduće godine krećemo u drugi razred i već me pili za glazbenu školu...imam puno prijatelja s završenom glazbenom akademijom ali nekako mi se ne pili ljude....imate li kakvu preporuku možda da je privatno odvedem na koji sat pjevanja tj.onog testiranja po sluhu...uspjela sam ju nagovoriti da umjesto violine pređe na klavir...mislim i muž i ja se pomalo bavimo glazbom ali jednostavno nema ona koncentracije ni volje ako joj mi nešto pokazujemo..hvala
    Možda bi ti bilo rješenje da ju upišes na neki zbor, kao pripremu za glazbenu iduće godine.
    Koliko znam ,imate Male se svečane.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nas malac ide na zbor pa se tamo malo priprema za muzicku( 1raz), a mala nije prije prijemnog isla na nista, nije cak ni voljela pjevati,upala na prijemni za klavir kao padobranac i prosla.

olja avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Imam "slatku" muku. Sin je drugi razred muzicke skole, gitara, ove godine imaju mladog i motivisanog nastavnika koji je, izgleda, primljen u stalni radni odnos i svi smo (djaci i roditelji) jako zadovoljni nacinom i rezultatima njegovog rada. Samo, on insistira da pustaju nokte na desnoj ruci. Licno, imam zaista averziju prema tome, al' hajde, dobro mu ide pa cu progutati nekako. Higijenu odrzava pa i nije prestrasno za vidjeti, ali nokti su mu prilicno meki, listaju se i pucaju, te je nastavnik savjetovao upotrebu krema tipa Dikla ili cak bezbojnih lakova za jacanje noktiju. E, zovite me konzervom slobodno, ne mogu mu mazat' nokte i tacka! Ima li iko slicnu situaciju i kako je te nesretne noktice doveo u red bez trackanja lakom? Vec imamo kolekciju papirnih raspica razlicite granulacije...(smajlickojikolutaocima)

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

olja, nakon nekog vremena naučiš ne gledati u te nokte! a očvrsnu valjda i nokti malo s vremenom
    Posljednje uređivanje od Kanga : 19.03.2015. at 23:01

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

a bezbojni lak se ne vidi. ili mozes pokusati nalakirati bezbojbim lakom s donje strane kao francusku manikuru.
    ne znam nista o gitari, ali pbozavam nokte.
    moja gitarska edukacija je zavrsila pnog trena. kad sam saznala da mi na jednoj ruci nokti moraju biti posve kratki.

olja avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Joj, ma vidi se, sjaje se nokti, a to mi na deckicu nikako ne prija. Kanga, vrijeme cini svoje, velis. Vjerovacu ti, to je zaista cest lijek mnogim boljkama.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi ne uspjevamo nokte uzgojiti nikako
    curica je, pa lak ne smeta
    ali smeta košarka
    ne znam kako uskladiti sport loptom i gitaru
    mada kako je košarka opasna za prste, sada mi je veća briga da očuva prste od loma (već je bilo natučenih i plavih prstiju, za sada bez loma)
    nokti su mi manja briga

a morat ćeš se naviknuti na nokte
    i on isto
    sjećam se kako mi je bilo grozno kada sam u srednjoj upoznala dečka gitarista, oni dugi, špičasti nokti na jednoj ruci
    fuuuuj
    navikneš se
    tješi se da barem nije dugačak nokat na malom prstu

mi smo u svrhu njege noktiju nabavili ovo
    http://manentail.com/products/hoofmaker/
    to je balzam za konjska kopita , ali da je odličan za učvrščivanje noktiju
    još nismo probali (mi, mislila sam mazati i sebi, ne sviram gitaru, ali nokti pucaju) tako da ne znam pomaže li stvarno

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku

mi smo u svrhu njege noktiju nabavili ovo
    http://manentail.com/products/hoofmaker/
    to je balzam za konjska kopita , ali da je odličan za učvrščivanje noktiju
    još nismo probali (mi, mislila sam mazati i sebi, ne sviram gitaru, ali nokti pucaju) tako da ne znam pomaže li stvarno
    Probajte s Eveline 8 in 1 lakom (ima ga u DM-u i Kozmu). Ne sjaji se previše, a stvarno radi svoje za tih dvadesetak kuna koliko košta. Upravo mažem drugu kuru i stvarno se vidi učinak.

Djeci (i ne samo djeci) inače meki i lomljivi nokti mogu biti i zbog kombinacije nedostatka kalcija i cinka-pogotovo kad su u pubertetu pa su potrebe veće.
    Alex
    , kad/ako kupuješ sebi "svoj" kalcij pitaj za dječji od istog proizvođača i daj maloj jednu jušnu žlicu navečer i javi di si kupila taj balzam za kopita i pošto je .

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

i malisa pusta nokte. srecom su mu cvrsti pa nema potrebe za lakom. kod nas pater familias maze bezbojnim pa mi nije neobicno

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ali smeta košarka
    ne znam kako uskladiti sport loptom i gitaru
    mada kako je košarka opasna za prste, sada mi je veća briga da očuva prste od loma (već je bilo natučenih i plavih prstiju, za sada bez loma)
    nokti su mi manja briga
    Pitanje je zapravo općenito - kako uskladiti sport loptom i bilo kakav instrument
    Moj ima potpuno kratke nokte, ali sa svakog drugog treninga košarke dođe doma s ranicama na prstima (koža je osjetljiva, pa često usputni udarci loptom dovedu do pucanja kože, ogrebotina i sl.).
    Da ne ide na treninge, igrao bi nogomet s dečkima vani, pa je ista priča. Već ima zabranu stajanja na golu, gdje su ruke izloženije.
    Samo, s vremenom mu je raspored postao tako zatrpan da na treninge ne može redovito odlaziti, pa se problem postupno rješava sam od sebe
    Prst je slomio dosad samo jednom, i to još u 1. razredu, pa se nekako nadam da je "odradio" i taj dio i da se neće ponavljati.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Samo, s vremenom mu je raspored postao tako zatrpan da na treninge ne može redovito odlaziti, pa se problem postupno rješava sam od sebe
    Riješenje ti je u citatu . Mojih paralelnih pet godina klavira i tae-kwon-doa riješilo se živčanim slomom profesorice kad sam joj prije prijemnog za srednju na sat došla s malim prstom u gipsu .

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    Probajte s Eveline 8 in 1 lakom (ima ga u DM-u i Kozmu). Ne sjaji se previše, a stvarno radi svoje za tih dvadesetak kuna koliko košta. Upravo mažem drugu kuru i stvarno se vidi učinak.

Djeci (i ne samo djeci) inače meki i lomljivi nokti mogu biti i zbog kombinacije nedostatka kalcija i cinka-pogotovo kad su u pubertetu pa su potrebe veće.
    Alex
    , kad/ako kupuješ sebi "svoj" kalcij pitaj za dječji od istog proizvođača i daj maloj jednu jušnu žlicu navečer i javi di si kupila taj balzam za kopita i pošto je .
    ne kupujem sebi, sram te bilo , ja sam mlada, to sam materi kupovala za njenu osteoporozu
    ja vjerujem da mojoj fali baš ta komb. kalcij cink (mada se to nije pokazalo na vašem testiranju)
    nokti joj imaju i one bjele točkice
    imam balzam za kopita, dala mi frendica jer je sebi naručila više, ne znam koliko košta, nije mi htjela reći, pitat ću je da opet

Pitanje je zapravo općenito - kako uskladiti sport loptom i bilo kakav instrument
    .
    znam, ali nije baš svaki instrument jednak
    puhački mogu raditi što hoće, ok mogu i oni dobiti loptu u zube
    kod klavira je problem u mogućnosti ozljede prstiju što je i kod drugih instrumenata
    ali gitara je specifična baš radi dugih noktiju koji ne idu ni s jednim sportom (možda odbojka i plivanje)

znači sport se automatski mora isključiti ako želiš nokte odn. nešto napraviti na instrumentu
    Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 20.03.2015. at 09:49

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj, da vidite nokte mog gitarista/klarinetista/karataša/kopača nosa....

Užas nad užasima. Jednostavno sam odustala. Mim, jel možeš preporučiti neki kalcij za dijete u pubertetu, 150/40kg, da znam konkretno pitat u ljekarni, ovako samo bauljam.

Mene ne brinu ozljede u kombnaciji sa sviranjem. MOgu se dogoditi tako i tako, a nekako mi je draže da mi djeca budu fizički aktivna. Imam dojam da se oni koji ne treniraju ništa lakše ozljede onako usput. Možda griješim, a možda se samo tješim.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

znam, ali nije baš svaki instrument jednak
    puhački mogu raditi što hoće, ok mogu i oni dobiti loptu u zube
    kod klavira je problem u mogućnosti ozljede prstiju što je i kod drugih instrumenata
    ali gitara je specifična baš radi dugih noktiju koji ne idu ni s jednim sportom (možda odbojka i plivanje)

znači sport se automatski mora isključiti ako želiš nokte odn. nešto napraviti na instrumentu
    Čitavi i dobro pokretljivi prsti trebaju za svaki instrument, osim eventualno za usnu harmoniku
    Mojem ne trebaju nokti, ali mu trebaju izuzetno osjetljivi vrhovi prstiju na lijevoj, i funkcionalni zglobovi na desnoj ruci, pa je lopta podjednaka prijetnja. Ali ne mogu mu je zabraniti, niti to želim - uostalom, već sad mu se pomalo bistre prioriteti, a nezgode se mogu dogoditi tako i tako.
    Ok, on ne trenira intenzivno, nego rekreativno (tj. dođe na trening kad stigne).

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ma nije baš tako crno, evo moj spaja rukomet i gitaru. jedino sam molila trenera da ga ne stavlja na gol, ali to zato jer je već imao ozbiljan udarac loptom u glavu na nogometu (baš ružan - 24 h je doslovno vegetirao - ležao u mraku ko biljkica i samo se par puta digao povraćati).

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako hvata loptu, pa rukomet je još "gori" jer baš mora s jednom rukom obuhvatiti loptu

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Čitavi i dobro pokretljivi prsti trebaju za svaki instrument, osim eventualno za usnu harmoniku
    i ovo je istina, moj stariji svira rog i trebaju mu prsti!

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

kako hvata loptu, pa rukomet je još "gori" jer baš mora s jednom rukom obuhvatiti loptu
    ne znam, stvarno ne znam . baš ću ga pitati smetaju li mu ti nokti u rukometu.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma naravno da prsti trebaju svima
    i usnu harmoniku moraš nečim držati
    ali mislim da je veći problem kada ti uz prste trebaju i nokti

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Zaboraviti notke i odbojku i plivanje.

Ima rješenje, ali zahtjeva trud: svaki prstić (jagodicu) prije treninga omotati s par slojeva http://www.mojaljekarna.hr/opekline-...l#.VQvioo4hEkg. Ili otići u sportski dućan i tražiti profi flaster.

Testiranje zanemari i daj djetetu to kaj sam rekla (a ni gospoji u perimenopauzi ne bi škodila žlica onog "za starce" )

Marta, za tu dob postoji jedan jedini u velikoj staklenoj boci: traži Life time Kalcij za djecu i uvali malom jednu jušnu žlicu navečer. Ima puno tih sličnih boca: ne daj se prevariti i traži baš za djecu jer je drugačijeg sastava od ostalih. Drži u frižideru i mućkaj prije upotrebe svom silom (ili uvali mladom sportašu da mućka ).

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Posljednje uređivanje od marta : 20.03.2015. at 10:21

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

moram priznati da nisam nikad razmišljala o problemu dugih noktiju u sportu. rukomet još kako-tako, ali kako se penje na stijenu s tolikim nokturama, e to mi sad stvarno nije jasno

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Da. Usporedi malo cijene pa vidi kako ćeš nabaviti: http://www.iherb.com/Life-Time-Kids-...0&sr=null&ic=1
    Kod nas je okus trešnje, ovaj je bubble gum (isti sastav). Cijena je jako različita (kod nas je oko 140 kn). Jedna boca ti je za mjesec dana.

olja avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

E bas se slatko nasmijah, uopste mi vise situacija ne izgleda toliko strasna, bice da moram ignorisati te nokte, nema mi druge. I moj je karatista, to mu je sa cacine strane, da je na mene vise bi citao, hehe. Nastavnik je rekao da je duzina noktiju individualna, svako nadje optimalnu duzinu za sebe, ja se nekako nadam te nokte odrzavati na max 2mm preko jagodica, pa vidjecemo. Konjski balsam zvuci cist OK, s obzirom da se moj zamalo pubertetlija u zadnje vrijeme cesto zna drcnuti bas kao neko konjce

olja avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Kucam s moba, mislila sam staviti onog smajlica koji se kezi :kez:

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa koliko godina ima mali olja?
    nije ti on još blizu puberteta
    javi se za 3 godne

olja avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

11. U BiH djeca idu u devetogodisnju OS, pa se prvi razred muzicke poklapa sa cetvrtim razredom OS. Sad je peti osnovne i drugi muzicke. A posto je rodjen par dana pred NG, u skolu je posao sa 6g i 8 mjeseci. Bilo mi ga zao davati u skolu sa 5g i 8 mj sto bi odgovaralo njegovom godistu. Inace, upis u prvi razred obavezan je za djecu koja u tekucoj godini do 1. septembra pune 6 godina.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama su nixali kosarku uz balet (uz baletnu skolu ide i klavir).
    Balerine smiju valjda jedino plivati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •