Postoje male gitare za toddlere. Roditelj definitivno sudjeluje na suzuki satu.
curke lijepo ste vi meni sve objasnile ali ja nekao nisam našla te pripremne razrede u glazbenoj školi u Sesvetama...iduće godine krećemo u drugi razred i već me pili za glazbenu školu...imam puno prijatelja s završenom glazbenom akademijom ali nekako mi se ne pili ljude....imate li kakvu preporuku možda da je privatno odvedem na koji sat pjevanja tj.onog testiranja po sluhu...uspjela sam ju nagovoriti da umjesto violine pređe na klavir...mislim i muž i ja se pomalo bavimo glazbom ali jednostavno nema ona koncentracije ni volje ako joj mi nešto pokazujemo..hvala
Nas malac ide na zbor pa se tamo malo priprema za muzicku( 1raz), a mala nije prije prijemnog isla na nista, nije cak ni voljela pjevati,upala na prijemni za klavir kao padobranac i prosla.
Imam "slatku" muku. Sin je drugi razred muzicke skole, gitara, ove godine imaju mladog i motivisanog nastavnika koji je, izgleda, primljen u stalni radni odnos i svi smo (djaci i roditelji) jako zadovoljni nacinom i rezultatima njegovog rada. Samo, on insistira da pustaju nokte na desnoj ruci. Licno, imam zaista averziju prema tome, al' hajde, dobro mu ide pa cu progutati nekako. Higijenu odrzava pa i nije prestrasno za vidjeti, ali nokti su mu prilicno meki, listaju se i pucaju, te je nastavnik savjetovao upotrebu krema tipa Dikla ili cak bezbojnih lakova za jacanje noktiju. E, zovite me konzervom slobodno, ne mogu mu mazat' nokte i tacka! Ima li iko slicnu situaciju i kako je te nesretne noktice doveo u red bez trackanja lakom? Vec imamo kolekciju papirnih raspica razlicite granulacije...(smajlickojikolutaocima)
olja, nakon nekog vremena naučiš ne gledati u te nokte! a očvrsnu valjda i nokti malo s vremenom![]()
Posljednje uređivanje od Kanga : 20.03.2015. at 00:01
a bezbojni lak se ne vidi. ili mozes pokusati nalakirati bezbojbim lakom s donje strane kao francusku manikuru.
ne znam nista o gitari, ali pbozavam nokte.
moja gitarska edukacija je zavrsila pnog trena. kad sam saznala da mi na jednoj ruci nokti moraju biti posve kratki.
Joj, ma vidi se, sjaje se nokti, a to mi na deckicu nikako ne prija. Kanga, vrijeme cini svoje, velis. Vjerovacu ti, to je zaista cest lijek mnogim boljkama.
mi ne uspjevamo nokte uzgojiti nikako
curica je, pa lak ne smeta
ali smeta košarka
ne znam kako uskladiti sport loptom i gitaru
mada kako je košarka opasna za prste, sada mi je veća briga da očuva prste od loma (već je bilo natučenih i plavih prstiju, za sada bez loma)
nokti su mi manja briga
a morat ćeš se naviknuti na nokte
i on isto
sjećam se kako mi je bilo grozno kada sam u srednjoj upoznala dečka gitarista, oni dugi, špičasti nokti na jednoj ruci
fuuuuj
navikneš se
tješi se da barem nije dugačak nokat na malom prstu
mi smo u svrhu njege noktiju nabavili ovo
http://manentail.com/products/hoofmaker/
to je balzam za konjska kopita, ali da je odličan za učvrščivanje noktiju
još nismo probali (mi, mislila sam mazati i sebi, ne sviram gitaru, ali nokti pucaju) tako da ne znam pomaže li stvarno
Probajte s Eveline 8 in 1 lakom (ima ga u DM-u i Kozmu). Ne sjaji se previše, a stvarno radi svoje za tih dvadesetak kuna koliko košta. Upravo mažem drugu kuru i stvarno se vidi učinak.
Djeci (i ne samo djeci) inače meki i lomljivi nokti mogu biti i zbog kombinacije nedostatka kalcija i cinka-pogotovo kad su u pubertetu pa su potrebe veće.
Alex, kad/ako kupuješ sebi "svoj" kalcij pitaj za dječji od istog proizvođača i daj maloj jednu jušnu žlicu navečer i javi di si kupila taj balzam za kopita i pošto je.
Pitanje je zapravo općenito - kako uskladiti sport loptom i bilo kakav instrument
Moj ima potpuno kratke nokte, ali sa svakog drugog treninga košarke dođe doma s ranicama na prstima (koža je osjetljiva, pa često usputni udarci loptom dovedu do pucanja kože, ogrebotina i sl.).
Da ne ide na treninge, igrao bi nogomet s dečkima vani, pa je ista priča. Već ima zabranu stajanja na golu, gdje su ruke izloženije.
Samo, s vremenom mu je raspored postao tako zatrpan da na treninge ne može redovito odlaziti, pa se problem postupno rješava sam od sebe
Prst je slomio dosad samo jednom, i to još u 1. razredu, pa se nekako nadam da je "odradio" i taj dio i da se neće ponavljati.
ne kupujem sebi, sram te bilo, ja sam mlada, to sam materi kupovala za njenu osteoporozu
ja vjerujem da mojoj fali baš ta komb. kalcij cink (mada se to nije pokazalo na vašem testiranju)
nokti joj imaju i one bjele točkice
imam balzam za kopita, dala mi frendica jer je sebi naručila više, ne znam koliko košta, nije mi htjela reći, pitat ću je da opet
znam, ali nije baš svaki instrument jednak
puhački mogu raditi što hoće, ok mogu i oni dobiti loptu u zube
kod klavira je problem u mogućnosti ozljede prstiju što je i kod drugih instrumenata
ali gitara je specifična baš radi dugih noktiju koji ne idu ni s jednim sportom (možda odbojka i plivanje)
znači sport se automatski mora isključiti ako želiš nokte odn. nešto napraviti na instrumentu
Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 20.03.2015. at 10:49
Čitavi i dobro pokretljivi prsti trebaju za svaki instrument, osim eventualno za usnu harmoniku
Mojem ne trebaju nokti, ali mu trebaju izuzetno osjetljivi vrhovi prstiju na lijevoj, i funkcionalni zglobovi na desnoj ruci, pa je lopta podjednaka prijetnja. Ali ne mogu mu je zabraniti, niti to želim - uostalom, već sad mu se pomalo bistre prioriteti, a nezgode se mogu dogoditi tako i tako.
Ok, on ne trenira intenzivno, nego rekreativno (tj. dođe na trening kad stigne).
ma nije baš tako crno, evo moj spaja rukomet i gitaru. jedino sam molila trenera da ga ne stavlja na gol, ali to zato jer je već imao ozbiljan udarac loptom u glavu na nogometu (baš ružan - 24 h je doslovno vegetirao - ležao u mraku ko biljkica i samo se par puta digao povraćati).
Zaboraviti notke i odbojku i plivanje.
Ima rješenje, ali zahtjeva trud: svaki prstić (jagodicu) prije treninga omotati s par slojeva http://www.mojaljekarna.hr/opekline-...l#.VQvioo4hEkg. Ili otići u sportski dućan i tražiti profi flaster.
Testiranje zanemari i daj djetetu to kaj sam rekla (a ni gospoji u perimenopauzi ne bi škodila žlica onog "za starce")
Marta, za tu dob postoji jedan jedini u velikoj staklenoj boci: traži Life time Kalcij za djecu i uvali malom jednu jušnu žlicu navečer. Ima puno tih sličnih boca: ne daj se prevariti i traži baš za djecu jer je drugačijeg sastava od ostalih. Drži u frižideru i mućkaj prije upotrebe svom silom (ili uvali mladom sportašu da mućka).
i malisa pusta nokte. srecom su mu cvrsti pa nema potrebe za lakom. kod nas pater familias maze bezbojnim pa mi nije neobicno
Joj, da vidite nokte mog gitarista/klarinetista/karataša/kopača nosa....
Užas nad užasima. Jednostavno sam odustala. Mim, jel možeš preporučiti neki kalcij za dijete u pubertetu, 150/40kg, da znam konkretno pitat u ljekarni, ovako samo bauljam.
Mene ne brinu ozljede u kombnaciji sa sviranjem. MOgu se dogoditi tako i tako, a nekako mi je draže da mi djeca budu fizički aktivna. Imam dojam da se oni koji ne treniraju ništa lakše ozljede onako usput. Možda griješim, a možda se samo tješim.
kako hvata loptu, pa rukomet je još "gori" jer baš mora s jednom rukom obuhvatiti loptu
ma naravno da prsti trebaju svima
i usnu harmoniku moraš nečim držati
ali mislim da je veći problem kada ti uz prste trebaju i nokti
Hvala ti!
To je ovaj?
http://cdn.shopify.com/s/files/1/025...g?v=1415288234
Posljednje uređivanje od marta : 20.03.2015. at 11:21
Da. Usporedi malo cijene pa vidi kako ćeš nabaviti: http://www.iherb.com/Life-Time-Kids-...0&sr=null&ic=1
Kod nas je okus trešnje, ovaj je bubble gum (isti sastav). Cijena je jako različita (kod nas je oko 140 kn). Jedna boca ti je za mjesec dana.
Kod nas nema ni jedan za djecu osim ovog. Pogledaj po web shopovima-možda ima kakav "vani". Ne znam koji te točno dodatak smeta, ali ako su to magnezij i ostali sastojci-oni u preparatu kalcija moraju biti jer inače nema ugradnje kalcija u kosti kod djece. Za odrasle vrijede malo drugačija pravila.
ovo oko biranja profesora a ne instrumenta meni je uvijek upitno jer taman kad si lijepo posložiš što si htio u priču se ušeta g. Murphy i profa ode na porodiljski, u drugu školu, penziju i sl. a ti ostaneš s onim kojeg si htio izbjeći![]()
moram priznati da nisam nikad razmišljala o problemu dugih noktiju u sportu. rukomet još kako-tako, ali kako se penje na stijenu s tolikim nokturama, e to mi sad stvarno nije jasno![]()
E bas se slatko nasmijah, uopste mi vise situacija ne izgleda toliko strasna, bice da moram ignorisati te nokte, nema mi druge. I moj je karatista, to mu je sa cacine strane, da je na mene vise bi citao, hehe. Nastavnik je rekao da je duzina noktiju individualna, svako nadje optimalnu duzinu za sebe, ja se nekako nadam te nokte odrzavati na max 2mm preko jagodica, pa vidjecemo. Konjski balsam zvuci cist OK, s obzirom da se moj zamalo pubertetlija u zadnje vrijeme cesto zna drcnuti bas kao neko konjce![]()
Kucam s moba, mislila sam staviti onog smajlica koji se kezi :kez:
pa koliko godina ima mali olja?
nije ti on još blizu puberteta
javi se za 3 godne![]()
11. U BiH djeca idu u devetogodisnju OS, pa se prvi razred muzicke poklapa sa cetvrtim razredom OS. Sad je peti osnovne i drugi muzicke. A posto je rodjen par dana pred NG, u skolu je posao sa 6g i 8 mjeseci. Bilo mi ga zao davati u skolu sa 5g i 8 mj sto bi odgovaralo njegovom godistu. Inace, upis u prvi razred obavezan je za djecu koja u tekucoj godini do 1. septembra pune 6 godina.
mislila sam više na boje,okuse, limunsku kiselinu, gume i slično.
ne znači da je tvoja bedasta ako je kasnije krenula u gš,kaj ne?
Joj jelena
Ja sam krenula u GS u 4 osnovne. Jos mi je kedna godina propala jer me zahvatio rat i nije bilo GS.
Pa sta mi fali
Malo stisla, zavrsila
Moja sestra je GS zavrsila u srednjoj :D
jelena
ne moja nije bedasta, moja je super dijete, samo malo tvrdoglava, ja sam jer je nisam ranije stisnula da ide na audiciju
ali nije htjela
i onda je na kraju 3. razreda, dan prije audicije došla da ona hoće u GŠ
Kod nas ni ne mogu ranije da krenu. U trecem pripremni razred, od cetvrtog krece muzicka. Mozda mogu neka bas talentovana djeca sa roditeljima koji znaju prepoznati taj potencijal, moj nije takav.
Kod vas (ako sam dobro skužila ti si u BiH) osnovna škola traje devet godina, tako da se zadnji razred osnovne muzičke završi kad i zadnji razred osnovne, ako ide ovako kako si napisala.
Ali šteta je da naprednija djeca ne mogu krenuti ranije u sustav.
U Hr se u osnovnu školu kreće sa 7 godina i ona traje 8.
Posljednje uređivanje od Danka_ : 09.05.2015. at 17:22
Mi smo krenuli u glazbenu skolu s nepunih 6 godina, dijete je zaljubljenik u klavir.
bliže se upisi. ima li netko neko neki savjet, literaturu kako odabrati
adekvatan instrument za dijete?
mi se dvoumimo između flaute i violine.
Atarah Ben-Tovim, Douglas Boyd, The right instrument for your child
Knjiga je jako zgodna za neodlučne, ali i za znatiželjne (moj je znao što želi svirati, ali meni je bilo interesantno pročitati različite zahtjeve pojedinih instrumenata, dosta toga mi je bilo nepoznato).
Iako, sad kad gledam situaciju svojeg djeteta i druge poznate djece, savjetovala bih, ne birajte instrument, nego profesora. Ako možete.
mislim da to rijetko tko može
mora biti insider, dobro znati nekoga tko je unutra
nekoga tko je kompetentan napraviti dobru procjenu
a i nekom pop, nekom popadija
nekom će biti bolji blaži "popustljiviji" profesor
netkom će više pasati onaj koji "stisne"
a i to se može sve promjeniti
može dijete biti plaho, da u u startu treba neki "blagi" profesor
poslije se može baš naći jako u instrumentu i da mu zatreba netko ambiciozniji i zahtjevniji.....
ja sam npr. za jednog profa u našoj glazbenoj čula na više strana da je super
naši susjedi nisu bili zadovoljni, jer je, za njihovo dijete, bio prezahtjevan
Onaj "pravi" znat će kad i koga treba stisnuti, a kad treba biti popustljiviji. I znat će kako treba raditi s manjom djecom, a kako sa starijima, i kakve zahtjeve postavljati pred njih.
Ali slažem se da je do takve informacije teško doći izvana. Ovo što sam napisala govorim iz iskustva koje sad imam (nakon skoro 4 godine), kad sam upisivala dijete u glazbenu, bilo mi je totalno svejedno tko će mu biti profesor. Tek sad vidim kakvu ludu sreću smo imali.
može biti, ali mislim da su takvi rijetki
znam iz bliske okoline primjer profesora koji je fantastičan za jedno, izrazito talentirano dijete
dijete 1
jako zahtjevan, zna i podviknuti, bolje rečeno vikati
roditelji super, super zadovoljni
dijete 2 u isto vrijeme kreće kod tog profesora
na početku prof. i od njega traži puno, dijete ne može odgovoriti na zahtjeve
prof traži, viče, dijete tone
profesor na pol godine "odustaje" od djeteta, do kraja godine "odrađuju" uz preporuku sa strane profesora, da se traži promjena iduće godine
roditelji traže promjenu profesora, dobiiju i sada je dijete ok, i dalje to baš ne ide glatko, završava razrede s 3, ali sada, 4. godina sviranja prof. kaže da je dijete počelo napredovati
i da bi, ako ovako nastavi, mogao ovaj razred završiti s 4
dijete 1 i njegovi roditelji i dalje doslovno obožavaju svog profesora, sa smijehom prepričavaju kako se ori po hodniku kad se prof dere kad dijete nije nešto dobro naučilo (sada sve rjeđe),
dijete svira fantastično, ide na natjecanja, (ne glumi, ne potiskuje strah, baš voli tog profesora)
svima preporučuju tog profa, ako mogu kod njega "upasti"
da se pita roditelje djeteta 2, ne znam da bi ga baš preporučili
priča iz prve ruke (moje dijete nije ni jedno od ta dva)