Stranica 23 od 41 PrviPrvi ... 13212223242533 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,101 do 1,150 od 2014

Tema: glazbena škola?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    Curica je upala, na flautu, kako je i zeljela. Decko, nazalost, nije ( a bas bi on imao veliku korist od glazbene skole). Pokusat cemo u jos jednoj GS. Mislim da je kod njega trema ( i lose samopouzdanje) odradila svoje.
    Bravo za curu! Za dečka pitaj da li je to definitivno - ako je trema u pitanju, pitaj da li može još na jesenski rok ili idi porazgovarati s ravnateljem, pa mu/joj objasni svoje razloge. Sretno! Bit će mu lakše sad kad zna što ga čeka, pa probajte malo doma pjevati i vježbati ritam.

(Btw. ja sam bila jako jaaaako skeptična hoće li moj stariji proći na audiciji, jer taj je apsolutno nesposoban otpjevati bilo što većeg raspona od kvarte. Upao je bez problema, sluh se dobro razvio, ali nesposobnost pjevanja širih raspona je ostala do danas i to mu redovno ruši ocjenu iz solfeggia, ali to nije bitno. Nismo svi slavuji. )
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 28.05.2015. at 08:56

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

koliko košta u E. Bašić godina blok flaute?
    bili smo danas na upisu, gužva ogromna za klavir pa nam preporučili vrtić ili blok flautu, cura izabrala flautu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj llella prvotno napisa Vidi poruku
    koliko košta u E. Bašić godina blok flaute?
    bili smo danas na upisu, gužva ogromna za klavir pa nam preporučili vrtić ili blok flautu, cura izabrala flautu.
    Mislim da je participacija za sve učenike 150 kn mjesečno, ali provjerite još.
    Dobro je izabrala, za klavir je uvijek ogromna gužva, a nakon blok flaute nagodinu upada na instrument koji zaželi.

olja avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Nasa muzicka je prosle nedjelje imala godisnji koncert, djeca su bila divna, ali harmonikaski kvintet je razbio, ali razbio! To su djaci 5. i 6. razreda, takmicari, ma oni su ocima komunicirali, fantasticno nesto, ja pojma nisam imala da harmonike mogu onako dobro da zvuce.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ima li tko iskustva s Baloković u Travnom?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

U GŠ Pavla Markovca stavljeni su rezultati audicije za osnovnu glazbenu na web.

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ima li netko iskustva s gš Vanja Kos? Planirali smo ici u I.Zajca, Zapruđe ali tamo nazalost nemaju klarinet pa su je stavili na harmoniku. Sad razmisljamo da upise u privatnoj jer su prosli svi rokovi. Na prijemnom su joj rekli da ima odlican sluh i ritam, bavi se pjevanjem vec 2 god.i da bi bila steta da ne ide. Jel postoji mogucnost da odradi godinu u privatnoj pa se prebaci u gradsku?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam odgovor, ali mislim da ti još nisu završili prijemni u zlatku balokoviću

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam odgovor, ali mislim da ti još nisu završili prijemni u zlatku balokoviću
    ne, ali prijave su bile do 8.6. , a u Gundulićevoj do 9.6.
    na žalost fulali su za jedan dan

na jesenskim rokovima sa isto da naći mjesta. teško, ali vrijedi probat
    Posljednje uređivanje od orange80 : 10.06.2015. at 11:03

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne košta je ništa nazvati i probati zamoliti da joj se uvaži prijava

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Probat cemo u Gundul. Rekli su da im znaju puhacki biti deficitarni. Hvala vam na odgovorima!

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Tko je dovoljno uporan , a ima sve predispozicije i deficitarniji instrument, moze probati na jesen.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moj malac je prosao prijamni u jednoj drugoj glazbenoj skoli, medjutim je na listi cekanja za gitaru. Ne vjerujem da ce ista biti id toga, od gitare se bas ne odustaje, jelda?
    A nema sanse da ga nagovorim na neki drugi instrument jer je tvrdoglav ko mazga. Vec prije sam ga prijavila u Zagrebacki djecji gitarski orkestar, nema audicije, nego se nakon prve godine provede selekcija, koliko sam shvatila.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj malac je prosao prijamni u jednoj drugoj glazbenoj skoli, medjutim je na listi cekanja za gitaru. Ne vjerujem da ce ista biti id toga, od gitare se bas ne odustaje, jelda?
    A nema sanse da ga nagovorim na neki drugi instrument jer je tvrdoglav ko mazga. Vec prije sam ga prijavila u Zagrebacki djecji gitarski orkestar, nema audicije, nego se nakon prve godine provede selekcija, koliko sam shvatila.
    Bravo za dijete... Što se tiče odabira instrumenta, evo našeg iskustva - moj mlađi je htio klavir i ja ga nisam nikako uspjela nagovoriti ALIIII profesorica harmonike mu je nekako digla rep i uvjerila ga da je njezin instrument za njega najbolji. I stvarno jest - eno ga, najbolji u generaciji!

Trik za gitaru - obećaj djetetu upis na TEČAJ gitare, što stvarno postoji kao opcija (barem kod nas u kvartovskom kulturnom centru) a u glazbenu nek ide na bilo koji instrument. Sretno!

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

nekad se deficitarni i nepopularni instrumenti pokažu kao pun pogodak.
    profe. se često jako trude, animiraju, dižu samopouzdanje isl.

kod instrumenata kod kojih je navala je i velika konkurencija.
    djeca koja su imala super bodove i upisala popularni instrument se znaju u tome pogubiti,
    a oni na deficitarnim instrumentima budu "zvijezde" jer ih je 1 ili 2 na godini.

sve ima neke prednosti
    Posljednje uređivanje od orange80 : 11.06.2015. at 15:00

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sve znam. No, ova skola u kojoj je prosao prijemni nam nije blizu, a on je iduce godine u redovnoj skoli u medjusmjeni ( od pola 12 ili 12:15 do pola 4 ili 4:15) plus jos talijanski izvan satnice. Bilo bi nam jako, jako cupavo, cak i da u glazbenoj mu sloze super raspored. On nije tip djeteta koje je u stanju jurcati s jedne aktivnosti na drugu ( kao mladja seka), treba mu i odmora i praznog hoda. To bi eventualno funkcioniralo jedino da mu instrument bude gitara, jedino bi tada imao motiva za taj nakrcani raspored.
    Ja bih bila presretna da on svira, recimo, violoncelo. Al njemu nije interesantna glazbena skola kao takva, nego samo zeli nauciti svirati gitaru.
    Ja bih jako voljela da stekne glazbeno obrazovanje, mislim da bi to sjajno odgovaralo njegovom temperamentu, ali mu ne zelim to nametnuti. Mogucnost da uci gitaru mu je bio sjajan motiv.
    Ovaj gitarski orkestar u koji sam ga prijavila mi se cini puno bolji od tecaja. Vodi ga profesorica gitare iz jedne GS, sviraju klasicne skladbe, odlicno zvuce.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ovaj gitarski orkestar u koji sam ga prijavila mi se cini puno bolji od tecaja. Vodi ga profesorica gitare iz jedne GS, sviraju klasicne skladbe, odlicno zvuce.
    Orkestar (orkestri) je mnogima, pa i meni, bio najljepši dio u glazbenoj školi.
    što se mene tiče, najrađe bi imala samo to.
    Tak da je moguće da to bude baš prava stvar za njega.

A i koliko sam skužila, u Americi npr. puno djece uče instrumente na taj način.
    Posljednje uređivanje od orange80 : 11.06.2015. at 16:12

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Htjela sam reći, da je takvo učenje instrumenta "samo u orkestru" a ne individualno,
    tamo dosta rašireno.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sve znam. No, ova skola u kojoj je prosao prijemni nam nije blizu, a on je iduce godine u redovnoj skoli u medjusmjeni ( od pola 12 ili 12:15 do pola 4 ili 4:15) plus jos talijanski izvan satnice. Bilo bi nam jako, jako cupavo, cak i da u glazbenoj mu sloze super raspored. On nije tip djeteta koje je u stanju jurcati s jedne aktivnosti na drugu ( kao mladja seka), treba mu i odmora i praznog hoda. To bi eventualno funkcioniralo jedino da mu instrument bude gitara, jedino bi tada imao motiva za taj nakrcani raspored.
    Moj je ove godine imao nastavu u redovnoj školi svaki drugi tjedan u međusmjeni (alterniralo je s jutarnjom smjenom), i isto tako me bilo strah kako ćemo složiti raspored u glazbenoj. Ispalo je na kraju jednostavnije nego što sam mislila - naprosto je svu nastavu u glazbenoj imao predvečer, oko 19 h.
    Ovo nema veze s izborom instrumenta, samo kao utjeha da se satnica posloži i onda kad misliš da ju je nemoguće složiti
    A imao je dosta i praznog hoda, znam po tome što sam odjednom otkrila da zna sve glumce iz domaćih sapunica koje je usputno gledao na tv dok je bio sam doma

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Imamo jos i 2 cure osim njega, mladju vodimo na gimnastiku i od jeseni krece u glazbenu skolu ( je nam u kvartu, ali jos je mala pa je ne pustamo samu). Sa starijom dosta radimo oko skole. Tesko nam je sve uskladiti.
    Rekli su nam u glazbenoj da ce se javiti unutar mjesec dana pa cemo vidjeti. Sve sam sklonija odluci da ide na gitarski orkestar, jednom tjedno blok sat.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Jos jucer u podne glazbena skola bila je prekrizena. A. nece odustati od nogometa (3× sat i pol tjedno), jos je u boravku barem do 15.00, MM na terenu, ja u smjenama, i zakljucili smo teska srca da bi mu (nam) to bilo previse.

Ali zove jucer njegova profesorica iz glazbene predskole, kako bi bilo steta da ne ide jer je jako talentiran (cega sam ja svjesna), i moli da ipak jos razmislimo. Jucer je bio zadnji dan prijamnog ispita. I navrat-nanos ipak stize jucer na prijamni (i kasni zbog toga najboljem prijatelju na rodjendan), bez ikakvih priprema (do ulaska nije znao sto ce pjevati), i prosao je i na gitari i violoncelu :ponosna: . Izbor ce vjerojatno biti gitara.

A kako cemo sve to organizirati, nemam pojma . Nekak bu.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čestitam
    bit će to dobro, vidjet ćeš

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Naš mali je upao na kontrabas (to mu je bilo drugo na listi, prva je bila gitara ali su obe godine upisali samo dvoje klinaca pa smo znali da nemamo šanse - nije išao u predškolu). Ima tu netko čije dijete svira kontrabas?

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Na kraju su nam dopustili da pristupi prijemnom u dvije skole, upala je i na klavir i na klarinet. Odabrala je klarinet, nadam se da nece pozaliti kasnije. Htjela sam reci da se ipak pomice crta i na popularnim instrumentima.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj ivana s prvotno napisa Vidi poruku
    Na kraju su nam dopustili da pristupi prijemnom u dvije skole, upala je i na klavir i na klarinet. Odabrala je klarinet, nadam se da nece pozaliti kasnije. Htjela sam reci da se ipak pomice crta i na popularnim instrumentima.
    Kod nas se crta pomicala sigurno, jer je dosta djece bilo iznad crte i na klaviru i na gitari, gdje je i najveci pritisak.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

da li u elly bašić ima oslobođenja plaćanja participacije za pripremni-blok flauta ako smo korisnici dječjeg doplatka.
    bili su danas upisi, ali mi nisu znali reči

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Jeste u prvom-drugom razredu OGS isli s djecom na satove instrumenta (relativno redovno)? Prvi put sam za to cula, malo me iznenadilo, a mozda je sasvim uobicajeno? Ja za to nemam vremena niti bih to mogla izorganizirati.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Jeste u prvom-drugom razredu OGS isli s djecom na satove instrumenta (relativno redovno)? Prvi put sam za to cula, malo me iznenadilo, a mozda je sasvim uobicajeno? Ja za to nemam vremena niti bih to mogla izorganizirati.
    ne. nikada.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ne. U 6 godina bila sam samo na prvom satu. Znala sam u prvomrazredu dolaziti često na 2min da čujem kako djeca napreduju, kao na informacije, aali nisam bila unutra dok su svirali.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne. Nikada. Dodjem samo na pocetku da se dogovorimo oko satnice, za sve ostalo se cujemo s prof. telefonski

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja idem na sate čela ponekad. Nekad me profa zove da mi prijavi greške, a nekad upadnem onako.... Kod starijeg na gitaru navratim ako mi je usput 2 put godišnje čisto da budem u toku. Većina roditelja NE ide na sate, ali meni je tako pao grah...

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

ajme zeno od kud ti sad to?
    sto ne uzivas u odmoru u glazbene

zezam se, no uglavnom, nisam nikad bila na satu,
    ponekad deda ceka dijete pred vratima pa ja to racunam
    pod "biti s djetetom na satu"

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

U našoj školi je to relativno česta praksa (naravno, ako roditelju to odgovara, nije obavezno!), naša profesorica čak i potiče roditelje da prisustvuju satu jer bolje mogu nadgledati dijete dok vježba doma. Kad stignem, odem s njim na sat, meni je to zanimljivo, zapravo, bude mi kao odmor od dana provedenog na poslu, prebacim se u skroz drugi film.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod prijateljice moje kćeri roditelji su dosta sjedili, pogotovo u 1. razredu
    kad je moja kći krenula pitali smo profesora za to, on je rekao da to nije njegova praksa, ali ako hoćemo, mozemo
    mi uglavnom nismo

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kad bolje razmislim, bila sam cca 2 puta na satu kod mlađega - kad se donosila odluka hoće li na natjecanje. Prof. me zvala da se dogovorimo i da mi objasni na čemu treba jašiti dok vježba doma.

U pozadini zahtjeva da roditelji dolaze na nastavu instrumenta možda je baš to - da ih profesor uputi kako doma pratiti dijete. To ne bi trebalo potrajati dugo. Možda mene prof. nije tražila da dolazim na nastavu jer i ja sam nekad svirala isti taj instrument, pa sam se snašla s klincima, iako se nisam baš puno petljala.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 09.07.2015. at 09:57

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Možda mene prof. nije tražila da dolazim na nastavu jer i ja sam nekad svirala isti taj instrument, pa sam se snašla s klincima, iako se nisam baš puno petljala.
    Ma nije ti to razlog. Možda prof naprosto nema nema takvu praksu, ne traže svi profesori prisutnost roditelja na satu, a i nije u svim školama isto.
    Štoviše, nekako mi se čini da bi to što si svirala isti instrument u očima profe prije mogla biti otegotna okolnost naročito ako profesorica ima drukčiji metodički pristup od onog kako su tebe učili.
    Ja sam u 2. razredu htjela odustati od tog sjedenja na satu, ali mi je profa rekla da je njoj i draže ako je roditelj na satu, jer je onda sigurnija da će dijete doma raditi kako treba. Pa sam ostala - dok stižem i imam vremena, nije mi to problem, dapače, veseli me.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

ja bih najrađe predložila da se ova tema ljeti ključa
    ali kad se vama već piše, onda da vas iskoristim za jedno pitanje:

da li i koliko vaša djeca vježbaju pod ljetnim praznicima?

moja je "objasnila" profesoru da ona po ljeti ne može vježbati jer na
    moru nema klavir i kaže da je on rekao: dobro, ali dao joj je neke note,
    a i suludo je da 2,5 mj. ne pipne instrument,
    pa sve će joj isparit...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja bi trebala bar 1 sat, ali sastavi cca 1/2 sata efektivnog sviranja

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
    ja bih najrađe predložila da se ova tema ljeti ključa
    ali kad se vama već piše, onda da vas iskoristim za jedno pitanje:

da li i koliko vaša djeca vježbaju pod ljetnim praznicima?

moja je "objasnila" profesoru da ona po ljeti ne može vježbati jer na
    moru nema klavir i kaže da je on rekao: dobro, ali dao joj je neke note,
    a i suludo je da 2,5 mj. ne pipne instrument,
    pa sve će joj isparit...
    Vježba svaki dan cca 1 h, nekad malo manje, nekad malo više.
    Ne vježba kad smo na moru ili kad planinarimo, treba se i on malo odmoriti, i ne volim nositi cello na put (zauzme pola gepeka, i postoji opasnost da se na vrućini totalno raštima). Ali mi ne idemo na dugačka ljetovanja tako da za cijele praznike sastavi možda 2 tjedna bez sviranja.
    (a i predstoji mu 10-dnevni ljetni glazbeni seminar kad će vježbati po 2 h dnevno, nakon toga je s pravom zaslužio odmor)

Sad, dok je doma, ionako nema drugog posla po danu, pa mu je i samom postala navika da vježba svaki dan i prihvaća to kao normalno.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

ma nas (njih) za vrijeme praznika nema doma uopće.
    eventualno pola dana između dva puta.
    sad smo još mali, ali ne znam kako to ide kasnije u višim razredima sa klaviristima
    na praznicima?

btw. skužila da vani, na aerodromima i po stranim gradovima je
    postalo dosta često da se postavi klavir na neko javno mjesto i onda škvadra koja želi svira...
    eto to nam je do sada bilo jedino vježbanje

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nema nikakce koristi od vjezbamja tu i tamo ( npr.jednom tjedno po sat vremena). Bolje se odmorit mjesec dana pošteno pa npr. 2-3 tjedna prije skole vjezbati svaki dan i bar procitati zadani program.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nasa L isto uvijek dobije nesto za navjezbati preko ljeta. Nama je to isto malo zeznuto jer nas nema cijelo ljeto, obicno napravimo kako cokolada kaze - pustim je pa onda vjezba 2tj prije pocetka nastave.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hoće li koja glazbena imat i jesenski rok???

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Za prvasice ponekad ponegdje i bude jesenski rok, to ovisi o popunjenosti satnica nakon srpanjskih prijemnih ispita za srednju školu i rezultatima popravnih ispita koncem kolovoza (do tada se ne može znati točna satnica). Zato je najbolje nazvati ili možda i osobno doći oko 1.9. pa pitati.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

E sad ja imam jedno filozofsko pitanje:
    Kako probuditi u djetetu ljubav i zelju za sviranjem instrumenta?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
    E sad ja imam jedno filozofsko pitanje:
    Kako probuditi u djetetu ljubav i zelju za sviranjem instrumenta?
    Npr. odvesti ga na koncert ili produkciju neke glazbene škole, da čuje drugu djecu kako sviraju?
    Bolji je efekt ako čuje djecu kako sviraju, nego profesionalne muzičare, jer su bliža po godinama, pa je njihovo postignuće bliže, dohvatljivije.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

misliš želju da se upiše u GŠ
    ili želju da svaki dan vježba, da ne moraš svaki dan vikati, prijetiti da ćeš ga ispisati, prijetiti da ćeš prodati instrument?
    pa, ovo drugo i mene zanima

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim AV da to ide u opis posla osim kod djece koja su jako motivirana sama od sebe, a mislim da su ta vrlo rijetka zapravo, u stvarnom životu. Kod mene su dvojica u glazbenoj. Stariji je bio jako motiviran, al ga je ove godine opalio pubertet i mislim da ću morat uredovat što se glazbene tiče. Mlađi je "hedonizam na najjače", obožava svirat, ne voli vježbat ono što mu ne ide, tako da mi je on stalno na programu.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

možeš uzeti privatne sate iz instrumenta da vidiš koliko će dijete zagristi prije nego se odlučite za GŠ.
    Ako i odustane ostat će mu nešto pa može kasnije izraziti želju
    Moji su prošli po godinu privatno klavira i sin godinu gitare.
    Nisu prošli audiciju za GŠ,ali se ni njima nije svidjela GŠ kao škola i odustali su.Znam da znaju što je to instrument i note i meni je savjest čista

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Krenuti rano na glazbene radionice tipa Music Together,, Klavircica... Kupiti hrpu dječjih, instrumenata za doma, napraviti instrumente, stvarati glazbu s djetetom... Voditi na koncerte, dječje naravno, pričati o glazbi, o instrumentima, gledati ih po dućanima...
    Tako sam ja napravila, ova moja non stop pjeva, smislja pjesmice, svira, zastaje kod uličnih svirača, svira te svoje instrumente.
    Još je mala za školu, ali ponuditi ću joj da ide u glazbeni vrtić na jesen.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •