Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2014

Tema: glazbena škola?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2020

Početno

Drage Vrijeska i čokolada, hvala vam objema na odgovoru. Dobra ideja mi se čini prijaviti još koju školu gdje je veća upisna kvota, tim više što nudi i veći broj instrumenata koje bi mi malog mogli zanimati ako ne prođe gitaru ili klavir (violončelo ili neki puhački je jedno od njih, a nemaju ga u spomenutoj OGŠ I.Zajca). Istina je da bi izgledi bili veći i čekanje testiranja manje stresno…

Ipak, kad malo zastanem i realno pogledam, teško da će mi trenutne životne okolnosti omogućiti odvođenje djeteta u GŠ u drugi dio grada 4 puta tjedno, i pomislim: ma koga ja zavaravam… Glazbena škola je već dovoljno velika obveza i žrtva da bismo se izložili još i ovakvim organizacijskim vratolomijama (ja bez auta, radim do 5, muž će se – nadam se!- dogodine vratiti svom terenskom poslu, još jedno vrtićko dijete…) .
    Tako zaključujem da nam jedino dolazi u obzir ova škola u Studentskom gradu koja nam nije daleko i u koju će nakon nekog vremena moći odlaziti sam. Znam da su izgledi slabi i dijete će vjerojatno ostati neupisano i razočarano, ali jedino što preostaje je čekati početak školske godine – ako ne bude daleko ispod crte, možda postoji šansa da tada upadne.

Čokolada, imam jedno pitanje, možda besmisleno, ali moram s tim biti na čisto: ukoliko se dijete ne uspije upisati, ima li smisla kroz tu školsku godinu uzimati poduku s kojom bi moglo doći do razine dovoljne da se upiše u slijedećoj godini odmah u 2.razred?

I da: hvala na ovoj informaciji o klavirskom odjelu, to je jako bitno. Možda kakav info i o gitari u toj školi? To je, u stvari, prvi izbor.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj komižica prvotno napisa Vidi poruku

Čokolada, imam jedno pitanje, možda besmisleno, ali moram s tim biti na čisto: ukoliko se dijete ne uspije upisati, ima li smisla kroz tu školsku godinu uzimati poduku s kojom bi moglo doći do razine dovoljne da se upiše u slijedećoj godini odmah u 2.razred?

I da: hvala na ovoj informaciji o klavirskom odjelu, to je jako bitno. Možda kakav info i o gitari u toj školi? To je, u stvari, prvi izbor.
    nisam čokolada
    ali me zanima - zar se može preskakati razred?!
    ipak je to "prava" škola i preskakanje razreda stvarno treba biti iznimno talentiran... ali ako je dijete talentirano onda će se i upisati u 1.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    nisam čokolada
    ipak je to "prava" škola i preskakanje razreda stvarno treba biti iznimno talentiran... ali ako je dijete talentirano onda će se i upisati u 1.
    Nisam ni ja Čokolada ali dovoljno dugo sam u sustavu da znam da su glazbene škole fleksibilnije od općeobrazovnih, pa da je i akceleracija lakše provediva, a i ponavljanje razreda se ponekad provodi po dogovoru, ne kao kazna, nego zbog organizacije i da se djetetu lakše poslože neke okolnosti u životu.
    Ne znam kako je s naknadnim upisom, vjerojatno ovisi i o konkretnoj školi i njihovim pravilima.

Datum pristupanja
    Nov 2020

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    nisam čokolada
    Potaknuta prijašnjim komentarima da nakon 1. razreda dosta djece odustane i nastavnici se već od 2. razreda počinju mučiti sa satnicom, pomislila sam da bi se tu mogla otvoriti nekakva mogućnost. Jest da je to nategnuto i veliko je pitanje kakvu privatnu poduku instrumenta i teorije bi mogao dobiti kroz tu neupisanu godinu, da bi nakon toga bio sposoban uskočiti na neko upražnjeno mjesto u 2.razred. Razmatram sve mogućnosti jer ih nema baš puno, pa tako i ovu, koliko god nebulozna bila. Sasvim sigurno nije izniman talent, ali isto tako nije ni netalentiran i ima želju upisati glazbenu. Nažalost, na željeni instrument primaju svega troje ili četvoro djece, tako da sumnjam je talent veći ili manji ikakva garancija za prolazak. Većina tih brojnih klinaca koji dođu na testiranje ipak su donekle talentirani i radom bi mogli puno postići, ali kad ostaneš neupisan, ode prilika...

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj komižica prvotno napisa Vidi poruku
    Drage Vrijeska i čokolada, hvala vam objema na odgovoru. Dobra ideja mi se čini prijaviti još koju školu gdje je veća upisna kvota, tim više što nudi i veći broj instrumenata koje bi mi malog mogli zanimati ako ne prođe gitaru ili klavir (violončelo ili neki puhački je jedno od njih, a nemaju ga u spomenutoj OGŠ I.Zajca). Istina je da bi izgledi bili veći i čekanje testiranja manje stresno…

Ipak, kad malo zastanem i realno pogledam, teško da će mi trenutne životne okolnosti omogućiti odvođenje djeteta u GŠ u drugi dio grada 4 puta tjedno, i pomislim: ma koga ja zavaravam… Glazbena škola je već dovoljno velika obveza i žrtva da bismo se izložili još i ovakvim organizacijskim vratolomijama (ja bez auta, radim do 5, muž će se – nadam se!- dogodine vratiti svom terenskom poslu, još jedno vrtićko dijete…) .
    Tako zaključujem da nam jedino dolazi u obzir ova škola u Studentskom gradu koja nam nije daleko i u koju će nakon nekog vremena moći odlaziti sam. Znam da su izgledi slabi i dijete će vjerojatno ostati neupisano i razočarano, ali jedino što preostaje je čekati početak školske godine – ako ne bude daleko ispod crte, možda postoji šansa da tada upadne.

Možeš ići privatno, ali moraš paralelno podučavati i solfeggio. Pitaj školu mailom koja im je procedura za takve slučajeve, vjerojatno treba polagati privatni ispit da se dobije svjedodžba 1.r.
    Za gitaru nemam pojma.
    O klavirima smo već puno puta pisali. Uvijek je najbolja varijanta naći na Njuškalu ili na oglasnim pločama škole neki stari solidni pianino (Petrof, Foerster) koji čami netaknut u nečijm dnevnom boravku, cijene se vrte između 9 i 15 tisuća kuna. Prijevoz i štimanje nekad su odnosili oko 1300kn, ali dugo se već nisam raspitivala. Mana je što netko mora s tobom u kupovinu da isproba i pogleda stanje batića (ako je netko 10 godina intenzivno tukao po njemu, mijenjanje batića nije jeftino), prednost je što drži istu cijenu i za 20 godina.
    Druga varijanta je pogledati digitalni klavir Yamaha (jeftiniji Ariusi od 6.000 ili bolje i skluplje Clavinove od 15.000) https://euro-unit.com/hr/klavijature.../results,25-48
    Ili Kawai (jeftinija Compact line serija ili skuplja CN serija) http://piano.hr/hr/proizvodi/cn29,171.html . Prednost je što je prijevoz besplatan, štimanja nema, ali ćeš teško ikome prodati. Naime, digitalci se kroz intenzivno višegodišnje vježbanje "potroše" (govorim o srednjoškolskom i akademskom vježbanju), počnu brenčati, servis je kompliciran, skup i ne isplati se.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •