Možda je tako i bolje. Ako ne dobije instrument koji želi, a ne želi isprobati alternative - možda je bolje da i ne krene sada. Za gitaru nije kasno ni ako upiše iduće godine. Moj E. je želio klavir, nije uspio dobiti mjesto (nije bio polaznik pripremnog programa, a poznato je da za klavir treba to odraditi barem jednu godinu, ako ne i dvije). Na kraju je upisao harmoniku i ispalo je da je to za njega odličan izbor. Nismo ga jako nagovarali. Samo smo ga pitali hoće li harmoniku ili će pričekati još godinu dana. Nije htio čekati, nego je pristao upisati harmoniku. Pobrao je kasnije hrpu nagrada na natjecanjima, a profesorica ga je često zvala da prezentira instrument kad su po osnovnim školama imali javne satove da privuku nove učenike. Svira povremeno i danas. Gitaru je u međuvremeno naučio sam, koliko mu treba za društvo (tamburati akorde, nije to isto kao kad završiš školu, ali muževa gitara je bila doma pri ruci, pa se malo zabavljao).

Odgovori s citatom

na koji imam hrpu prigovora, ali ajde, preživjeli smo, sve ostalo je bilo fantastično
.