Stranica 8 od 41 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 2014

Tema: glazbena škola?

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj sonata prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih samo napomenula da mnogi roditelji dovedu djecu a da se uopce nisu raspitali kakav je tijek audicije iliti prijemnog ispita za 1.razred osnovne. I da djeca ostanu sokirana kada im kazemo da otpjevaju neku pjesmicu. Smatram da bi ih se ipak trebalo pripremiti u stilu-ceka te to i to, ajde probaj malo pred nama, razmisli koja bi pjesmica dosla u obzir a ne ovako hu-bu, dijete se mozda ni ne sjeti neke koja mu najbolje ide.

Kod nas dijete uvijek ulazi s pratnjom i to ne jednim clanom, vec je znala biti cijela obitelj radi podrske. Isto tako na kraju 1. razreda nema komisijskog ispita vec lijepi koncert na kojem svatko pokaze sto je naucio. To obicno bude jedan od najsimpaticinijih koncerata u cijeloj sk.god., djeca su opustenija i svima nam je tako bolje.
    Lijepo je da ste tako obazrivi prema djeci na ispitima i provjerama znanja. Moja iskustva sa mojom djecom u Zagrebačkim glazbenim školama su dovoljno stresna. Ovisi to naravno i o senzibilitetu djeteta, ali zato bi glazbeni psiholozi (koji su u sastavu ispitne komisije) trebali imati veću ulogu i ovlasti.

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Oprostite, sada sam se tu raspisala, ali po pitanju glazbih škola i instrumenata imam doista obilato sjećanja. Podijelila bi sa vama još dvije impresije: u kući i klavir, i gitare, i violina i mandolina...a dijete bi sviralo klarinet (investicija cca 700 eura). A kada nepripremljeno dijete učiteljica upita da nešto otpjeva onda će u mojem slučaju čuti: "crne oči rodila mi nana, a obrve ja nagari sama...".

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj baka prvotno napisa Vidi poruku
    A kada nepripremljeno dijete učiteljica upita da nešto otpjeva onda će u mojem slučaju čuti: "crne oči rodila mi nana, a obrve ja nagari sama...".
    ahahahahahahhahahaahhahahahaha
    otkad to nisam čula!
    bako, ljubim te u oko!

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

"mala Sonja imena ti tvoooooga, dođi vidjet bikonju moooga" ..preporučam "sonja i bik", usput ćete se i zaljubiti

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Vrijeme je upisa (audicija za upis) u glazbene škole pa sam htjela podići temu s molbom preporuke škole s kojom ste zadovoljni. Znam da ovisi o nastavniku (i iz osobnog iskustva sam toga svjesna ), ali pretpostavljam da postoje favoriti... znam za Zvijezdu, ali nam je stvarno predaleko. Mi smo na Knežiji, sad znam da nema svaki kvart svoju školu (da, nadobudno sam mislila da barem svaka 3 kvarta imaju jednu) pa ako imate koju za preporučiti, ili neki savjet, bila bih zahvalna...

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Tebi najbliža škola je Rudolf Matz u Selskoj (kod križanja s Ozaljskom).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Rudolfa Matza trenutno se primaju prijave.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Hvala, znam da je ta najbliža, ali me zanima i kakva je i jel' ima možda neka škola koja je za preporučiti, osim E.B. koja nam je ipak predaleko. Nije nužno da je najbliža, jer ni do ove ne možemo pješice, ali da nije baš skroz na drugom dijelu grada hvala još jednom!

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mi smo u Bersi (Britanac, ima i u Trnskom) i za sada smo jako zadovoljni.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne znam što znači "dobra škola"
    važan je profesor/profesorica jer se s tom osobom najvjerojatnije dijete druži punih 6 godina
    i ovisi što očekuješ

meni se sviđa što naša glazbena stalno negdje nešto organizira, djeca stalno idu po nastupima

u utorak su pjevali u crkvi Sv. Petra
    danas pjevaju u OŠ Krašić (išli busom, pa tamo išli i na Plješivicu i roštiljali)
    pa u suboru pjevaju u NSK na dodjeli Oskara znanja

imaju dva nastupa godišnje u HGZu
    u Društvu skladatelja...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Freja hvala Apricot, pa ta vaša mi zvuči kao jedna od dobrih zato sam pitala koju bi preporučili, jer iskreno nisam znala niti što sve staviti u kriterije, osim nastavnika i općenito odnosa prema djeci; nastavnici su mi najbitniji, ali obzirom na iskustva s vrtićima i školom, sad sam svjesna da je važna i općenito atmosfera u školi i volja ravnatelja, pedagoga i sl. pa sam zato postavila općenito pitanje i molbu za preporuku i savjet... Kao što sam napisala, nije mi najvažniji kriterij da je škola u kvartu, niti da je najbliža, nego bih htjela da je njemu lijepo u njoj i da mu razvija ljubav prema glazbi. Ja imam jako loše iskustvo s glazbenom školom kad sam bila dijete pa sam nakon 4 godine vrijeđanja i iživljavanja prekinula glazbenu školu, iako sam jako voljela glazbu. Srećom, istovremeno sam imala u OŠ (koja nije bila bajna) fantastičnog profesora iz glazbenog koji je to nadoknadio. Sada je pretpostavljam situacija manje-više svugdje drugačija, ali ipak vjerojatno i dalje postoje škole s kojima su roditelji zadovoljniji i one s kojima nisu... nadam se da kužiš? u svakom slučaju, hvala na pojašnjenju

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa to ti i kažem
    minismo baš zadovoljni s predmetnim profesorom
    ali dijete obožava profesoricu solfeggia i profesora na zboru
    instrument odrađuje; ovaj joj baš nije legao

tako da je škola super, dvoje profesora super... ali ovaj najvažniji - i nije baš
    tako da... da me pitaš, ja bih radije lošiju školu u kojoj će dijete kliknuti s profesorom

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Uh, da, to te kužim! Nisam shvatila odmah da joj profesor na instrumentu nije sjeo (možda zato što čitam na poslu pa nisam opuštena); to je svakako nešto što je jako važno, ali pretpostavljam da situacija nije baš alarmantna kao u mom slučaju jer bi je sigurno premjestila Mislim da sam davno prije pisala na forumu o jednoj epizodi iz glazbene škole kad mi je bijesna profesorica napisala 111 (visina slova oko 2-3 cm) i potcrtala bijesno, a ja došla doma i tražila vježbu 111 koju trebam naučiti- ne znam koji smajlić staviti- sad mi više i nije tako žalosno, ali to sigurno ne bih dozvolila da netko radi mom djetetu... onda se to, kod nas, smatralo "normalnim"... to je naravno samo jedna epizoda. Danas vjerujem da je situacija drukčija, ali svakako treba biti oprezan pa se zato ja kao prvi korak raspitujem

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma ne, ovaj je ok, ali nije baš neki motivator

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ma pretpostavljala sam da se ne radi o slučaju poput mog

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj daisy2005 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala, znam da je ta najbliža, ali me zanima i kakva je i jel' ima možda neka škola koja je za preporučiti, osim E.B. koja nam je ipak predaleko. Nije nužno da je najbliža, jer ni do ove ne možemo pješice, ali da nije baš skroz na drugom dijelu grada hvala još jednom!
    Mi smo u E.B. i nama je isto na drugom kraju grada, mi smo s Trešnjevke. Ali ja sam tom školom toliko oduševljena da dobre strane dobro premašuju sve loše (udaljenost, ovisnost o autu koja će zbog instrumenta potrajati još dosta dugo).
    U toj školi A. dobiva sve ono čega u redovnoj školi nema - motivaciju, individualni pristup, poticanje na više i bolje, i puno truda.
    Sasvim je normalno da ga profesorica naruči na sat npr. u subotu, ako im predstoji neki važniji nastup, audicija ili natjecanje.
    Već u 2. razredu je prigodno svirao u malom gudačkom orkestru, sastavljenom od samih početnika. Svirali su u HGZ-u, to je bilo nešto preslatko.
    Profesorici bih podigla spomenik, koliko je ona iz njega uspjela izvući u ove 2 godine.

Naravno, i opet sve ovisi o profesoru instrumenta, s kojim je dijete najviše u kontaktu. Ipak, ima nekog utjecaja i sama škola. A opet, nikad ne znaš u kom smjeru će se dijete razvijati.
    Ja sam svojedobno završila maloprije spomenutu školu Rudolfa Matza (tad se zvala "Josip Slavenski"). S klavirom se nisam baš usrećila (loš početak, kasnije je bilo bolje, ali nisam nikad nadoknadila loše temelje), ali je ta škola svojedobno imala izvrsnu profesoricu solfeggia (i metodiku po kojoj su radili). I tako sam završila na teoriji u srednjoj s odličnim znanjem, ne samo ja, nego nas petero iz generacije. Nije ni to loše.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Potpis i pod Apri i pod Tanju.

Mi smo bili u E.B., ali smo zbog udaljenosti morali od tamo otići. I jako sam se bojala hoće li nam se drugdje imalo svidjeti. Ispalo je dobro - D se razmjerno dobro našao s profesorom, na solfeggiu imaju sjajnu profesoricu, a trude se, usuđujem se reći, iz ovog skromnog jednogodišnjeg iskustva kao i u E.B., prema ovome što piše Tanja. D je prva godina instrumenta i imao je već nekoliko produkcija (i u školi i izvan nje), sad pripremaju gudački kvartet i nalaze se u sobotu na probi. Za te posebne aktivnosti imao je satove i tijekom proljetnih praznika. Ja sam starno pozitivno iznenađena koliko je uspio postići u samo jednoj godini. On zaista svira. Ne ljestvice nego prave male kompozicije. A solfeggio rastura (ok, čini se da njemu to i leži, čak više od instrumenta, ali svejedno).

Naravno da je presudan nastavnik instrumenta, ali i atmosfera u školi. Dosta vremena provedem tamo čekajući i slušam interakciju đaka i nastavnika. I uglavnom primjećujem prijateljski odnos i vrlo poticajnu atmosferu.

Uglavnom, nakon E.B. pripremila sam se na nezadovoljstvo, ali nemam što reći. I jako bitna stavka - jako su se trudili da nam slože raspored da dolazimo samo 2x tjedno.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja sam također išla u R.M., ali samo u predškolskoj dobi. Ali se još živo sjećam jedinica velikih kao cijela kajdanka koje smo dobivali svi redom. Tako da, iako je od tada prošlo puno, puno godina, ta zgrada kod nas nije imala šanse. Ne impliciram ništa o današnjem stanju - u to sam sasvim neupućena.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Puno hvala na savjetima

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Prijave za 1.r. u GŠ Vatroslava Lisinskog bit će od 20.5. do 4.6., svaki radni dan od 10 do 13 u Gundulićevoj 4.
    Prijamni će biti 5.6. prema rasporedu dogovorenom pri predaji prijavnice.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ajde udijelite savjet. dvije cure godina i pol razlike, u školi razred za razredom. da li da ih upišem zajedno u muzičku samo zato da se izbjegne 2x tjedno solfeggio u različitom terminu? jel to jaaako sebično? instrument ne bi bio isti, jedna hoće obou druga klavir, znači i orkestar i zbor kasnije odvojen, samo taj solfeggio..................

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

prema kome sebično?
    samo ti njih upiši

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Zašto bi to bio problem? Jedino nisam ziher može li se oboa svirati već sa 6 godina (ako ti je mlađa u pitanju), puhači uvijek gledaju jesu li narasli trajni prednji zubi i je li dijete "dovoljno snažno" za puhanje.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

bila je već kod profe i puhala u obou
    i nije se predomislila!
    i ima 7

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

onda nema problema.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maxi, evo iskustvo dobrih prijateljica moje Paule - cure su isto godina i pol razlike, vrlo bliske, razred za razredom u školi.
    Sve su skupa upisale glazbenu, sestre su svirale isti instrument (gitaru), nikakvih problema nije bilo, vole svirati skupa. Mlađa je nastavila srednju, evo je sad završava prvi gimnazije, drugi srednje glazbene.

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Gdje u N. Zagrebu ima glazbenih škola? Raspitujem se za moju 9 godina staru kćer. Još nismo sigurni u instrument.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Na onoj temi "Zaboravljivost, dekoncentracija..." ( ) Peterlin ti je već bila napisala za školu Baloković da imaju podružnicu u Travnom.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Osim Balokovića, I. Zajc ima podružnicu u Zapruđu, a B. Bersa u Trnskom.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ima i Bersa u Trnskom

P.S. Isprika na ponavljanju. Prekasno sam vidjela.
    Posljednje uređivanje od Freja : 13.05.2013. at 12:27

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jeste ih upisali od 1. razreda u glazbenu ili od 2?

ja bi ga sad odmah upisala paralelno s 1. razredom, valjda mu nece biti previse, nije isao u glazbeni vrtic
    Posljednje uređivanje od meda : 13.05.2013. at 13:50

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja svoje upisujem kad prestaju sa boravkom. vidim da je djeci previše oboje

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji su krenuli kasnije, P. u trećem razredu, D. u četvrtom, kad je prestao boravak i kad su pokazali želju.

Kod malih klinaca zna biti problema sa solfeggiom, jer su još spori u čitanju i pisanju, a tempo rada je prilagođen starijima koji su u velikoj većini.
    Posljednje uređivanje od Marija : 13.05.2013. at 14:02

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moja u 2.
    većina njezinih u 3.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Znači, nije kao što sam ja mislila da kreće ili u 2. razredu, ili nikad Malo me strah jer mi se čini malo škola, a puno djece, ali znači ako i ne upadne ove godine- stigne. Kakva je uopće navala? Ima neka škola u koju se nema smisla ni prijavljivati? Oni, pretpostavljam, ne gledaju kvartovsku pripadnost, ili? Ispričavam se ako pitanja nisu presuvisla, ali okolnosti su takve...

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Daisy, a koji bi instrument djevojčica željela učiti?
    Nema kvartovske pripadnosti, ne brini.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Čokolada, hvala za info o GŠ V. Lisinskog, mogu gnjaviti telefonom za informaciju manje To je bila i tvoja preporuka, pretpostavljam? Još jedno pitanje; vi ste im pomagali oko odabira instrumenta, ili su oni već znali što žele svirati? Meni se čini da bi moje dijete sada izabralo više nešto "iz fore", nego zbog stvarnih osjećaja ili razuma, on zna da želi ići u glazbenu školu, voli glazbu, ali ga se u ovoj fazi može usmjeriti na instrument...

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ako se prijavljujete u podružnice (Trnsko, Travno, Zapruđe, Gajnice) vodite računa i o tome da primaju svega po nekoliko djece jer tamo radi samo po par nastavnika.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Daisy, a koji bi instrument djevojčica željela učiti?
    Nema kvartovske pripadnosti, ne brini.
    Hvala ti Istovremeno smo pisale. Kao što sam napisala, on nema baš definirano što bi htio svirati, jel' to znači da je prerano za glazbenu školu? Razgovarali smo i čini mi se da bi ga "na sve mogla nagovoriti", iako bih, naravno, htjela probati dokučiti što bi mu najbolje sjelo.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Vodi računa da se neki instrumenti mogu posuditi bar za prvo vrijeme (gudači, puhači), neke moraš kupiti odmah nove ili (češće) rabljene (pianino, gitara napr.), a neki se mogu vježbati u školi (harfa, udaraljke, orgulje - samo orgulje idu tek nakon završene OGŠ klavira).

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nije prerano, ali ako sam (sori, mislila sam da je cura) ne kaže ništa, na prijamnom će mu ponuditi možda nešto deficitarno.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ma nema veze za cura ili dečko, naravno Hvala ti za savjet, probat ćemo nekako skupa zaključiti što bi bilo za njega.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    jeste ih upisali od 1. razreda u glazbenu ili od 2?

ja bi ga sad odmah upisala paralelno s 1. razredom, valjda mu nece biti previse, nije isao u glazbeni vrtic
    Moj sin je, stjecajem okolnosti, krenuo u glazbenu odmah od 1. razreda, ali nije išao na solfeggio, samo na instrument. Ove godine (sad je 2. osnovne) ponavlja 1. razred u glazbenoj, zbog solfeggia, a po programu šiba naprijed kao da je već 3. Ali u njegovoj školi su vrlo fleksibilni po tom pitanju, i djeca često planski ponavljaju razred da si naštimaju razred u glazbenoj prema redovnoj školi (dakle, iz formalnih razloga).
    Koliko znam, inače u većini škola za djecu od 1. razreda preporučuju početnički solfeggio ili glazbeni vrtić, a u "pravu" školu upisuju s 2. ili 3. osnovne - i opet, prvenstveno zbog solfeggia (ali i za neke instrumente preporuka je početi kasnije - moj je gudač, pa ima obrnutu situaciju).

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hoces reci Tanja da je za gudace normala da idu "ranije"? Pitam jer Vid zeli svirati violoncelo, on je sad prvi razred osnovne škole i najesen bi zeli u muzicku. Nisam jos isla pricati s njima, al znam da oni svima preporucuju predsolfeggio. A istovremeno znaju upisivati i djecu paralelno s osnovnom školom. Malo me to buni, pa mi trebaju dodatne informacije. I daj reci, jel posudjujete instrument i dokle se moze posudjivati?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Hoces reci Tanja da je za gudace normala da idu "ranije"? Pitam jer Vid zeli svirati violoncelo, on je sad prvi razred osnovne škole i najesen bi zeli u muzicku. Nisam jos isla pricati s njima, al znam da oni svima preporucuju predsolfeggio. A istovremeno znaju upisivati i djecu paralelno s osnovnom školom. Malo me to buni, pa mi trebaju dodatne informacije. I daj reci, jel posudjujete instrument i dokle se moze posudjivati?
    Profesori gudačkih instrumenata vole dobiti mlađu djecu. Što se tiče violončela, ono se može početi i kasnije, ali i već sa 7 godina (kao u našem slučaju). Sve ovisi o profesoru, najbolje otiđite do škole u koju bi ga upisali i razgovarajte direktno s nastavnikom. Andreja su u 1. razredu stavili u predškolski program (sat traje 15 minuta), pa mu je profesorica samoinicijativno digla minutažu na 30 min. Sve se da dogovoriti. Po onom što sam dosad vidjela, 2. osnovne je najnormalniji uzrast za početak glazbene škole, ne vidim razloga zašto ga ne bi upisali. Većina djece tako počne.
    Instrument posuđujemo u školi, 70 kn mjesečno, preko ljeta ga držimo bez dodatne naknade. To je u slučaju gudačkih instrumenata preporučljivo jer djeca rastu - kad počnu, premala su za punu veličinu instrumenta, pa postupno dobivaju sve veći i veći instrument. A. je počeo s 1/4 cellom, sad ima 1/2 veličine punog instrumenta. Dokle ćemo ga posuđivati... ne znam, sigurno barem dok ne doraste do pune veličine instrumenta.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Dokle ćemo ga posuđivati... ne znam, sigurno barem dok ne doraste do pune veličine instrumenta.
    i mi imamo problem s indtrumentom
    profesor inzistira da se kupi bolji (skuplji) i govori o nekoj polovnoj gitari (on je preporuča) koja inače košta oko 4000 €, a taj dečko je prodaje za 2000 €
    mi smo ostali
    zar dijete stvarno neće moći napredovati na ovoj gitari od 1000 kuna?

čujemo mi razliku između naše gitare i one koju svira na produkcijama i nastupima, ali ipak mi je važnije otići na GO nego kupiti novu/bolju gitaru

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Apricot, nekako mi je cudan taj vas profesor, vec si negdje spominjala to s instrumentom.
    Lovro svira gitaru i ima gitaru od 650 kn, koju mu je profesor nasao. Riječ je o novoj gitari (koja vise nije nova, al s obzirom na cijenu, bas me briga). Znaci nas profesor gitare je samoinicijativno obisao ducane s instrumentima i nasao nam gitare dobrog omjera cijene i kvalitete. Naravno da su to pocetnicke gitare, i da se na nastupima koriste gitare od skole koje puno bolje zvuce. Takodjem mi je jednom u nekom razgovoru rekao da kvaliteta instrumenata jako varira i da se znaju naci gitare od 3000kn koje zvuce jednako dobro ko one od 10000kn i da zato treba paziti sta se kupuje. Da mi on kaze da kupim instrument od 2000€ ja bih mu otvoreno rekla da ne može, da smanji za jednu 0.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pogledala na njuskalo cijene violoncela. Malo ih se prodaje, a raspon cijena od 5000 do 65000 kuna. Zagrc.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Da mi on kaze da kupim instrument od 2000€ ja bih mu otvoreno rekla da ne može, da smanji za jednu 0.
    Pa rekli smo mu
    ali on svako toliko napomene.
    Da dijete ima više kapaciteta nego ga može na ovome instrumentu ostvariti.

Nama je i ovo ok, ali sama sebi ispadam kao da mi nije dovoljno stalo...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa ja moram priznati da mi nije toliko stalo da bih djetetu u prvo-drugom-trecem razredu muzicke kupila gitaru od par tisuca eura.

Stranica 8 od 41 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •