Stranica 9 od 40 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 2014

Tema: glazbena škola?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Apricot, nekako mi je cudan taj vas profesor, vec si negdje spominjala to s instrumentom.
    Lovro svira gitaru i ima gitaru od 650 kn, koju mu je profesor nasao. Riječ je o novoj gitari (koja vise nije nova, al s obzirom na cijenu, bas me briga). Znaci nas profesor gitare je samoinicijativno obisao ducane s instrumentima i nasao nam gitare dobrog omjera cijene i kvalitete. Naravno da su to pocetnicke gitare, i da se na nastupima koriste gitare od skole koje puno bolje zvuce. Takodjem mi je jednom u nekom razgovoru rekao da kvaliteta instrumenata jako varira i da se znaju naci gitare od 3000kn koje zvuce jednako dobro ko one od 10000kn i da zato treba paziti sta se kupuje. Da mi on kaze da kupim instrument od 2000€ ja bih mu otvoreno rekla da ne može, da smanji za jednu 0.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Da mi on kaze da kupim instrument od 2000€ ja bih mu otvoreno rekla da ne može, da smanji za jednu 0.
    Pa rekli smo mu
    ali on svako toliko napomene.
    Da dijete ima više kapaciteta nego ga može na ovome instrumentu ostvariti.

Nama je i ovo ok, ali sama sebi ispadam kao da mi nije dovoljno stalo...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa ja moram priznati da mi nije toliko stalo da bih djetetu u prvo-drugom-trecem razredu muzicke kupila gitaru od par tisuca eura.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

e, al ova će sad u 4.

ma dobro, nećemo kupiti
    žao nam je, ali nećemo

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja sam svoj instrument dobila tek negdje na kraju osnovne glazbene! mislim da skupe instrumente treba kupiti tek kad dijete pokaže talent i volju da nastavi srednju školu

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Apricot, ja ipak ne bih kupovala tako skup instrument.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Apricot, ja ipak ne bih kupovala tako skup instrument.
    ma i da hoću, nemam čim
    pa je dilema riješena

maxi, nije loš prijedlog!

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mm ima super Yamaha gitaru kopija Gibsona. koštala je cca 2000 kn. i to je relativno skupa gitara!
    možete je doći isprobati kod nas

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma nisam uopce imala namjeru kupovati nista, jes luda?
    Pa nije jos ni upisan na instrument, ja se samo malo raspitujem.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ha čuj, ne znam, meni ni nakon 2 godine još nije palo na pamet gledati cijene instrumenata na Njuškalu

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Pa nije jos ni upisan na instrument, ja se samo malo raspitujem.
    Moji roditelji su kupili pianino prije nego što sam krenula u prvi muzičke. Mislim da čak nisu bili ni sigurni da će me primiti na klavir.
    A štaš

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma pusti pricu, moram znati sto me očekuje, pa da odma sutra oformim kasicu prasicu za buduće violončelo. Ionako mislim da sam vec zakasnila s tim. To sam trebala pocet skupljat cim su se rodili.
    Jel ima gdje onih kasica limenki koje se mogu otvoriti jedino otvaracem konzervi?

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ma pusti pricu, moram znati sto me očekuje, pa da odma sutra oformim kasicu prasicu za buduće violončelo. Ionako mislim da sam vec zakasnila s tim. To sam trebala pocet skupljat cim su se rodili.
    Jel ima gdje onih kasica limenki koje se mogu otvoriti jedino otvaracem konzervi?

pojma nemam zašto pratim ovu temu s djetetom od 4 godine, al dobro

ako ne nađeš limenku-kasicu, uzmeš neku od kave i kaširaš je. tako smo mi napravili. sad je sve zakaširano i nema otvaranja bez potpunog uništenja

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ako kupite polovni instrument, sigurno je da ćete ga jednom moći prodati po gotovo istoj cijeni tako da bi to bila moja misao vodilja. Tamo gdje postoji GŠ, postoji i tržište rabljenih instrumenata.

Ne znam kako je s tehnikom drugih instrumenata, ali kod klavira se prilično jasno čuje ima li dijete doma neki sintić ili "pravi" pianino. Naravno da postoje talenti s prirodnim tehničkim predispozicijama koje ništa neće spriječiti ni omesti ako vježbaju određeno vrijeme i na nekoj igrački, ali, ruku na srce, takvi su ipak rijetki.
    Teško će se dijete nositi s teškim Steinwayom u Glazbenom zavodu, ako doma ima struju čije su tipke bez otpora.
    E sad, ja osobno nikad ne bih nagovarala roditelje čije dijete nema pristojan instrument, a ima malo predispozicija i talenta. Takav uči dok može i dok želi.
    Kad imaš perspektivno dijete, onda ti profesionalnost nalaže da čačkaš roditelje po tom pitanju jer učenik ne može dosegnuti svoj maksimum bez alata. Ne možeš razmišljati ni o natjecanju. A perspektivnu djecu natjecanje motivira da ispitaju svoje granice i dosege - nije važnost natjecanja samo u natjecanju, nego u tome da dosegneš ono što inače u svakodnevnici ne bi.

Kad pročitaš: ali moje dijete želi samo malo svirati, a ne ići po natjecanjima i koncertima, što će mu bolji instrument?, onda je teško objasniti da ti ne možeš podučavati "malo", ako dijete može, hoće i daje (to je jako važno) puno. To je kao da nastavnik matematike kaže da podučava učenike za 4, a ne za 5 jer što će im više u životu. Pa kud ćeš s njim ako može više, nećeš mu reći - stani, ne rješavaj dalje, ne kupuj zbirku zadataka, dobro ti je i ovako.
    Naravno da nema garancije, tko zna hoće li Orka ići u srednju, ali svakako neće razbiti gitaru, prodat ćete je. Na vašem bih mjestu razmislila, odredila cijenu do koje idete i zamolila nastavnika za pomoć u pronalasku naboljeg što se može dobiti za te novce.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

cokolada, tako je i nama profesorica objasnila. i eto nabavili smo pianino. s tim da ovdje ni nema skolskih instrumenta koje mozes posuditi/koristiti. od pocetka moras imati svoj.
    ali mislim, da se uvijek moze naci i neko povoljno rjesenje za instrument. ili polovni, ili se raspitas u krugu rodbine, prijatelja...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno da cu slusati savjete profesora ako se ikako mogu uklopiti u moj kućni budžet. Ako ne mogu, onda ce nazalost biti kompromis bez obzira na mogucnsoti djeteta, jer ne mogu dati vise nego sto imam.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Naravno da cu slusati savjete profesora ako se ikako mogu uklopiti u moj kućni budžet. Ako ne mogu, onda ce nazalost biti kompromis bez obzira na mogucnsoti djeteta, jer ne mogu dati vise nego sto imam.
    marta, a da malo vidis ima li tko u tvom gradu instrument za posuditi? Ljudi znaju imati doma instrumente koje ne bi prodali, a ne koriste ih. Evo, moji poznanici imaju takvu situaciju, ali nismo bas iza ugla. Pitaj na forumu, svasta se moze dogovoriti... unajmiti uz naknadu ili slicno. Inace, kod nas u glazbenoj skoli ima vjezbaonica, a dok sam ja isla prije 40 godina isto je bila vjezbaonica u glazbenoj + jos jedna kod casnih sestara. Snadji se, druze i sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

moje dijete primili na violinu u GŠ Rudolfa Matza, na Selskoj,
    danas se upisujemo.
    Ima li možda netko informaciju koji nastavnici predaju violinu tamo
    i kojeg da eventualno tražimo?

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

zanima me da li je ok da pri upisu u glazbenu skolu komisija predlozi koji instrument djetetu najbolje "lezi"?

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Samo da javim zainteresiranima su audicije za GŠ u
    VG 05.06. 16-19 sati, za sve instrumente
    BALOKOVIĆEVA za Travno 12. i 13.06. 17-20 sati potrebna prijave prethodno na neki telefon pa oni daju termin ( audicija je u Ivanićgradskoj), za klavir, gitaru, harmoniku, tamburu, udaraljke, violinu i violončelo
    IVAN ZAJC za Zapruđe 12.06. 18-20.30 sati , za klavir, gitara, violina, harmonika, klarinet
    Mi idemo na sve pa ćemo vidjeti gdje ima što i kako ćemo proći.
    Rečeno mi je da za klavir i gitaru je jako teško upasti jer je to najtraženije pa uzimaju samo jako darovitu djecu. Trenutno se premišljamo između harmonike i violine, ali ne znam kako bi njoj sitnoj bilo svirati harmoniku. Moja nije za puhačke instrumente jer ima problema sa glavom pa joj puhanje izaziva vrtoglavice. Javim kako je bilo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zibba prvotno napisa Vidi poruku
    Samo da javim zainteresiranima su audicije za GŠ u
    VG 05.06. 16-19 sati, za sve instrumente
    BALOKOVIĆEVA za Travno 12. i 13.06. 17-20 sati potrebna prijave prethodno na neki telefon pa oni daju termin ( audicija je u Ivanićgradskoj), za klavir, gitaru, harmoniku, tamburu, udaraljke, violinu i violončelo
    IVAN ZAJC za Zapruđe 12.06. 18-20.30 sati , za klavir, gitara, violina, harmonika, klarinet
    Mi idemo na sve pa ćemo vidjeti gdje ima što i kako ćemo proći.
    Rečeno mi je da za klavir i gitaru je jako teško upasti jer je to najtraženije pa uzimaju samo jako darovitu djecu. Trenutno se premišljamo između harmonike i violine, ali ne znam kako bi njoj sitnoj bilo svirati harmoniku. Moja nije za puhačke instrumente jer ima problema sa glavom pa joj puhanje izaziva vrtoglavice. Javim kako je bilo.
    Moj E. je krenuo na harmoniku sa 8 godina (u 2. razredu). Samo si zamisli - kad smo ga godinu dana prije upisivali u školu, jedva je imao dovoljno kila da prođe na liječničkom. Želio je klavir, ali nije upao. Stariji brat je isto na harmonici - njemu je to bio prvi izbor.

Ne brini - u školi imaju instrumente različitih veličina koje možeš dobiti u najam, pa će ti prof. ponuditi koja harmonika najbolje odgovara curici. Moj E. je tako zavolio harmoniku da mu više ne padaju na pamet priče o klaviru (iako ima doma sintić i kod susjede klavir - snalaze se djeca s tim). Već četiri godine donosi doma nagrade s odjelnih natjecanja, a nos mu se nije vidio iza harmonike kad je krenuo (vezali smo mu remenje špagom do sredine trećeg razreda). Ima doma standardnu školsku harmoniku, moju staru, već odavno mu je premala i premišljamo se o investiciji za novu, ali o tom potom.

I da - moram reći da u Balokoviću nisam upoznala lošeg profesora harmonike. Ovi naši u Ivanićgradskoj su iznimni, a prof. koji je iz Travnog dolazio na zamjenu dok je profesorica bila na bolovanju isto je bio jako simpatičan mojim dečkima. Nema jako puno učenika, svi se međusobno poznaju i prate, to je lijepa mala zajednica. U Balokoviću jako drže do harmonike jer je i ravnatelj harmonikaš i zaista je sve to odlično - pedagozi su vrhunski (a recimo, s klavirom sam čula malo drugačije stvari od susjede čija kćer je vršnjakinja mojih dečki - tražili su zamjenu, ali zapravo to ništa ne znači jer pouka j glazbenoj školi je individualna i može se dogoditi da to ne klapa iz bilo kojeg razloga, pa je zamjena regularan i ne previše rijedak postupak).

Eh, da - violina: kolega mog starijeg sina je na violini (isto četvrta godina) i super mu ide, tako da ni to nije loš izbor. Pitaj na audiciji što bi oni preporučili djetetu - ne znam kako oni to procijene, ali ljudi se razumiju i rijetko promaše.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 03.06.2013. at 11:55

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ne može se baš tako odokativno preporučiti instrument koji najbolje leži (najčešće to završi na tome da među neodlučnima gudači pokupe dobre sluhiste, a deficitarni instrumenti sami traže i mame kandidate . Za puhače je ključno da djeca imaju friško izrasle prednje trajne zubiće. Za klavir je poželjno već imati instrument ili se nekako usmeno obavezati na kupnju.

Podsjećam da su za školu V. Lisinskog prijave još samo sutra, a audicija prekosutra (i da nečujno prišapnem da je osigurano iznimno puno mjesta za klaviriste, ove se godine tako sa satnicama poklopilo).

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ne može se baš tako odokativno preporučiti instrument koji najbolje leži (najčešće to završi na tome da među neodlučnima gudači pokupe dobre sluhiste, a deficitarni instrumenti sami traže i mame kandidate . Za puhače je ključno da djeca imaju friško izrasle prednje trajne zubiće. Za klavir je poželjno već imati instrument ili se nekako usmeno obavezati na kupnju.

Podsjećam da su za školu V. Lisinskog prijave još samo sutra, a audicija prekosutra (i da nečujno prišapnem da je osigurano iznimno puno mjesta za klaviriste, ove se godine tako sa satnicama poklopilo).
    Nadam se da ce i mog sluhista pokupiti gudači, kad mu je to već jedina želja.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Za puhače je ključno da djeca imaju friško izrasle prednje trajne zubiće. Za klavir je poželjno već imati instrument ili se nekako usmeno obavezati na kupnju.

).
    ahhhh, stvarno? ja bi da moj D ide na flautu, a jos nema zube, tek mu se 1 gornji klima

druga opcija je klavir, bas zato sto ga imamo doma

ja to ne pitam, hoce li ili nece, nego ja smatram da je glazbeno obrazovanje i bavljenje glazbom vazno za cjelokupni razvoj i hocu da bude muzicki pismen i gotova priča

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    ahhhh, stvarno? ja bi da moj D ide na flautu, a jos nema zube, tek mu se 1 gornji klima

ja to ne pitam, hoce li ili nece, nego ja smatram da je glazbeno obrazovanje i bavljenje glazbom vazno za cjelokupni razvoj i hocu da bude muzicki pismen i gotova priča
    Pa da, slažem se, tako je kod većine ljudi koji žele svojoj djeci pružiti glazbeno obrazovanje. Dijete jednostavno raste s tim, pogotovo ako netko u obitelji svira ili se bavi glazbom na bilo koji način. Ne u vidu prisile, nego u vidu poticanja interesa za to i prije nego dijete doraste za glazbenu, pa onda to sve prođe nekako prirodno. Offt. isto je i sa učenjem drugog stranog jezika - o tome se u obitelji priča "oduvijek" i kad dođe vrijeme, jednostavno se krene. Naravno, može se dogoditi da tako ne ispadne, ali to je drugo pitanje... Pokušati treba svakako.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku

Ok da želiš od njega da stekne glazbeno obrazovanje, ali što ako poželi neki treći instrument?
    Mojem su nakon glazbenog vrtića nudili kao opciju godinu dana blok-flaute, da smo pristali na to, glazbeno obrazovanje bi mu završilo prije nego što je i počelo. Jer on blok-flautu jednostavno nije htio svirati. Ne znam iz kojeg razloga, ali bio je decidiran u odluci.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ok da želiš od njega da stekne glazbeno obrazovanje, ali što ako poželi neki treći instrument?
    Mojem su nakon glazbenog vrtića nudili kao opciju godinu dana blok-flaute, da smo pristali na to, glazbeno obrazovanje bi mu završilo prije nego što je i počelo. Jer on blok-flautu jednostavno nije htio svirati. Ne znam iz kojeg razloga, ali bio je decidiran u odluci.
    ma krivo sam se izrazila, ne pitam ga jel zeli glazbenu ili ne, to sam mislila reci. kod izbora instrumenata dopustam varijacijena temu kod ekstremnih slucajeva, ali mislim da vecina djece nema ekstremnu odbojnost ili privlacnost prema nekom instrumentu, nego je njihov izbor pod utjecajem nekog trenda ili vrsnjaka ili neceg treceg, ne previse relevantnog

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Audicija za GŠ Ivana Zajca u Gajnicama 12.6. od 18 do mislim 20 sati.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima li ikavog smisla upisivati dijete od 10 godina, odn. dijete koje će krenuti u 4. razred osnovne, u 1. razred glazbene?
    nije li to prekasno?
    a kakva je mogućnost da dijete, ako mu ide, završi prva dva razreda glazbene u 1. godini?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ima li ikavog smisla upisivati dijete od 10 godina, odn. dijete koje će krenuti u 4. razred osnovne, u 1. razred glazbene?
    nije li to prekasno?
    a kakva je mogućnost da dijete, ako mu ide, završi prva dva razreda glazbene u 1. godini?
    Ima smisla (prvo pitanje) i ima mogućnosti (drugo pitanje), ali za detalje bi se ipak trebalo raspitati u školi. Ne znam kako to formalno ide.
    A nije li kod vas neka plesna škola bila u igri?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

nije li to prekasno?
    mnogi pedagozi se slazu da bi sa 10 godina bilo idealno krenuti u glazbenu tako da niste u kasnjenju. neki instrumenti imaju cetverogodisnji progam, a neki sestogodisnji. ovi cetverogodisnji svakako ostavljaju mogucnost da se 2 godine solfeggia naprave u jednoj godini i time nadoknadi 'kasnjenje'u odnosu na osnovnu skolu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

nije li to prekasno?
    Nije prekasno (iako to koji put ovisi o instrumentu). Vidjela sam ja na audiciji djecu koja su prošla tek iz drugog ili trećeg pokušaja.

Razredna kolegica mog mlađeg sina ovako je krenula lani na flautu - imala je punih deset godina. Sin moje kolegice s posla krenuo je na klavir u 12. godini i isto se pokazalo da je darovit - završio je osnovnu glazbenu školu zajedno osnovnom školom i s djecom koja su krenula 2 godine ranije. I moja susjeda harmonikašica tak je prašila 2 po 2 godine u jednoj. Nije to rijetkost.

Ne znam kako ide solfeggio kad djeca imaju akceleraciju - solfeggio imaju zajedno i ima ih raznih dobi. Vjerojatno polažu ispit. Moj E. je bio najmlađi u svom razredu u glazbenoj. Uvjet je da dijete zna čitati i pisati obična slova, iako i tu rade iznimke za darovite. Najstariji je imao cca 12 godina.

Pitaj - ne škodi...

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam kako ide solfeggio kad djeca imaju akceleraciju - solfeggio imaju zajedno i ima ih raznih dobi. Vjerojatno polažu ispit.
    točno
    pohađaju nastavu višeg razreda i na kraju godine polažu ispit iz dva razreda, tako je bilo u mojoj školi
    iako ja ne bih preporučila akceleraciju u početku, već kasnije

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

nije li to prekasno?
    aleksandra, ja sam krenula u glazbenu s 10 godina, položila sam 3. i 4. razred u jednoj godini
    muž s 11, on je isto išao ubrzano
    oboje smo diplomirali na Muzičkoj akademiji i radimo u struci
    tako da nije kasno, još će joj biti jednostavnije savladati gradivo jer je velika

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

n.grace, hvala
    prvo se moramo upisati, pa vidjeti hoće li to uopće ići, pa onda razmišljati o akceleraciji

peterlin, ne ide se radi bodova
    bar mi ne idemo
    da su bi bodovi jedini razlog "natjerala" bih malu lani ili još preklani
    pokušati ćemo jer ona sada želi
    i jer mislim da glazbena oplemeni dijete
    ali žao mi je, ako se već uloži toliki trud, a glazbena to je, da ostane bez bodova

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

n.grace, hvala
    prvo se moramo upisati, pa vidjeti hoće li to uopće ići, pa onda razmišljati o akceleraciji

peterlin, ne ide se radi bodova
    bar mi ne idemo
    da su bi bodovi jedini razlog "natjerala" bih malu lani ili još preklani
    pokušati ćemo jer ona sada želi
    i jer mislim da glazbena oplemeni dijete
    ali žao mi je, ako se već uloži toliki trud, a glazbena to je, da ostane bez bodova
    Znam da vi ne idete zbog bodova - NanoiBeba je to napisala da je dosta ljudi na audiciji reklo da zbog toga upisuju djecu.

Mislim da si dobro učinila čekajući da dijete samo poželi ići, a bodove još stigne prikupiti.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Aleksandra, kada sam ja išla u glazbenu školu bilo je i nekoliko djece koja su se upisala u četvrtom razredu osnovne. Nije im smetalo, dapače, jedna djevojčica je bila najtalentiranija i najuspješnija u razredu.

E sad, ja sam išla davno, ne znam kakva je sada situacija, ali vjerujem da bi se uz ozbiljan rad mogla završiti dva razreda u jednoj godini, samo ne znam omogućavaju li to škole.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo, moja želi već dvije godine u GŠ. Prve smo ju ignorirali, prošle godine nije uspjela. a želi i dalje. ne trebam niti pisati kako se osjećam - valja mi je gore od prijemnog na faksa. stalno si mislim, kaj ak opet ne uspije. a broj njenih godina me ne brine, nego ta "čudna" želja i bome moj strah od ponovnog neuspjeha

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

nemam vise pravo na edit, ali sam procitala u kurikulumu nase glazbene da se u pravilu upisuju sa navrsenih osam ili devet godina, a da je izuzetak upis puhaca, cak do 11 (zavrsila sam flautu, zato znam da su me drzali na pripremnom instrumentu godinu i pol i jos sam imala 'lufta' dok nisam zavrsila solfeggio)

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Alex, je li V. neodlučna ili ti?

Može se svašta i ima raznih kombinacija, ali to ovisi o mnogim faktorima, rekla bih...
    Ovisi o tome ima li dijete "uha" za glazbu, o tome koji bi instrument htjela svirati, o tome koliko jako želi glazbenu školu itd, itd...

Pričekaj da ti se javi Čokolada, ona će sigurno imati koju pametnu za reći...

Nano , mojoj imenjakinji želim d srca da ove godine uspije!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    Alex, je li V. neodlučna ili ti?

!
    ne znam Forka draga što ti reći na to pitanje
    prije 3 godine smo išli na audiciju za pripremni razred, prošla je, ali smo odustali
    tada je pričala da želi svirati gitaru, nemam pojma odakle ju je izvukla
    onda 2 godine nije htjela ići na audiciju
    jučer je došla sa prospektom GŠ i rekla da želi ići

tanja_b, do jučer je bila plesna u igri, sad bi ona u GŠ

ja sam neodlučna jer je moje dijete lijeni pero
    ona bi sve dok se za to ne treba uložiti trud
    i nisam sigurna da trebamo ući u toliki angažman, da bi mi onda kod prvog napora počela cviliti
    sad to prolazim na plivanju, "ali ja nisam znala da će ove godine biti tako teško"
    i još da smo u priču sa GŠ ušli lani, pa da to završimo (ako bi završila ) sa krajem 7. razreda pa da je
    8. razred "slobodan" za pripreme za upis u srednju
    ali u isto vrijeme završavati obje škole....
    znam da moje dijete nije kapacitet za to
    jednostavno nije dovoljno uporna i "ne grize"

to mi je kazna što sam cvilila kako nije htjela u glazbenu

hvala vam svima na odgovorima

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

"Kasno" je uglavnom za klavir, gitaru, violinu, ali primili bi je i za te instrumente ako škola nema previše kandidata.
    Sasvim je normalno da starija djeca završe 2 razreda u jednome, obično nakon 2 mjeseca solfeggia prvašić počnu hospitirati i solfeggio 2.r.
    Na nekim se nstrumentima (klaviru napr.) ionako u prva dva mjeseca obavi cjelogodišnja teorija sofeggia (praksa tj. intoniranje je drugo, ali nije nenadoknadivo).
    Za klarinet, fagot, sax, trubu, rog, udaraljke i sl. nije kasno - dapače.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

U Balokoviću su audicije idući tjedan: http://www.balokovic.hr/pdf/upis20132014.pdf

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pitanje, postoje li u osnovnoj GŠ udaraljke?

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pitanje, postoje li u osnovnoj GŠ udaraljke?
    Apsolutno, samo ih nemaju sve škole. Ne počinje se odmah s cijelom menažerijom nego postepeno.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

moja kcer svira udaraljke, zavrsava prvi razred osnovne. prosla je u godinu dana sve udaraljke i zvecke, a jucer na prvoj promociji svirala u jednoj kompoziciji zvecke (francuski def?), a u drugoj marimbu. ovisi o profesoru.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj anledo prvotno napisa Vidi poruku
    moja kcer svira udaraljke, zavrsava prvi razred osnovne. prosla je u godinu dana sve udaraljke i zvecke, a jucer na prvoj promociji svirala u jednoj kompoziciji zvecke (francuski def?), a u drugoj marimbu. ovisi o profesoru.

Udaraljkasi su definitivno bili najbolji, pogotovo cure!

Kad se ekipa razisla, nas mladji sin je morao isprobati marimbu...Jedva smo ga odvukli. Sve mi se cini da ga jako privlaci.

Offt. mislim da ce nam se djeca upoznati - ne budu moji ostali samo na harmonici, iako im je to prva ljubav! Danas popodne je produkcija Odjela harmonike. Bilo bi mi tako drago da se jos klinaca upise na taj instrument. Ma zapravo bilo koji instrument... Bas se jucer vidjelo kako je to klincima gust i zabava, a to je jedino bitno. Kad prevladaju onaj prvi otpor vjezbanju o kojem alex govori - sve ide lakse, a pred kraj skolske godine tako se lijepo vidi koliko su napredovali.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam totalno umorna, a i sad zbunjena sa novoizraženom željom za GŠ da pišem gluposti
    neće se kraj gš poklopiti s krajem osnovne, već sa prvim srednje škole

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj sin je krenuo u glazbenu u 4. osnovne, na klarinet, za njega je to bio pravi trenutak, prije uopće nije žali nikakve dodatne ativnosti.

Jedino što će prema novim uvjetima ostati bez dodatnih bodova za upis, ali što je tu je. A o preklapanju zadnjeg razreda OGŠ i prvog srednje ću mislit kad dođe vrijeme, ako bude uporan i dogura do kraja glazbene. (trenutno nije baš turbo vrijedan za vježbanje, ne vidim ga baš kako polaže dva razreda odjednom, iako silno voli ići i na solfeggio i na klarinet).

Al imam sad ja (odnosno moja P.) hrpu pitanja vezano uz srednju glazbenu.

Ona je završila paralelno OŠ i osnovnu glazbenu (violinu) prije dvije godine, sad završava drugi gimnazije. Krajem OGŠ je zacrtala da želi ići na solo pjevanje, malo ju je i prof. solfeggia nagovarala, tako da je u 6. razredu GŠ upisala i položila i dodatni klavir, vježbala je na posuđenom sintiću. Nije htjela odmah pokušavati s pjevanjem, nego tek kasnije, i evo sad želi probati izaći na prijemni ispit. Koliko smo pokopčali, kod solo pjevanja se upisuju prvo pripremne dvije godine.

Da li ona mora, ako se upiše, slušati i polagati pripremni solfeggio s obzirom da je završila OGŠ? (sofeggio joj je izvrsno išao, mislim da je program te dvije godine solfeggia isti kao i program 6 godina OGŠ)
    Da li joj se priznaje ako na zbor ide u svojoj gimnaziji i da li se priznaje položena glazbena kultura iz gimnazije za povijest glazbe u SGŠ?

(ovo pitam zato što je njena frendica nezadovoljna, jer moja ići na povijest glazbe u SGŠ, a u gimnaziji sluša glazbenu kulturu po istom udžbeniku); problem zapravo nije polaganje nego odlazak na satove.

Kako je sa stranim jezicima? Jel se priznaju jezici iz srednje škole? I koliko je uopće SGŠ vremenski zahtjevna? Ona želi probati, ja je ne želim (pretjerano ) obesrabriti, ali se bojim da je to sve skupa dosta naporno. S tim što mi je kći dosta nadobudna i želi smanjenim tempom nastaviti i trčanje na koje je krenula ove godine i ne vjeruje mi da dan ima samo 24 sata.

Inače je pametna i dobro organizirana, lako pamti i uči (to se može zahvaliti i GŠ )

Ako se upiše, jel mora i dalje učiti klavir, može li onda vježbati na sintiću ili bi i onaj kome je glavni predmet solo pjevanje trebao vježbati na pravom klaviru?
    Sad nas čeka kupovina klarineta, to je već sasvim dovoljan trošak.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Podižem svoje pitanje, majke - profesorice, pomagajte

Al imam sad ja (odnosno moja P.) hrpu pitanja vezano uz srednju glazbenu.

Ona je završila paralelno OŠ i osnovnu glazbenu (violinu) prije dvije godine, sad završava drugi gimnazije. Krajem OGŠ je zacrtala da želi ići na solo pjevanje, malo ju je i prof. solfeggia nagovarala, tako da je u 6. razredu GŠ upisala i položila i dodatni klavir, vježbala je na posuđenom sintiću. Nije htjela odmah pokušavati s pjevanjem, nego tek kasnije, i evo sad želi probati izaći na prijemni ispit. Koliko smo pokopčali, kod solo pjevanja se upisuju prvo pripremne dvije godine.

Da li ona mora, ako se upiše, slušati i polagati pripremni solfeggio s obzirom da je završila OGŠ? (sofeggio joj je izvrsno išao, mislim da je program te dvije godine solfeggia isti kao i program 6 godina OGŠ)
    Da li joj se priznaje ako na zbor ide u svojoj gimnaziji i da li se priznaje položena glazbena kultura iz gimnazije za povijest glazbe u SGŠ?

(ovo pitam zato što je njena frendica nezadovoljna, jer moja ići na povijest glazbe u SGŠ, a u gimnaziji sluša glazbenu kulturu po istom udžbeniku); problem zapravo nije polaganje nego odlazak na satove.

Kako je sa stranim jezicima? Jel se priznaju jezici iz srednje škole? I koliko je uopće SGŠ vremenski zahtjevna? Ona želi probati, ja je ne želim (pretjerano ) obesrabriti, ali se bojim da je to sve skupa dosta naporno. S tim što mi je kći dosta nadobudna i želi smanjenim tempom nastaviti i trčanje na koje je krenula ove godine i ne vjeruje mi da dan ima samo 24 sata.

Inače je pametna i dobro organizirana, lako pamti i uči (to se može zahvaliti i GŠ )

Ako se upiše, jel mora i dalje učiti klavir, može li onda vježbati na sintiću ili bi i onaj kome je glavni predmet solo pjevanje trebao vježbati na pravom klaviru?
    Sad nas čeka kupovina klarineta, to je već sasvim dovoljan trošak.
    Nije ni njoj ni meni ništa jasno vezano uz solo pjevanje. Mislim da ona mora prvo upisivati pripremni razred, a s druge strane pripremni se razred upisuje ako nije završena OGŠ. (bilo bi jednostavnije da je htjela nastaviti violinu, ali nije htjela, zapela je za pjevanje)

Stranica 9 od 40 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •