-
citala sam vas jucer i vidim da se prije godinu i pol spominjala Glazbena galerija... razmisljala sam i prespavala i na kraju ipak odlucila da moram nesto o tome napisati... naime ja sam u toj skoli radila u studentskim danima i imam neke "insajderske" averzije prema toj skoli...
dakle, prvo da napomenem da se voditelj te skole (on sebe naziva ravnateljem) prema "profesorima" (koji to najcesce nisu nego su studenti gladni kruha ili neki poluprofesori koji nemaju drugih opcija) ponasa kao prema roblju, najvaznije od svega je utjerati ljude da plate skolarinu i donesu uplatnice... u moje vrijeme (prije jedno 7 godina) nisi dobio placu za dijete koje nije donijelo uplatnicu iako si svoj posao uredno odradio... ima tu jos dosta toga, neke stvari i detalje sam i zaboravila ali mi je ostao osjecaj gadenja i nelagode kad se spomene Gl. galerija...
ako pogledate sa strane ucenika to izgleda malo bolje iako se mora sagledati neke stvari ipak malo profesionalnije - program po kojem se tamo radi nije priznat od Ministarstva niti odobren (ja osobno poznam curu koja ga je izmislila i napisala tj sastavila udzbenike koji se vjerojatno i dan danas kopiraju i prodaju...)... djeca uce svirati synthesizer ili gitaru u grupnoj nastavi sto bi bilo zanimljivo i pozitivno da su sva djeca u grupi istog stupnja - imas npr 5 ucenika prvog, 3 drugog, 2 cevtrtog i 1 sestog stupnja i moras svima ispunit sat. mjesane grupe su iskljucivo zato sto "ravnatelj" ne zeli platiti zasebne grupe... naravno - za roditelje postoji neko drugo objasnjenje - kak je to djeci jako zanimljivo, potice ih i bla bla bla...
na kraju - sve ovisi o tome kakvog "profesora" dobijes... od njih se ne trazi da imaju ikakvog pedagoskog iskustva ili obrazovanja, dovoljno je imat zavrsenu osnovnu glazbenu skolu (ponekad cak niti to ako je manjak profesora), ponekad se desi da naleti netko sa visim stupnjem obrazovanja...
ja znam da je puno lakse dijete voditi u njegovu skolu koja vam je blizu nego u neku dalju glazbenu ali ovo je poluprofesionalni tecaj kojim dijete dobije neko poluznanje a farba se oci roditeljima da je to ozbiljna skola... ako stvarno zelite da vam dijete nauci nesto posteno onda ga odvedite u glazbenu skolu, naravno ako zelite da si ono samo malo svirucka onda se mozete i sa ovim zadovoljiti...
ne znam dal sam smjela ovo sve napisat, brisite me ako hocete, ali morala sam ovo napisat
napominjem da je ovo moje videnje ove skole, ne odnosi se na sve privatne skole nego posebno samo na ovu i da je proisteklo iz mojeg dvogodisnjeg rada tamo...
i da - instrukcije ili glazbena skola? glazbena skola uvijek! ne samo zbog papira nego i zbog kvalitete rada, kontroliranih uvjeta i ponajvise zbog druzenja
moji svi prijatelji su ih glazbene skole i to su uspomene koje zelim i svom djetetu (ako ce naravno bit zainteresiran za to)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma