Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2014

Tema: glazbena škola?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa, naravno! Koliko ljudi sluša klasičnu muziku, a koliko gleda sport? (Vidi se sarkazam, zar ne?)

Mislim da je glazbena škola inače prevelika obaveza djetetu ako se ide samo radi dva (ili jednog) boda za upis u gimnaziju. Glazbena škola je za onu djecu koja su talentirana i baš žele svirati ili pjevati. I to ne samo šest godina osnovne škole, nego cijeli život. Misli li još netko poput mene?
    Kod mene ima mnogo djece koja nemaju ni t od talenta (ja predajem solfeggio), ali VOLEEEEEE, trude se, dolaze, vježbaju, uživaju u druženju i cijelom iskustvu.
    Mi ne odgajamo djecu da slušaju klasičnu glazbu- mi odgajamo cijeli jedan svijet glazbe i doživljavanja glazbe, ljubav prema glazbi, razumijevanje, glazbenu pismenost... a o muzikoterapiji i njenim blagonaklonim djelovanjima na djecu da ne pričam. To je posebna grana glazbene umjetnosti.
    Djeca ako osjećaju da vole- tada trebaju ići. A ne ako roditelji "osjećaju" da djeca trebaju ići. Roditelji trebaju samo potaknuti! Divno je da postoje pripremni razredi da dijete može po "osjećaju" roditelja ispitati da li i ono OSJEĆA želju za tim drugim svijetom.
    Ma genijalni su to nastavni sati, samo da vidite kako cvrkuću svi oni i koji imaju talenta i oni koji nemaju!

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zekana prvotno napisa Vidi poruku
    Kod mene ima mnogo djece koja nemaju ni t od talenta (ja predajem solfeggio), ali VOLEEEEEE, trude se, dolaze, vježbaju, uživaju u druženju i cijelom iskustvu.
    Mi ne odgajamo djecu da slušaju klasičnu glazbu- mi odgajamo cijeli jedan svijet glazbe i doživljavanja glazbe, ljubav prema glazbi, razumijevanje, glazbenu pismenost... a o muzikoterapiji i njenim blagonaklonim djelovanjima na djecu da ne pričam. To je posebna grana glazbene umjetnosti.
    Djeca ako osjećaju da vole- tada trebaju ići. A ne ako roditelji "osjećaju" da djeca trebaju ići. Roditelji trebaju samo potaknuti! Divno je da postoje pripremni razredi da dijete može po "osjećaju" roditelja ispitati da li i ono OSJEĆA želju za tim drugim svijetom.
    Ma genijalni su to nastavni sati, samo da vidite kako cvrkuću svi oni i koji imaju talenta i oni koji nemaju!
    a vidis, ja mislim da bi svoj djeci trebalo dati mogucnost da udu u taj svijet, ne vidim zasto bi to bilo rezervirano samo za one koji imaju glazbenu skolu u mjestu ili u kvartu ili roditelje koji imaju vremena, volje i novaca taksirati djecu svaki dan.

glazba bi trebala biti dio odgoja i obrazovanja za svu djecu, u vecem obimu od onoga u osnovnoj skoli, ali mozda u malo manje ozbiljnom tonu od glazbenih skola.

ne vidim zasto bi se moralo birati ili jedno ili drugo ili trece. ne vidim smsila za profiliranjem u tako ranoj dobi. ok, mozda se ne moze postati profesionalni muzicar ako se ne vjezba od rane dobi svaki dan, ali i na ovoj temi su se mnogi izjasnili da nije glazbena iskljucivo namijenjena onima koji se zele glazbom baviti profesionalno, ali ako se imalo zele baviti glazbom moraju ici u nju.

i ne kuzim sto si htejla reci s onim sto baba i kilavo dijete, osim da si promasila poantu, i to visetruko.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    a vidis, ja mislim da bi svoj djeci trebalo dati mogucnost da udu u taj svijet, ne vidim zasto bi to bilo rezervirano samo za one koji imaju glazbenu skolu u mjestu ili u kvartu ili roditelje koji imaju vremena, volje i novaca taksirati djecu svaki dan.

glazba bi trebala biti dio odgoja i obrazovanja za svu djecu, u vecem obimu od onoga u osnovnoj skoli, ali mozda u malo manje ozbiljnom tonu od glazbenih skola.

ne vidim zasto bi se moralo birati ili jedno ili drugo ili trece. ne vidim smsila za profiliranjem u tako ranoj dobi. ok, mozda se ne moze postati profesionalni muzicar ako se ne vjezba od rane dobi svaki dan, ali i na ovoj temi su se mnogi izjasnili da nije glazbena iskljucivo namijenjena onima koji se zele glazbom baviti profesionalno, ali ako se imalo zele baviti glazbom moraju ici u nju.

i ne kuzim sto si htejla reci s onim sto baba i kilavo dijete, osim da si promasila poantu, i to visetruko.
    Evo da se i ja ukljucim malo u ovu temu. Predajem klavir u nizoj i srednjoj glazbenoj skoli. Lijepo je ovo sto si napisala, i ja smatram da bi glazbu trebalo omoguciti svima ali kako to izvesti kada se danas sve svodi na brojke i novac? Za svako novo radno mjesto se natezes s ministarstvom, prije pocetka sk.god. zbrajas satnice starih ucenika da bi vidio koliko imas mjesta za nove. Jako je tesko to pribliziti svima jer svatko bi za svoj rad volio i biti placen a rijetko tko bi u danasnje vrijeme volontirao. Znaci, nije stvar u tome da mi ne zelimo nego kako to izvesti? Imas kvotu koliko ih mozes primiti i to je to. Meni je zao sto se u osnovnim skolama smanjuje satnica prof.glazbene i likovne kulture ali to je do ljudi koji tamo sjede i odlucuju, nazalost.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

To je u redu ako "ne kužiš" Da pojasnim pa "da skužiš"- kad se djetetu upetlja STO BABA (kad mu se navali sto obaveza) onda je dijete u svakoj "kilavo" (ne uspijeva se rastrgati na sto strana i na svakoj ostane nepotpuno). Čast iznimkama- čudesnoj djeci! Point taken?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

To je u redu ako "ne kužiš" Da pojasnim pa "da skužiš"- kad se djetetu upetlja STO BABA (kad mu se navali sto obaveza) onda je dijete u svakoj "kilavo" (ne uspijeva se rastrgati na sto strana i na svakoj ostane nepotpuno). Čast iznimkama- čudesnoj djeci! Point taken?
    za pocetak, malo smanji dozivljaj

shvatila sam ja tvoj point, ali ponavljam da ti je promasen. nema smisla dalje objasnjavati, jer ocito nemas pojma kako se zivi ovdje gdje ja zivim.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

shvatila sam ja tvoj point, ali ponavljam da ti je promasen. nema smisla dalje objasnjavati, jer ocito nemas pojma kako se zivi ovdje gdje ja zivim.
    Nakon 10 godina života u Zagrebu s pravom mogu reći da znam kako se u Zagrebu živi.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

I bezobrazna si što mi već drugi puta patroniziraš, ali to ti već znaš isto kao i svi koji pročitaju oba tvoja posta. Pa se nemoj čuditi što dobiješ odgovor koji je napucan istom energijom.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I bezobrazna si što mi već drugi puta patroniziraš, ali to ti već znaš isto kao i svi koji pročitaju oba tvoja posta. Pa se nemoj čuditi što dobiješ odgovor koji je napucan istom energijom.
    bezobrazna sam, a mogu bit i bezobraznija. al ti bome nisi sva svoja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •