Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2014

Tema: glazbena škola?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Samo da javim zainteresiranima su audicije za GŠ u
    VG 05.06. 16-19 sati, za sve instrumente
    BALOKOVIĆEVA za Travno 12. i 13.06. 17-20 sati potrebna prijave prethodno na neki telefon pa oni daju termin ( audicija je u Ivanićgradskoj), za klavir, gitaru, harmoniku, tamburu, udaraljke, violinu i violončelo
    IVAN ZAJC za Zapruđe 12.06. 18-20.30 sati , za klavir, gitara, violina, harmonika, klarinet
    Mi idemo na sve pa ćemo vidjeti gdje ima što i kako ćemo proći.
    Rečeno mi je da za klavir i gitaru je jako teško upasti jer je to najtraženije pa uzimaju samo jako darovitu djecu. Trenutno se premišljamo između harmonike i violine, ali ne znam kako bi njoj sitnoj bilo svirati harmoniku. Moja nije za puhačke instrumente jer ima problema sa glavom pa joj puhanje izaziva vrtoglavice. Javim kako je bilo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zibba prvotno napisa Vidi poruku
    Samo da javim zainteresiranima su audicije za GŠ u
    VG 05.06. 16-19 sati, za sve instrumente
    BALOKOVIĆEVA za Travno 12. i 13.06. 17-20 sati potrebna prijave prethodno na neki telefon pa oni daju termin ( audicija je u Ivanićgradskoj), za klavir, gitaru, harmoniku, tamburu, udaraljke, violinu i violončelo
    IVAN ZAJC za Zapruđe 12.06. 18-20.30 sati , za klavir, gitara, violina, harmonika, klarinet
    Mi idemo na sve pa ćemo vidjeti gdje ima što i kako ćemo proći.
    Rečeno mi je da za klavir i gitaru je jako teško upasti jer je to najtraženije pa uzimaju samo jako darovitu djecu. Trenutno se premišljamo između harmonike i violine, ali ne znam kako bi njoj sitnoj bilo svirati harmoniku. Moja nije za puhačke instrumente jer ima problema sa glavom pa joj puhanje izaziva vrtoglavice. Javim kako je bilo.
    Moj E. je krenuo na harmoniku sa 8 godina (u 2. razredu). Samo si zamisli - kad smo ga godinu dana prije upisivali u školu, jedva je imao dovoljno kila da prođe na liječničkom. Želio je klavir, ali nije upao. Stariji brat je isto na harmonici - njemu je to bio prvi izbor.

Ne brini - u školi imaju instrumente različitih veličina koje možeš dobiti u najam, pa će ti prof. ponuditi koja harmonika najbolje odgovara curici. Moj E. je tako zavolio harmoniku da mu više ne padaju na pamet priče o klaviru (iako ima doma sintić i kod susjede klavir - snalaze se djeca s tim). Već četiri godine donosi doma nagrade s odjelnih natjecanja, a nos mu se nije vidio iza harmonike kad je krenuo (vezali smo mu remenje špagom do sredine trećeg razreda). Ima doma standardnu školsku harmoniku, moju staru, već odavno mu je premala i premišljamo se o investiciji za novu, ali o tom potom.

I da - moram reći da u Balokoviću nisam upoznala lošeg profesora harmonike. Ovi naši u Ivanićgradskoj su iznimni, a prof. koji je iz Travnog dolazio na zamjenu dok je profesorica bila na bolovanju isto je bio jako simpatičan mojim dečkima. Nema jako puno učenika, svi se međusobno poznaju i prate, to je lijepa mala zajednica. U Balokoviću jako drže do harmonike jer je i ravnatelj harmonikaš i zaista je sve to odlično - pedagozi su vrhunski (a recimo, s klavirom sam čula malo drugačije stvari od susjede čija kćer je vršnjakinja mojih dečki - tražili su zamjenu, ali zapravo to ništa ne znači jer pouka j glazbenoj školi je individualna i može se dogoditi da to ne klapa iz bilo kojeg razloga, pa je zamjena regularan i ne previše rijedak postupak).

Eh, da - violina: kolega mog starijeg sina je na violini (isto četvrta godina) i super mu ide, tako da ni to nije loš izbor. Pitaj na audiciji što bi oni preporučili djetetu - ne znam kako oni to procijene, ali ljudi se razumiju i rijetko promaše.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 03.06.2013. at 11:55

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •