Pa, ima ih, nije da ih nema.
Odslusali su (svi) nutricionisticke lekcije, a sad, koliko djeca (i roditelji) privatno paze na prehranu, a koliko ne - ne znam.
Imamo decka kojeg su roditelji stavili na dijetu jer se nakon lekcije sav zajapuri pa su se zabrinuli i otisli kod pedijatrice; imali smo jednu pretilu curicu koja je odlucila da balet nije za nju, ima ih par punasnih, ima ih dosta normalne gradje, ima ih i mrsavijih..... Ima svega. Nisu svi na isti kalup.
Ukazuje se na zdrave navike.
Ja bih valjda prva prebacila E. u drugu skolu kad bih vidjela da ih uce bilo cemu sto nije zdravo i prikladno njihovoj dobi.
Mim, ne znam sto bih ti rekla, zvucis mi s predrasudama, a nije mi namjera raspravljati se; jednostavno iznosim vlastita iskustva, odnosno iskustva mog djeteta.mim prvotno napisa
Vjerujem da ima skola i skola... no mi smo dobro pazili kakvu skolu odabrati.
Svi moraju proci upisnu procjenu; E. je prosla dvije, na pocetku kod upisa, a nakon sto je prosla 5 nastavnih sati, sugerirali su nam da je psihofizicki spremna za visi razred ako prodje jos jednu procjenu - pa je imala neku vrstu ispita koju je takodjer prosla
(da im je cilj skupljati novce od skolarine, ostavili bi ju tamo gdje je bila i pobrali novce za jednu godinu vise, a nije bas mali iznos.).
Skola jest privatna, ali kao sto sam vec rekla, slijede skolski program Nacionalne akademije plesa iz Rima koji je prilicno zahtjevan, i od programa se ne odustupa. On je uskladjen sa RAD programom, znaci, sve sto u svijetu uce baletne akademije - uci se i tu.
I inace, kod nas ne postoji baletna skola u kojoj se skolarina ne placa, znaci znaci svejedno je da li je drzavna ili privatna. Bitno je samo da li slijedi skolski program Nacionalne akademije ili ne.