Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
ali nek im dođe neka sa drugačijim omjerima, baš me zanima što bi joj rekli
Pa, ima ih, nije da ih nema.
Odslusali su (svi) nutricionisticke lekcije, a sad, koliko djeca (i roditelji) privatno paze na prehranu, a koliko ne - ne znam.
Imamo decka kojeg su roditelji stavili na dijetu jer se nakon lekcije sav zajapuri pa su se zabrinuli i otisli kod pedijatrice; imali smo jednu pretilu curicu koja je odlucila da balet nije za nju, ima ih par punasnih, ima ih dosta normalne gradje, ima ih i mrsavijih..... Ima svega. Nisu svi na isti kalup.
Ukazuje se na zdrave navike.
Ja bih valjda prva prebacila E. u drugu skolu kad bih vidjela da ih uce bilo cemu sto nije zdravo i prikladno njihovoj dobi.

Citiraj mim prvotno napisa
U privatnoj školi? Ništa ne bi rekli. Trudili bi se da dijete ostane učenik sve do završene škole jer od školarine žive.
...
To se naravno odnosi na državne škole: za privatne ne znam kakvo je stanje, ali vjerojatno su fleksibilniji.
Mim, ne znam sto bih ti rekla, zvucis mi s predrasudama, a nije mi namjera raspravljati se; jednostavno iznosim vlastita iskustva, odnosno iskustva mog djeteta.
Vjerujem da ima skola i skola... no mi smo dobro pazili kakvu skolu odabrati.

Svi moraju proci upisnu procjenu; E. je prosla dvije, na pocetku kod upisa, a nakon sto je prosla 5 nastavnih sati, sugerirali su nam da je psihofizicki spremna za visi razred ako prodje jos jednu procjenu - pa je imala neku vrstu ispita koju je takodjer prosla
(da im je cilj skupljati novce od skolarine, ostavili bi ju tamo gdje je bila i pobrali novce za jednu godinu vise, a nije bas mali iznos.).

Skola jest privatna, ali kao sto sam vec rekla, slijede skolski program Nacionalne akademije plesa iz Rima koji je prilicno zahtjevan, i od programa se ne odustupa. On je uskladjen sa RAD programom, znaci, sve sto u svijetu uce baletne akademije - uci se i tu.

I inace, kod nas ne postoji baletna skola u kojoj se skolarina ne placa, znaci znaci svejedno je da li je drzavna ili privatna. Bitno je samo da li slijedi skolski program Nacionalne akademije ili ne.