Ne mora se imati pauza ako se krene ranije, moze se i "ponavljati" 6.razred sto je odlicno jer se na instrumentu prodje puno vise gradiva. A u konacnici, moze se ranije upisati srednja glazbena (ako bi on uopce to jednog dana zelio), jedino se ne moze ici u "glazbeni" razred jer se mora biti paralelan.

Nije nista lose razmisljati unaprijed, koliki dodju na prijemni pa kukaju sto se nisu ranije raspitivali...

Mi smo imali slucaj da je mladji djecak (mislim da je bio 6-7god.) upisao 1.razred (roditelji glazbenici, malo bilo isforsirano,hm...) ali se nije dobro snasao pa je ponavljao taj 1.razred. Ne da je on bio los pa dobio 1 vec se bas vidjelo da mu je prerano. Ali kazem, tu su dosta roditelji fulali, nazalost.

Sto se tice pripreme za prijemni...dijete s dobrim sluhom i ritmom ce ga bez problema poloziti. Nije to nista jako zahtjevno. Dovoljno im je ranije reci sto ce ih se pitati da budu upoznati. Jedino sto im se moze dogoditi da se jako uplase ili da ih je stid pa ne bude dobro. Vjerujem da ih se najvise tu treba prirediti. A za djecu koja imaju nekih intonativnih ili ritmickih poteskoca je i bolje da krenu na pocetnicki pa da jos tu jednu godinu rade na poboljsavanju tih elemenata.

Za guzve ne znam jer nisam iz Zg...