Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
Da, sad kad čitam tanjin post, mogu samo zaključiti da je to uistinu do kraja individualna stvar. Moj mlađi se smrzne kad čuje kako veliki sviraju i redovno ima otpor prema novim skladbama koje treba svirati. Dok ne proba. Ako uspije sam pročitati skladbu bez većih problema, odmah mu narastu krila. Ako ne, ako zapne na početku makar s nečim sitnim (il pokuša svirati klavirsku pratnju umjesto svojih nota ), otpor mu naraste na beskonačno.... I onda se moram uplitati.
E pa stvarno je individualno nisam ni pomišljala da neka djeca možda imaju otpor prema novim skladbama
Moj jedva čeka da dobije nešto novo, nakon što jedan koncert drvi po 2-3 mjeseca, sam će si izabrati novu skladbu ako mu je već profa ne zada. Ovog ljeta radio je jedan dosta zahtjevan koncert koji mu je već stigao dosaditi, pa se sad, u nedostatku druge literature, okrenuo etidama, samo da bude nešto novo
Iako, kad se prisjetim, u 1.-2. razredu smo znali imati krize kod čitanja nove skladbe, ovako kao što opisuješ, samo toga sad više nema, ipak je narastao, naučio neke stvari, a i iskustva se skupilo...

orange, pomaže li djetetu ako sjediš uz njega dok vježba? Mojem to jako puno znači, još uvijek. Da mora sve vježbati potpuno sam, puno bi mu teže išlo. To ne znači da vježba isključivo uz mene, dosta toga on napravi i sam, ali mu je lakše, ljepše, ugodnije, kad ima društvo (a i satnica vježbanja bude veća). Iako se ni meni ne da uvijek sjediti kraj njega, a bogme mi se ne da ni glumiti psihologa baš svaki put, nekako sam to shvatila kao još jedan oblik povezivanja s vlastitim djetetom