Mi smo zatražili ispis iz škole. U tajnistvu su rekli da napisemo zahtjev za ispis, i platimo do zadnjeg mjeseca u kojem je održana nastava.
Razlog ispisa je isključivo neslaganje s profesorom. Dijete ima petice iz solfeggia, ali probleme sa sviranjem. Profesor često kasni na nastavu pa to onda nije 30 nego 20 minuta. Kad se ne odrzi sat uopce zbog njegovih privatnih razloga, nastava se ne nadoknađuje iako je individualna.
Trazio je od kceri broj mobitela da se s njom cuje ako ne bi bilo nastave i prigovorio joj kad sam mu ja javila da je bolesna, a ne ona sama. Radi se 10godisnjoj djevojčici i normalno je da takve stvari javlja roditelj.
Često nastava nije ni održana kako spada jer je netko dosao pa je ona malo odsvirala, dobila novi zadatak za vježbu i isla doma. Ne želim plaćati 300 kn mjesečno da djetetu netko da papir s notama i jedva nešto malo pokaže.
Sve je kulminiralo kad ju je jako kritizirao na satu da nije dobro naučila (kroz praznike je vjezbala ali je violina bila vec rastimana, pa nije mogla dobro pogoditi tonove) pa je rekla da ona vise to ne zeli. Na to joj je rekao nek se onda odmah ispise. U redovnoj skoli je apsolutni odlikas, a da uopce ne uci doma (i cijelo gradivo iz prirode zapamti na satu), u glazbenoj na solfeggiu isto tako. Ocito ima sluha ako dobije 5 iz diktata. Komentirao je da mu nije jasno otkud njoj tolike petice, te da bi i njegov pas bolje svirao. Ne mora čovjek biti pedagog da djetetu ne govori takve stvari, dovoljno je ne biti kreten.
Najblesaviji komentar je bio da "ne mora uvijek slusati mamu, nego imati svoje mišljenje" kad je rekla da se dogovorila s mamom da ce se potruditi popraviti greske i ne odmah odustati, nego završiti razred. Obavijesten je ravnatelj skole, nek zna zbog čega je skola izgubila prihod od 1500 kn. Prihvatila bih da dijete nije sposobno odraditi što treba, u slučaju da se nastava odrzala kako treba.
Za 100 kn više mjesečno ici ce kod profesora koji privatno uci djecu svirati, i imat ce 2 puna sata tjedno. Jedva ceka da pocne svirati a da ovog iz glazbene ne mora slušati.