Uvijek mi je teško čuti ovakve priče, a ima ih uvijek i svugdje. Nastava se mora održavati u predviđenom vremenu, a iznimke se mogu dogoditi zbog nekih cjelodnevnih događanja npr. audicije, natjecanja ili stručno vijeće kad je prof.službeno odsutan.
Komunikacija s djecom i roditeljima mora biti pristojna, a roditelj mora osigurati uvjete za vježbanje, kontrolirati radi li dijete dovoljno i OSOBITO pratiti što u kajdanci piše, ima li kakvih upozorenja, boja, velikih slova, pohvala...
Imam mob.svakog djeteta (i ono moj) od trena kad krene samo dolaziti u školu, najčešće od 10-11. godine, jer mi je tako praktičnije (roditelji me mogu dobiti bilo kad).

Sirius black, uvijek je dobro prije nego što problem eskalira tražiti sastanak, informacije, razgovor, inzistirati na terminu koji ti je ostvariv i vidjeti može li se što riješiti. Sljedeći je korak razgovor s pročelnikom pa ravnateljem i eventualna promjena nastavnika.
Od pisanja po forumu nema baš koristi. Ako već odlazite, onda napiši i urudžbiraj pisamce u kojem ćeš hladno i racionalno pobrojati nezadovoljstva i razlog odlaska zajedno s pobrojanim neodržanim satovima, polusatovima i sl.
Ako samo odete bez da si razgovarala uživo s nastavnikom i ravnateljem, ispadaš nervozna mater koja puca na prvu.
Roditeljima se uglavnom ne da gnjaviti s pisanim impresijama jer smatraju da ravnatelj mora riješiti neradnika, a to se uglavnom nikad ne dogodi jer je vrlo teško dobiti otkaz. Kad bi se svi argumentirano požalili i ostavili pisani trag, nakupilo bi se toga i možda nešto i promijenilo.

Inače u GŠ (osobito većim) zaista se dogode situacije kad zakineš učenika za vrijeme sata ma koliko savjestan nastavnik bio. Uleti ti neka situacija za hitno rješavanje, bane roditelj "samo na 2 minute", prethodni đak zapne u prometu pa kasni, a nešto moraš s njim dovršiti, neplanirano se odulji priredba na kojoj ti je đak zadnja točka, a gore te već čeka učenik, netko ti povrati ili ga strefi proljev pa peri, tješi, luftaj sobu i čuvaj ga dok ne dođe mama, a sljedeći čeka...sto čuda bude. Naravno, to su iznimne situacije, ali postoje.