Imam pitanjce...dijete je 2.razred glazbene, 4.razred oš, u godinu dana je nažalost promijenio vec 4 profesora. Sad je dobio prof.koja ce izgleda ostati duze vrijeme.

Dijete svira klavir, koji doma nemamo ali kupili smo na preporuku prof.prije Yamahu neke bolje klavijature...i sad ova nova prof.preporuča da mu kupimo pianino.

Ok, jasno mi je da je velika razlika u sviranju klavijatura i klavira...zanima me vi koji imate djecu koji sviraju klavir u glazbenoj, kada ste kupili pianino...nije to ni baš mali izdatak. Plus mi doma nismo glazbeno školovani, kako i gdje izabrati neki da je ok za njegove potrebe?

Isto tako smatram da dijete u 4.razredu još nije toliko zrelo i ne mogu procijeniti već sada da li ce mu klavir biti interesantan kroz godinu, dvije, pet?

Za pianino treba i prostor, ajd još bi ga negdje uspjeli ugurati u stan...ali kad samo pomislim na prijevoz i prenošenje na kat gubim svaku volju.

Imate kakav koristan savjet? U međuvremenu smo dog.s prof. Da ćemo do početka iduce godine nabaviti pianino...