-
Dota, ja te razumijem, ali ne mislim da se slažemo. Muzičku ne vidim ništa važnijom od rukometa, ukoliko se radi o amaterskoj aktivnosti, bez pretenzija da ćeš se time baviti. I u moju grupu u srednjoj se upisala jedna cura 4 godine starija od mene, koja je prekinula pa je shvatila da ne može bez glazbe.
Ja se u puno stvari ne slažem sa svojim roditeljima, ali ovdje da - oni su postavili školu kao prioritet, a ostalo što hoćeš radi, što nećeš nemoj. Hoćeš savladati revolucionarnu etidu ili nećeš je potpuno nebitno u životu. Hoćeš provesti sate djetinjstva vježbajući instrument kojeg ne voliš ili nećeš, to je bitno.
Ja sam od jednog sporta odustala jer mi je jedna cura bila izrazito iritantna. Ništa nije meni radila. A i sport mi je bio čudnovate dinamike. Od baleta sam odustala kad sam dobila nove predmete u muzičkoj, pa mi se činilo previše, nikako ne nesavladivo, nego eto - znalo mi se potrefit da sam imala samo od 13 do 14 sati pauzu u danu. Od nekih stvari se ni ne sjećam zašto sam odustala. U svakom slučaju sve što sam probala u djetinjstvu mi je značajno olakšalo integraciju u nova okruženja jer sam mogla pratiti raznorazne aktivnosti kojima su se ljudi u neposrednoj okolini bavili. Muzička mi je pomogla samo u nekim plesnim aktivnostima u odrasloj dobi kad mi je bilo neobično da drugi ne čuju kada počinje nova fraza i kada treba započeti s nekim korakom. Točnija sam od ostalih u prepoznavanju ritma i početaka fraza čak i kad ne svira kontrabas u pozadini
.
Zato mislim da nije nužno loše isprobati različite stvari. Meni je to puno više sreće donijelo u odrasloj dobi, nego sama do kraja završena muzička. Tu primitivnu razinu koju treba za ples se savlada u 4 razreda sasvim sigurno.
Veliku korist vidim recimo od timskih sportova koje sam trenirala, da i sada kad se bavim sasvim desetom stvari znam gdje su mi suigrači i kome trebam dodati loptu da ostvarimo najbolji rezultat (mislim metaforički, na uredski posao ovdje). Da ne kažem da sam s 30 godina počela s natjecateljskim sportom, a ne bih da nisam imala ranija iskustva u sportu.
Posljednje uređivanje od Jelena : 02.06.2022. at 17:15
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma