Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Bodovi na liječničkom

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Bodovi na liječničkom

molim vas, ako je netko upućen da mi pojasnite što znače bodovi koje smo dobili na liječničkom pregledu za upis u prvi rz OŠ?
    Recimo za stopala i držanje piše da nije u redu, ali ne znam što znače šifre i brojevi kod toga itd. Naravno da je u školskom gužva i ne želim ulaziti u nepotrebne rasprave tamo - da li bi netko mogao pomoći protumačiti bodove ?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Re: Bodovi na liječničkom

Citiraj pikula prvotno napisa
    molim vas, ako je netko upućen da mi pojasnite što znače bodovi koje smo dobili na liječničkom pregledu za upis u prvi rz OŠ?
    Recimo za stopala i držanje piše da nije u redu, ali ne znam što znače šifre i brojevi kod toga itd. Naravno da je u školskom gužva i ne želim ulaziti u nepotrebne rasprave tamo - da li bi netko mogao pomoći protumačiti bodove ?
    Imali smo sličnu situaciju, ali ne sjećam se nikakvih bodova...

Dobili smo informaciju od školskog liječnika da dijete ima loše držanje. ODMAH na samom pregledu dobili smo papir s pet jednostavnih vježbi za popravljanje lošeg držanja, uputu što i kako (npr. kad sjedi i sluša nastavu, ruke treba držati iza leđa), preporuku da dijete upišemo na plivanje ili gimnastiku (ovo potonje uredno idu oba sina, na plivanje ne idemo redovno, ali koristimo svaku priliku da ga se dočepamo vikendom).

Ne vidim nikakvu svrhu u napomeni da nešto nije u redu, ako roditelji (a po potrebi i učitelji) odmah ne dobiju uputu što poduzeti da se to popravi, koju dijagnostiku treba napraviti itd.

Ako treba opisati vježbe, mogu i to, ali bolje bi bilo da to napravi liječnik koji je dijete vidio i procijenio. Ako ne školski liječnik, pedijatar svakako može dati savjet. (Evo, baš nedavno je naša pedijatrica rekla da se dijete lijepo razvija i da se držanje popravlja! :D ).

Sretno!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Na žalost, mislim da je teško očekivati da će netko tko je napravio ovakav pregled biti puno susretljiviji kad dođete s dodatnim pitanjima. Vrhunac mi je to da su djetetu koje apsolutno nikad nije imalo problema s izgovorom (ide u vrtić koji ima svojeg logopeda, da nespominjem da ja radim na radiju, misli mda bih primjetila ) rekli da ide logopedu zbog izgovra r i l, a njemu su taj i sljedeći dan ispale dvije gornje jedinice. Dakle trebalo je samo malo bolje pogledati da se otkrije tajna lošeg izgovora.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

U uputi za izgovor glasova PIŠE da se tolerira "šuškanje" i problemi s L i R upravo zbog promjene zubića...

A za ostalo - pedijatar koji već poznaje dijete. Da je stvarno u pitanju neka istinska frka, pedijatar bi već daaaavno na to upozorio/la.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mislim da ćemo otići privatno ortopedu pa će nam čovjek lijepo objasniti, ali baš mi je tužno da je liječnik napravio opširnu evaluaciju koju za koju mi je rekao "za školu je u redu", a ja ne mogu očitati što znače pojedini bodovi i opaske u knjižici. Kao da nije važno da ja kao roditelj dobijem neki uvid u rezultate.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    U uputi za izgovor glasova PIŠE da se tolerira "šuškanje" i problemi s L i R upravo zbog promjene zubića...

A za ostalo - pedijatar koji već poznaje dijete. Da je stvarno u pitanju neka istinska frka, pedijatar bi već daaaavno na to upozorio/la.
    Pa naravno, hvala Takvo arogantno držanje, kao da smo sad s brda sišli i do sad se nitko nije brinuo o djetetu, a oni će u 15 min sve skužiti. Da se mi tako ponašamo na svojem poslu nitko ne bi s nama radio, ali eto netko si može to priuštiti, pa zašto ne 8)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da mi je znati koliko samo istinskih smetnji i problema previde na tom pregledu... pa onda ucitelji muku muce da objasne i roditeljima i lijecnicima da dijete ima nekakve poteskoce... Uostalom, ima svega, kao i u svim drugim strukama. Ne treba se uzrujavati niti takve stvari uzimati k srcu. Sretno!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

To sam i ja pomislila, hvala u svakom slučaju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •