Ovako je i kod nas. Unatrag 3-4 godine, možda i više (ne znam točno, jer moju djecu to nije zateklo) u našoj školi je jednosmjenska nastava.Zdenka2 prvotno napisa
To je dobro i za učenike i za roditelje, a vjerujem da tako misle i nastavnici. Stariji učenici su u školi samo ujutro, u nastavku su eventualno izborni predmeti i slobodne aktivnosti.
Istina, to je vrlo teško rješivo za neke škola, a tu treba pažljivo planirati uzimajući u obzir širu sliku... Naime, u našem naselju ima relativno velik broj škola na malom prostoru (naša je građena prije 40 godina kad je istočni dio grada bio u ekspanziji) tako da bi neke od njih vjerojatno zjapile prazne da u njih ne idu djeca iz prigradskih naselja (transport autobusima).
Teško je jednosmjensku nastavu izvesti bez pažljivog planiranja kompletne infrastrukture (nova naselja, GUP, vrtići i škole, s jasnom perspektivom što se očekuje u slijedećih n+k godina). Danas se grade ili su napravljena ogromna stambena naselja oko Sesveta pa sve do Dugog Sela. U tom kvartu neke škole rade čak u tri smjene, a u centru rijetko koji razred ima više od 20 učenika... Ima još takvih kvartova. Ne znam, nije to lako, ali dugoročno je svakako opravdano uvesti jednosmejnsku nastavu gdje god je moguće.

Odgovori s citatom