Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 65

Tema: znaju li vasa djeca gdje radite

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno znaju li vasa djeca gdje radite

http://www.vecernji.hr/newsroom/zani...do?fotoIndex=0

znaju li vasa djeca gdje radite?
    skroz mi je zanimljivo da vecina sesto i sedmogod. na pitanja sto rade vase mame i tate, odgovarju neke opce stvari tipa - na poslu su ili kuhaju, gledaju tv ili se uljepsavaju
    ponekad mi se cini da djeca zive odvojeno od roditelja i nemaju pojma tko su im roditelji u nekoj drugoj ulozi.
    jeste vodili svoju djecu na posao sa sobom, mozete li to? znaju li oni tko ste i sto radite dok niste zajedno?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moj zna .
    Dogodilo se dva puta da nije želio ostati u vrtiću pa sam ga odvela sa sobom na posao.Ne radim sa strankama i mogu dio posla odgoditi za drugi dan ,tako da nije bilo problema.
    Malo je crtao,gledao šta radim,odvela sam ga na ručak u menzu...
    Taj dan nisam baš bila produktivna ,ali njemu se silno dopao" izlet".

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

zna di, što i zašto.
    Bio je u firmi na Djedu Mrazu, odvela sam ga u svoj ured i pokazala mu di radim.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

L je premali (13mj) pa još ne zna ni kako se zovem, a kamoli gdje radim
    no bio je u mojoj firmi već dosta puta, čak sam ga vikendom znala voditi sa sobom na sat, dva.

Inače, nisam imala pojma što moji roditelji rade valjda do srednje škole. Znala sam da je nešto s brojevima i ljudima, no gdje, kome i što - to me nije interesiralo.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji znaju, zapravo ih dosta cesto dovedemo u firmu.
    Andrija je za zimske praznike isao samnom na posao da ne bude doma sam.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: znaju li vasa djeca gdje radite

Citiraj flower prvotno napisa
    znaju li vasa djeca gdje radite?
    skroz mi je zanimljivo da vecina sesto i sedmogod. na pitanja sto rade vase mame i tate, odgovarju neke opce stvari tipa - na poslu su ili kuhaju, gledaju tv ili se uljepsavaju
    ponekad mi se cini da djeca zive odvojeno od roditelja i nemaju pojma tko su im roditelji u nekoj drugoj ulozi.
    ne bi vjerovala, ali ni starija djeca ne znaju što im roditelji rade
    ja radim mill hil test u 4. razredu - djeca trebaju uz ostale podatke napisati i što su im majka ili otac po zanimanju. i ne bi vjerovala koliko ih to ne umije niti za jednog roditelja!!?
    (onda se nekako dogovorimo pa eventualno napišu gdje netko od roditelja radi)

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zna i gdje i sto.
    Cesto je isla s nama (bilo sa mnom ili MM-om).

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo za Europski parlament mi je prestrasno uopce citati. Kakva diskriminacija zena reproduktivne dobi!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Najdraža izjava na ovu temu mi je jednog mog nećaka koji je napisao:

Moja mama je logoped, a tata nije ništa (tata je bio nezaposlen u to vrijeme)

Lea zna što mi radimo, MM je glazbenik pa je to lako objasniti a moje baš i nije, ali zna da radim na kompjuteru. Prije sam radila u Ini pa mi je bilo lako pokazati joj pumpe i objasniti da je to moja firma, a sad mi je malo teže objasniti čime se firma bavi, a niti ime ne može zapamtiti (ne zna, pitala sam ju sad). Nije mi bila u uredu jer to baš i nije uobičajeno, bila je u predvorju firme za Božić jer je bilo jako lijepo ukrašeno pa sam joj to htjela pokazati.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

flower, u pravu si, i ja sam primijetila isto, čak i među osmogodišnjacima ima klinaca koji blijedo gledaju kad ih pitaš što su im mama i tata po zanimanju ili gdje rade...
    Moja kći zna, još je od malih nogu išla s vremena na vrijeme i sa mnom i s MM na posao, tako da s tim nema problema... (dapače, jako to voli)...

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja se sjećam da je u moje doba pravilo bilo uvijek jednom godišnj, dok se moglo ili smjeti odvesti dijete na sat-dva u firmu di mama i tata rade-a danas su drugačija vremena.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

O da, moja zna i gdje i šta radimo, bila je u tatinoj firmi i u mojoj bivšoj, a odvest ću ju i u novu(stalno me gnjavi), i zna gdje rade i bake i dede a i kako se zovu firme

baps avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Da, da! Dva do tri puta godišnje moramo se pokazati maminim kolegama i kolegicama...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Najdraža izjava na ovu temu mi je jednog mog nećaka koji je napisao:

Moja mama je logoped, a tata nije ništa (tata je bio nezaposlen u to vrijeme)

Andrej točno zna gdje MM i ja radimo (dapače, zna i kako javnim prijevozom doći do naših radnih mjesta 8) ), ali nisam sigurna da točno zna što smo po zanimanju. Relativno mu je lako bilo objasniti da tata radi za kompjutorom, a što mama radi... to je već malo teže, a i nisam sigurna da bih htjela da već sad zna što točno radim
    (tu i tamo mu pokušavam približiti svoj posao, ali uglavnom me blijedo gledao)

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja dovedem cesto klince na posao, ali to ne znaci da znaju sto radim, he he

njima je to apstraktno i dok sami ne pitaju ja ne objasnjavam previse

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moja isto zna di radim, a i di mi je firma.
    ali samo kao naziv firme. inače nema blage veze šta to znači. a ni ne bi joj objašnjavala jer je prekomplicirano za nju. i za mene je koja u njoj radim.
    a i odraslima kažem kako radim u jednoj od javnih kuća koje financira država

na bivšem poslu je točno znala koje mi je i zanimanje i šta radim i kako se zove kuća za koju radim. puno puta je dolazila kod mene na posao, nekad u posjetu nekad za cijelo vrime koliko sam imala posla. a nekad sam je znala vodit i sobom na teren (silom prilika i nije mi bilo niti malo ugodno doživljavajuće )

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Laia zna, iako nisam sigurna razumije li sve naše poslove. Ako je netko pita , odgovara: mama radi u školi, a tata u gradu. Više puta smo o tome razgovarali, pojašnjavali... a mm ionako ima problema sa opisom svog posla i punoljetnim članovima našega društva...

Jednom je cijela Laina vrtićka skupina došla kod mene u posjetu u školu, bio je to tematski posjet, a L je bila jako ponosna što je mogla sudjelovati u pojašnjavanjima. jednako tako, više puta je išla sa mm na neobavezne sastanke ili dogovore - oni jako vole biti zajedno u svim situacijama!

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sve zna. i previše 8)

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Znaju gdje radimo i stariji (7 god) i mlađi (3 god) sin i bili su kod nas na poslu, kod mene pogotovo i to često svrate jer radim jako blizu stana

Mislim da ne znaju zanimanja

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

zna gdje radimo i što otprilike radimo!
    kod mene je bila već više puta na poslu (radim na 2 min od njenog vrtića, a na 5 min od našeg stana), a kod tate jučer prvi put i tatino radno mjesto joj se više sviđa nego moje!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pokazala sam joj zgradu gdje radim, a i rekla što radim, što bi odgovorila da ju pitaju ne znam

ali zna da tamo ručam, jer se zna poklopiti da obje jedemo isti dan grah 8)

u zgradu ne može ući jer ne puštaju djecu

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zna i što ja radim i tata. O mom poslu znala je od vrlo rane dobi, bila je kod mene na poslu, također i kod tate. Zna i što baka radi.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zna

na moj posao, zbog prirode istoga, nije isao, ali zna gdje je. Zna nabrojati i place odsvih nas, s time je zadnje vrijeme biio okupiran.

Od svih u obitelji najvise je vremena proveo na bakinom poslu.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Bile su sa mnom i s tatom u firmi i trebale bi znati.

Ali je starija u skoli na pitanje sto mama i tata rade odgovorila: "mama kuha rucak, a tata usisava".

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni je u vezi s tim najgore kad sam bila mala bilo opisati u školi mamino zanimanje. Ništ mi nije bilo jasno, znala sam samo da nekaj računa, a i ona se namučila dok mi je objasnila. Lako je bilo onima čije su mame bile učiteljice, frizerke i sl.
    A sad ću imati isti problem jer isto radim u računovodstvu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Znaju moji sinovi gdje radimo, još otkad su bili bebe dovodimo ih (najprije smo ih pokazivali kolegama, a onda su se zainteresirali za naš posao, točnije za naša računala ). Nisam sigurna koliko njihova percepcija našeg posla ima veze sa stvarnim stanjem, he he!

Moj stariji (2. razred) imao je prošli tjedan zadaću o zvanjima i zanimanjima ljudi. Kako je završilo - odnio je u školu jedan prospekt našeg proizvoda i ispričao što radi mama (takve papire o proizvodima), a što tata (prodaje te iste proizvode - mi smo u istoj firmi).

Jako ih privlače i zanimaju te stvari još od malih nogu - točno znaju da je jedna baka med.sestra (to razumiju), druga je računovođa (to je bilo teže objasniti, ali uspjeli smo - novci ih jako zanimaju).

Znaju da su ujo i teta prevoditelji i što to znači, znaju da je susjed glazbenik i što svira, ali neke stvari (ekonomist, pravnik) im je teško objasniti.

Uostalom, kad se sjetim sebe - do kraja srednje škole imala sam prilično mutne predodžbe o brojnim zanimanjima... Shvatit će s vremenom.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kćerka zna di radimo...i tata ju je u nekoliko navrata odveo do posla, a bila je i kod mene par puta na poslu (na 10-15 minuta). Maleni je isto bio kod mene u 2 navrata, na kratko, i kod tate. Ne kuži što ja radim, al kuži otprilike što tata radi.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Bila je kod mene u uredu kad god smo imali "rupu" u čuvanju. Točno zna koja je zgrada, pa i vikendom kad prođemo kaže da je tu mamin ured.

Na pitanje što ja radim kaže: piše mejl i telefonira a tata programira program i piše mejl i ide na sastanak.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

znaju obojica i za mene i za mm di radimo , makar mislim da baš ne kuže šta ja radim.
    ali im je fora kad donesem doma novine i naučila sam ih da kad mama lista novine-ustvari radi

Lucky2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Naravno da L. zna gdje i što radim. Svaki put kad prođemo kraj škole,
    on ponovi "Tu mama radi. Uči djecu."
    Bio je sa mnom (naravno, ne na nastavi), nego na priredbama.

A za tatu, koji svaki dan vlakom putuje na posao, kaže da radi na željezničkoj (iako je prije govorio da njegov tata crta zgrade)

No da se vratim na temu, mene uopće ne čudi to neznanje, viđam
    to (nažalost) svaki dan, kad djeca ne znaju ispuniti niti obični obrazac
    (a kad dođu upisi... )

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

zna.
    cesto je bila i sa mm-om i kod mene na poslu, i kod nas zajedno.
    i vodili smo ju i da vidi "rezultate" naseg rada.
    kad je bila manja, to ju je vise interesiralo.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

i moja lara zna i bila je s mm i sa mnom na poslu.
    i kaze da ce kad bude velika raditi u cesi (udruga u kojoj radim)

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

radim u knjižnici, pa je prilično logično da sam i njega vodila tamo

a zna i gdje radi MM i kako se zove posao, ali ne bi znao objasniti jer mu nismo baš ni objašnjavali

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

znaju

za oboje

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prvo moram reći da sam šokirana pročitanim na linku, tj. time da zastupnici u EU parlamentu ne smiju na porodiljni! Koja diskriminacija!

A što se tiče odgovora na pitanje, obje su bile na poslu i kod mm-a i kod mene (kad smo imali Djeda Mraza), no nisam ziher da bi za ijednog od nas točno znale što radimo.

Npr. Fiona od druge djece čuje da su mama i tata "u firmi", pa i moj posao nazive "firmom", iako je on sve samo ne firma.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Znaju nazive "firmi"
    I da pišemo mejlove i tipkamo. Ne znaju točno prirodu posla.
    No, nedavno me 6-ogodišnja nećakinja ispitivala o mom poslu, detalje, baš ju je zanimalo i prilično je dobro pohvatala što je točno radim. Još se i oduševila

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Moj zna samo da radimo na racunalu. Ali jos je mali i misli da su to njegove 'boje', kako ih on zove

Bio je u uredu, i zna da radim u banci, ali njegovo shvacanje pokazuje cinjenica da je nekidan teti zastitarki jedne druge banke rekao 'i moja mama ima banku'

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Pod 'boje' mislim online coloring i puzzle koje on povremeno igra.

A ja sam kao mala uredno odgovarala da je tata samostalni referent nabave i prodaje, iako mi to bas nista nije znacilo. Mama je radila u distribuciji u Bobisa, ni to mi bas nije bilo najjasnije

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

zna sta tata radi ali za mamu kaze da ne radi nista (jer sam vec 3 god kuci) pa tako kaze da kad naraste nece radit nista. ja kazem pa kako moras nesto radit a ona ce : pa ni ti ne radis nista!!

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pitala sam ga jer nisam bila sigurna jel svjestan. Ugodno sam se iznenadila iako je malo neke ločniće pobrkao al dobro, nećemo cjepidlačiti .

Veli,

"Ti radis na radiju i imas mikofon i computel i sviras i nekad peeejass ( ) a tata kuha kave".

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Inače, to zna vjerojatno zato što imamo dogovor da i on ide na posao. On radi u vrtiću. Njegov je posao "baš super jer se cijeli dan igra i još dobije plaću". 8)

lillifee avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

DOK SAM BILA ZAPOSLENA stariji su znali i sta radim i gdje radim. bilo mi je dozvoljeno cak i dijete dovesti na posao. ami je u tome uzivala, ja manje jer je stalno dolazila vidjeti sto radim. nju i djecu mojih kolegica cuvala je jedna djevojka. sad sam kuci, ali zato svo troje zna gdje i sto radi tata....o.k. ad zna da tata radi u "pitu" i da cesto "leti vona", a ami zna da radi u "skoli za veeeeeliku djecu....tamo gdje se cure vec sminkaju". uvijek joj je dozivljaj otici kod njega na posao, a posebno je vazna kad je u drustvu njegovih kolegica i kolega.

lillifee avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

DOK SAM BILA ZAPOSLENA stariji su znali i sta radim i gdje radim. bilo mi je dozvoljeno cak i dijete dovesti na posao. ami je u tome uzivala, ja manje jer je stalno dolazila vidjeti sto radim. nju i djecu mojih kolegica cuvala je jedna djevojka. sad sam kuci, ali zato svo troje zna gdje i sto radi tata....o.k. ad zna da tata radi u "pitu" i da cesto "leti vona", a ami zna da radi u "skoli za veeeeeliku djecu....tamo gdje se cure vec sminkaju". uvijek joj je dozivljaj otici kod njega na posao, a posebno je vazna kad je u drustvu njegovih kolegica i kolega.

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

za mene zna jer radim od doma
    za MM sumnjam da se sjeca gdje, ali zna sto radi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene su starci vodili na posao. Mama i u skroz maloj dobi jer je mogla, tata kasnije (Pliva). Mi na posao ne smijemo voditi djecu (što mi je koma), iako radim u uredu (jer kao neće firma odgovarati za djecu u liftu?!?!?). Voljela bih da mogu doći barem jednom godišnje.
    Mislim da ne zna baš što radimo.. onako otprilike.. Mama radi nešto sa strujom, tata s vodom... a oboje rade na računalu.. pa ti sad to shvati...

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Jasna prvotno napisa
    Mene su starci vodili na posao.
    I mene. I obožavala sam to, svi bi me mazili i pazili, a ja bi cijela važna "pomagala" .
    M. je bila i kod mene i kod tate na poslu, prvi put s negdje 3 mjeseca , ali još je premala da bi znala što radimo. Ali znat će sigurno, tim više što i tata i ja dosta posla donosimo doma (meni već uvelike "pomaže" na laptopu, a čim tati zazvoni mobitel ona trči i donosi mu ga, sunce naše vrijedno malo).

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znaju gdje radim (naziv firme), bili su u mom uredu no sam posao im je vjerujem sasvim apstraktan (i meni je nekad ).
    Za tatu im nije sasvim jasno. Naime, MM je pred godinu i pol otišao iz firme u kojoj je dugo radio i postao privatnik. Ured mu je doma i klincima zbilja to nije potpuno jasno - radi a doma je. Ili radi a vani je.
    Znaju i gdje baka radi, jedna i druga. Jedna je baka profesorica i to im je zapravo najzanimljivije od svega a i najmanje apstrakno od obiteljskih zanimanja.
    Super mi je ovo što Seni piše da su išli vidjeti rezultate maminog i tatinog rada. Kod mog je zanimanja to nemoguće jer nema vidljivih rezultata.

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

roko zna i za tatu i za mene gdje radimo, ali nema pojma kaj smo po zanimanju...

tata radi 5 koraka od kuće tak da je svako malo tam, a i ja sam ga par puta vodila u svoju firmu... najdraže mu je bilo kad sam mu dala nekaj od pribora da i on s tim nekaj "radi"...

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

zna i za mene i za mm-a, ide redovito s nama u skolu kad imamo neke predstave ili sl., jedino ne zna koje predmete predajemo

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

da moju malu (4,5 godine) pitate šta mama radi rekla bi da igram igrice na poslu

nekoliko sam je puta vodila na posao kad bih trebala doći na kratko (kancelarija) pa bi joj upalila igrice na internet dok ja obavim ono što trebam ! nisam sigurna da li sam dobro napravila jer ona kaže da neće ići u školu nego će odmah na posal :shock:

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •