Moj UBM je prva dva tjedna nakon što je otišao od kuće, redovno dolazio skoro svaki dan vidjeti dijete, ili ju je otpeljao van, ili na druženje s drugim klincima...
Nakon toga je odjednom zaboravio da je on otišao od kuće jer je tako htio, i postao ljut na mene, i počeo se osvećivati preko vlastitog djeteta :shock: . Prema njoj je bio sve češće grub i nestrpljiv. Jednom prilikom rekao NJOJ da više nikad neće dolaziti ak se ne spremi za izlazak u 5 minuta (dijete ima 4 godine)!!! I otišao i ne javio se par dana. Nakon toga je opet malo dolazio, ali više kao obaveza nego jer je htio... da bi mi prošli tjedan konačno rekao da "on ne zna kaj bi s njom, da mu je to bezveze i dosadno". Na 10 mojih prijedloga kaj mogu raditi da im ne bude dosadno, rekao je da ga to uopće ne zanima i da se nije našao u ulozi roditelja. Rekao je da sam si ju ja htjela pa nek si ju sad imam.
I to sve na par metara od nje (mi bili u kuhinji a ona u sobi). Ona jadnica bi željela imati tatu, ponekad se u igri sjeti i veli nekaj tipa "da je sad tata tu...on bi...". Zadnje je došao u petak, po svoju poštu, i maloj s vrata samo viknuo Bok! i to je sve, otišao.
Krivim sebe za cijelu stvar jer sam već par godina i slutila da on nije materijal za oca (od njenih navršenih pol godine), ali nisam si to htjela priznati.
Teško mi je prihvatiti to da on nju ne voli, iako je sad to svarno dokazao. Jednostavno ne mogu pojmiti takvu bezosjećajnost, ne mogu. Pomisao da je ona totalno ostala bez tate...
Znam da ima i vas tu koje (na žalost) imate slična iskustva. Da li ima ikoja takva priča da je tata prestao viđati dijete, pa se ipak predomislio nakon nekog vremena? Kad smo se razilazili, dogovorili smo se da ćemo napraviti sve da ona što manje osjeti posljedice toga. Ali njemu je bio dovoljan mjesec dana "slobode" da shvati "da se nije našao u toj ulozi". Da li će ikad više shvatiti što je odbacio :? . A tek čega je lišio vlastito dijete?