ima li nešto umjesto rajčice šta bi mogla stavit u jelo,a da nije alergeno kao rajčica i da mi hrana ne izgleda onako anemično...
ima li nešto umjesto rajčice šta bi mogla stavit u jelo,a da nije alergeno kao rajčica i da mi hrana ne izgleda onako anemično...
ima li nešto crveno-narančaste boje i da nije nekakav citrus :?
pa mrkva i crvena paprika, ali dobices slatkast umjesto kiseo okus.
A zašto izbjegavaš rajčicu? (opet ja...)
Da li su testiranja pokazala alergiju na rajčicu, jer pretpostavljam da pitaš radi dojenja?
mislim da od svega bebi najviše i smeta ta rajčica...
meni inače ne smeta,ali sam njoj primjetila da da...
zato pitam...
Radi boje možeš koristiti mljevenu papriku. Ako dinstaš luk pred kraj dinstanja staviš malo i mljevene paprike, pa će ti se zacrveniti.
Ne volim ni ja bljedunjavno... paprika uveliko poboljšava stvar i da jako lijepu boju...![]()
ako mogu dodati - slucajno znam da je jedno istrazivanje u sarajevu pokazalo da je mljevena crvena paprika velikog broja proizvodjaca pozitivna na aflatoksine - zbog plijesni kojom su dugotrajne zalihe pogodjene.
ja bih za dohranu radije odabrala svjeze namirnice - a mislim da beba nece zamjeriti ni ako je obrok jednobojan![]()
a ja mislim da bebinja govori o svojoj prehrani koja bi eventualno dojenjem mogla zasmetati bebi.
Kako god okreneš aflatoksin ne valja. Dobro je znati.
wewa, jesu li dali možda malo više detalja?
clan moje porodice je ucestvovao u studiji, zapravo je to bilo one-time only istrazivanje: prikupljeni su prehrambeni artikli iz vecih prodajnih lanaca i to tipa zitarica i njihovih preradjevina, opcenito "praskasti" artikli.Davor prvotno napisa
nisam saznala precizne podatke ali mi je receno da su se brasna pokazala urednim, kao i pahuljice i sl. proizvodi, ali je velika vecina pakovanja crvene paprike (razlicitih proizvodjaca) bila pozitivna na aflatoksine - vise se ne sjecam cija paprika nije, pa ja i dalje kupujem Kotany, nekako vjerujem u velik dnevni obrt...
vidis, to mi nije palo na pamet, a zapravo je logicnijeapricot prvotno napisa
![]()
zapravo radi se o mojoj prehraniwewa prvotno napisa
![]()
Kod aflatoksina (Aflatoksin-B) je dobro znati da se kod krava hranjenih kontaminiranom hranom u mlijeko izlučuje promijenjeni aflatoksin-m koji je nešto malo manje problematičan, ali nije zanemariv. Ne znam za niti jednu studiju koja bi išta slično pisala o ljudskom mlijeku.
eh, razlog za nepostojanje takve studije moze biti svasta, a ponajprije ekonomska racunica - ljudsko se mlijeko ne prodaje. ali dobro je znati i da ima jos jedan razlog protiv pretjerivanja u konzumiranju mlijecnih proizvoda.Davor prvotno napisa
A ti ne kupuješ ljudsko mlijeko u tetrapaku :? Odlično je u čaju, English breakfast ili Darjeling.
Miso, blagi onaj bljeđi i onaj tamniji. Meni nema finije i bolje zamjene za zapršku i rajčicu.
Za žutu boju kašica od bundeve iz bio i bio ili sama ispeci, smiksaj i zaledi u kockicama, može i mrvu kurkume isto neki eko u staklenoj flaši, pa se nadam da nije pljesnivo. Za zelenu kopar i drugo zeleno povrće. Ja koristim te svoje pireiće - uvijek u frizeru imam blitve, špinata, tikve, graška, mrkve isl. kockice jarkih boja da mojim zafarbam šućmuraste juhe i variva. Ako je pretamna boja dodam mrvu mljeka ili vrhnja bilo kojeg i budu onako intenzivne. Kod mojih pali, a Do je stvarno španjolska inkvizicija, dakle zadovoljava visoke estetske zahtjeve![]()