Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: nepodnošenje kravljeg mlijeka

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno nepodnošenje kravljeg mlijeka

imam bebu od tri i pol mjeseca i isključivo je dojena.
    već sam se žalila da mi beba ima strašne grčeve. naime, tri tjedna nisam jela mlijeko i mliječne proizvode i beba je i dalje imala grčeve, ali za nijansu manje, a nakon konzumacije malo sira imala je reakciju. bila sam kod pedijatrice koja tvrdi da nema šanse da beba ne podnosi mlijeko jer jako dobro napreduje. svaki mjesec je dobila kilu. s obzirom da su grčevi uglavnom preko noći, da postoji mogučnost da se prejeda i da ne može probaviti toliku količinu. što mislite o tome?
    ima li mama čije bebe nisu podnosile kravlje mlijeko, a da su dobro napredovale?
    što se stolice tiče, redovita je ali ima sluzi. idemo provjeriti bakterije i vuruse. zanima me ima li sluzava stolica veze s nepodnošenjem kravljeg mlijeka?

pomagajte pliz!!!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pokušaj se javiti MGrubi, ona zna dosta o tome.

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Je li nemirna na siki, možda se naguta zraka, onda taj zrak u crijevima uzrokuje grčeve?

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja ću ti reći ono što sam pročitala sa foruma.
    Dijete ti super napreduje, grčevi su normalni, a mamama iz iskustva (kao što si sigurno već pročitala) se savjetuje da se okane mliječnih proizvoda. Kako ti vidiš tvojoj bebi smetaju mliječni proizvodi, tj. povećavaju joj grčeve ja bih ih se klonila još neko vrijeme.

Koliko znam ima beba koje su dobro napredovale, ali im nije odgovaralo kravlje, tj. preko majčinog im bi smetalo i pojačavalo ili uzrokovalo grčeve.
    Isto tako većina alergija koja može, a i ne mora biti kod tvog djeteta na kravlje mlijeko nestaje nakon 3. godine.
    Ja se na tvom mjestu ne bi zabrivanjavala, jer beba dobro napreduje, a to što joj smetaju mliječni proizvodi nije jedina - ima ih puno. Isto tako ja sam vidjela da bebama zna, prema majkama sa foruma, smetati zelena salata, a rijetko šta od drugih namirnica koje se preporučuju da se ne jedu (sve osim leša mesa i malo povrća).

Da se beba prejeda i ne može provariti povratila bi višak...

Što se tiče stolice ne znam... koliko znam mislim da je sluz dosta normalna, ali možeš otići provjeriti ako te to muči. Koliko dugo ima sluz u stolici?

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zaboravila sam reći da se možda naguta zraka i da možeš probati da usred podoja digneš je na podrigivanje?

I još nešto sam zaboravila... i ako ne podnosi baš jako dobro mliječne proizvode, tj. kravlje, tvoje mlijeko nema veze sa kravljim (osim ako ga ti naravno ne konzumiraš) i nastavi bebu dojiti...

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

što se tče sisanja sve je ok, prije je gutala više zraka, sada skoro ništa. pedijatrica kaže da joj je trbuščić super i da nije naduta. malo prducka, podrigne nakon svakog podoja bez problema.
    ma idemo mi provjeriti sluz svakako. ima ju već jedno tri tjedna, ali malo. unazad par dana više.
    razumjem da bebe imaju grčeve, mene zabrinjava to što ih moja mala ima po deset sati dnevno.
    negdje sam pročitala da bebe koje ne podnose kravlje mlijeko imaju sluz u stolici, pa sam zato povezala.
    ako se MGruba ne javi poslat ću joj pp.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Da bi bila sigurna da je alergija na kravlje mlijeko, trebala bi izbaciti sve u cemu ima imalo kravljeg mlijeka na punih mjesec dana i vidjeti hoce li se stvar popraviti.

Ako ces to raditi, budi oprezna i citaj sve deklaracije kad kupujes nesto, kravljeg mlijeka ima i tamo gdje ga ne bi ocekivala (npr. mlijeko u prahu u pastetama i sl.)

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    pokušaj se javiti MGrubi, ona zna dosta o tome.
    evo me
    moja je napredovala preko kilu mjesečno, as 5 mj imala punih 10kg
    buca

ali ja nisam jela ništa mlječno sve do njenih cca 5mj, nakon toga sam mogla malo
    moja mala nije smjela piti mljeko sve do negdje oko 2. godine, jer bi imala bolove u trbuhu

moja mala je imala intoleranciju na kravlje i napredovala i više nego izvrsno
    kad je mali ždero

ta intolerancija obično prestaje oko druge godine, ali se zna zadržati i sve do 12godina
    kravlje mljeko nije toliko zdtrava namirnica kolikom je prikazuju

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

MGrubi, draho mi je da si se javila!

reci mi molim te da li si išla svojoj curi raditi test na intoleranciju?
    ma znam da to mlijeko u prahu futraju u sve živo i neživo!
    ma znam sve o kravljem mlijeku. pijem sojino ili ječmeno.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nisam radila testove, vidjela sam po njenim reakcijama

izgleda da niti ja ne podnosim kravlje, kad popijem 3dcl kakaa sa mljekom napušem se ka žaba, moj tata ne podnosi kravlje, tako da mislim da je to nasljedno

kad sam izbacila kravlje iz prehrane, oni stravični grčevi su ublaženi za 80% , ostatak sam rješila kapima
    mala je hlapljivo sisala tako da bi se i nagucala zraka

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Moj je dobio strašan osip kada sam popila čašu mlijeka. Tada je imao oko 3 tjedna. NAkon toga sam prešla na sojino i sve je bilo OK dok se meni sojino nije počelo gaditi - jedno jutro sam jedenostavo morala kavu napraviti sa kravljim. On više osip nije dobio.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a moja je na sojino dobila strašne grčeve... sad to je individualno, ali opet soja je mahunarka. Možda bi bolje bilo rižino, ako treba neka zamjena.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    a moja je na sojino dobila strašne grčeve... sad to je individualno, ali opet soja je mahunarka. Možda bi bolje bilo rižino, ako treba neka zamjena.
    Slažem se. Treba probati.

Vala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Dok su trajali grcevi koristili smo homeopatiju, pomogla je samo visoka potencija Chamomila c200, no opet nakon par dana sve se vratilo na staro.Trajalo je dok nisam skuzila da svakodnevno u nekom obliku jedem rajcicu. Kad sam je izbacila, grcevi su prosli. Bas me zanima dal i ti konzumiras to malo crveno povrce?

Vala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mi pijemo zobeno mlijeko kupljeno u DM-u

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

moja curka... intolerancija na KM, jaja, psenicu
    jako niske vrijednosti IgA,
    dok je IgE potpuno u normali od pocetka, testovi na ruci, rast itd negativni, ali alergologica kaze da to ne znaci da alergije/intolerancije nema...

prvi mj 1500g, 2.mj 1050g, 3. mj 1100g itd
    ali povracanje u mlazovima, smrdljivi proljevi, grcevi itd...
    izbacila SVE mlijecno (i u tragovima) i jaja, i agrume, konzervanse itd sa mj dana, ali tek sa 5.5 kad sam nakon slijedece kontrole kod alergologa potpuno izbacila psenicno brasno sve je nestalo kao rukom odneseno.
    Sa 8 mj pocela dohranu (sad ima skoro 15mj i jos je na bezglutenskoj prehrani i svega par namirnica) ali napreduje i dalje super.
    Bila sam bez mlijeka (i svega ostalog) 14 mj, a sad kako sam trudna i polako mi nestaje mlijeka sam ubacila jogurt, kruh sa integralnim psenicnim brasnom itd... vise joj ne smeta... (to malo sto popije)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •