Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 282

Tema: Tribestan

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo jos jedan urolog preko neta mi je rekao da nema smisla uzimati tribestan da samo treba raditi biopsiju testica. Sta vi mislite sta da radimo?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj edinas prvotno napisa
    Evo jos jedan urolog preko neta mi je rekao da nema smisla uzimati tribestan da samo treba raditi biopsiju testica. Sta vi mislite sta da radimo?

Edinas, ja sam već negdje napisala moje mišljenje po tom pitanju, a evo opet ću ponoviti; sve je u Božijim rukama, ali ja i neočekujem čuda. Ne očekujem uopće da se plivači pojave u ejakulatu, nego pijemo da se obezbijedimo (e sad šta znači obezbijediti se, a valjda da možemo reći da smo sve učinili što je do nas jel..) da vjerovatnoća pronalaska istih micro TESE intervencijom bude veća.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja se skroz slažem sa fatom..
    Uopšte ne očekujem da se pojave u ejakulatu ali nekako očekujem da će biti veća šansa da se produkuju i da se nađu mikro Tese metodom. To nam je cilj prvenstveno a u ejakulatu se ni ne nadamo, ali ipak želimo dati sve od sebe da se nakako pojve.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj nami prvotno napisa
    Ja se skroz slažem sa fatom..
    Uopšte ne očekujem da se pojave u ejakulatu ali nekako očekujem da će biti veća šansa da se produkuju i da se nađu mikro Tese metodom. To nam je cilj prvenstveno a u ejakulatu se ni ne nadamo, ali ipak želimo dati sve od sebe da se nakako pojve.
    potpisujem od rijeci do rijeci.
    vidi,klomifen je medic. lijek,hormonski,koji ,sa stanovista medicine,sto sa tribestanom nije slucaj,pomaze u poboljsanju spermiograma,a kod mm ,nakon 3 mjeseca,nikakvog pomaka!!!!
    vise sam pozitivnih iskustava procitala o tribestanu,kad je rijec o njegovom djelovanju na spermiogram,nego o klomifenu,pa ti sad vidi! :/
    sa speriogramom se nikad ne zna,desavalo se da ljudi imaju dijete,godinu dana poslije nastane neopstruktivna azoospermija,i to jos niko nije pojasnio zasto! dakle,mislim da se moze desiti i suprotno.
    na kraju krajeva,kad smo se tek poceli boriti sa neplodnoscu, pila sam dabroston i klomifen,imali ciljane odnose i dr mi veli da kad pijem dabroston,nesto kao moram dobiti menstruaciju najvise za 10 dana.sa med stanovista,svaki dan preko je trudnoca.
    dasilo se da je meni kasnilo 5-6 dana,da sam prvi i do sad jedini put u zivotu imala neku cudnu menstruaciju,kad sam i dobila bilo je to maaaalllloo,trajalo dan,p aopet nije bili nista dva dana,pa tek prava menstruacija.
    ona tad veli,nismo jos znali za azoo mm,da je to bio rani pobacaj.sad mi je to :shock: :?
    ali,kad razmislim,ko moze 100 % tvrditi da mm tad nije imao spermije,ko moze tvrditi kad je uopce nastala azoo i da se to nekad ,zbog necega,nece promijeniti?
    uuuuu,ja u 7 ujutro,kao navijena!

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Po koliko tableta tribestana je uzimao vaš muž? Jel dovoljno dvije ujutro i dvije navečer?

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mm pije 3x2

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

moj pije 3x1 - vodili smo se uputama o kilaži

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj tonili prvotno napisa
    moj pije 3x1 - vodili smo se uputama o kilaži

Pa zar to deblja? Inače,i moj ima malo viška. Mislim da negdje oko 85kg,morala bi ga pitat. Ja sam mu mislila davat 2 nakon ručka, i 2 navečer?
    Gdje su te upute?

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ne, ne deblja nego piše da muškarci prek 80 kg (il oko toga) uzimaju 3x2, oni lakši 3x1. Pročitala sam na netu

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

moj dragi je super teška kategorija tako da bih mu komotno mogla davat "brdo" Tribestana

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pošto mu ja dajem lijekove da pije(inače bi on to zaboravio),odlučila sam da pije 2 nakon ručka, i 2 navečer. Jer ako mu ih i stavim u đžep,neće se ni sjetiti. Hodam oko njega ko oko malog djeteta.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Strike prvotno napisa
    Pošto mu ja dajem lijekove da pije(inače bi on to zaboravio),odlučila sam da pije 2 nakon ručka, i 2 navečer. Jer ako mu ih i stavim u đžep,neće se ni sjetiti. Hodam oko njega ko oko malog djeteta.
    da te utjesim,moj nije daleko od tvoga

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja mm moram svaki dan da napomenem da uzima vitamine

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mm je danas na 3x2 Tribestana dnevno. Moram reći da smo primjetili da su mu se testisi malo povećali :shock: Da li je neko od vas istu stvar primjetio kod svoga supruga?

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

A mi smo počeli sa 2x2, pije od subote. Sad sam malo računala,kutija nam je za 15 dana. Inače,dosta skup sport,nadam se da će barem malo pomoći

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sinoc sam citala na netu da tribestan pomaze i zenama da imaju rednovu ovulaciju. Dali je neko od vas probao da koristi tribestan?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i ja sam to pročitala, međutim, to mi neće trebati jer šanse da u prirodnoj ovulaciji ostanem trudna su jednake nuli. Bolje je neka pije mm, a ja ću svakako u stimulaciju za ICSI

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj fatamorgana prvotno napisa
    i ja sam to pročitala, međutim, to mi neće trebati jer šanse da u prirodnoj ovulaciji ostanem trudna su jednake nuli. Bolje je neka pije mm, a ja ću svakako u stimulaciju za ICSI
    mislim da ja imam ovulaciju,ali ne bih se zaklela svaki mjesec.medutim,dobro fata rece,citala sam i ja, ali mi je to sad bacanje para,jer svakako ja moram proci stimulaciju za ICSI(ako uopce dodemo do njega)

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kako bi ja volila kad bi mogla muza da natjeram da radi spermogram. Vec 4 mjeseca kako koristi tribestan. Volila bih da vidim imali pomaka imalo. Kad mu spomenem da ide doktoru kaze neka prode jos vremena pa onda.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Kako bi ja volila kad bi mogla muza da natjeram da radi spermogram. Vec 4 mjeseca kako koristi tribestan. Volila bih da vidim imali pomaka imalo. Kad mu spomenem da ide doktoru kaze neka prode jos vremena pa onda.

šta će jadničak, boji se rezultata

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bojim se i ja rezultata, ali je bolje da znamo ako nema pomaka da vise ne trosim pare u tribestan.

Vivach avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pisala sam edinas na pp, ali mislila sam da bi bilo dobro ovo moje razmišljanje podijeliti i s ostalima. Napominjem da se ono samo odnosi na muškarce koji imaju dijagnozu azoospermije.
    Naime, moj mm ima dijagnozu azoo pa smo i mi odlučili pokušati s tribestanom (uz bioastin i vitamin C). Naša odluka je da on neće ići na kontrolni spermiogram već će vaditi hormone nakon minimalno 6 mjeseci uzimanja (sada je proslo točno 3 mjeseca da uzima) i tada cemo naročito obratiti pažnju na FSH.
    Ako se dobro sjećam sjećam se da je M od ajvice nakon 2 god. pijenja tribestana imao dosta manji fsh, sto znaci da se je kod njega pokrenula spermatogeneza.

Jer doista teško je očekivati kod mm-a da će biti plivača u ejakulata, ali ako mu fsh padne sa 19-21 koliko je imao do sada na manju razinu (ispod 17) možemo očekivati da se pokrenula spermatogeneza i da će u krajnjoj nuždi nešto biti nađeno punkcijom/biopsijom.
    Ako bude pomaka s fsh, ići će napraviti i spermiogram, ali nas tada i ako budu nule na nalazu ne bi toliko obeshrabrilo!

Pa drage moje, razmislite o ovoj opciji, mozda vam fsh pruzi neku utjehu ako se bojite svih nula na nalazu.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Vivach, drago mi je da si opet s nama :D
    A šta da rade oni čiji mužeki imaju FSH u granicama normale i azoospermiju? Kod ene u životu je sve mimo ostali svijet, pa i taj FSH kod mm

Vivach avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ah, draga moja fato, nisam o tome razmišljala

Pa da se onda ispravim - moje razmišljenje se odnosi samo na azoo muškarce s povišenim FSH prije pijenja tribestana

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Vivach prvotno napisa
    Ah, draga moja fato, nisam o tome razmišljala

Pa da se onda ispravim - moje razmišljenje se odnosi samo na azoo muškarce s povišenim FSH prije pijenja tribestana

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo novih vitamina da koriste vasi muzevi uz tribestan. FERTILITYBLEND Ovi vitamini imaju vitanic c, b6, b12 zink i ostalih svari. Neznam dali ima kupiti u Hrvaskoj ali pokusajte. Ja veceras moram da vidim sa muze da mu narucim. Poludice kad mu kazem da ima jos nesto da koristi

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj fatamorgana prvotno napisa
    Vivach, drago mi je da si opet s nama :D
    A šta da rade oni čiji mužeki imaju FSH u granicama normale i azoospermiju? Kod ene u životu je sve mimo ostali svijet, pa i taj FSH kod mm
    fato,nisi sama.
    ima nas jos sa normalnim fsh.nekada sam bila sretna zbog toga,sad mogu reci "nazalost,sa normalnim fsh"

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Fato,tuzna pa i mi smo u vašoj grupi sa normalnim FSH (doduše jeste u gornjoj granici ali je u granici).
    MM je radio kod endokrinologa neki ludi test od sedmicu dana, svki dan je vadio krv dva puta uz uzimanje klomifena da vidi kakav je odgovor hipofize i usput sve žive hornmone mjerio.
    Na kraju je došla do zaključka da bi taj odgovor trebao biti bolji, a i da mu je testosteron relativno male razine. Zato se ja nešto nadam da bi ovaj tribestan mogao da podpomogne spermatogenezu. Dr je na kraju rekla, da je bolje da mi idemo gdje smo namjerili (tada Slovenija a sada Prag) jer i da mi da nešto za te hormone nije sigurna da će to sve da uspije. Zato je žena rekla samo "sretan vam put" i mi je poslušali.
    Sada pijemo tribestan, acetilL Karnitin, cink, selen, vitamin c
    Edinas,Vivach, fato i tužna sretnooooo....

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala draga. ja mislim da je testosteron mm takode nizak, a i sam fsh je u granicam anormale,ali je dr.Vlaisavljevic ,kad ej gledao nalaze,onako usput rekao recenicu koje se jako dobro sjecam: "FSH je malo nizak..."
    obzirom da se muskom neplodnoscu niko i ne bavi,ta info nam i niej pomogla mnogo....

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

hej cure, ja sad nešto kontam, ja nešto ne mogu da se sjetim kad je mm počeo piti Tribestan (nisam zabilježila na žalost ), kod mm je FSH zadnji put kada smo mjerili, a to je bilo u julu prošle godine, bio je na gornjoj granici, ali u okviru referentnih vrijednosti, dok mu je testosteron bio u okviru ref. vrijednosti, ali ipak jako mali. Bio je puno blizi donjoj nego gornjoj granici.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Fato, isto ti je i kod nas
    Testosteron u granici ali nizak...
    Ma draga moglo bi upaliti neka piju, sigurno i testosteron igra važnu ulogu.
    A ni ja se ne sjećam kad je MM počeo piti, morat ću se zadubit malo večaras kada dođem kući

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mm je ovih dana baš fušerio s uzimanjem Tribestana. Jučer je popio samo dvije tablete umjesto šest komada. Naparadala sam ga opasno. Testosteron takodjer utiče na spermatogenezu. Ja sam kod mm primjetila da su mu se testisi malo uvečali, da li je iko od Vas to primjetio kod vaših mužeka?

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Neka ode kod urologa na kontrolu ako su mu uvećeni testisi, kažem ti iz vlastitog iskustva ne želim te strašit ali bolje da napravi kontrolu. Moj muž je imao tumor testisa, testisi se povećaju!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj sbonetic prvotno napisa
    Neka ode kod urologa na kontrolu ako su mu uvećeni testisi, kažem ti iz vlastitog iskustva ne želim te strašit ali bolje da napravi kontrolu. Moj muž je imao tumor testisa, testisi se povećaju!

Hvala velika na savjetu. Odmah ću mu reći čim kući dodjem. Inače, prije godinu dana pregledao ga je dr. Reš, u tom periodu je radio i svoje redovne godišnje pretrage (tumorske markere i još neke nalaze jer je mm imao Hodgkin Lymhomu i izliječen je prije 7 godina).
    Iskreno, ja sam mislila da su mu se testisi malo povećali zbog pozitivnog efekta Tribestana jer sam na netu našla da se i to dešava. Obično kod muškaraca koji imaju problema kod spermatogeneze (tj. malo žeščih problema kao mi) imaju drugačiju konzistenciju i volumen testisa (ipak su malčice manji).

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Moj muž je imao tumor testisa, testisi se povećaju!

Da li je tm uradio krioprezervaciju sperme prije terapija?

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Pitaš me da li smo pohranili sjeme odnosno zamrznuli sjeme prije kemoterapije?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Pitaš me da li smo pohranili sjeme odnosno zamrznuli sjeme prije kemoterapije?

Da, to pitam

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Da jesmo, mi smo prošle godine ustanovili tumor jer nisam mogla ostat trudna pa smo krenuli s pretragama, a sada kadaje njemu dobro koliko može biti imamo drugu borbu doći do bebice jer posljedice su tu

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Fato i ja sam primjetila isto, nje to povećanje nešto ludo značajno ali se pomalo primjeti zato se Nadamo.... :D

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj nami prvotno napisa
    Fato i ja sam primjetila isto, nje to povećanje nešto ludo značajno ali se pomalo primjeti zato se Nadamo.... :D

I mi se nadamo, ali lagano bez nekih prejakih emocija.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa ja sam trebala onda da slika testice prije i posle tribestana.

Mi sledeci mjesec idem kod amisha. Cula sam da ti ljudi lijece sve. Mozda ste culi za njih.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Pa ja sam trebala onda da slika testice prije i posle tribestana.

Mi sledeci mjesec idem kod amisha. Cula sam da ti ljudi lijece sve. Mozda ste culi za njih.

Kakvi, bona, amiši :? jel stvarno misliš da oni mogu nešto učiniti????

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nikada se neznam, vrijedi pokusati sve. Cula sam dosta dobrih stvari za njih. Bolje da probam nego da se posle kajem.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cure dokle smo stigle sa tribestanom?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Cure dokle smo stigle sa tribestanom?

ja ću mm napravit pauzu za 12 dana. Tada će biti cca dva mjeeca kako uzima Tribestan i to mjesec dana 2x2 dnevno i drugi mjesec 3x2 dnevno. Pauza će biti sedam dana.

Edinas, da li ste bili kod Amiša? Kako je prošlo?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nismo bili jos. Ako neodemo ove godine oticemo pocetkom sledece. Imamo malih problema uvezi posla pa tako da trenutno nismo u mogucnosti da odemo. Moj muz pije jos uvjek tribestna pred novu godinu ce da napravi pazuu od 14 dana i onda opet ponovo.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

fatamorgana

Koliko ce tm piti tribesan pa na pregled? Ja mislim da cu ja davati mm da pije godinu dana pa ona na pregled.

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Koliko sam razumjela, tribestan pomaže kod povišenog FSH. Kod mm to je ok ali ima povišen LH, ima li kakva biljčica za to?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

fatamorgana

Koliko ce tm piti tribesan pa na pregled? Ja mislim da cu ja davati mm da pije godinu dana pa ona na pregled.

edinas, izvini što ti prije nisam odgovorila, nisam vidjela tvoj upit. Ja mm planiram davati Tribestan do daljnjeg. Nisam baš sigurna kada bismo mogli u postupak jer trenutno sam u fazi sređivanja stanja kod mene. Kao što sam već pomenula, pijem Gluformin već mjesec dana i za dva, tri mjeseca idem na kontrolni pregled kod endokrinologa da vidim stanje i da povećam dozu terapije. Mislim, da neće mo ići u postupak prije slijedeće godine, nadam se početkom slijedeće godine aBd.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jeli jos neke vitamine koristi osim Tribestana?

Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •