Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: gardnerella vaginalis???

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno gardnerella vaginalis???

DRAGE TRUDNICE,

TRUDNA SAM 35 TJEDANA - NALAZ CERVIKALNOG BRISA JE GARDNERELLA I UREPLASMA 10 NA4. MJESECIMA BEZUSPJEŠNO LIJEČIM UREAPLASMU. GARDNERELLU IMAM SADA PRVI PUT - MORAM NAPOMENUTI DA MUŽ I JA VEĆ 5MJ NEMAMO SPOLNE ODNOSE I OTKUD SAD TA BEŠIJA?

POROD JE BLIZU, ZBOG JAKO NISKOG NOŠENJA I PRERANO SAZRELE POSTELJICE MOŽDA I PRIJEVREMENI, A JA SE NE MOGU RIJEŠITI GAMADI! PROČITALA SAM SVE O POSLJEDICAMA PO BEBU I UMIREM OD STRAHA!

POMOZITE MI....

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

gardnerella vaginalis, ako se jako razmnoži, može uzrokovati bakterijsku vaginozu, a ona opet imati za posljedicu prijevremeni porod, spontani i sl.

Uglavnom se daje Dalacin krema u rodnicu..

Što ti je savjetovao tvoj ginekolog???

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Vadila sam bris prije 4 tjedna - ureaplasma 10 na 3, zatim sam dobila Dalacin kremu (7dana), ponovila sam bris prošli tjedan i danas nalaz - ureaplasma 10 na 4 i gardnerella, strašno! S time da nisam imala spolne odnose, kada god se tuširam koristim novi ručnik (neke žene 1 koriste dvs,tri dana), inače pijem dosta lgg-a.......užas!

u srijedu ću ginekologu na redovni pregled, danas sam ga nazvala i rekao je da će mi dati neki antibiotik..

najviše se, naravno, bojim toga - što ako se ne izliječim do poroda?

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

pa trebala bi ju izliječiti... nije ona tako teška za maknuti... ne brini.
    Gleda LGG-a, mišljenje doktora se tu razlikuju.. LGG životinjskog podrijetla nisu za ljude. Ako hoćeš baš vrhunski probiotik, kupi V.I.P probiotic premium.. 7ima 7 milijuna kultura bakterija.. preporučava se i trudnicama i dojenčadi...

Probiotik je vrhunska stvar jer zdravlje počinje u crijevima..

Pitaj u svakoj malo boljoj apoteci, ja ga također pijem, 100% je prirodan i daje se bebicama.

Ovaj u jogurtu ...nije to baš tako dobro... za ljudska crijeva.

Ureaplazmu ćeš liječiti nakon poroda .. kao i svi što su ju izliječili, sad ti je bitno držati ju pod kontriolom.. i Sretno

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja sam imala gardnerellu davno prije prvog poroda, onda smo ja i suprug proveli kuru sa antibioticima i to je proslo, nakon toga se vise nikad nije javila.

sad mi se pak u trudnoci desila ureaplasma (10 na 4), a MM je nema - bio na testu, isto ne znam kako ni od kud je dosla.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iako nam se od pomisli na tu mogućnost kosa diže na glavi, infekcije i gljivice mogu se dobiti i pri vaginalnim pregledima.
    A svi znamo da ginekolozi baš smatraju neophodnim svako malo "čačkati"

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    Iako nam se od pomisli na tu mogućnost kosa diže na glavi, infekcije i gljivice mogu se dobiti i pri vaginalnim pregledima.
    A svi znamo da ginekolozi baš smatraju neophodnim svako malo "čačkati"
    to je istina i imaš pravo...

Čitam svakakva iskustva trudnica gdje nema ni papira ispod stola, gdje su instrumenti bog zna kakvi...

Mnogo toga se prenese i samim pregledom...

Bog zna. da li je pokretačici topica to prenjeto pregledom.

zato što manje čeprkati dolje i ja se slažem

(meni na UZV doktor kaže da li sam ostvorene ili zatvorena - mene uopće dolje ne gledaju/ne pipaju)

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Imate pravo!

Ja sam puno razmišljala i nije mi jasno odakle ta gardnerella kada živim pod staklenim zvonom, ali doslovno. I mislim da znam - završila sam na hitnoj na ginekologiji na Svetom Duhu pred 3 tjedna, doktorica me pregledavala i gledala jesam li otvorena, a nije imala ni rukavice na rukama, a ladica u kojo stoji sonda za UZV je bila toliko prljava i puna prašine da to nikada nigdje nisam vidjela, fuj! Par dana nakon toga sam dobila iscjedak, no nisam ga ni sa čim povezivala dok nije došao nalaz brisa cerviksa, sad mi je jasno.....

Gade mmi se te naše bolnice i nehigijenski uvjeti.. Šta se Ureaplasme tiče - sumamed, eritromicin (14dana), Dalacin krema - i ona je još narasla - na 10 na 4. I MM je radio bris i on je nema, tako da...

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ma to ti je zihar od toga..
    Ma proći će, lijepo započni sa terapijom odmah i sve će biti dobro.
    I druge su je izliječile i ti ćeš

optimistica

Početno Ah, ta Gardnerella!!!

Hm, odakle početi.....

Imam isti problem kao i Patricija 11!
    Trudna sam 37-38 tjedan! Radili su mi vaginalni bris (Kod nas između ostalog rade i taj nalaz za porod u vodi) i izolirana je Gardnerella vaginalis! (I moja trudnoca je niska, opet kao kod Patricije 11!)
    Papa test prije trudnoce je bio uredan!
    Dali su mi nove, talijanske vaginalete MACMIROR COMPLEX 500!
    Prilično me strah! Inače, ovo mi je druga beba!
    Jučer su mi saopćili vijest tako da nisam puno niti pročitala!
    Smatram da mi vi najviše i najbolje možete pomoći!
    Zračite optimizmom i to me privlači!

Možda bi bilo dobro da nam se pridruži neki ginekolog!!!
    Hvala vam najljepša!!!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

a kakav vam je iscjedak bio?
    ja sam sad tako uplasena i tako me je sramota kako to sve dole izgleda

nek me neko utesi da je imao dole katastrofu od iscjedka, prosto kasasto nesto pa da bar mogu pregurati do sutra

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

zasto Vam za ureoplasmu nisu dali antibiotike? jel to ima veze sa visinom trudnoce? ja sam dobila antibiotik i pila ga 7 dana i nakon toga sve je bilo ok

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj PATRICIJA 11 prvotno napisa
    Imate pravo!

Ja sam puno razmišljala i nije mi jasno odakle ta gardnerella kada živim pod staklenim zvonom, ali doslovno. ...
    eto odakle ti je možda stigla.....

Gardnerella vaginalis (ranije Haemophyllus vaginalis) se i u normalnim uvjetima nalazi u rodnici, kao i debelom crijevu, a kod njenog prekomjernog razmnožavanja (stres, promjena spolnog partnera, gubitak prirodne flore rodnice) nastaje bolest - bakterijska vaginoza ili aminski kolpitis. Ovdje se radi prije o neugodnoj i bolnoj poremetnji normalne vaginalne flore, nego o tipičnom upalnom procesu.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam, doduše pre trudnoće imala G vaginalis i izlečila sam je Macmirorom. Nisam ništa pila.
    Iskoristila sam svih 12 kom , iako mi se sve povuklo nakon četvrte-pete. Ne znam ni kako sam je pokupila, ali sumnjam na bazen.
    A celu trudnoću sam vukla Ureaplasmu i popila 1 kutiju sumameda. Na porodu bilo sve ok.

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma niste je pokupile-nego je već imate, samo je pitanje zašto je podivljala-
    ako sam ja dobro shvatila
    Meni se G. stalno vraća kad padne imunitet, imam osjećaj :/

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo, nađena G.V. u brisu (i kvasci, koje vučem mjesecima) sa 34 tj trudnoće. Kako je moj gin. na bolovanju (bez zamjene), otišla sam kod drugoga,koji je na brzinu izrecitirao sestri kakav recept trebam...
    Dobila sam 20 vaginaleta Medazola 500 i kremu Plymicol, 1xdnevno.
    Čitam na netu da bi terapija trebala trajati 7 ili 10 dana, po mogućnosti vaginalete + tablete, a 7 dana terapije je prošlo pa ne znam da li da nastavim ovako do 20. dana (odnosno dok se moj gin. ne vrati na posao)... :? molim savjet!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •