Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: neće moje mlijeko na bočicu

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno neće moje mlijeko na bočicu

Ako već postoji tema s istim sadržajem, molim moderatorice da obrišu ovu temu.

Naime, jučer smo morali nešto duže izbivati iz kuće. Za svoju curu sam izdojila mlijeko. Kad je ogladnila, baka ju je pokušala nahraniti, ali ona nije htjela niti pomirisati mlijeko na bočicu. Plakala je dok ja nisam došla kući i dok nije vidjela svoju ciku.
    Cura ima tri mjeseca i isključivo ju dojim na zahtjev.
    Uskoro nas čeka svadba (30-ak km od kuće) na kojoj moramo biti. Već me sada hvata panika kako će ona to popodne i večer jesti.

Molim iskusne mame za savjet kako dijete naučiti da u kriznim trenucima pojede majčino mlijeko na bočicu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mislim da ako beba ne želi jesti na bočicu, nema ju potrebe, a niti smisla učiti, za eventualne krizne trenutke.
    Što se tiče svadbe, 30 km nije tako daleko, ili će beba ići s vama, ili ćeš ju doči doma podojiti, nema druge. Jedino ako bi jela na špricu, ili žlicu, ili pila iz čaše (mislim na izdojeno mlijeko).

lionne avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

niti lavić nije htio na bočicu tako da moje iskustvo nije od pomoći, ali...

Za početak mislim da je žličica je dobra ideja, ali nisam sigurna da li će gladna beba koja želi mamu prihvatiti način hranjenja na koji nije navikla. Mislim da bi bilo koji alternativni način bilo dobro "vježbati" sa njom prije.

Također, čula sam da neke bebe koje ne prihvaćaju silikonsku dudicu na bočici, prihvate onu od kaučuka, tako da je i to jedna ideja...

...a druga koju ćemo mi vjerojatno uskoro primijeniti... često su svadbe u hotelima ili restoranima u sklopu/blizini smještajnih objekata, može baka doći s vama i spavati sa bebom u npr. hotelu pa vas zove kada beba treba papati. Znam da vam to diže troškove, ali je bezbolno.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sljedeci put na spricu ili casu. Dijete koje nikad nije probalo bocicu niti ne zna sto bi trebalo raditi s tim u ustima, i nije nista cudno da odbija.

Ako ne postoji nacin da beba bude s vama, onda sprica ili casa (najobicnija)

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Možda mlijeko nije dobro pa neće jesti.
    Naime, ja sam imala situaciju da sam jednom bila vani navečer i ostavila sam izdojeno mlijeko da je nahrane. Pokušali su joj dati na kljunašicu pa su pokušali staviti običnu dudu, pa na žličicu... ništa. Poslije je moja mama probala mlijeko i skužila da ima grozan okus - sad više ne znam točan naziv ali se je radilo o nekom enzimu (mislim lipaza). U tom slučaju je potrebno mlijeko zagrijati do vrenja i naglo ohladiti (tako mi je rečeno na SOS telefonu).

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

i mi smo imali identičnih problema jer je moj mali nije htio ni primirisati boćicu , a tražio je siku svakih 2 sata . Tako da ja nikud nisam mogla otići na duže vrijeme.
    Prvi put kad smo išli na svadbu sa njegovih nekih 6.mjeseci dojili samo u 19.30 navečer , otišli na večeru i vratili se u 01.00 doma . Srećom mali je spavao i nije tražio siku , ali ja sam bila spremna vratiti se doma ako bi se on probudio i tražio jesti.

I tako smo isključivo dojili 12 mjeseci bez da je ijednom popio mlijeko na bočicu, a izlaske smo planirali tako da se vratimo za 2 sata ili da on ide s nama.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vidim da vecina mama automatski nudi bocicu kao alternativu, ali djeci koja samo sisaju to vecinom nije prirodno, i jadni neznaju sto bi s plastikom u ustima. Puno su vece sanse za uspjeh na salicu ili spricu.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Vidim da vecina mama automatski nudi bocicu kao alternativu, ali djeci koja samo sisaju to vecinom nije prirodno, i jadni neznaju sto bi s plastikom u ustima. Puno su vece sanse za uspjeh na salicu ili spricu.
    Ovaj moj primjer je bio kad je D imala cca 7 mjeseci - bili smo započeli s dohranom i nudila sam joj vodu na kljunašicu.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hvala na savjetima.
    S nama na svadbu ne će ići jer smatram da bi to za nju bilo mučenje. Premala je. Morat ćemo se zadržati duže od dva sata jer smo kumovi, inače bih tako rado što prije odjurila kući.
    Probat ćemo sa špricom ili šalicom.

Ta se šprica može kupiti u ljekarni?

Može li joj štetiti što će se mlijeko vjerojatno ohladiti dok tako jede? Teško da će baka moći dulje vrijeme zadržati optimalnu temperaturu mlijeka.

I još jedno pitanje. Koliko bi mililitara majčina mlijeka beba od cca. 4 mj. trebala pojesti u jednom obroku?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

špricu traži u ljekarni, pitaj špricu bez igle, možeš im pojasniti, ako te budu čudno gledali, da moraš dati djetetu lijek (tako sam ja tražila špricu za nasilno hranjenje lupocet sirupom )

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I ja sam imala taj problem - mlijeko trebaš malo zagrijati. Onda nije više bilo problema. Stavi bočicu u vruću vodu par minuta i probaj.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam isto svoju L dojla na zahtjev i nikad joj nisam davala ništ na flašicu. Kad je počela piti vodu davala sam joj na žlicu, a sad ju pije iz flašice Jane sa sportskim čepom. E, onda sam s njenih 7 mjeseci morala ići na svadbu i tu se pojavio problem jer L nije htjela moje ni adaptirano mlijeko na flašicu. Mislim da je lakše dijete koje se u noći probudi nahraniti i natrag uspavati s flašicom nego ju hraniti žlicom jer onda moraš i bebu uspraviti i upaliti svjetlo i teško da bu posle zaspala. Sad već ima 14 mjeseci i neće ništ na flašicu, a kak se često po noći budi stvarno mi je noćna amora dok trebam nekud navečer ići, pa ni nejdem, jer L neće flašicu a i zaspati ne zna osim sisajući.
    Tak da stvarno nisam sigurna kolko je dobro reći da dijete nije opće dobro učiti piti mlijeko iz flašice. Kaj da se meni npr. neekaj dogodi i moram u bolnicu na par dana, pa ko bi ju po noći hranil i uspaval, a da ona ne može ić s menom?
    Mislim da bum kod drugog djeteta dobro promislila o flašici, jer kak sam ju prije kategorički odbijala i ponosila se svojim dojenjem na zahtjev, i nemojte krivo shvatiti, jako sam sretna kaj sam uspjela u dojenju i kaj još uvijek dojim, ali sad vidim da mi to odbijanje flašice nekad stvara problem.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

jelcek
    problem može nastati ako beba odbije sisu radi bočice
    to sam ja napravila sa 6mj, a moj brat sa 8mj jer smo dobili bočicu dok je mama radila, može se pokvariti tehnika sisanja

dobro je ako ne odbije sisu, ali bolje puhati na hladno nego se opeći, jer kad počne odbijanje sise, to je iscrpljujuč povratak

ako je moguće ikako drukčije (npr. šalica) bilo bi super, a ako ne, ta jedna večer možda i neće napraviti problem

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Možda joj se ne sviđa oblik boce.
    Mi smo isprobali tri vrste boca dok nije prihvatila njoj odgovarajuću.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nakon nekog vremena je i tu bocu odbila, sad hoće samo na kljun.
    A vodu na jednu drugu bocu. Svako piće svoja boca.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Da i zbog straha od odbijanja sisanja zbog bočice joj ja ni nisam nudila bočicu. Makar mislim da zagriženi cicoljupci, kao što je moja, možda nebi odbili sisu zbog bočice ak bi im se ta bočica pondila dok su negde oko 4 mjeseca stari, kad su se već dovoljno navukli na sisanje i da im se bočica ponudi npr. jednom u dva tjedna, tek tolko da znaju jesti na bočicu, i da postoji ta mogućnost hranjenja, a da se svo ostalo vrijeme hrane sisanjem, a opet se s druge strane riješi taj problem nemogućnosti hranjenja djeteta ako mama nije prisutna.
    Nisam probala i ne znam. Ja sam svojoj L ponudila bočicu dok je imala 7 mjeseci i onda je već bilo prekasno. Da sam joj dala s njenih 4 mjeseca ne vjerujem da bi odbila sisanje, jer je to ipak drugo, tu je toplina majke i maženje koju nijedna bočica ne može zamijeniti, a u toj dobi već zna da se hrani sisanjem. Ne znam, nisam pametna, samo znam da danas imam veliki problem s tim kaj ona samo želi sisati i nitko ju drugi osim mene ne može u noći umiriti i uspavati jer sam joj naravno davala po noći sisati i tak je uvijek zaspala i sad drugačije ne zna.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam imala 6mj kad sam odbila sisu svoje mame, moj brat je imao 8 mj
    tako da tvoja teorija ne stoji

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Jelcek prvotno napisa
    i sad drugačije ne zna.
    potraži topic No cry solution
    govori o odbijanju od noćnog sisanja i uspavljivanju bez sisanja (i bez da se beba ostavi sama da dušu isplače)

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I ja sam probala više vrsta flašice, i od silikona i od gume, ali ona nije htjela pti mlijeko na flašicu. Prek dana vodu još popije na flašicu, makar joj sad ni ne nudim vodu na flašicu, i opće nije problem u tome da ona nebi znala piti iz flašice. Problem je u tome kaj ona mlijeko hoće jedino iz sise, kaj mi je i razumljivo, jer je ipak njoj tak ljepše, ali..
    I ja mislim da bi meni i njoj bil problem ta jedna noć, jer vidim kak reagira ak ja ne dođem u noći jer se npr. tuširam, nego dođe MM. A i prek dana, jer sad radim, ju ne može uspavati ni moja mama ni MM.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam nudila na bocicu ali jesam, tj. MM i na kljun i na casu, spricu, zlicu - nista! sva sreca izdrzi bez cice oko tri sata pa ja ipak uspijem obaviti ono sto trebam, na duze nisam izbivala.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Imam i tu knjigu i probala sam, ali ne pali. Kak sam već napisala, hranila sam ju na zahtjev i uvijek sam joj davala sisati, kolko zbog hranjenja, kolko zbog utjehe i maženja, i nisam razmišljala da bi to moglo biti loše. Kak je ona po noći svai put zaspala jednostavo se tak naučila i uspavljivati, a i kak se jako puno put po noći budi, nisam ni razmišljala da bi ju nekak drugačije uspavljivala, jer je i meni bilo tak lakše i sad je to na kraju ispal jedan začarani krug.
    Ona i inače nije neka spavalica, i slabo je i prek dana spavala i to sam morala biti uz nju da bi joj produžila spavanje.
    Dok sam ja skužila da bi to moel biti problem, ona je već to naučila kao jedini način, tak da je bilo prekasno za nekakva šuškanja i držanja bradice i lijepe riječi.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i moja ti je bila takva
    meni je pomoglo da joj izvadim sisu taman nego zaspe, kadkad bi uspjela kadkad ne
    ali bilo je dana kad sam morala izdržati prosvjed, šuškati je , maziti , onda je bila već veća dovoljno da razumi "cika spava", "mama spava šššššššš" .. ima preko godinu dana da može zaspati samo zagrljena uz mene a i bez problema spava kod sveki ili mojih (sad ima 3. godine)
    mislim da sam mogla sa tim početi i ranije

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jelcek, ti ko da opisuješ moju P. (btw. mislim da te i poznam)

Ja isto nisam daval flašicu prvih 6 mjeseci i onda uopće nije htjela piti i jako dugo je trebalo da ju prihvati. Pila je samo kad smo bili vani i kad je bila jako žedna, po ljeti kad je bilo vruće uvijek sam nosila vodu kam god smo išli. U početku sam joj stiskala dudu i špricala vodu u usta, drukčije nije išlo. Izdojeno mlijeko nikad nije htjela piti, meni to mlijeko smrdi pogotovo kad stoji u frižideru, pa valjda i okus ima drukčiji. Osim toga kad sam ga i ugrijala na optimalnu temperaturu i pokušavala joj dati već se za par minuta ohladilo.

Sad normalno pije na čašu, ima onu koja ima ručke sa svake strane, sama si drži i pije, a vani može piti na sportski čep. I to joj je fora, pa se natače s vodom ko luda kad sama pije.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Jučer sam joj ponovno pokušala dati malo mlijeka na drugu bočicu (i drugu dudu). L me tako čudno pogledala u stilu: što mi to guraš u usta, to nije moja cika. Samo bi blago jezikom okružila vrh dudice i izbacila ju . Zatim sam pokušala na žličicu. Tad je mlijeka bilo svuda, a najmanje u njezinim ustima.
    Pretpostavljam da je problem u tome što ona nije navikla na gumu. Ni dudu varalicu ne želi u ustima ni pod razno. Istina, ja joj je nisam niti davala jer mislim da je bolje bez nje ako se može.
    Navečer također zaspi uz ciku, ali spava u svom krevetiću. Noću ciki 1-2 puta. Tada joj je cicanje samo utaživanje gladi, ne mazi se.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ako L ne nauči nekako drugačije jesti, osim cikiti, bit će problema jer drugih 6+2 mjeseca MM ide na roditeljski dopust.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ni moja mala nije znala povući na dudu. Probaj dudicu lagano stisnuti prstima nek joj špricne u usta, pa možda povuče kad skuži kaj ide

S 6 mjeseci će možda prihvatiti dohranu, pa će pojesti i nešto drugo osim mlijeka. A da ju probaš ostaviti s TM nek ju on nahrani?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Sirius kak misliš da me poznaš? A poznam i ja tebe?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Jelcek prvotno napisa
    Sirius kak misliš da me poznaš? A poznam i ja tebe?
    Da, ako si ti ta na koju mislim, imaš pp

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj laura29 prvotno napisa
    Ako L ne nauči nekako drugačije jesti, osim cikiti, bit će problema jer drugih 6+2 mjeseca MM ide na roditeljski dopust.
    onda će već i dohrana početi
    od 4-6mj bebe gube refleks da izbacuju stvari iz usta (majka priroda uredila da se ne uguše) , i žlicu i sve živo
    kad izgube taj refleks onda sve ostalo trpaju u usta
    mislim da će lakše biti dati joj piti na kljun netko drugi nego ti
    zašto?
    "jer kad si već tu, ajde majko molim te, izvadi orginal (sise)"

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno da dijete nece prihvatiti bocicu/salicu/spricu koju mu daje mama, vece su sanse da ce prihvatiti od nekog drugog. Jer dijete zna da je original tu, pa zasto onda kopiju konzumirati?

Druga stvar, i sama cinjenica da je dijete i mozda prihvatilo bocicu s 4 mjeseca ( i da se dojenje NIJE uprskalo) ne garantira da ce dijete biti u stanju zaspati uz nekog drugog niti da ce se uspavati uz bocicu. Zasto bi, pa nije to sisa?

Apro po uprskavanja dojenja, uvodjenje bocice s 4 mjeseca eto zato da se dijete navikne meni jos uvijek ne zvuci kao dobra ideja (i nakon citanja svih vasih postova) jer:

1) uvodjenje bocice automatski podrazumijeva izdajanje, a uz izdajanje mogu doci problemi
    • a) ostecene bradavice usljed izdajanja
      b) malo izdajanja, pa malo ne, brkanje sa signalima koji se odasilju tijelu o proizvodnji mlijeka => vrlo moguc zastoj, mastitis!

2) mogucnost da dijete odbije sisati jer shvati da mu je lakse na bocicu

Ako mame nema, onda je savrsena opcija hranjenje na spricu. A uspavati se moze i nosenjem i pjevanjem, ne samo sisanjem

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Druga stvar, i sama cinjenica da je dijete i mozda prihvatilo bocicu s 4 mjeseca ( i da se dojenje NIJE uprskalo) ne garantira da ce dijete biti u stanju zaspati uz nekog drugog niti da ce se uspavati uz bocicu. Zasto bi, pa nije to sisa?
    Nije problem u tome da li će dijete zaspati, nego da li će se najesti. Mene zanima da li je nekom stvarno uspjelo nahraniti dijete sa špricom ili je to samo tak u teoriji.

Strašno je mala vjerojatnost, gotovo nemoguće, da dijete od 4 mjeseca koje je isključivo dojeno odbije sisati zbog bočice, ako tu bočicu dobije npr. jednom tjedno.

Mislim da nije loše probati izdojiti se pa ponuditi djetetu mlijeko na bočicu, pogotovo ako mama ide na posao nakon 6 mjeseci i bolje je da dijete skuži kak se pije na bočicu nego da se onda tata i beba muče s hranjenjem. Možda beba dobro prihvati dohranu, možda uspije hranjenje na žlicu i špricu, ali bolje je imati još i bočicu u rezevi za svaki slučaj.

Nije mi jasno kak se to mogu bradavice oštetiti prilikom izdajanja. Pa ako vidi da si oštećuje bradavice, onda to valjda više neće raditi, zar ne? Isto tako ako vidi da ima problema sa zastojem. A mora se ionak izdojiti i ako hrani bebu mlijekom na špricu ili žličicu.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Mislim da nije loše probati izdojiti se pa ponuditi djetetu mlijeko na bočicu, pogotovo ako mama ide na posao nakon 6 mjeseci i bolje je da dijete skuži kak se pije na bočicu nego da se onda tata i beba muče s hranjenjem.
    Ja ne kuzim, zbog cega tolika fama oko te bocice? Pa kako bi to dijete pilo vodu nakon 6 mj kad pocne dohrana? na bocicu? :?

Moze piti mlijeko i iz sportske bocice (jana npr), sto tome fali?

I naravno da se dijete moze nahraniti spricom, pa ne bi cijeli svijet to tako radio da ne funkcionira. I osobno znam par slucajeva.

A odbijanje dojke zbog bocice, neznam sto reci vise. Ako zelite probati, probajte. Ja na osnovu sveg znanja sto imam cu reci da je i tada moguce da dijete odbija dojku nakon bocice (jer ide lakse, i manje misica se koristi za sisanje bocice), a na svakom roditelju je da odluci da li ce probati ili ne.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nakon 6mj, moja se mala naučila na čašu sa kljunom, vrlo brzo

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Uspjela je pojesti izdojeno mlijeko na žličicu dok ju je tata hranio. :D Bočicu ne želi niti vidjeti, stoga joj je ne pokušavamo više niti nuditi.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

:D super, drago mi je da ste uspjeli sa žličicom.
    Pokušajte probati i sa šalicom (najobičnijom, sa širokim otvorom). Ja sam bila iznenađena kako je to jednostavno i kako bebe to lako prihvate (probali smo baš kada mi je mali imao oko 3 mjeseca, a i nedonoščad može tako piti). Pročitaj si obavezno ova dva teksta, naći ćeš korisnih savjeta:
    http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=...=239&Show=1530
    http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=...=238&Show=2396
    Isto tako, bilo bi dobro da i baka proba nahraniti sa žlicom ili čašom prije svadbe, uz vas. Tako da se baka uvježba, a i beba navikne da je može hraniti i netko drugi Važno je da se mlijeko ne ulijeva bebi u usta, nego da joj se dopusti da sama popije i da sama odredi ritam i način hranjenja.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

da se i ja prištekam na ovaj topic.

u ovaj petak idemo na svadbu, Kaju ne vodimo.trebat će mi maximalno 2 obroka.

jutros sam izdojila 100 ml mlijeka i zamrznula.

koliko je bebici od 2mj potrebno mlijeka po obroku?
    da li se za hranjenje špricom može koristiti ona šprica iz panadola baby za davanje lijeka?

thnx

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Wana, koliko ti je beba teška? Koliko puta doji tijekom 24 sata?

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

beba je sa jesec dana imala 4400 gr (rodila se sa 3300 iz rodilišta izašla sa 3050)
    sada nemam pojma koliko ima, valjda oko 5000 gr :/
    doji cca 7 puta u 24 sata, ponekad i 8, ali rjeđe.

zvala sam sos telefon i savjetnica me uputila o svemu. pripremit ću po 150 ml i mirna sam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •