Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 59 od 59

Tema: Pet tibetanaca - vježbe za mladost, dugovječnost i zdravlje

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Probaj raditi vjezbe polako da skuzis kako disati. Treba malo treninga da se sve to uklopi u jedan lagani slijed.

grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja imam problema sa 4 vjezbom jer su mi ruke prekratke pa vjezabu ne mogu izvesti u jednom pokretu vec se moran namjestati u pozu. Instruktorica kaze da je to ok. Vazno je sve vjezbe izvesti jednak broj puta i u skladu sa mogucnostima.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Išla opet probati
    I ja kada sjedem ne mogu da stavim dlanove na pod da bi se mogla na njih osloniti nego se mogu osloniti na prste + zglobov dlanova (one male grbice odmah poslije prstiju). Da bih se mogla osloniti dlanovima na pod moram se uveliko nagnuti naprijed i postaviti ruke na 1/2 bedra.

I istina je da baš nemam snage u rukama, ali mi fali i do poda
    Ipak ću se usuditi ponoviti da problem nije u kratkim rukama. Prema mom iskustvu, vjerovatnije je da nema fleksibilnosti u zglobovima ili je u pitanju koji kilogram viška koji ruke gura malo u stranu, a tijelo podigne sloj na guzi i nogama. Upravo ono što radi Poslid je riješenje u tom slučaju, znači ruke malo iza tijela i ne preširoko, dlanovi bi trebali biti u širini ramena.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa vidiš, rekla sam ti sa su kratke!

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Pa vidiš, rekla sam ti sa su kratke!

Bitno je da ustraješ. Vidim iz tvojih postova da promišljaš i osjećaš vježbe što je zaista izvrsno, mnogi dugo ne uhvate poveznicu između daha i pokreta, a ti si vrlo brzo uočila i nelogičnosti (kao u petoj vježbi - ne znam zbog čega je u tibetancima tako, u jogi je disanje drugačije u toj vježbi). U trećoj vježbi - po naški u devi , možeš u krajnjem položaju, kada si sasvim izvijena unatrag napraviti jedan ili koliko treba udaha i izdaha i onda se sa izdahom vratiti u početni. To su ustvari dosta teške vježbe i devu na jogi vjerovatno ne bi prvu godinu niti radila jer pravilno izvođenje zahtjeva respektabilnu snagu i fleksibilnost.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Skontala sam u čemu je fora (makar se meni čini) ovo sa "pogrešnim" disanjem u 5. vježbi.
    Iako mi je logično i tijelo me tjera da dišem drugačije, razmišljam i natjeram se da dišem kako piše.
    Razliku koju sam uočila je da jedan skup mišića, trbušnih, posraničnih se puno više aktiviraju kada se diše kako je opisano u vježbi. Znam, jer imam upalu, baš od te vježbe

Što se tiče disanja dok radim vježbe moram u nekim još disati ili kada se vratim u početni položaj ili kada sam u prelaznom položaju, jer jednostavno ne mogu izdržati.
    Vidim već pomake na bolje, pa ćemo vidjeti...

Zanima me da li znaš nešto o pilatesu? Imam pitanje jedno...

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Vježbe su super za dobro istezanje.

Taman se bacila na posao i onda nakon tjedan dana otkrila da sam trudna...

Ipak će tibetanci pričekati ovaj put hehe

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Zanima me da li znaš nešto o pilatesu? Imam pitanje jedno...
    Ne znam, ali ako neko zna za nekakav dobar DVD s nekim dobrim programom vježbi, neka podijeli s nama tu info. Voljela bih probati...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Molim da mi netko pojasni kako se treba okretati u prvoj vježbi- raditi sitne korake u smjeru kazaljke na satu, ili kao "pirueta" na prstima ili?
    Hvala unaprijed.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •