Probaj raditi vjezbe polako da skuzis kako disati. Treba malo treninga da se sve to uklopi u jedan lagani slijed.
Probaj raditi vjezbe polako da skuzis kako disati. Treba malo treninga da se sve to uklopi u jedan lagani slijed.
Ja imam problema sa 4 vjezbom jer su mi ruke prekratke pa vjezabu ne mogu izvesti u jednom pokretu vec se moran namjestati u pozu. Instruktorica kaze da je to ok. Vazno je sve vjezbe izvesti jednak broj puta i u skladu sa mogucnostima.
Ipak ću se usuditi ponoviti da problem nije u kratkim rukama. Prema mom iskustvu, vjerovatnije je da nema fleksibilnosti u zglobovima ili je u pitanju koji kilogram viška koji ruke gura malo u stranu, a tijelo podigne sloj na guzi i nogama. Upravo ono što radi Poslid je riješenje u tom slučaju, znači ruke malo iza tijela i ne preširoko, dlanovi bi trebali biti u širini ramena.Maslačkica prvotno napisa
Maslačkica prvotno napisa
![]()
Bitno je da ustraješ. Vidim iz tvojih postova da promišljaš i osjećaš vježbe što je zaista izvrsno, mnogi dugo ne uhvate poveznicu između daha i pokreta, a ti si vrlo brzo uočila i nelogičnosti (kao u petoj vježbi - ne znam zbog čega je u tibetancima tako, u jogi je disanje drugačije u toj vježbi). U trećoj vježbi - po naški u devi, možeš u krajnjem položaju, kada si sasvim izvijena unatrag napraviti jedan ili koliko treba udaha i izdaha i onda se sa izdahom vratiti u početni. To su ustvari dosta teške vježbe i devu na jogi vjerovatno ne bi prvu godinu niti radila jer pravilno izvođenje zahtjeva respektabilnu snagu i fleksibilnost.
Skontala sam u čemu je fora (makar se meni čini) ovo sa "pogrešnim" disanjem u 5. vježbi.
Iako mi je logično i tijelo me tjera da dišem drugačije, razmišljam i natjeram se da dišem kako piše.
Razliku koju sam uočila je da jedan skup mišića, trbušnih, posraničnih se puno više aktiviraju kada se diše kako je opisano u vježbi. Znam, jer imam upalu, baš od te vježbe![]()
Što se tiče disanja dok radim vježbe moram u nekim još disati ili kada se vratim u početni položaj ili kada sam u prelaznom položaju, jer jednostavno ne mogu izdržati.
Vidim već pomake na bolje, pa ćemo vidjeti...
Zanima me da li znaš nešto o pilatesu? Imam pitanje jedno...
Vježbe su super za dobro istezanje.
Taman se bacila na posao i onda nakon tjedan dana otkrila da sam trudna...![]()
Ipak će tibetanci pričekati ovaj put hehe
Ne znam, ali ako neko zna za nekakav dobar DVD s nekim dobrim programom vježbi, neka podijeli s nama tu info. Voljela bih probati...Maslačkica prvotno napisa
Molim da mi netko pojasni kako se treba okretati u prvoj vježbi- raditi sitne korake u smjeru kazaljke na satu, ili kao "pirueta" na prstima ili?
Hvala unaprijed.