Drage mame, imam dva sina, jednog od skoro 5 godina, drugog od 5 mjeseci. Sva sam puna pitanja za bebicu jer se bliži dohrana. Sa sarijim sam to sve nekako krivo radila, (nije dojen, prerano počela dohranjivati itd)pa sad želim postupiti onako kako treba.
No u međuvremenu mi iskrsnuo problem sa starijim sinom. Točnije, s njegovim pišom. Naime, njegov pišo je zaista jako jako mali. I muž i ja smo baš isfrustrirani oko toga, ne znam, brine me kako će se snalaziti među dečkima jednog dana ako bude zadirkivanja i sl.
Mislili smo ipak da je ta problematika ipak daleko pred nama, da nisu zaredali neki događaji ovih dana.
Sin naših prijatelja je tek 3 mjeseca stariji od našega. Mali je nevjerojatno odskočio za svojudob, sav je pun nekih ozbiljnih komentara, opaski, rečenica... kad ga usporedim sa svojim, moj je mala beba.. uglavnom, moj sin jako voli, čak štaviše obožava tog malenog...Nedavno su bili kod nas, i ova dvojica otišla zajedno na wc... kad ovaj dječak ko iz topa izvali "tvoj pišo je mali, a moj je veliki".
A moj sin sav uvrijeđen "nije moj pišo mali!" On je u stvari bio pogođen činjenicom da je bilo što u vezi njega malo (kao, on je već veliki dečko) i baš je sav bio zajapuren i danima mi ponavljao šta je njemu taj dječak rekao.
Par dana kasnije bili smo kod pedijatrice. Jako ga je svrbilo baš upravo oko piše, pedijatrica kaže da je to sigurno atopijski drmatitis - kojega moj sin ima - i pregledavala mu je cijelo to područje... pa miče pišu tamo vamo i sebi u bradu kaže, a opet dovoljno glasno "pa kad je pišo tako mali da ne mogu vidjeti koliko se koža ljušti..." a on opet grakne "nije moj pišo mali!"
I onda prekjučer, došle moje dvije frendice s kćerima od 11 i 13 godiona... sin se počeo pred njima ludirati, pa skidati, navlačiti neke deke na sebe, a skinuo je i gaćice... a ova jedna cura spontano izvali "joj koji mali pišo!"
I sad on mene stalno ispituje "mama, jelda moj pišo nije mali", ovo, ono, a ja sva zatečena zaista ne znam kako da postupam, što da mu kaćžem...
Eto, sad sam baš odužila, nemojte zamjeriti... voljela bih zaista čuti vaše savjete kako malome to predstaviti, objasniti, pripremiti ga za daljnje komentare...
Hvala