Cure, oprostite, ali moram.
Vaši razlozi za ne odvođenje djeteta pedijatru su u redu što se vas tiče, ali ne smijete zaboraviti da vaše dijete boravi u kolektivu sa puno druge djece koju se treba zaštititi. Te liječničke potvrde su zamišljene baš kako bi se zaštitila djeca od međusobnog zaražavanja. To bi trebala biti OBAVEZA svakog roditelja. NA taj način bi se sigurno smanjio broj bolesne djece u vrtiću. Baš zbog ovog što pričate, pedijatri izdaju potvrde na neviđeno, a to je morate priznati jako opasno. MOžda ne za vaše dijete za koje vi procijenite da ne treba pedijatru, ali to se iskorištava i neodgovorni roditelji onda dovode zaista bolesno dijete i donesu potvrdu. Gdje je onda tu uloga vrtića koji treba zaštiti djecu. Ja moram priznati sam tu jako stroga i čim vidim da je dijete bolesno i ne smije u kolektiv, znači kad zovem roditelje da dođu po dijete ili po dolasku vidim da dijete nije za kolektiv zahtjevam da dok dolaze donesu potvrdu. Ja nisam medicinske struke i ne mogu dati dijagnozu, ali zato uputim pedijatru koji pregleda dijete i da potvrdu da je dijete zdravo. Po meni je to jedino pravilno i smatram to potrebnim.
Priznajem da kod nas takav sistem ne funkcionira, zbog i ovoga o čemu vi pričate da Vam se ne da ići sa pedijatru za svku sitnicu, zgog toga što je nekim pedijatrima lakše dati praznu potvrdu roditeljima da si smanje gužvu u čekaonicama, zbog toga što vrtići nisu dosljedni u traženju potvrda ( a i onda dobe bezveze potvrdu bez pregleda) itd.