Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 62

Tema: Potvrda...

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Potvrda...

imam jedno pitance posto smo nedavno u vrtic krenuli...

naime mi smo takvi da kada se malena (4god) razboli ne vodimo istog dana doktoru (nravno ako nije nesto srasno)...ponekad kada je bolesna npr.ima tem.ajmo rec jedanputa na dan i ne veliko i nakon 4-5 dana ju ne odvedemo doktoru jer 6dan ode skroz...
    znaci nismo panicari i to pokusavamo rijesiti doma sami a i jos jedan od bitnijih razloga je visesatno cekanje u cekaoni i moguce dodatno razboljevanje jace bolesti od nekog drugoga...
    e sada posto je krenula u vrtic treba se donjeti opravdanje da je dijete zdravo kada ponovno krene,znaci opet bi ju trebala odvesti doktoru da je pregleda medu bolesnu djecu gdje ponovno moze pobrati nesto...a medu zdravu nemoze doc jer je kao to pregled nakon bolesti pa se jos smatra bolesnom...

IMA LI TKO KAKAV RAZUMAN SAVJET????

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa čim ostane doma javi u vrtić da je doma jer se osjeća loše, ali da nećete do doktora jer nije tako strašno. Kad dolaziš opet u vrtić s njom reci da nije bilo ništa, nego ste bili doma i spriječili neku boleštinu ako se bila spremala napast. Ja to tako radim oduvijek i naišla sam na razumijevanje teta, nikad nisam imala problema.
    Pošto nismo bili kod dr. ne možemo donijeti ni potvrdu i sve ok.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

evo jucer nismo isli u vrtic jer je kasljucala malo vise a nocas je imala temp.ne veliku ali ju imala sad je trenutno do 38.0 tako da najverovatnije ce ostati ovaj tjedan i doma...
    hoce li tolerirati tjedan dana bolesti bez potvrde???

jer ju zaista nebi vodili doktoru osim ako zaista nebi bilo nesto gore...ne vidimo nesto korisno u tom odlasku doktoru jer tako i onako rijetko kada posalju na provjeru urina i krvi a vecina ljekova (sirup za temp,kapi ili sirup za kasalj) se kupuju tako da zbilja smisla nema...

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj renci prvotno napisa
    Pa čim ostane doma javi u vrtić da je doma jer se osjeća loše, ali da nećete do doktora jer nije tako strašno. Kad dolaziš opet u vrtić s njom reci da nije bilo ništa, nego ste bili doma i spriječili neku boleštinu ako se bila spremala napast. Ja to tako radim oduvijek i naišla sam na razumijevanje teta, nikad nisam imala problema.
    Pošto nismo bili kod dr. ne možemo donijeti ni potvrdu i sve ok.
    X
    evo mi već dva tjedna doma sa curećim nosom... mogu si dozvoliti da ga ostavim doma jer momentalno ne radim ujutro i ne pada mi napamet da ga vodim doktoru. i ja sam naišla na razumijevanje kod teta

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moja mišica je svaki drugi tjedan doma od kad ide u vrtić. Problem je uvijek isti: cureći nosić bez tempice i bez drugih komplikacija. Ja napravim tako da u ponedjeljak ujutro odvedem malenu u vrtić malo ranije i prije posla skočim kod doc po potvrdu (tj. sestra mi ju napiše). Tete u vrtiću ne zezaju jer znaju da ima s tim nosićem problema i da nije bolesna zapravo, a sestra ni ne pita jer isto tako već zna o čemu se radi. Većina pedijatara za koje sam čula će ti dati potvrdu bez da dovedeš dijete, samo im kažeš da je bila malo prehlađena. Ali potvdu u vrtić moramo donjeti svaki put definitivno. Čak me jednom dočekala slučajno voditeljica sa tetom pa mi skoro nije htjela primiti dijete bez potvrde.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

znaci doktorica ce nam dati potvrdu bez da malenu odvedem kod nje a dok.kazem da je samo malo bila prehladena i to je to???

znam da ispadam malo tupko ali mi se zaista ne vodi doktoru jer ne zelim da pokupi nesto jos vise posto nije nista strasno....

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

postoje stanja zbog kojih dijete moraš voditi na kontrolu, ali za prehladu, crijevnu ili običnu virozu nema potrebe. odeš po potvrdu i dobro.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ovaj put idemo doktoru jer malena izgleda dobila vodene kozice...

kada god vidim te pristice dode mi da placem,uopce neznam kako cemo...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo imali neugodno iskustvo s vrtićem baš zbog te potvrde.
    Prošle godine, zakurio je jednu nedjelju navečer na 38. Sljedeći dan bio je zdrav i bez temperature, ali sam ga za svaki slučaj ostavila kod kuće i tetama javila da je imao jednovečernju temperaturu, da je za svaki slučaj ostao doma, i dovela ga sljedeći dan u vrtić bez potvrde.
    Da bi me isti dan zvala zdravstvena voditeljica i očitala mi lekciju da kako mogu dovoditi bolesno dijete u vrtić :? uz još štošta. Uglavnom, isti dan smo morali pedijatru po potvrdu (njegova reakcija bila je - doslovno). I otada se strogo držimo toga da donosimo potvrdu u vrtić, makar se radilo o nečem totalno bezveznom.
    Ali kod našeg pedijatra znaju s kime imaju posla (mislim na zdravstvenu voditeljicu ), pa nam daju ispričnicu i bez da ga dovodimo na pregled.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi smo dosad, u ovih 7 mj. kolko malac ide u vrtic, potvrdu donjeli 2-3 puta. A bio je bolestan puuuuno vise! Nikad nam nitko nista nije rekao, mi ionako sve viroze odradimo doma, bez doktora. Nosili smo potvrdu kad je imao bronhitis 2 puta.
    Stvarno me jos nijedna teta nista nije pitala.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mislim da će razuman pedijatar dati potvrdu i bez dovođenja djeteta, ako se radi o bezazlenoj stvari. Kad moj maleni tak zakuri na jedan dan, ja ostanem s njim taj dan ili dva, jer ga čuva baka (ne ide u vrtić), ali nazovem dr., velim kakva je situacija i da ne mislimo dolaziti i napiše mi potvrdu za bolovanje.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lidać prvotno napisa
    ovaj put idemo doktoru jer malena izgleda dobila vodene kozice...

kada god vidim te pristice dode mi da placem,uopce neznam kako cemo...
    , proci ce to...za dva tjedna ces se pitati cemu tuzni smajlic

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Cure, oprostite, ali moram.
    Vaši razlozi za ne odvođenje djeteta pedijatru su u redu što se vas tiče, ali ne smijete zaboraviti da vaše dijete boravi u kolektivu sa puno druge djece koju se treba zaštititi. Te liječničke potvrde su zamišljene baš kako bi se zaštitila djeca od međusobnog zaražavanja. To bi trebala biti OBAVEZA svakog roditelja. NA taj način bi se sigurno smanjio broj bolesne djece u vrtiću. Baš zbog ovog što pričate, pedijatri izdaju potvrde na neviđeno, a to je morate priznati jako opasno. MOžda ne za vaše dijete za koje vi procijenite da ne treba pedijatru, ali to se iskorištava i neodgovorni roditelji onda dovode zaista bolesno dijete i donesu potvrdu. Gdje je onda tu uloga vrtića koji treba zaštiti djecu. Ja moram priznati sam tu jako stroga i čim vidim da je dijete bolesno i ne smije u kolektiv, znači kad zovem roditelje da dođu po dijete ili po dolasku vidim da dijete nije za kolektiv zahtjevam da dok dolaze donesu potvrdu. Ja nisam medicinske struke i ne mogu dati dijagnozu, ali zato uputim pedijatru koji pregleda dijete i da potvrdu da je dijete zdravo. Po meni je to jedino pravilno i smatram to potrebnim.
    Priznajem da kod nas takav sistem ne funkcionira, zbog i ovoga o čemu vi pričate da Vam se ne da ići sa pedijatru za svku sitnicu, zgog toga što je nekim pedijatrima lakše dati praznu potvrdu roditeljima da si smanje gužvu u čekaonicama, zbog toga što vrtići nisu dosljedni u traženju potvrda ( a i onda dobe bezveze potvrdu bez pregleda) itd.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Veki, ovo što pišeš sve stoji, i ja potpuno razumijem da vrtić traži liječničku potvrdu.
    Međutim, striktno inzistiranje na potvrdi za svaki izostanak dovodi do ovog što smo i sami doživjeli, a što si i sama uočila:

pedijatri izdaju potvrde na neviđeno, a to je morate priznati jako opasno.
    Slažem se da ima neodgovornih roditelja koji iskorištavaju takve situacije. Međutim, kad dovedem pedijatru dijete koje je upravo ozdravilo od neke leteće viroze, muka mi dođe kad vidim prepunu čekaonicu stvarno bolesne djece od koje onda samo možemo pokupiti neki novi virus. A došli smo samo po potvrdu. U takvim situacijama, ne čudi me savjet pedijatra: "drugi put ga za takve stvari ne dovodite, dođite sami po ispričnicu".
    Ne znam :/ shvaćam u potpunosti tete u vrtićima, ali vidim i apsurdnost inzistiranja na papiriću... jer se to pretvara u čisti formalizam, a da dijete liječnika ni vidjelo nije.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Potpisujem Veki.
    Može se nazvati pedijatra i pitati kada je najbolje doći da ne pokupi opet nešto dok čeka kontrolu.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj tetana prvotno napisa
    Potpisujem Veki.
    Može se nazvati pedijatra i pitati kada je najbolje doći da ne pokupi opet nešto dok čeka kontrolu.

kada doci???????meni je to smijesno......

iz razloga sto NIKAD ALI BAS NIKAD se nismo uspijeli telefonski dogovoriti da izbjegnemo tu guzvu i da nas preko reda prihvate...jer cekamo svoj red otprilike po 2sata...

evo primjera za bitnije stvari pa procjenite...

jednom smo zvali da malenu boli jako uho i dali mozemo doc da nas prime...odgovor moze a kada smo dosli cekali smo s malenom vani 2sata dok je ona plakala u bolovima jer preko reda nas nisu htjeli primiti...

primjer danas-dosli smo sa velikom sumnjom vodenih kozica ali isto tako preko reda nismo isli a puna cekaona djece...

i kako da ju odvedemo na neki pregled za potvrdu jer ce se u cekanju jos 5puta razboliti???

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Da, bolje je voditi djecu bez potvrde u vrtić pa neka bolesti stalno kruže. Djeci su bolesti zabavne i uopće im ne škode, a roditelji neka svakih mjesec dana budu na bolovanju. Radila u takvom vrtiću gdje se nije inzistiralo na potvrdama- stalni konjuktivitisi, angine.Onda i nikad više.
    Roditelj može odgojitelju svašta reći pa i prešutiti antibiotike.
    Znam da je komplicirano, ali potvrde za povratak u vrtić su za dobro vaše djece!
    Djeca s vodenim kozicama moraju biti u izolaciji, a ne s drugima u čekaonici.Pri naručivanju se mora naglasiti da se sumnja na kozice odnosno zaraznu bolest.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

iz perspektive mame non-stop bolesnog djeteta koja ne podnosi kada roditelji dovode bolesnu djecu u vrtić i dalje tvrdim da ne treba za nekakve virozice voditi dijete na kontrolu. na kraju krajeva to i sam pedijatar kaže na pregledu.
    ako mi dijete ima crijevnu virozu dobijem pet dana bolovanja plus vikend ispadne najmanje sedam dana u komadu doma, nakon 3-4 dana prestanu proljev, povraćanje šta već i nakon još toliko dana doma on zdrav i čio, ne vidim ni jednog razloga za odlazak u ordinaciju punu bolesne djece.

e sad druga je stvar što ima jako puno roditelja koji to iskorištavaju i ne ostaju doma koliko treba nego nakon tri dana dovedu polubolesno dijete u vrtić. ili još bolje dovode dijete pod antibiotikom i temperaturom među drugu djecu :/

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

moraju biti????

ujutro prije nego sto smo krenuli kod doktorice zvala sam ih i NAGLASILA SAM da sumnjam na vodene kozice ...a njen odgovor je bio "dobro dodite stavite knjizicu i cekajte" ---tako je i bilo bez primanje prije vremena i bez udaljavanje od druge djece...sto je i meni bilo uzasno grozno i jadno pa smo pokusavali sto vise sastrane biti...

i kada smo napokon nakon 1.5h dosli na red dijagnoza VODENE KOZICE...

toliko o sigurnosti druge djece... i cemu onda nakon kasljucanja i smrcanja vodim doktoru da ju pregleda i da potvrdu???...kada na tom pregledu cekajuci moze pobrati jos 500drugih bolesti.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nas je sestra na zaraznoj sa šarlahom poslala u čekaonicu gdje smo među hrpom djece čekali puna tri sata.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

zbilja sam ostala sokirana ,namjerno sam ih zvala da ih upozorim jer sam ocekivala da ce zbog sigurnosti druge djece primiti mozda preko reda ali oni onako hladno neka cekamo...

uzas...

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

iako razumijem vas kao roditelje, potpisujem Veki do zadnje riječi
    a prvo što mi je palo na pamet kad sam počela čitati o ovom izbjegavanju odlaska kod pedijatra su epidemije betahemolitičkog streptokoka A (i često šarlah kao posljedica), koje se učesatlo šire po vrtićima
    naime, zbog tog neodvođenja djece doktoru dok im npr. malo curi nosić, malo kašljuca, možda koji dan temperaturica, i naravno - ne uzimanje briseva ždrijela kad se radi o nečem takvom, događa se da su djeca kliconoše streptokoka u grupama i da se streptokok u kratkom roku rapidno proširi

na drugu stranu spada pak neodgovornost pedijatara koji daju potvrde ne pregledavajući djecu (što jako osuđujem) i što djecu pod terapijom antibiotika za streptokok šalju u vrtić

moje mišljenje je da će takvim načinom rada stanje u vrtićima po pitanju boleština postajati samo sve gore :/

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nevjerojatno da puste u istoj čekaonici dijete sa vodenim kozicama i ostale. Kod nas postoji dio za zdravu djecu sa posebnim ulazom, dio za bolesne i dio za izolaciju u koji se ulazi sa stražnje strane. Stvarno jako paze na to.

Samo bi htjela da razjasnimo o čemu razgovaramo. Slažem se da zaista nema potrebe ići kod pedijatra za svaku sitnicu ako ostavimo dijete doma da se samo izvuče. Svaki odgovorni roditelj može to na svoju odgovornost napraviti.
    Ja govorim o onome što je netko i napisao " bila je stalno bolesna, ali nisam ništa govorila tetama i nisam donosila potvrde" .
    To je jako opasno jer vrtić mora znati o bolestima i voditi evidenciju kako bi zaštitio ostale. Još je opasnije i neodgovornije dovoditi naočigled bolesno dijete u vrtić i hvaliti se kako ima doma hrpu potvrda i može donjeti kakvu god potvrdu želi.
    Tu apsolutno krivim pedijatre koji to dopuštaju.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

E, Bubička, pisale u isto vrijeme...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj bubička prvotno napisa
    naime, zbog tog neodvođenja djece doktoru dok im npr. malo curi nosić, malo kašljuca, možda koji dan temperaturica, i naravno - ne uzimanje briseva ždrijela kad se radi o nečem takvom, događa se da su djeca kliconoše streptokoka u grupama i da se streptokok u kratkom roku rapidno proširi
    eto šta se događa kad površno čitaš
    ja sam pokretačicu topica shvatila da ona govori o odlasku na kontrolu nakon završetka bolesti, a ne da se uopće ne odvodi kod pedijatra.
    svakako sam za odvođenje djeteta liječniku kada je bolesno, a ne za samodijagnoziranje, jer se vrlo često pokaže pogrešno.
    koliko god mi mislili da je nešto samo prehlada ipak je pedijatar taj koji bi trebao reći je li ili nije.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Čitam ovo za gužve i pitam: zar kod vas nije obavezno kompjutorsko vođenje pacijenata i obavezno naručivanje na pregled kod dr.?
    Živim u malom gradu (KZ županija) kod dr. je ogromna gužva jer ima previše ljudi, a premalo timova. Moj dr. opće prakse naručuje več valjda godinu dana, nema čekanja, max 5 minuta. Za doznake, recepte za kronične bolesti zoveš telefonom ili naručiš na mail i na kraju radnog vremena pokupiš.
    Dr. za djecu (nije pedijatar, jer valjda smatraju da ga u KZ županiji ne trebamo) naručuje več nekoliko mjeseci i isto nema nekog velikog čekanja. Npr. mi smo u petak odlučili ipak otiči na pregled jer se bliži vikend, zvala u 8.00 kad možemo doći, vele može u 15 do 9, 10 do 9 smo bili na redu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Imam još jedno pitanje za vas mame s djecom u vrtiću. Kao što sam i rekla mojeg malenog čuva baka s još dvoje unučadi. Uvijek razmišljam, ako je bolestan, kako to izgleda s vrtićem.
    Npr. počeo je lagano šmrcati (ono- prozirna vodica), i povremeno je po noći zakašljao, bez temperature i drugih znakova bolesti, jeo je najnormalnije (to je kod njega važno, jer on kad je bolestan, ne jede). To je trajalo valjda 14 dana, od toga sam ja jedan tjedan bila s njim doma na GO, jer za bolovanje nije bilo nikakvih indikacija. Nakon toga su nećaci dobili neku virozu i on je odmah od njih pokupio. Dobio je temperaturu (39,7) i prestao jesti, jako šmrcanje, kašalj,... Drugi dan više nije imao temperaturu, ali još uvijek svi povremeno zakašljaju i povremeno curi malo prozirne tekučine iz nosa. Hranjenje se vraća u normalu. Ali, to sad več traje ukupno (obje viroze) 3 tjedna. U kojem trenutku bi vi u takvoj situaciji dijete maknuli i vratili iz vrtića? Meni je logično da cijelo to vrijeme ne ide, ali to bi se znači otegnulo na oko 4 tjedna, ne vjerujem da si roditelji to mogu priuštiti!? Kao što sam i gore navela, kod dr. smo bili: pluća ok, uši ok, grlo ok - viroza.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

lidać, moj komentar se nije odnosio na tebe već na neodgovornost stručnih osoba. Kod nas se djeca s vodenim kozicama naručuju u posebno vrijeme, odnosno čekaju u izolaciju (posebnim čekaonicama).

U našem vrtiću sistem s potvrdama funkcionira i roditelji ga se pridržavaju. Evo, zimu smo prošli u gotovo punom broju :D . U drugim vrtićima su grupe bile gotovo prazne.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja se slažem o potvrdama za vrtić.
    No mi smo imali drugu sitaciju. Da su mi lagali za zdravstveno stanje djeteta. Imao tepereturu uvijek i stalno 38,2, kašljao, proljev.... no po izlasku iz grupe ti simptomi nestali. Ja nasjela 3 puta ostavljala djete doma a djetetu ništa i naravno kod dr. po potvrdu.
    Dok jednog dana sa toplomjerom nisam došla u vrtić i izmjerila pred tetom TT. I naravno odmah kod dr na pregled. Vađenje krvi crp , sve u redu djete zdravo. I viče dr. daj ih pitajte kakav to sirup imaju koji skida TT sa 38,2 na 36,1 u 10min. Tada sam ljepo porazgovarala sa glavnom medicinskom sestrom i ravnateljicom i tetom .
    A da napomenem kad je kurio 39 onda ta ista teta upće nije skužila da ima temperaturu. I to se uvijek događalo pred vikend i praznike ( da se smanji broj djece i spoje se grupe i tete odu na slobodne dane).

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Npr. počeo je lagano šmrcati (ono- prozirna vodica), i povremeno je po noći zakašljao, bez temperature i drugih znakova bolesti, jeo je najnormalnije (to je kod njega važno, jer on kad je bolestan, ne jede). To je trajalo valjda 14 dana, od toga sam ja jedan tjedan bila s njim doma na GO, jer za bolovanje nije bilo nikakvih indikacija. Nakon toga su nećaci dobili neku virozu i on je odmah od njih pokupio. Dobio je temperaturu (39,7) i prestao jesti, jako šmrcanje, kašalj,... Drugi dan više nije imao temperaturu, ali još uvijek svi povremeno zakašljaju i povremeno curi malo prozirne tekučine iz nosa. .
    Dok god pedijatar smatra da dijete može u kolektiv, što se tiče vrtića je u redu i vjerojatno bi ( tako je u praksi ) večina djece pod tim simptomima bila cijelo vrijeme u vrtiću. Bili bi iscrpljeni od viroze, ali ako pedijatar smatra da mogu u vrtić roditelji bi ga dovodili ( ako ne mogu dobiti bolovanje).

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Veki je napisala:
    Dok god pedijatar smatra da dijete može u kolektiv, što se tiče vrtića je u redu i vjerojatno bi ( tako je u praksi ) večina djece pod tim simptomima bila cijelo vrijeme u vrtiću. Bili bi iscrpljeni od viroze, ali ako pedijatar smatra da mogu u vrtić roditelji bi ga dovodili ( ako ne mogu dobiti bolovanje).
    Mene muči to što večina takve djece ipak dolazi u vrtić, što se tiče pedijatra, on je zdrav, takvog su ga htjeli i cijepiti, veli, nema nikakve prepreke. (Cijepili se i dalje nismo - na moju inicijativu). Da ne velim da svaki put kad jednom od troje djece kod nas doma procuri nos, odmah su svi šmrkavi, pa pretpostavljam da je tako i u vrtiću?!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Da

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi smo se u vrtiću uvijek strogo držali toga da donosimo potvrde od pedijatra (iako sam znala sići s uma od čekanja...).

Sad, kad su djeca u školi, puno je lakše jer za izostanak do 3 dana (bezazlene viroze i slično) ne traže nas takve papire. Doduše, u skoro dvije godine time sam se okoristila samo jednom. Djeca s vremenom ipak steknu otpornost, pa su manje bolesni, ali kad se sjetim prve jasličke godine, ne znam kako smo uopće to preživjeli...

Svim roditeljima jasličara i vrtićanaca - mi se danas uglavnom sjećamo samo lijepih stvari iz tih (nedavnih) vremena...

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    svakako sam za odvođenje djeteta liječniku kada je bolesno, a ne za samodijagnoziranje, jer se vrlo često pokaže pogrešno.
    koliko god mi mislili da je nešto samo prehlada ipak je pedijatar taj koji bi trebao reći je li ili nije.
    S ovim se slažem

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

znaci doktorica ce nam dati potvrdu bez da malenu odvedem kod nje a dok.kazem da je samo malo bila prehladena i to je to???

znam da ispadam malo tupko ali mi se zaista ne vodi doktoru jer ne zelim da pokupi nesto jos vise posto nije nista strasno....
    da
    recimo ja ne vodim.
    i prije nego odvedem nazovem.
    tako je zadnji put imala 5 dana temperaturu. nakon 3 sam nazvala pedicu, ona je rekla da ak ne prodje za jos 5 dana da dodjemo.
    temp je prosla, za 10 dana sam dosla samo po potvrdu. i jos mi je rekla neka ostane jos doma, da "ojaca".

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

zbilja imate srece vi koji nazovete pedicu pa da se osigurate na brzi red a sta kod onih doktora koji ne primaju ni jedan slucaj preko reda??

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naš pedijatar nema šanse da da bilo kakvu potvrdu bez da vidi dijete. Nikad nismo čekali manje od dva sata u ordinaciji kod pedijatra.
    Nema odvojene čekaonice za zdrave i bolesne, odvojeni su termini no zbog gužve naravno da se preklapaju. :/
    Grozno mi je kad vidim roditelje s novorođenim bebicama koji dolaze na redovne kontrole u ordinaciju još uvijek punu šmrkavih, viroznih i pod temperaturom.
    Moji su se klinci, to odgovorno tvrdim, nekoliko puta razboljeli kod pedijatra dok smo čekali kontrolu i potvrdu.

Moji su srećom i da kucnem u drvo sto puta uglavom zdravi, oboje su prilično otporni i iako su jasličari od početka nisu imali česte infekte. U vrtiću su ipak uglavnom zdrava djeca, za razliku od čekaonice pedijatra gdje su uglavnom svi bolesni. Na tom mjestu su pokupili više boleština nego u vrtiću, sigurna sam.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa
    U vrtiću su ipak uglavnom zdrava djeca, za razliku od čekaonice pedijatra gdje su uglavnom svi bolesni. Na tom mjestu su pokupili više boleština nego u vrtiću, sigurna sam.
    XXX

nisam bila bas toliko jako protiv odlaska doktoru na pregled ali najvise sam se zgrozila i uzasno me pogodilo to sto sam morala sa svojom malenom koja ima vodene kozice 1.5 cekati vani medu drugom djecom..
    a sigurno je bilo bar njih 2-3 koji su dosli "samo" na pregled a za koji dan mogu dobiti kozice...
    tako da mi sada vise ne pada na pamet voditi kcer na pregled zbog malo kasljucanja i smrkavog nosa!!!!!!!!!!!!!!!!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kod naše doktorice postoji čekaonica za bolesnu i zdravu djecu, kao i izolacija, i svaka ima poseban ulaz izvana. Stvarno grozno kad pročitam da nije svuda tako :/ Što se tiče potvrda za vrtić, razumijem i jednu i drugu stranu - puno puta kad mi je dijete bolesno ne vodim je doktoru, a da ide u vrtić ju ne bih slala. Na krjau bi odgovornost trebala biti na roditeljima, da ne šalju bolesno dijete u kolektiv.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi zbilja vodimo malu na znak bilo čega opasnijeg..al valjda imam i ja nekog iskustva da mogu procijeniti kad je frka, a kad je nešto bezazleno, koliko puta su je bezveze slali na vađenje krvi, bris nosa ili grla, uvijek negativno, a ona doslovce dobije slom živaca kad joj to rade, više štete nego koristi

maloj od MM sestre su gurali kateter u pišicu (?!) jer je kao trebala mokraća za analizu, a mala je bila beba pa nikako da se popiša u vrećicu..to dijete je još godinu dana kad bi vidjelo doktora ili bilo koga u bijeloj kuti doslovce vrištalo od panike

ak ima malu temperaturu i dobrog je općeg stanja uopće je ni ne vodim pedijatru, prođe joj već drugi dan, bude doma cijeli tjedan i onda ide u vrtić

ionako bi opet prošla sto pretraga, čvrljili bi u čekaoni zajedno sa zdravom i bolesnom djecom - a za što?

nikakva potvrda neće pomoći jasličarima da se smanje bolesti..iz iskustva, moraju ojačati i uhvatiti barem tu treću godinu..kome se to ne sviđa, nek ne šalje dijete u jaslice

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Kod naše doktorice postoji čekaonica za bolesnu i zdravu djecu, kao i izolacija, i svaka ima poseban ulaz izvana. Stvarno grozno kad pročitam da nije svuda tako :/ Što se tiče potvrda za vrtić, razumijem i jednu i drugu stranu - puno puta kad mi je dijete bolesno ne vodim je doktoru, a da ide u vrtić ju ne bih slala. Na krjau bi odgovornost trebala biti na roditeljima, da ne šalju bolesno dijete u kolektiv.
    Potpis.

Citiraj sofke prvotno napisa
    nikakva potvrda neće pomoći jasličarima da se smanje bolesti..iz iskustva, moraju ojačati i uhvatiti barem tu treću godinu...
    Jos jedan.
    Pogotovo na ovaj nacin - kad se papirici dijele bez da se vidi dijete, i kad ih mnogi pedijatri ne salju na prvi bris, a jos manje na kontrolne...

Nasa salje... mi idemo kad situaciju ne mogu sama rijesiti cajem, medom i trodnevnim ostankom doma (moj rijetko dobije temperaturu).

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa
    Naš pedijatar nema šanse da da bilo kakvu potvrdu bez da vidi dijete. Nikad nismo čekali manje od dva sata u ordinaciji kod pedijatra.
    Nema odvojene čekaonice za zdrave i bolesne, odvojeni su termini no zbog gužve naravno da se preklapaju. :/
    Grozno mi je kad vidim roditelje s novorođenim bebicama koji dolaze na redovne kontrole u ordinaciju još uvijek punu šmrkavih, viroznih i pod temperaturom.
    Moji su se klinci, to odgovorno tvrdim, nekoliko puta razboljeli kod pedijatra dok smo čekali kontrolu i potvrdu.

Moji su srećom i da kucnem u drvo sto puta uglavom zdravi, oboje su prilično otporni i iako su jasličari od početka nisu imali česte infekte. U vrtiću su ipak uglavnom zdrava djeca, za razliku od čekaonice pedijatra gdje su uglavnom svi bolesni. Na tom mjestu su pokupili više boleština nego u vrtiću, sigurna sam.
    Ovo je u redu da pedijatar ne da potvrdu dok ne vidi dijete, ali čekanje u neodvojenim čekaonicama je problem, pogotovo što ste čekali dva sata.
    Zar ne postoji naručivanje ( iako vidim već da i doktori polagano idu u tu praksu) i kompjuterska evidencija pregleda kao što je netko spomenuo.

Ali recimo što reći da ima zbilja neogovornih roditelja koji traže pedijatra da napiše potvrdu da je zdrav, a nije zdrav.
    Ili odvede dijete u jaslice sa osipom, pa ovi iz jaslica zovu za taj osip i nitko ne zna od čega je djetetu osip.

I još jedan primjer: u jaslicama, čim malo naraste temperatura, malo proljev, pokazuje znakove bolesti, tete odmah zovu da se dođe po klinca.

I tko je u pravu ( naime, nemam iskustva sa jaslicama i zbilja mislim da su ''nužno zlo'' za one koji zbilja nemaju drugog načina da čuvaju ( bake, djedovi i itd).

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

kod nas u vriću je strogo zabranjeno dolaziti bez potvrde, neće primiti dijete u grupu ako nema potvrdu da je zdravo...
    ali kad je kod nas takav slučaj da ne idemo doktoru ja uopće i ne kažem da je bila bolesna, ako me slučajno pitaju gdje je bila kažem da sam imala godišnji ili da je bila kod bake ili tako nešto slično...
    kako mi često ne redovno idemo nije to nikad bio problem a često i ne pitaju

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

kad je prehlađena, samo nazovem pedicu, kažem od kada do kada je kod kuće i dođjem po potvrdu. naravno, ako je temperatura ili slično, žali se na bol, idemo kod pedice. uvijek kad ne ide u vrtić nazovem tete i kažem neće doći jer....

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj medoribica prvotno napisa
    kad je prehlađena, samo nazovem pedicu, kažem od kada do kada je kod kuće i dođjem po potvrdu.
    mislim kad ozdravi, da me krivo ne shvatite.

cinderella avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Alizeja prvotno napisa
    I još jedan primjer: u jaslicama, čim malo naraste temperatura, malo proljev, pokazuje znakove bolesti, tete odmah zovu da se dođe po klinca.
    ovo potcrtano je zato da se boleština ne proširi među drugom djecom, da se kolko tolko spriječi širenje zaraze.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj cinderella prvotno napisa
    Citiraj Alizeja prvotno napisa
    ovo potcrtano je zato da se boleština ne proširi među drugom djecom, da se kolko tolko spriječi širenje zaraze.
    Jeste, i tu su u jednom vrtiću rigorozne što se toga tiče i mislim da je to u redu ( zapadni dio grada Zagreba), dok imam kolegicu na poslu kojoj pedijatrica napiše da je dijete zdravo je l ona inzistira na tome i pošalje klinca u vrtić, a nije potpuno zdrav, Po meni je to neodgovorno od nje da ne mari za druge. Ne da je samo opasno za njega i nju, nego i za nas koje radimo sa njom i malo malo povremeno kašljuca i to svaki mjesec dana. ( pobrala sam već prehlada od nje ko u priči jer se nikada nitko ne izliječi do kraja kod njih, ( istočni dio grada). Tako da ima i neodgovornih roditelja.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj blond lady prvotno napisa
    ali kad je kod nas takav slučaj da ne idemo doktoru ja uopće i ne kažem da je bila bolesna, ako me slučajno pitaju gdje je bila kažem da sam imala godišnji ili da je bila kod bake ili tako nešto slično...
    Meni baš ovaj način nije u redu, a do toga dolazi baš zbog inzistiranja na potvrdi :/

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Re: Potvrda...

....znaci opet bi ju trebala odvesti doktoru da je pregleda medu bolesnu djecu gdje ponovno moze pobrati nesto...a medu zdravu nemoze doc jer je kao to pregled nakon bolesti pa se jos smatra bolesnom...

IMA LI TKO KAKAV RAZUMAN SAVJET????
    možda si kasnije pisala ne znam (nisam sve odgovore detaljno pročitala) ali ako pedijatar nema odvojene prostorije za bolesnu i zdravu djecu, ja bih onda ovako dok čekam na red. nazvala sestru da pokupi knjižicu i rekla da sam ispred ulaza - u autu, ako je ok vrijeme ispred ambulante...svakako, našla bi način samo da ne ulazim sa (već) zdravim djetetom u čekaonu prepunu bolesnih klinaca.

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

i ne, nije mi u redu da roditelji prešućuju da je dijete bilo bolesno, niti da pedijatri daju potvrde bez da pogledaju dijete.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •