Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Hitno! komplikacije nakon vadjenja treceg krajnika?!

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Hitno! komplikacije nakon vadjenja treceg krajnika?!

Mejra je prosli petak izvadila treci. Odmah sat vremena nakon operacije je normalno jela, pila, igrala se. Nije bilo apsolutno bolova, povracanja, temperature. Sada cetvrti dan ona se tuzi da nemoze gutati. :?

Na antibioticima je, amoxicilin, od prvog dana vadjenja krajnika. Doktor je u operacionoj sali, nemogu snjim pricati. Sestrica me ne zove, kao odvratice poziv u roku od 24h.

Jucer sam pricala sa tom sestricom, a to je bilo prije bolova, i rekla mi je da sam ju jos jucer mogla poslati u vrtic. Znaci danas je otisla. Meni je najgore to sto sam ju poslala u vrtic...joj koja sam nemajka! Grozno se osjecam...

Moje pitanje moze li dobiti kakvu upalu ako je na antibioticima vec 4 dana? Jeli moze biti nahlada? SKroz sam zbunjena...

TX

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Upravo me zvala sestrica :D . Veli da je anestezija popustila i lijekovi protiv bolova koje je odmah dobila u infuziji nakon operacije. Veli nemoze biti nikakva upala jer je na antib.

Popila je jutros prije vrtica obicni sirup protiv bolova sto smo imali kuci onaj iz bolnice sa kodeinom (sp?) nece jer joj je gorak.

Grozna sam...

Sad pitanjce, koliko nakon vadjenja treceg ste poslale djecu u skolu/vrtic?

Hvala puno,

Nemajka.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hej, samo sam te htjela utješiti - nemam takvo iskustvo, ali moram ti reći nisi nemajka . Napravila si sve prema želji malene i uputi stručnog osoblja. Ako želiš biti sigurna - provjeri sve još s dr. i ostavi je par dana doma da vidiš jeli to bol, smetnja - kako se općenito osjeća. Drži se - nadam se da će ti se brzo javiti cure koje imaju korisnije iskustvo.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi preporučimo ne u vrtić do kontrole koja je za 7 dana i nikada ne dajemo antibiotik nakon operacije

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj kinder prvotno napisa
    Mi preporučimo ne u vrtić do kontrole koja je za 7 dana i nikada ne dajemo antibiotik nakon operacije
    Mejra ima kontrolu tek za 4 sedmice! Mislim da ovi daju antibiotik da budu sigurni da nedodje do komplikacija.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh...mi nismo dobili odobrenje za vrtić od dr-a 21dan

nakon 7 dana kontorla u bolnici
    nakon 14 dana u pedijatra i nakon 21 dan vrtić....

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

7 dana naša kontrola , ako je ok, a uglavnom uvjek je, onda može vrtić, ja ne bih nikako vrtić prije jer to je velika ranjava površina ,podložna infekciji , a i sam operativni zahvat je dovoljno veliki stres za imunološki sustav

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mi danas izvadili treći krajnik, kontrola je u slijedeću srijedu, ne planiram ga dati u vrtić do konca slijedećega tjedna, a onda ćemo vidjeti.

Suprotno nego kod tebe, rečeno je da prvih 4-5 sati nakon operacije ne smije jesti ništa, nego samo piti mlaki čaj ili vodu. I sat i pol nakon operacije je bio jako izvan sebe i plačljiv, mislim da me nije niti čuo što mu govorim...
    Preporučeno je prvih dana mirovati koliko je moguće, kako je rečeno-antibiotik ne dajemo.

Danas nije jeo govoro ništa - konkretno: mali vočni jogurt i max 2 dl vode.
    Da je možda ne boli grlo od "oštre" ili prevruće/hladne/začinjene hrane ?

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

grlo ne boli jer preostale mandule nisu dirane, može boljeti nakon gutanja u području nosnog ždrijela

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj vera prvotno napisa
    Mi danas izvadili treći krajnik, kontrola je u slijedeću srijedu, ne planiram ga dati u vrtić do konca slijedećega tjedna, a onda ćemo vidjeti.

Suprotno nego kod tebe, rečeno je da prvih 4-5 sati nakon operacije ne smije jesti ništa, nego samo piti mlaki čaj ili vodu. I sat i pol nakon operacije je bio jako izvan sebe i plačljiv, mislim da me nije niti čuo što mu govorim...
    Preporučeno je prvih dana mirovati koliko je moguće, kako je rečeno-antibiotik ne dajemo.

Danas nije jeo govoro ništa - konkretno: mali vočni jogurt i max 2 dl vode.
    Da je možda ne boli grlo od "oštre" ili prevruće/hladne/začinjene hrane ?
    Nemam pojma. A sama je trazila dorucak odmah nakon operacije, sta joj nisam trebala dati? I to je trazila jaje. Par sati nakon operacije je normalo funkcionirala, cak je pokusavala i skakati. :? A ja sam pomno zanjom hodala zbog stepenica. Poslije podne je odspavala dobra 4 sata, sto nije neuobicajeno za nju...opet je nakon budjenja super jela, supicu. Oko 8 ju je tek uhvatio san i zaspala je ko klada...Sta imam dijete vanzemaljca?!

Cak cu nam rekli da ce imati grozan zadah prvih par dana a on je tek stigao danas. :? Doduse uopste nije tako gadan.Ne tuzi se na bol vise, samo je 2 dana imala ko sto mi je opisala 'bljak okus u grlu' sto bi zvakanje zvake rijesilo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •