Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: boli ga noga po noći

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno boli ga noga po noći

dijete 4 g, unazad par mjesci se periodički žali na bol u nozi, ne uvijek istoj i ne uvijek isto locirano ( nekad gležanj, nekad potkoljenica, tj. list itd) jer, naravno, on tako mali i u polusnu nemože odrediti gdje točno ga boli.da li je u pitanju rast ili nešto drugo?ne žali se nikad preko dana, i kad ga primi po noći mi malo masiramo i prođe.pedijatar veli da bi možda išli na neke pretrage. šta vi mislite, ja nekako mislim da je ipak rast u pitanju i ne želim mislit na ništa gore.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji klinci imaju te bolove.Naziva se i dječja reuma iako s reumom nema nikakve veze. Ima veze s rastom, uzroci boli su nepoznati kao i terapija. Ja svojima namažem s melemom od mente i ako baš jako boli dam lupocet.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Bolovi od rastahttp://kidshealth.org/parent/general/aches/growing_pains.html

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Toga se sjećam kad sam bila mala. Baš boli, ko da te neko rasteže. Navodno boli djecu koja brzo rastu (znači visoke).

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

pročitala članak. mislim da je to to. i da, moj je jako visok za svoju dob.tnx cure.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Boli i moje a nisu baš visoke naročito D.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Jedna od mojih najbolnijih uspomena iz djetinjstva su bolovi u nogama, naročito navečer i noću
    Usto sam imala i česte grčeve u mišićima.
    Mama me liječila aspirinom (onda ga se davalo djeci bez zadrške), a prošlo je tek u pubertetu. Ne znam što je bio uzrok. Možda i jesu bili "bolovi rasta", ne znam (nisam osobito visoka niti sam ubrzano rasla).

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

sad sam nešto novo našla. sindrom nemirnih nogu?manifestira se trncima, boli, nelagodom, najčešće u donjim ekstremitetima, posebice noću. možda je i to. navodno takvoj djeci fali željezo.ali sam sigurna u jedno- ne dam ga na nikakve pretrage kao što je rekao pedijatar.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Moj brat je prošao sve moguće pretrage i na kraju zaključili da je to od rasta....

Pretrage tipa željezo nisu loše.... možda nešto i pomognu....

Ne znam što je sve brat morao trpiti.... ne zna ni mama.... tad nisu puštali roditelje u ambulantu niti nešto posebno objašnjavali

sindrom nemirnih nogu?manifestira se trncima, boli, nelagodom, najčešće u donjim ekstremitetima, posebice noću. možda je i to. navodno takvoj djeci fali željezo
    Ja imam tih problema... željezi mi je savršeno.... godinama sam spavala na gornjem dijelu kreveta na kat i izluđivala sestru sa micanjem nogu, najčešće samo stopala, gore-dolje.... osjećam napetost i lagane trnce.... micanje stopala pomaže.... već godinama imam problema s blagim naoticanjem nogu... u trudnoći došlo do izražaja.... noge kao balvani, stopala kvadratična.... sve se vrati nakon poroda
    To nije isto što i bolovi od rasta.... bratu bolovi prošli u pubertetu, a meni sindrom nemirnih nogu počeo u pubertetu...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Bolovi rasta,...gadna stvar :shock: pamtim ih itekako...
    Moja mala se več dulje vrijeme žali a nju boli čak i trtična kost..

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Moj Luka često ima grčeve noću.... zaključili smo da je to vezano uz kilometražu koju pretrči tijelom dana

Isto, masiram... + lupocet ako je neizdrživo

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

joj cure, ovaj forum je savršen, ja neznam šta bi da ga nema...koja utjeha, ma stvarno super, ja kakva sam malo paranoična već mi je svašta padalo na pamet, a pokušavam se othrvati takvim negativnim mislima, neznam kak se vi borite s tim, mene to izluđuje. i znači nitko od vas sa istim "problemom" nije išao na neke pretrage i sl?

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

alana, i ja vjerujem da je kod tvog sina zbog rasta
    No molim te možeš li radi drugih roditelja napisati koje su vam pretrage predložene?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

idemo danas na cjepljenje pa ću pitati doktora na koje bi on pretrage nas slao.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

kate, da je artritis u pitanju bila bi oteklina/bol lokalizirano?plus još neki simptomi?mi to ništa nemamo,kad ga pipam baš ništa, niti ništa vidljivo.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Artritis... ne mora biti ništa vidljivo izvana (npr nema otoka, crvenila...), a i krvna slika može biti potpuno u redu, ali UZV zgloba pokazuje "zadebljanje sinovijalne membrane" koje ukazuje na upalu
    No ipak najčešće počinje s otokom zgloba ili šepanjem, a sedimentacija je blago povećana.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

evo nas od pedijatra. ugl., nije pridavao puno pažnje tome i samo je rekao da ako potraje i ako bude jače/češće da ćemo napraviti neku krvnu pretragu, ali nije rekao koju. no ja ipak misim da to kod njega nije stvarno ništa. a vidjet ćemo s vremenom.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Joj, sad kada sam ovo pročitala, i ja sam se sjetila svojih bolova kao curica! A nisam nešto visoka, dapače, niska sam. Baš su me bolile posvuda, od kuka naniže...doduše, više se ne sjećam koliko je trajalo, čini mi se da se pojavljivalo periodički...
    Da mama bude mirna a sineka što manje boli!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne bih da pravim dramu, ali cu ispricati nasu pricu. Velika verovatnoca da nema veze sa tvojim sucajem alanat .
    Filip se zalio na nedefenisanu bol u jednoj nozi prosle godine u 9. mesecu. Odveli kod pedijatra i ona posumnjala na synovitis, ali kaze mala verovatnoca , jer nije imao tipicne znake. Nista opasno. Isli onda kod ortopeda i snimalikukove, ppotrdio e sinovitis- upalu ovojnice kuka. Terapija Brufen i mirovanje. Posle toga hvala bogu nista, ali rekao da moze da se vrati, a mora i nikad vise da se pojavi.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Tranzitorni sinovitis kuka je prolazna bolest od nekog virusa. Potrebno je mirovanje, eventualno ibuprofen za bol i prođe. Obično češće pogađa dečkiće i može se ponoviti...UZV pokazuje izljev u kuku koji se brzo povlači

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Tranzitorni sinovitis zna biti jako gadan - moj sin doslovce nije mogao stati na nogu (pretprošli Božić) kad mu je to zahvatilo desni kuk.

Bili smo u Klaićevoj na uzv, terapija - samo mirovanje i sredstva protiv bolova. Trajalo je skoro 3 tjedna.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ako se "izljev" ne povlači unutar 3 tjedna, onda je u pitanju ARTRITIS

No da ne plašimo ovdje ljude i da zaključimo:

Alanat-ino dijete najvjerojatnije ima "bol od rasta" (tipična je noćna bol i tipična je dob u kojoj se to javlja)

No inače, ako se dijete žali na bolne zglobove ili samo jedan zglob, obratite pažnju na slijedeće:

- da li je bol stalna, jutarnja ili večernja
    - da li primjećujete OTOK
    - da li ima zakočenost, da npr. ne može ispružiti nogu skroz
    - da li je dijete nedavno bilo izloženo nekim infekcijama (bakterija ili virus)

1. Ako je dijete u temperaturi i ima probleme sa zglobom (Otok, crvenilo, toplina zgloba) odmah na hitnu pod sumnjom na "septički ARTRITIS" uzrokovan bakterijom u samom zglobu. Zglob hladiti oblozima.

2. Ako dijete ima uglavnom jutarnje probleme sa zglobom (može biti i tijekom dana), da šepa, ne može stati na nogu ili otok zgloba... posjetite reumatologa s nalazima krvi SE,KKS,CRP,AST-O
    pod sumnjom na "Reaktivni artritis" (ako je ranije bila neka infekcija tipa gripa, urinarna, streptokok..) ili "Juvenilni idiopatski artritis" (ako problem sa zglobom traje duže od 6 tjedana)

Problem sa zglobom traži ultrazvučni pregled zglobova..možete započeti s ortopedom

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

hvala Kate, pravi si izvor informacija

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mene je kao malu to jako često bolilo.
    Sjećam se da mi je jedino pomoglo (mama mi nije davala tablete) masiranje nogice. Ona bi mi stavila nogicu na jastuk i lagano masirala cijelom dužinom. Tako bih zaspala.
    I poslije me znalo boliti (evo neki dan!!) pa bih ja sama uzela andol ili slično i prošlo bi za manje od pol sata..

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

andol je jako učinkovit za reumatske stvari ali NE SMIJE SE DAVATI DJECI!!!!! nikako ispod 12 godina

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moja Marija je prije godinu dana (sa 2.5 godina) prošla pretrage zbog bolova najviše lokaliziranih u udubljenju ispod koljena. Bolovi su se pojavljivali i duž listova, ali najjači su bili tu. Išli smo ortopedu, koji ju je pregladao ultrazvučno, pa i roentgenom :/ , no ništa nije dijagnosticirano i opće mišljenje je da su to bolovi rasta. I sad ju znaju zahvaćati duž listova, natkoljenica, pa čak i nadlaktica, ali malo masaže solea kremom (onom vulgaris, tek toliko da se lakše masira) pomaže odmah.
    A ja se sjećam da sam znala plakati od tih bolova u djetinjstvu, svuda su me hvatali; po rukama i nogama...

Hm, što mislite, bi li to moglo biti psihosomatski, tipa "baš mi se i ne odrasta"? Marija povremeno tako nešto izjavi, da bi ona htjela biti mala...Malo me to plaši i nastojim pozitivno reagirati u takvim situacijama, predočavajući joj prednosti toga "biti velik"...

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

evo sam naišla na ovu temu pa da vas pitam za mišljenje iako je ovde većina od vas sve jako dobro opisala

Prošle godine curka imala 1god i 8 mj. počela se žalit na nogicu, obično bi pokazla na desu, šepala bi povremeno na kratko vrijem obično po 3-4 minute. U dva navrata nije mogla stati na nogu no i to je trajalo samo po minut i onda opet sve ok. Cilu prošlu zimu je lagano pokazivala na nogicu.
    Radili smo kod ortopeda uzv kukića i slikali nogice i nalazi uredni. Vadili smo sve moguće nalaze krvi tipa - KKS, AST-O, Walee Rose, Fibrinogen, GGT, CRP.......
    Nalazi uredni!

Sa svim nalazima bili i kod neuropedijatra koji isto nije ništa neobično uočio.
    Rekli nam da promatramo.

Ja joj fino obasnila da smo sad radili sve pretrage i da dr kaže da je sve ok i da nogica neboli. Tako se cilo proliće i ljeto ove godine nije žalila do nedavno...
    Pokupili smo neku virozu i imala 5 dana povišenu temperaturu, nakon tog virusa opet nogica boli :shock:
    Ima sva dana povremeno popodne šepa i to kad se probudi sa popodnevnog spavanja.

Zvala pedijatra koji bi nas sada uputio reumatologu u zagreb te prije toga opet ponovimo sve nalaze krvi.

Nisam pametna što da radim - dal da je tlačim?! Možda je to stvarno bol rasta - a što ako je neodvedem pa bude kasno ?!!

Bojim se voditi je sada po bolnicama kod ove svinjske gripe ....

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

anbo samo info da su ped.reumatolozi na Srebrnjaku po novom
    po meni UZV treba pogledati Dr. Harjaček, sad ima doppler i znat će ti reći što je problem (ako je reumat.)
    sretno

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I još moje mišljenje, mislim da trebaš otići i kod reum.bez obzira na gripu. barem se odmah naruči, čeka se i po mjesec dana pa će biti taman, da se isključe i reumat bolesti tipa reaktivni artritis, juvenilni idiopatski artritis...

A puno informacija o "juvenilnom idiopatskom artritisu" uključujući i telefone lječnika imaš na forumu "zajedno do zdravlja"
    Ne kažem da tvoja curka ima to, ali takvi su prvi simptomi kod JIA (bol nakon mirovanja) i dobro je da pročitaš da vidiš o čemu se radi (krvna slika može biti potpuno OK).

Ono što bi ti ja savjetovala da dodatno izvadiš anti-nuklearni faktor -ANA, ali to će ti već dr. reći kad se vidite..Radi se u labu na Rebru. To je dosta važno jer su djevojčice te dobi s ANA pozitivnim faktorom pod znatno većim rizikom za uveitis (što se vidi jedino bimikroskopijom oka) AKO je u pitanju dijagnoza JIA.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Matiju već dva dana boli desno koleno. Šepa tu i tamo a bol mu se javlja uglavnom uveče mada se i jutros do vrtića teže dogegao od auta do ulaza a na stepenicama mi je tražio pomoć i popeo se uz iste stepenik po stepenik (ono kad stane sa obe noge na svaki). Bol nije konstantna, sinoć je čak u jednom periodu imao epizodu rvanja sa tatom, preskakao krevete, skakao sa troseda...

Pratim temu :/

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kod artritisa tipična je bol nakon mirovanja, dakle ili jutarnja ukočenost ili nakon popodnevnog spavanja. I to "šepanje" kratko traje, kako mi kažemo dok se dijete ne rashoda..onda je hodanje nadalje sve normalno.

Za "bol od rasta" je više noćna bol i što je važno mjenjanju se zglobovi, nije uvijek isti.

Nije čudo da će toga biti sve više jer često sve započinje nekom gripom ili virozom..Ako traje duže od 3 tjedna treba ići na pretrage..

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Kate
    ANA smo isto već vadili, baš sam provjerila to je bilo u trećem mjesecu. ANA i reuma faktor - i to je sve uredno.

De mi reci, ja sam danas zvala na broj Klaićeve i oni su mi tamo rekli da me kod reumatologa mogu naručiti za da tjedna. Jel u Klaićevoj dr. Harjaček ili na srebrenjaku - uostalom jel to jedno te isto ???
    Ja sam iz okolice splita tako da nemam pojma o ZG.

Uglavnom ćemo sad ovih dana u ST ponoviti nalaze ANA i remuafaktor i fibrinogen, waleer rose, AST-o, još nešto je dr navela nesjećam se više... pa onda dogovorim termon u zg!!!

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Harjaček je preselio s cijelim odjelom u bolnicu Srebrnjak, to je druga bolnica i tamo zovi. A možeš mu se obratiti i mejlom za inicijalne konzultacije

Super za ANA!

Mislim da ti je "bezveze" to vađenje, dječija reumatologija se razlikuje od odraslih, al eto nek dr. odluče.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i znači nitko od vas sa istim "problemom" nije išao na neke pretrage i sl?
    bas sam htjela reci da jesu svi s doljnje teme s istim simptomima jia. ja bi otisla na uzv. dakle ja bi poslusala kate.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Vidim da nas ima puno koji imamo problema sa nogicama naših malih.
    - Početkom ožujka 2008. g kad je moj sin navršio dvije godine, probudio se u jutro sa bolovima u desnoj nozi - mali pa nije znao pokazat gdje ga boli, prolazi do drugog dana, obavili odmah sve pretrage krvi, bol se ponovo javila nakon deset dana,ostao u bolnici, pretrage sve uvijek u redu, nakon toga ponekad kod pada ga zaboli i malo zavlači nogu, zatim ništa opet par mjeseci, pa opet neki pad, iza kojega je par dana u jutro zavlačio nogu, ove godine u ožujku se budi sa groznim bolovima u noz, ne želi ju ispravit i pokazuje da ga boli iza desnog koljena, bolovi traju 5-6 dana, tada je napravljena i magnetska sve u redu, opet sve u redu do 8mj. kada se malo žalio na bol iza koljena, pregledao doktor Đapić, koji opet potvrdio da je sve u savršenom redu!
    Inače moj mali je jako aktivan od vožne bicikla, tricikla,guralica,traktora skakanj, nogometa, i uvijek su ti bolovi bili povezani možda sa nekom većom akcijom, trenutno je sada hvala Bogu sve u redu nadam se da će tako i ostat!

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

lita ako smim pitat di ste radili magnetsku? Kako sma ja čula za magnetsku se čeka preko 10 mjeseci a privatno košta puno !???

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

cure, bitno je:

1. da dijete pregleda dječiji REUMATOLOG, bez obzira što će npr. ortoped reći da je sve OK. Ortoped isključuje ortopedske probleme, a praksa pokazuje da se zakasni kod reumatologa, jer roditelji nisu upućeni, pa se dijete mora lječiti kao kronični bolesnik jer se nije došlo na vrijeme.
    2. uredna krvna slika ne isključuje artritis
    3. svakodnevne vježbice uvijek pomažu, treba održati pokretljivost zgloba

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

MR zgloba obavili smo privatno u poliklinici Medikol

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

znam da sad ovo više nespada ovde al možda mi možete dati infomarciju. Zvala sam bila u klaićevu a nisam pitala koji dr tamo radi tj. koji reumatolog, tamo su nam rekli da nas mogu naručiti već za 10 dana.

Danas sam zvala na srebrenjak i pitala za slobodan termin kod dr harjačeka i tamo su mi rekli tek prid kraj 12mj.

Tko radi u klaićevoj od reumatologa? Il ipak bolje da pričekam termin kod dr Harjačeka, ubiti to nam je i pedijatrica preporučila da odemo kod dr. Harjačeka

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pojma nemam da ima reum. u klaićevoj, nije mi jasno, ako cijeli odjel preselio.
    da nazoveš i pitaš kod kod dolaziš?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Anbo - molim te javi šta ste obavili, baš me zanima, mislim na vas!

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Evo ovako u klaićevu uopće više nisam zvala iako smo tamo već mogli dobit termin kroz nekih 10ak dana.
    Naručili smo se 18.12 kod dr. Harjačeka kako nam je pedijatrica preporučila.

U međuvremenu nisam više sigurna dal je moja odluka ispravna, možda sam tribala u klaićevoj uzet prvi slobodni termin mada se tu samo radi o nekih 10ak dana razlike :/

Ona meni i dalje šepa, ne baš po cijele dane al uglavnom od popodnevnog spavanja. TAKO SAM LUDA OD BRIGE aaaaaaaaaaaaaaaa

Nije mi jasno, probudi se pa šepa više na desnoj nozi pa onda opet na lijevoj pa onda opet na desnoj :? nisam pametna više
    Uglavnom sve sam počela zapisivati.

Nema otoka nigdi, nema crvenila, nema temperature, čini mi se onako da joj bude malo nogica zakočena al se ona uglavnom dobro ponaša igra se kao i uvijek, hoću reć nema problema pri penjanju, puzanju (to kadkad sa mlađim bratom radi za igru), nema problema voženjem romobila, bicikle, penje se uz skale gore dolje bez ikakvih problema ....
    ajme meni neznam kako ću ja dočekat taj pregled kod reumatologa, želudac me boli od muke i brige ...

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

anbo, napiši mejl Harjačeku, pitaj ga za savjet za potrebne pretrage prije nego dođeš kod njega. I napiši mu koliko si zabrinuta, možda se nešto promijeni u terminu.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da zaključim jer puno mama čita koje muče zglobovi kod djece, obratite se lječnicima pedijat. reumatolozima: Miroslavu Harjačeku ili Lani Tambić Bukovac (oboje na Srebrnjaku).

http://www.zajedno-do-zdravlja.hr/fo...4&t=98&start=0

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Evo samo da se javim da smo bili kod dr. H. na pregledu. Ima upaljena koljena (sinovitis) - (idiopatski razvoj artritisa)

dobili smo terapiju i upute za daljne pretrage te kontrolu za mjesec dana.

selim na ovu temu
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...d5a01058c9c6f4

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

bravo za hrabru mamu anbo!
    lita jel sin dobro?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kod nas je sve u redu !