Ja nikad o tebi nisam stekla takav dojam, dapace, divim ti se na poznavanju i ljubavi prema psima, jer samo onaj tko ih voli ih moze pozeljeti tako dobro upoznati.@n@ prvotno napisa
Ja nikad o tebi nisam stekla takav dojam, dapace, divim ti se na poznavanju i ljubavi prema psima, jer samo onaj tko ih voli ih moze pozeljeti tako dobro upoznati.@n@ prvotno napisa
ako mi netko pokloni štene, ja ga sama odvedem na cijepljenje i sve što treba... to mi je logično. Pitam vlasnika je li što od toga obavio, ali čisto sumnjam da jest.
Trebalo bi biti i logično da je onaj kojem ste za štene platili to već obavio, ali kako znamo da mnoge stvari na ovom svijetu nisu logične...
@n@, ja sam ti najviše zapamtila uvjeravanje da pseća ljubav ne postoji, već je to instinkt psa da slijedi vođu (još na onom starom topicu koji j e valjda nestao negdje u čišćenju). Moj odgovor bio je da se i mm-ova ljubav prema meni i djetetu može protumačiti kao kemija, želja za kuhanim ručkom (kad bih ja kuhala...) i instinkt za širenjem svojih gena. Ima istine i u jednom, ali i u drugom gledanju na stvari. Ali da bi slika bila potpuna, smatram da bi trebalo kombinirati oba pogleda.
Summer, hvala ti!![]()
Pomikaki, nisam ja nikad rekla da ne postoji PSEĆA ljubav, već tvrdim da pas svog vlasnika ne voli BEZUVJETNOM ljubavlju. Ne bih sad ponovo skretala s teme, o tome sam dosta pisala.ž
Naravno da svatko gleda iz svoje perspektive i ja sa svojim znanjem i iskustvom po pitanju pasa na njih gledam jednim očima, a ti sa svojim znanjem i iskustvom gledaš drugim očima. I to je sasvim u redu.
PS: Nemoj, molim te, uspoređivati ljubav tm prema tebi i djetetu s ljubavlju svog psa prema tebi, jer je to neka druga dimenzija.
nataša ajde molim te javi kako je pesek ( može i na pp ).
I mene zanima kako je pesek...
koji je pas najbolji za dijete
evo ga http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...441&highlight=
Nisam htjela otvarati novu temu, pa samo da naglasim da se ovo nikako ne bi trebalo povezati ni s Natašom niti s bilo kim ovdje![]()
A za neku djecu niti jedan
Ono što je i meni i frendici koja mi je linkala članak prvo palo na pamet bilo je-A da se je slučajno siroti pas uspio obraniti i ugristi, bilo bi "Skandal! Pripadnik navodno dobre i mirne vrtse springer španijela ugrizao dijete!".
Odvratno, užasno, roditelje bi trebalo strijeljati!
Nisam ni ja gledala video, dovoljno mi je bilo pročitati...
Pitanje je kako bi djetetu palo na pamet izudarati životinju, a da primjer nije vidjela kod kuće.
Zato bih roditelje pred vod.
Ma strašno!
Samo da elaboriram svoju prvu misao-moglo se je to, da ne postoji snimak, i da je pas ugrizao, opisati i kao "Mila djevojčica iz susjedstva, koja je uvijek voljela životinje i kojoj je san postati veterinarka, htjela je pomoći svom ubogom susjedu u invalidskim kolicima, pa je ponudila da mu prošeta psa. Pas je u šetnji iz čistog mira ugrizao djevojčicu."
Zato ja nikad ne vjerujem člancima koji spominju napade pasa na djecu "iz čistog mira". Osim kad se dokaže da je pas bolestan.
NE POSTOJI napad psa iz čistog mira. To pišu radi vlastitog mira, jer NE ZNAJU pronaći prave razloge.
Pogledala sam video, ta mala je odvratno, sadističko čudovište.![]()
![]()
![]()
Dosta je članak, mislim kad bi pogledala video mjesecima bi me proganjalo. Dovoljno je da ću sada stalno misliti o tome. Užas.![]()
Potpis...@n@ prvotno napisa
A isto tako mislim da i djevojčica to nije učinila samo tako jer joj je, eto bilo dosadno. Zapitala sam se s kakvim se zlostavljačem ona susreće u svom životu...ali sam sam otišla OT
nedavno se susjed iz susjedne zgrade skompao sa curom iz rumunjske koja se zbog njega doselila skupa sa djetetom od 4 god
klinac je sam sa tim cuckom izlazio van (mi smo uz prometnu cestu) i ja sam ga ulovila kako drzi pesa na kratkoj lajni i mlati fleksijem i nogama (pa sam strcala dolje i pokusala njemu nesto reci ali on prica samo rumunjski) pa sam poslje otisla staroj i vlasniku psa da cu ih prijavit zbog zapustanja djeteta i zbog zlostavljanja psa
isto su radili i drugi vlasnici pasa
psa vise nema a mali monstrum je i dalje tu
Ja bih još samo malo offtopic, Dunjinim tragom![]()
Imate li snage i živaca ili kakogod da to nazovem u ovakvim slučajevima ići u dubinu problema?
Čitala sam naime na Indexu raspravu o ovoj temi, i među gomilom postova koji su uglavnom išli za načelom taliona (pa i gore, ljudi bi je bacili pedofilima i svakave strahote), našlo se i par "prosvijećenih", koji su prvenstveno razmišljali o tome što je nju nagnalo na takvo ponašanje, pa je čak bilo i nekih zaključaka da eto, jadna nije kriva što je takva.
Ja moram priznati da sam očito dosta površna osoba, jer bih najprije premlatila sve uključene, a onda eventualno išla preispitivati razloge.
Kako vi?
I da, tamo je netko naveo da svi u određenom trenutku odrastanja prolaze kroz tu fazu mučenja životinja (u većoj ili manjoj mjeri), pa me zanima zna li netko o tome nešto, jer mi se ne čini baš sasvim vjerojatnim :/ Bar se sebe ne sjećam da sam ikada poželjela učiniti išta takvo (osim traženja glista za ribičiju za rođake)
Ajme, ja vjerujem da sa tim djetetom nešto nije u redu, sa time bi se trebale pozabaviti stručne službe.
A i sa tim ko je to snimao 13 minuta a da nije ništa poduzeo.
Ne vjerujem da djeca normalno prolaze kroz takve faze. Ja nisam (meni je žao i jadnih glista), a ni moja djeca (sigurna sam da ni neće jer su cijeli život sa životinjama).
Jednom smo bili kod prijatelja na selu i jedan je čovjek šutnuo macu koja mu se umiljavala oko nogu. Moja djeca još i sad pričaju o tome sa užasom, a prošlo je od onda par godina. Ostala (seoska) djeca nisu ni trepnula. Njima je to valjda normalno.![]()
(Da me nebi netko krivo shvatio, nemam ništa protiv ljudi sa sela.)
apsolutno se slažem, psi ne napadaju iz čista mira.@n@ prvotno napisa
E sad, ovo sa sadističkim čudovištem - meni je gore sadstičko čudovište onaj ili ona koja je sve to snimala/snimao. Mislim, kad vidiš takvo što prvi instinkt, barem meni, bi ti bio da odeš do djevojčice i podučiš je da se to ne radi, a ne da snimaš i gledaš.
Ja ću vam odmah reći, iznenaditi ćete se sve vi cure koje imate psa i dijete kad vam dijete malo poraste i bude u dobi moje. Dakle moja je nedavno počela raditi ovo: zajaše psa, udari ga ručicom, stane joj na rep (namjerno), gura ju itd. Ja to, naravno, ne dopuštam i uvijek joj velim: ne, koko, draga Betty. I onda ju podraga. Inače, jako voli pse i veseli im se.
Dakle, klinci, bez obzira kaj mi mislimo da su nevini i dobri, to nisu. Ako im dopustiš ili ih ostaviš bez nadzora sa psom klepiti će životinju bez problema - oni još u tome ne vide nikaj loše (vjerojatno do određene dobi). Dakle, ne ostavljati djecu sa psom bez nadzora, nikad.
Nataša,baš mi je žao zbog pese i vas.
Što je ovdje ispravljanje mojih riječi??elin prvotno napisa
Ispričavam se zbog svog prethodnog posta, 'pala sam s Marsa'.
I, Nataša?! Što ćeš učiniti po tom pitanju?
Mislim, nije da provociram, ali lekciju si vjerojatno naučila. A što ćeš s prodavačem-štancerom?
Može li se nešto učiniti? Kome se to može prijaviti?@n@ prvotno napisa
joj, srećo, ne znam više i ne da mi se tražiti po postovima. Mislim da je bila neka sitna razlika, daj zanemari to.@n@ prvotno napisa
Mislim da si malo preoštra prema Nataši. Imaj na umu da je to ženi prvi pas, ja i ti se kužimo u pse i ne samo da nikada ne bi uzele navodno "čistokrvne" pse, već bi ja i provjerila reputaciju uzgajivača da sad uzimam psa. Ali kad se sjetim kako sam nabavila prvog psa - joj, mogla sam proći kao Nataša, srećom nisam.
Mislim da je psić pokojni, budući je nervni štenićak, koliko znam smrtonosan (neke druge vrste - možda se nešto i može napraviti), a i Nataša piše u prošlom glagolskom vremenu, tak da...
Nataša, jesu li tvoji klinci dobro, kako se nosite sa svim tim?
Pogledala sam video i mislim da curica ima problema, tj.
1. curica ima jako veliki višak kg - ja, kao teškašica, vidim u tome određeni problem, psihički
2. curica šutkara psa, kažnjava ga, prati reakciju i onda jedva čeka da krene na nju da ga može još više kazniti.
Osim što curica ima problem, ja bih jako rado pogledala način ophođenja u njenoj obitelji i pogotovo prema njoj.
I trebala bi joj psihoterapija, jer očito nešto ne štima...
Puna je ljutnje očito...
I naravno, čisto sumnjam da će se toj curici pomoći osim što će biti jedna velika vijest.
Elin, molim te da mi se ne obraćaš sa 'srećo'; to ostavi za članove svoje obitelji i prijatelje.elin prvotno napisa
Ako si pročitala moj post poslije ovog kojeg si citirala, mogla si uštedjeti vrijeme i riječi na nepotrebno.
Što se tiče Nataše i cijele te priče, jako mi je žao što ti se činim preoštra. I nikako se ne slažem s tobom.
Žena je pitala što i kako, dobila je ovdje - ne dobre - nego izvrsne savjete. I ponovo je učinila po svome.
Meni je žao izgubljenog života, još mi je više žao onih pasa koji su još uvijek kod štancera, ali da mi je žao Nataše?! Sori, nije.
Sve zlo što joj se dogodilo si je pozvala sama. Toga mi je žao. Ljudske bedastoće.
Neću više o tome jer ispada da likujem nad tuđom sudbinom.
A i ima ona dobra stara o biserima i svinjama... :/
Vidiš, a meni je drago da ju je netko snimio, jer da je došao tom susjedu i njenim roditeljima samo sa "ja sam vidio to i to", lako moguće da bi mu rekli da je nešto krivo shvatio/vidio.elin prvotno napisa
Ovako nitko ne može reći da je izmislio.
Ja osobno vjerojatno ne bih imala želudac da to gledam/snimam 12 minuta, ali sad taj susjed barem zna tko mu je šetao psa (a i svi ostali susjedi).![]()
@n@, ja mislim da ti imaš neki žešći problem ako ti nije žao ljudi koji se nađu u nesretnoj i stresnoj situaciji, pa bilo i vlastitom krivicom, što u ovom slučaju mislim da nije tako.....@n@ prvotno napisa
a i ovo sa " ne zovi me srećo" isto mislim da je malo preagresivno, mislim da si možda malo nervozna?!
ja imam razloga to biti, pa se ne iskaljujem čak ni na tebi koja kao da svo vrijeme likuje u ovome što se nama dogodilo, da , moja kćer je bila nesretna, ali koga briga?! mene nije, nek i ona nauči lekciju, zajedno sa mnom..ma ko nas šljivi kad smo to tražili!!
i da, kupila sam psa, drugog, na isti način, samo od malo provjerenijeg prodavača, a jesam li fulala OPET, pokazat će vrijeme, za sad je sve u najboljem redu, NEĆEŠ VJEROVATI!!!
koliko sam shvatila iz teksta, taj koji ju je snimao već je prije vidjeo više puta malu u akciji, i odlučio joj na taj način stati na kraj.TeddyBearz prvotno napisa
a Nataša... ne bih komentirala
Nataša i @n@ mislim da ste malo pretjerale: prva u svojoj ogorčenosti, druga u likovanju.
Nataša, nije istina da te nitko nije pitao kako ste svi vi zbog gubitka ljubimca, o.k. pogriješila si, kaj sad, nema tu povratka. Ali da ideš raditi opet istu grešku - nemoj se ljutiti, meni je fakat drago da je pesek dobro, ali opet si imala velike šanse nabasati na loše.
Ovo ti govorim iz dobre namjere, nisam zlurada i sl. - ako se nabavlja čistokrvni pas, nabavlja se pas sa papirima od renomiranog uzgajivača. Ako ne želiš ništa platiti za pesu - imaš skloništa za peseke, tamo se o njima jako lijepo brinu i spasiti ćeš jednog peseka.
Hvala ti na brizi, nisam nervozna, niti se iskaljujem.nataša prvotno napisa
![]()
Tebe mi nije uopće žao, već sam pojasnila, jer si svjesno učinila to što jesi. I po drugi put. Zašto bih te žalila? Zato što si svima nama 'u rukavicama' rekla da smo budale što se uopće trudimo?! Pa, hvala ti, napokon sam to i sama shvatila.
A da mi je žao tvoje djece, jest. Itekako. I žao mi je što ti sama nisi svjesna kakvu si im TI bol nanijela. Nadam se da se neće ponoviti, iako ti sama vjerojatno nisi shvatila puno toga.
Drago mi je da je sada sve u redu s novim psićem, iako moram iskazati ogorčenje zbog tog postupka.
I svakako se nadam da će tako i ostati, da ne bi nabavila još jednog, pa još jednog, jer će ti se tada isplaćena cifra zaista popeti na štene iz uzgajačnice.
Sretno!
ok sve ostalo, ali da mi stavljaš riječi u usta kako sam " u rukavicama" nešto rekla, nekome drugome osim tebi, nije istina! sve šta sam imala za reći, rekla sam jasno i glasno, nigdje se ne pojavljuje riječ "budala" ili bilo što slično! Čak ni između redova, kako tvrdiš...jedino nešto u cijeloj ovoj priči zamjeram tebi, i to ne naše različitosti već tvoje zadovoljstvo što sam zahvaljujući svom izboru,po tebi lošem, ja ostala nesretna!!@n@ prvotno napisa
ostalima svaka čast na mišljenju, bilo istom, sličnom ili različitom.
i dalje mislim kako nemam novaca za kupovinu rasnog psa, pristojnih uzgajivača bez papira ima puno, prvi put na takvog nisam nabasala, a drugi put sam imala sreće.
takav je život.
i moj izbor...
mislim da nisam previše kukala, bila sam tužna, prebolila sam i život ide dalje...
nadam se da nisam previše opteretila ljude koji su shvatili kako mi je i kojima nije bilo drago što mi se to dogodilo!
i ja se često ne slažem s nečijim izborom, ali se zato ne radujem ako mu se taj izbor obije od glavu, samo zato što je drugačiji od mog.
no svi smo različiti.
nema veze...
Ne da mi se čitati svih 5 strana...
Ali evo i mi počeli razmišljati o peseku (umjesto o trećem djetetu).
I danas smo vidjeli u parku Jack Russell Terriera.
I oduševili smo se. Nije preveliki, nema veliku dlaku...
E sada, zanima me da li netko ima iskustva s tim pesekima?
E da, i gdje ih se može kupiti i po kojoj cijeni. Nije bitno da ima rodovnik. Pretpostvaljma da su bez njega automatski jeftiniji.
Ok, dala sam si truda i pročitaka večinu postova, pa sada zaključujem da bolje da ovo nisam pitala...ana.m prvotno napisa
Dakle, molim nekoga tko zna za ove peseke, pouzdano, da mi se javi na pp sa svim detaljima.
JR terijeri su jako aktivni i treba im puuuuuno aktivnosti i istrčavanja da se "ispucaju". Ako mu to ne možete pružiti, bolje potražite neku "mirniju" pasminu.
A ono o papirima i dalje stoji.
I mi razmišljamo o psu, ali se ne možemo dogovoriti. Ja sam htjela koker španijela, a MM njemačkog ovčara (svatko svoje iz djetinjstva).
Sad navijam za zlatnog retrivera ili labradora, a MM želi nekakve lovačke (terijere, ptičare..).
Mene zanima:
1. retriver ili labrador? ima li kakve razlike osim u duljini dlake i načinu održavanja (sorry poznavaoci kinologije, ali ja sam amater)
2. nikad mi njemački ovčari nisu bili simpatični (bojim ih se, jako), a i najčešće čitam o njima da napadaju djecu
Možda se za druge pse ne zna, ali malo mi je to prečesto i prevelika slučajnost. Znam da nisu psi sami krivi, da je na vlasnicima odgovornost, ali da li je moguće i da se oni lakše isprovociraju od drugih? Ponavljam, totalni amater, pa me prosvijetlite.
Potpisujem TB po pitanju Jack Russel terijera. A da su divni, jesu.
Bundevice, njemački ovčari su divna pasmina. Ja sam imala samo najljepša iskustva s njima i moram priznati da nikad nisam naišla na karakterno nestabilni primjerak (iako to ne znači da ih nema).
Lovački psi su psi za rad. Od takvog psa ne možeš očekivati da ćeš mu biti centar svijeta koji će slijepo pratiti i slušati. To su psi koji imaju svoju volju i određenu (pre)inteligenciju te su vrlo samostalni.
Također zahtijevaju jako, jako puno istrčavanja (veće pasmine), šetnji po 'divljim' terenima i sl. Svakako nisu psi za parkiće i šetnje gradom.
Nisu ni njemački ovčari, indeed, iako moja najbolja prijateljica ima dva takva u stanu. I dobro im je. S tim da svaki dan provedu u trčanju, šetnjama i plivanju 2-3 sata u komadu.
Njemački ovčari u Hrvatskoj nisu česti u napadima na djecu. Možda si ti čitala za neke druge zemlje, no npr. američki njo su drugačiji i teško usporedivi od naših.
Labrador ili retriver?!
Nekih karakternih razlika, ako pričamo o 'ok' primjerku (zdravom, kontroliranom, poznatih predaka) nema. Razlika je u dlaci, retrivere treba održavati i malo su kompliciraniji po tom pitanju.
I jedni i drugi su okej, iako mi se čini u posljednje vrijeme da ljudi s djecom češće izabiru retrivere. No to je trend. Moda. Valjda.
Daj malo više info o tome kako si ti zamislila život uz psa. Koliko šetnji? Gdje bi živio? Koliko bi se bavila njime (školovanje, igranje SAMO s njime, BEZ djece...)? Koliko je tm spreman na bavljenje i šetnje?
...
Psa planiramo kupiti kad preselimo u kuću. Htjela bih obiteljskog psa, da se svi brinemo za njega, bez školovanja i izložbi, samo za nas. MM je imao dosta terijera i njemačkih ovčara tako da dosta zna o psima, ali ne želim da nabavljamo lovačke pse, jer on više nema vremena za to.@n@ prvotno napisa
Što se tiče šetnji i istrčavanja, naše dvorište je 2500 kvadrata, pa mislim da mu je to ok. :/ Ili možda i nije za tako velikog psa?
Kao prvo - čestitam na odluci, sigurna sam da će klinci biti oduševljeni.ana.m prvotno napisa
Ne znam ništa o toj pasmini (osim da su krasni), ali pogledaj forum šapice, ima svašta o svim pasminama.
Ovo potpisujem i to od a do ž.@n@ prvotno napisa
Kao vlasnici labradora (mužijaka) starog 2 godine mogu ti samo reći to nije pas za dvorište već traži blizinu ljudi i pažnju i maženje i vrijeme i vrijeme i vrijeme posvećeno njemu. Ako vas nema cijeli dan doma nisam sigurna kako će to funkcionirati.
U svakom slučaju koju god pasminu nabavite OBAVEZNO odite na tečaj odgoja i socijalizacije i NIKAKO psa ne tretirati kao člana obitelji već se ti ili TM morate nametnuti kao vođa čopora.
Divni su to psi ali mi smo u situaciji da psa starog 2 godine vodimo na tečaj odgoja i socijalizacije, nedavno ga kastrirali i čekamo bebu u 8. mjesecu.
Napravili smo kardinalne greške:
1. nismo se dobro raspitali o toj pasmini (bilo je isto kao i tebi da su to divni obiteljski psi, a ispalo je da je opasniji od našeg njemačkog ovčara)
2. mislili smo da je dovoljno da ga prošećemo i malo se poigramo i MM ga je naučio nekim osnovama obzirom da je išao sa NJO na dresuru, ali to nije bilo dovoljno
3. prihvatili smo ga kao člana obitelji pa je odlučio preuzeti ulogu vođe čopora
Kako imate dijete nabavi neku jako malu pasminu i dobro se raspitaj o karakteristikama istih jer ima i tih malih koji su po prirodi nervozniji i zahtjevniji od velikih pasmina.
Sretno u izboru ali ne srljajte.
U tom slučaju, Bundevice, široko vam polje!
Ako imaš 2500m2 ograđenog zemljišta (što znači da pas neće biti na lancu, naravno), onda bih ti ja preporučila njo.
Možda ih se sad i bojiš, no ako nabavite štene isparit će ti strah, vjeruj mi.
Samo bih te upozorila da je ta pasmina JAKO sklona displaziji kukova i općenito problemima s kičmom i nogama (imaju specifičan način kretanja), pa pripazite od koga ćete psa kupiti (roditelji moraju imati slikane kukove i biti dokazano free od displazije).
Naravno, osim pitanja prostora, kojeg ste očito riješili, moraš se zapitati i koliko si spremna love mjesečno potrošiti na psa te ukoliko će pas putovati s vama, imaš li mjesta za njega.
Sretno!![]()
necu puno duljiti ali za djecu su recimo to tako "sigurniji" malo veci psi .znaci ne psi mini rasta tipa pekinezera,westija ........oni nisu agresivni ali veca mogucnost da ce agresivnije reagirati ti "manji" psi nego "veci" tipa labrador,nj ovcar,doga,mastif ..............ako vec kazes da imate dvoriste .......labrador bi bio dobra odluka i isto tako nj ovcar .oni su pogotovo ako dodu u "dobre ruke" vrlo brizni za obitelj a pogotovo dijete ...............imala sam i nj ovcara (preeebrizan prema dijeci -ocjena 10),boxera kuju (vrlo brizna za dijecu -ocjena 8) a sada labrador ( :D vrlo brizan ) ali recimo malo prezivahan u igri ako su mala dijeca oko njega ....nenamjerno ih zna srusiti dok su nestabilna na nogama ali odmah nakon pada ide lezsnje kraj dijeteta kpje je srusio .slucajno naravno
evo rekla sam da necu duljiti ali .................
razmisli ....nj ovcar,boxer,labrador ali bude li ijedan od njih vani i samo vani .to nece biti obiteljski pas bit ce pas za dvoriste i .........sretno![]()