Citiraj elin prvotno napisa

apsolutno se slažem. Schnauzer je super pasmina, međutim, problem je njihov tvrdoglavost i zato im treba "čvrsta ruka", ali su fenomenalni, stvarno imaju odličan karakter i jednom kad ga istreniraš imati ćeš odličnog psa. To je pasmina kod koje preproučujem školu za pse, jer ćeš na taj način dobiti fenomenalnog psa. I da, ne linjaju se ako se trima redovno. Isto su dosta strpljivi, pa su dobri sa klincima. Da, kad su štenci, pojesti će ti sve živo i mrtvo na što naiđu.
...

Westly, sve najbolje o toj pasmini. Glasam za westly-a.
Ja imam iskustva sa vise pasa (takodjer sa malim terijerima, i njih ne bi preporucila za malu djecu, vise su za 12+ godina. Neki veliki terijeri su super i za malu djecu), i srednji schnauzer je definitivno moje najbolje iskustvo. Stvarno je nevjerovatan njihov karakter, svakog dana me iznenadi koliko su pametni.
Dobro kazes, oni jesu tvrdoglavi, ali ne svi. Posto smo u zadnjem leglu imali 10 stenaca mogu reci da postoje i oni koji uopce nisu tvrdoglavi. Nasa kuja recimo je tvrdoglava, ali bilo je stenaca koji su toliko blagi, njezni i poslusni da smo se iznenadili. Mislim da je najvaznija odgovornost uzgajivaca da izabere psa iz legla koji ce najbolje odgovarati ljudima koji ga kupuju.
Elin, u pravu si, nakon skole (koju schnauzer skoro pa uvijek polaze sa najvisim ocjenama) on postaje idealan pas.
Istina, kao stene sve zivo pozdere u kuci (pogotovo ako ih je vise skupa), no mislim da i to ovisi o tome kakvo je stene. Imali smo jednu curicu koja je bila tako mirna, uopce joj nije padalo na pamet da nesto pozdere ...

Nemam iskustva sa patuljastim schnauzerima. Mislim da ipak imaju malo drukciji karakter od srednjih, pa neka netko napise nesto ako ima iskustva sa njima.

I ja glasam za Westija ako netko zeli manjeg psa