-
Gle, ja UVIJEK govorim svojim 'školarcima' da se dijete nije sposobno brinuti za psa dok se nije sposobno pobrinuti za vlastito dijete. To jest malo ekstremno, priznajem, ali je to moj stav.
Ako ćemo malo 'olabaviti', onda tvrdim da dijete prije 16-te godine (sad je to već sklono raspravama, jer nisu svi 16-godišnjaci isti) nema što raditi samo vani s psom. Bez obzira na veličinu, pasminu ili doba dana.
Ljudi koji puštaju djecu van s psima su - prema mojim iskustvima - vrlo neodgovorni i neupućeni te nesuočeni s činjenicom da njihov pas može biti najbolji na svijetu, ALI TUĐI NE MORA! I ne samo tuđi pas, već se uvijek može dogoditi bilokakva situacija (da sad ne izmišljam bezveze) koju dijete ne može i ne zna riješiti.
Također, ako vam se dogodi ne daj Bože situacija s psom kojeg vodi dijete, a vas kao odgovorne osobe nema u blizini, nahebali ste. I vi i dijete i pas. Od policije i CZSS-a.
Meni se prvoj nije jednom dogodilo na nasipu kod Boćarskog da je dijete cca. 10, 12 godina vodilo psa malenog rasta koji se bez pardona postavio na moju mrcinu od 48 kg. I da ta mrcina nije toliko poslušna koliko jest, bilo bi krvi. U takvim situacijama može nastradati i dijete, a da ne pričam kolika bi to bila trauma djetetu.
PSI NISU ODGOVORNOST DJECE!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma