Potpisujem TB po pitanju Jack Russel terijera. A da su divni, jesu.

Bundevice, njemački ovčari su divna pasmina. Ja sam imala samo najljepša iskustva s njima i moram priznati da nikad nisam naišla na karakterno nestabilni primjerak (iako to ne znači da ih nema).
Lovački psi su psi za rad. Od takvog psa ne možeš očekivati da ćeš mu biti centar svijeta koji će slijepo pratiti i slušati. To su psi koji imaju svoju volju i određenu (pre)inteligenciju te su vrlo samostalni.
Također zahtijevaju jako, jako puno istrčavanja (veće pasmine), šetnji po 'divljim' terenima i sl. Svakako nisu psi za parkiće i šetnje gradom.
Nisu ni njemački ovčari, indeed, iako moja najbolja prijateljica ima dva takva u stanu. I dobro im je. S tim da svaki dan provedu u trčanju, šetnjama i plivanju 2-3 sata u komadu.

Njemački ovčari u Hrvatskoj nisu česti u napadima na djecu. Možda si ti čitala za neke druge zemlje, no npr. američki njo su drugačiji i teško usporedivi od naših.

Labrador ili retriver?!
Nekih karakternih razlika, ako pričamo o 'ok' primjerku (zdravom, kontroliranom, poznatih predaka) nema. Razlika je u dlaci, retrivere treba održavati i malo su kompliciraniji po tom pitanju.

I jedni i drugi su okej, iako mi se čini u posljednje vrijeme da ljudi s djecom češće izabiru retrivere. No to je trend. Moda. Valjda.

Daj malo više info o tome kako si ti zamislila život uz psa. Koliko šetnji? Gdje bi živio? Koliko bi se bavila njime (školovanje, igranje SAMO s njime, BEZ djece...)? Koliko je tm spreman na bavljenje i šetnje?
...