@n@ prvotno napisa
Ej, Nataša, hajde ti prvo malo po netu prokopaj koja je pasmina kakva, za što je namijenjena (nastala), koliko traži...
Ovakvo nabadanje po forumu ti neće donijeti puno koristi, jer smo svi različiti po afinitetima, zahtjevima, vremenu, želji, volji...
Ja ti mogu reći da si kupiš riđbeka. Ili dobermana. Jer ih ja imam i jer su mi super. A što to tebi znači??
Za dijete se pas ne kupuje. Ako želiš psa kojim će tvoje dijete biti zadovoljno, a i ti mirna po pitanju sukoba, kupi maltezera. Ili King Charles španijela.
Ako želiš kupiti psa koji će biti vani na dvorištu, labrador definitivno nije opcija. Također ti moram spomenuti da je pas biće ČOPORA i svaki kojeg kupiš pa 'izbaciš' van na lanac ili dvorište neće biti sretan, jer nije sa svojim čoporom. Od takvog psa nemoj očekivati da bude divan, sladak i umiljat obiteljski pas.
Po pitanju uzgajačnica i 'meni papiri ne trebaju' ću ti reći da ti 1500 kn ne plaćaš papir, nego garanciju. Uzgajač je OBVEZAN iz svog uzgoja eliminirati agresivne ili jedinke s nekim drugim manama (pa čak i estetskim) te pokušati dobiti što sličnije i 'savršenije' štence (karakterno i estetski). Također u cijenu štenadi ulaze i sva cijepiva koja je štene primilo te također pregledi veterinara i kvalitetna hrana za štene.
Danas na tržištu ima puno labradora (govorim konkretno o njima jer ih ljudi najviše vole preporučivati) upravo zbog ogromne potražnje za njima. Naći ćeš ih na crnom tržištu po smiješnim cijenama i budi sigurna da ti štenci nisu cijepljeni redovito, nisu jeli kvalitetnu hranu, nisu vidjeli veterinara i sigurno nisu iz KONTROLIRANOG UZGOJA, već vjerojatnije iz 'štancam, pa dokle ide'.