-
Ni ja ne bi preporucila JR terijera za djecu. On je vrlo aktivan, zivcan i glasan pas, tesko ga je 'trenirati' jer je izuzetno tvrdoglav.
@n@ je dala vrlo korisne savjete. Bez obzira kojeg psa imali, dobro ga je odvesti bar na pocetni tecaj socijalizacije. Svaki pas koji je dobro odgojen i treniran je dobar pas. Najvaznije je da on ne preuzme ulogu vodje copora i da on/ona vodi glavnu rijec. Dobro bi bilo i malo procitati kako psi funkcioniraju posto su oni zivotinje copora i kakva je hijerarhija.
Ja toplo preporucujem srednjeg schnauzera. On je idealan po velicini i jako voli djecu, ima odlican karakter - pametan, zaigran i poslusan. Mi imamo papar-sol srednjeg schnauzera koji je prosao tecajeve, vrlo lako uci. Nedavno smo i imali leglo, a sljedece namjeravamo imati iduci godine. E da, i ne pusta uopce dlaku ako se redovno trima.
Mislim da je jako vazan karakter psa i da osim sto ce odgovarati djeci, dobro je da odgovara i stilu zivota cijele obitelji.
Osim schnauzera, psi koje preporucuju za djecu - retrieveri i labradori (ali imajte na umu da retrieveri pustaju nevjerovatnu kolicinu dlaka i ima puno posla oko odrzavanja). Westyji - to bi vise bila moja preporuka jer nema tipican karakter terijera, nije zivcan, poslusan je i zaigran, mali je i ne pusta dlaku ako je redovno triman.
Ostali psi - airedale terrier, collie, beagle, boxer, njemacki ovcar, basset, border terrier, bulldog, english foxhound, english setter, english sheperd, mastiff, gordon setter, kerry blue terrier, bobtail, portugese water dog, bernardinac.
JR terrier nije na listi pasa koji su 'sigurni' za djecu, no kao sto sam vec rekla, sve je stvar u odgoju i socijalizaciji psa.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma