Citiraj @n@ prvotno napisa
Što se tiče JRT-a, oni su terijeri. Zvuči glupavo, ali onome tko zna što znači terijer je to dovoljno.
Očekuj iznimno srčanog i hrabrog psa, s petardama u stražnjici.
ana.m ovo je apsolutno točno, ali ako ste i vi aktivni onda će vam odgovarati.

Citiraj LoveLight prvotno napisa
Ja toplo preporucujem srednjeg schnauzera. On je idealan po velicini i jako voli djecu, ima odlican karakter - pametan, zaigran i poslusan.
apsolutno se slažem. Schnauzer je super pasmina, međutim, problem je njihov tvrdoglavost i zato im treba "čvrsta ruka", ali su fenomenalni, stvarno imaju odličan karakter i jednom kad ga istreniraš imati ćeš odličnog psa. To je pasmina kod koje preproučujem školu za pse, jer ćeš na taj način dobiti fenomenalnog psa. I da, ne linjaju se ako se trima redovno. Isto su dosta strpljivi, pa su dobri sa klincima. Da, kad su štenci, pojesti će ti sve živo i mrtvo na što naiđu.

Beagle. Imam beaglicu i to su super psi, međutim problem: to su lovački psi sa jako izraženim karakteristikama. Ovo u značenju: jednom kad ti psi nanjuše trag, nema toga što će ih zaustaviti, tu nikakav trening ne pomaže. Jedino što tada možeš učiniti je ostaviti na mjestu na kojem si bila svoju majicu ili nekaj svog da se mogu vratiti i otići na kavu na cca 2 sata ili više dok se pas ne vrati nazad. Ti psi zahtijevaju dosta šetnji i istrčavanja, odlaske u prirodu. Isto tako, linja se za poluditi, ja ne znam čime bi više pokupila dlake, češljam i češljam i opet ih ima. I još nešto: to su psi koji su super sa djecom, strpljivi i dobri. Što se tiče žderanja stvari, pogledaj ovo što sam napisala za schnauzere, moja Betty je do sad pojela: nebrojeno knjiga, olovaka, papuča, brašno, kakao, manistru (uvalila se u elemenat), mobitel, rasturila cvijeće po kući jer je išla kopati zemlju, tepih, torbu, cipele. S time da faza žderanja svega kod schnazera prođe, ali beagle ne i dalje jako pazim što ostavljam kad odlazim van.

Što se tiče koker spanijela - imala sam kokera i ne bi ga nikako preporučila ljudima koji imaju malu djecu. To nisu strpljivi psi, iako su jako dragi i umiljati, ali su psi koji itetako znaju ugristi ako im dopizdiš.

Westly, sve najbolje o toj pasmini. Glasam za westly-a.