Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: korak po korak sve o jaslicama

combo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno korak po korak sve o jaslicama

ako je moguce da na jednom mjestu se korak po korak netko tko zna objasni postupak upisa u jaslice i sto vise podataka kako ide nakon upisa koliko djece ide na jednu tetu i koliko traje boravak od 8-16 ... , vjerujem da nas je dosta na forumu koji se kao ja razocaraju kad vide da se topici odnose na odredjene jaslice u zagrebu ili nekom drugom gradu
    pa cak i da se neka misljenja na takvom topicu daju nasumicno, vjerujem da bi svak nasao nesto za sebe
    hvala

combo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

evo za pocetak dokumentacija koja ide uz prijavu

PRILOZI ZAHTJEVU:
    1. Izvadak iz matice rođenih ili rodni list ili potvrda s podacima o rođenju djeteta
    (bez obzira na datum izdavanja dokumenta)
    2. Potvrda MUP-a o prebivalištu djeteta
    3. Preslika osobne iskaznice roditelja ili potvrda MUP-a o prebivalištu
    4. Dokazi o činjenicama bitnim za ostvarivanje prednosti pri upisu
    (potvrda o radnom statusu roditelja, rješenje o invalidnosti, rješenje centra za socijalnu skrb o pravu na pomoć i dr.)

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

koliko znam, treba i potvrda od pedijatra

jel moze malo vise detalja o tome?
    pretpostavljam da treba obavit sva cijepljenja. jel ima jos sto?

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Moj mali prilog:
    Potvrda od pedijatra ne ide prilikom prijave, nego prilikom kretanja u vrtić.
    Mi smo 28. 08. imali roditeljski sastanak, tada nam je rečeno da prvi dan kad dovedemo dijete na adaptaciju, donesemo i tu potvrdu, u protivnom da nas neće pustiti.
    Cijepljenje nije bilo obavezno, koliko pamtim, ali mi smo i to obavili tijekom tog pregleda za potvrdu.
    U grupi je 12 djece, s tim da su neka krenula kasnije (kad su navršili godinu dana), a neka su dječica već "odustala", zbog raznih problema. Inače u praksi nikad nije puni broj, jer se pogotovo u zimskim mjesecima djeca često razbolijevaju, tako da je u našoj grupi prosjek recimo 8 djece.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kao što Svimbalo kaže, potvrdu pedijatra nosiš tek na jesen.
    Nakon što je dijete primljeno, još treba obaviti razgovor s nekim od stručnog tima vrtića: pedagog ili psiholog ili defektolog…
    Taj razgovor je kod moje obje curke bio čisto ok. Malo je popričala s njima, s čim se vole igrati i tako.
    Još moraš potpisati ugovor s vrtićem.
    Znači nakon primanja- pedijatar, razgovor, ugovor… valjda je to to

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mi smo potvrdu od pedijatra nosili kad smo išli na upis.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ajme, pa da
    Sad sam se sjetila. U pravu si, jurisnik. A u vrtić, u grupu, nosiš onu potvrdu da si obavio sve dotad potrebno- razgovor, ugovor... i pedijatra.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

A na razgovoru smo bili kod pedagogice i kod glavne medicinske sestre-njoj smo predali potvrdu od pedijatra.
    Imali smo papirić na kojem su se njih dvije potpisale + žena iz računovodstva kod koje smo potpisali ugovor i to smo trebali donijeti na jesen.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da li netko zna da li je dovoljno imati boravište u gradu Zg da bi se dijete upisalo u vrtić ili je to nužno prebivalište?
    Hvala

combo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

drago mi je cut da je u grupi tako malo djece, informacija koju sam ja dobila ranije je bila 20-ak klinaca na jednu tetu pa sam se ustravila

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj combo prvotno napisa
    drago mi je cut da je u grupi tako malo djece, informacija koju sam ja dobila ranije je bila 20-ak klinaca na jednu tetu pa sam se ustravila
    Nemoj se prerano veselit
    To ti stvarno ovisi o vrtiću, koliko je upisanih.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Nemoj se prerano veselit
    To ti stvarno ovisi o vrtiću, koliko je upisanih.
    Kod nas ih je u mlađoj jasličnoj 19 upisanih, a sljedeće godine ih primaju još 6 - što bi, dakle, bilo 25 djece.

combo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

pa to je uzas, jeli to po zakonu dozvoljeno
    kako uopce ostavit djete tamo i ostat sabran cijeli dan na poslu, ja bi mislila na mrvicu non-stop
    pa ne zna se beba od godine dana snac u tome, ja kad to zamislim vidim da uglavnom pati
    ne mislim da je mogu zastitit od svega, ali zato je zakon tu da se tako nesto ne dogadja, njima je u toj dobi potrebna paznja, koliko je dobiju u tim uvjetima
    volila bih kad bi dali svoje misljenje o tome

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

combo, ima zaista hrpa topica o jaslicama i o osjećajima roditelja veznim za iste.

također, na portalu imaš dobrih tekstova koji ti mogu olakšati:

Ostvarite dobar odnos s jaslicama/vrtićem

Što sami možete učiniti kako biste pomogli svom djetetu?

Kako sebi i djetetu olakšati prvi susret s vrtićem?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

pa to je uzas, jeli to po zakonu dozvoljeno
    kako uopce ostavit djete tamo i ostat sabran cijeli dan na poslu, ja bi mislila na mrvicu non-stop
    pa ne zna se beba od godine dana snac u tome, ja kad to zamislim vidim da uglavnom pati
    ne mislim da je mogu zastitit od svega, ali zato je zakon tu da se tako nesto ne dogadja, njima je u toj dobi potrebna paznja, koliko je dobiju u tim uvjetima
    volila bih kad bi dali svoje misljenje o tome
    Po novom zakonu tj. novom pedagoskom standardu normativi broja djece su smanjeni, ali dekreti tu slabo pomazu... Provodjenje zakona rastegnuto je (ako se ne varam) do 2030. godine, a sve od 2008. do tada smatra se prijelaznim razdobljem. Ne mogu se preko noci stvoriti objekti kojih nema dovoljno.

Sto se tice jaslica - nema tu recepta s foruma... a i situacija nije ista u svim mjestima, pa cak ni u raznim dijelovima istog grada. Ja bih OTISLA u odabrane jaslice i pogledala da li je to ok za moje dijete (brojke na papiru ne znace nista), porazgovarala s osobljem itd. To se moze dogovoriti bilo koji dan, a mnoge ustanove imaju i dan otvorenih vrata (termin se obicno podudara sa onim rokom predaje upisnih dokumenata) kad roditelji i djeca mogu obici vrtic od temelja do krova.

Roditelj mora vjerovati I UVJERITI SE da je vrtic/jaslice dobro rjesenje za njegovo djiete. Najbolje se u to i uvjeriti prije same odluke. U protivnom, bit ce to pravo mucenje (a i djeca osjecaju nase nedoumice, pa imaju tezu adaptaciju).

I jos nesto - za prvu godinu u jaslicama treba imati logistiku (drugu varijantu) tj. ili biti spreman na puno vremena na bolovanju ili imati neku susjedu/tetu/baku pri ruci kao "hladnu rezervu" u slucaju neizbjeznih bolesti.

Sretno! Ima ih puno koji to prolaze i jos vise koji su prosli... Djeca rastu brzo, okrenemo se - evo nas u ulozi roditelja skolarca, pa uskoro teenagera!

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Samo da opet izrazim divljenje Peterlininom postu, kao i obično

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi smo prilikom dolaska u jaslice prvi dan trebali donijeti i potvrdu o izabranom stomatologu.
    Čini mi se da je u našem vrtiću u jasličke grupe upisano po 24 djece.

combo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    combo, ima zaista hrpa topica o jaslicama i o osjećajima roditelja veznim za iste.

također, na portalu imaš dobrih tekstova koji ti mogu olakšati:

Ostvarite dobar odnos s jaslicama/vrtićem

Što sami možete učiniti kako biste pomogli svom djetetu?

Kako sebi i djetetu olakšati prvi susret s vrtićem?

hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •