Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Iz dnevnog tiska...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno Iz dnevnog tiska...

Pozdrav svima! Samohrana sam majka dvogodišnjeg dečkića. Otac na službenom putu u nekoj drugoj dimenziji.

Dakle, nedavno u novinama članak o majci koja je nekoliko mjeseci sjedila u školskoj klupi sa problematičnim sinom. Usputna opaska bila je kako klinac pripada skupini problematičnih dječaka uglavnom djece samohranih majki ili očeva koji su često na putu (?!).
    Prije otprilike godinu dana na naslovnici Jutarnjeg glavni naslov. Djeca samohranih roditelja 5% slabija u školi.
    I ima takvih primjera još i smeta me.
    Zanima me koliko pažnje pridajete takvom nametanju stereotipa. Jer ako je obitelj disfunkcionalna uopće nije bitan njen sastav; isto vrijedi i za uspješne zajednice.
    Obrazovana sam i bez finacijskih problema, uz punu potporu, ljubav i prisutnost obitelji i prijatelja. I opet ne mogu a da ne brinem. Hoću li svoje dijete učiniti dovoljno snažnim da se othrva utjecajima izvana.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mene to isticanje da su iz jednoroditeljskih obitelji smeta

Ja za razliku od tebe nisam bog zna kako obrazovana, danas sam ostala i bez posla, uglavnom - u problemima sam ove i one vrste preko glave, svega mi je dosta i jos se uz sve to neprestano brinem kakvi ce njih dvoje bit u skoli... kak ce podnjet ak ce za Dan oceva pisat sastavak o svom tati i slicne stvari...

Kak da svoje dijete (u)cinim snaznim kad ja sama vise nemam snage...

I meni nije cudno da su neka djeca nekih samohranih roditelja slabija u skoli. Jer neki samohrani roditelji moraju bez prestanka smisljat kak da prezive i jedva da im ostane nesto vremena i zivaca za ono za sto bi ga trebali najvise imat - za svoju djecu.

kvragu

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    danas sam ostala i bez posla
    Mukice, baš mi je žao! Znam da nije tema, ali... Imaš li šta u vidu da negdje drugo se zaposliš?
    I zar nemaš ti 3 djece?

Zanima me koliko pažnje pridajete takvom nametanju stereotipa. Jer ako je obitelj disfunkcionalna uopće nije bitan njen sastav; isto vrijedi i za uspješne zajednice
    Ovo je po meni NAJBITNIJE, mislim da stastav nije bitan, i ono što je iz mog iskustva jako bitno je KVALITETNO vrijeme koje se provodi sa djecom, a koje je jako teško provoditi kada si samohran roditelj, jer jednostavno nemaš vremena i osiguravanje i samog opstanka je sasvim dovoljno i stresno, ali ljubav i pažnja koja se daje djetetu je ono što se od roditelja očekuje - uz usmjeravanje, ali uz veliko razumijevanje i bez "vodanja kroz život", tj. preuzimanje potpune kontrole nad djetetom (moje mišljenje).
    I nešto jako bitno, a to je karakter djeteta sa kojim se dijete rodi, makar ja mislim da je jako puno toga urođeno.

Rastavljenu djecu ne gledam ništa drugačije nego odnos kakav roditelj ima prema djeci i na koji način pristupa problemima vezanim za djecu.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Re: Iz dnevnog tiska...

Citiraj BERLlN prvotno napisa
    Prije otprilike godinu dana na naslovnici Jutarnjeg glavni naslov. Djeca samohranih roditelja 5% slabija u školi.
    pa što onda, draga, to uopće ne mora biti tvoj slučaj (mislim, vaš).

Citiraj BERLIN prvotno napisa
    Zanima me koliko pažnje pridajete takvom nametanju stereotipa.
    apsolutno ih ignoriram kao da ne postoje.

I preporučujem ti da ne čitaš Jutarnji, niti Večernji, prebaci se na Fifi kao ja i nema te vrste stresa od količine pročitanih gluposti.

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    Citiraj BERLlN prvotno napisa
    pa što onda, draga, to uopće ne mora biti tvoj slučaj (mislim, vaš).

Citiraj BERLIN prvotno napisa
    Zanima me koliko pažnje pridajete takvom nametanju stereotipa.
    apsolutno ih ignoriram kao da ne postoje.

I preporučujem ti da ne čitaš Jutarnji, niti Večernji, prebaci se na Fifi kao ja i nema te vrste stresa od količine pročitanih gluposti.
    Apsolutno se slažem! Život mi je prelijep otkad toliko vremena provodim u igranju i gledanju crtića da nemam vremena za čitanje novina i gledanje dnevnika!!!

Al činjenica jest da je teže roditelju koji je sam, nego roditelju koji ima partnera u roditeljstvu. I da je teže djetetu samo s jednim roditeljem...
    Ali opet: postoji roditelj koji je sam-sam i roditelj koji ima veliku podršku svoje socijalne mreže.
    Postoji roditelj koji je zaposlen i ima više manje dobra primanja i roditelj koji ima malu plaću ili je nezaposlen (Mukica, jako mi je žao i držim fige da brzo riješiš pitanje svoje zaposlenosti!).
    Isto tako postoje stotine nijansi koliko su potpune obitelji (ne)skladne i kako je djeci u njima..................

Kako ćemo naučiti naše mališane da se othrvaju utjecajima izvana, predrasudama, kako ih osnažiti?

Vjerujem, da smo svi mi ovdje, itekako snažni i hrabri, suočeni sa stotine problema s kojima se nosimo sami... A djeca nas svakodnevno promatraju. PROMATRAJU I UČE.

tweety uredila quote

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ma i meni to strašno ide na živce.
    evo na primjer mi smo se razišli zimus, ali mi smo i prije zbog posla živjeli odvojeno, on u zgb, mi u rijeci..dakle i prije smo bili skoro jednoroditeljska obitelj. ja sam osim vikendom bila uvijek sama s njima. i imam super klinca, koji je odličan učenik, pristojan dječak, tako da to trpanje u neki bilo kakav koš je preseravanje novinara. a statistika svašta trpi. jer ako stavimo mene s dvoje djece i roditelje koji nemaju djecu, mi u prosjeku imamo jedno dijete.
    činjenica je i da se čovjek može odmaknuti od takvih vijesti, ali ipak smo mi ljudi društvena bića i treba mi da me netko podrži zato što sam samohrani roditelj,a ne da pljucaju tipa djeca iz takvih obitelji su više sklona ovom ili onom. ali to odražava ukupnu sliku našeg društva apsolutno poremećenih vrijednosti.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne treba ti dnevni tisak

sjetila se ja i ovoga:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=50436

a i šoka jedne profesorice koja je mislila kako kikica živi u "proširenoj" obitelji od najmanje 3 generacije ...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Berlin,
    dobro poznajem 3, sada već odrasle divne žene ( i majke), koje su odrastale bez oca...i zbog kojih mi se čini da doista nemaš razloga za strah. Sve ovisi o tebi. I meni bi smetali naslovi kakve spominješ jednako kao i ostali bezvezni kojih je puno po našim medijima..i koje sve trpam u ladicu "zanemariti".

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ne treba ti dnevni tisak

sjetila se ja i ovoga:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=50436

a i šoka jedne profesorice koja je mislila kako kikica živi u "proširenoj" obitelji od najmanje 3 generacije ...
    e pa baš sam se veselo nasmijala čitajući ovo...

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Takvi napisi smetaju svakog normalnog čovjeka! Bio on samohrani roditelj ili ne. Jer stereotipi i predrasude su gadna stvar! :/

Što se tiče ovoga o 5% slabijem učenju- mogu se samo nasmijati Jer moj je tata non-stop bio na terenu, a ja u školi nikad nikakvih problema. Čak štoviše- među najboljima na školi. :/

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma kaj je to u ljudkoj prirodi tak kukoljasto? i Zakaj?

Istina je, ima onih koji zlorabe taj status. I onda su svi samohrani...
    Zbog jedne loše, svi socijalni radnici su...
    Naiđeš na službenika koji ne zna nešto, svi službenici su...
    Liječnici i medicinske sestre su...
    Rode su...

hvala tweety

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

e sorci bas sam se nasmijala kako si ga rijesila!

a za ovo ostalo sta je tema ovdje jednostavno ja radim sve u mojoj mogucnosti da budem sta bolja..a ovi naslovi i komentari nekih ljudi me ne bole, a ako sta kaze pred mnom ima ga sta i cuti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •