Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 193

Tema: Kad su se vaše bebice okrenule u položaj tjemenom?

iva9 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Evo,danas sam točno 33 tt i beba je opet glavicom dole. :D Neka tako i ostane do kraja.

Danči29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

iva9
    super :D :D :D

mi smo i dalje na istom...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

u 29 tj. bebica okrenuta na zadak.....kaze gin da je takav slucaj s vecinom beba u tom tjednu trudnoce....nadam se da ce se do slijedece kontrole koja je za 4 tj okrenuti glavicom prema dolje......

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ja ne kužim te priče o položaju bebe u 25om tjednu.
    pa moj je u 29om tjednu i ima ga još na sve strane.

stvarno mislim da je prerano govoriti u kojem je položaju beba sve do barem 35og tjedna.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

moj mali je još naopak, danas sam 37+5
    zanima me ima li koja da je rodila prvo dijete na zadak vaginalno a da nije bilo baš sićušno? moj mali navodno ima 3400 g (procjena od prošlog tjedna)
    nemam baš naznaka da će porod skoro početi sam od sebe (zatvorena, trudova nemam)
    hoću reći, ako se ovako nastavi, još ću ga ugojiti (a i sebe usput)

Danči29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

prijavljujem 37+3 i zadak i dalje :/
    danas smo započeli s nalazima za carski

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ah, čula sam za djecu koja su u porodu nekim čudom "smršavila" i pola kile. uzv procjena zna biti vrlo nepouzdana.

moj malac je bio 2900g (rođen sa 38+6), počela sam se pomalo otvarati nekoliko tjedana prije termina i rodila (zatkom) brzo i lako.

no, drugi put sam bila zatvorena skoro do pred kraj (odnosno cijelu trudnoću sam bila prst otvorena), i već sam pomislila da me tijelo zeza - a na porod došla otvorena 9 cm nakon vrlo malo trudova.

hoću ti reći, ni uzv procjena ni trenutno stanje cerviksa nisu nešto na što bi se trebala 100% osloniti.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Danči, kakvi nalazi ti trebaju za carski?
    I meni je najizgledniji carski, zbog veličine bebe
    Dr. u Merkuru kod kojeg idem na preglede kaže da zadak nije indikacija ali zadak + veličina bebe jeste, pa ćemo idući tjedan opet raditi procjenu, ali po njegovom ako porod ne počne ovaj tjedan carski je najvjerovatniji

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ms. ivy, da znam da je ulz vrlo nepouzdan u tako kasnoj trudnoći, ali kako dr. ne inzistira na carskom, odlučila sam se i ja tako ponašati, pa šta bude
    iskreno, mislim da je procjena prilično točna, jer i u mojoj i u muževoj obitelji su jaaako velike bebe (ja blizanka sa 3000 g a brat sa 3600, druga braća nisu ispod 4 kg)
    do jučer sam bila užasnuta mogućnošću vaginalnog poroda na zadak, sad mi je već svejedno, ali također mislim da ta kila, dvije čini razliku - ipak se radi o barem 30% povećanju svega

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sve što ti mogu reći - nemoj da te užasava pomisao na vaginalni porod zatka. ozbiljno.

kako god ispadne, želim ti lijep porod.

Danči29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa
    Danči, kakvi nalazi ti trebaju za carski?
    I meni je najizgledniji carski, zbog veličine bebe
    Dr. u Merkuru kod kojeg idem na preglede kaže da zadak nije indikacija ali zadak + veličina bebe jeste, pa ćemo idući tjedan opet raditi procjenu, ali po njegovom ako porod ne počne ovaj tjedan carski je najvjerovatniji
    Treba napraviti standardne pretrage prije operativnog zahvata (evo prepisano s liste):
    SE, KKS, urin, kreatinin, jetrene probe, mali koagulogram (VK, VZ, trombociti i APT - ovo mi je bilo posebno veselo, 3x sam se vraćala po novu uputnicu za drugi laboratotij, a na kraju moram i po 4. uputnicu ), EKG, elektroliti - i sa svim tim nalazima se ide kod anesteziologa.
    Treba obići 3 laboratorija i 2 ordinacije da se sve prikupi
    Kod mene malena nije baš velika (2500-2600 prošli tjedan), ali eto, svejedno carski. U petak ćemo dogovoriti datum CR (Sv. Duh).

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

hvala
    tako i dr. kaže, a ja sam jako lakovjerna pa se dam nagovoriti
    ali, sve ovisi o tome kad će malac odlučiti izaći

Danči29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ja priznam da se jako bojim vaginalnog poroda na zadak

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Danči29 prvotno napisa
    Treba napraviti standardne pretrage prije operativnog zahvata (evo prepisano s liste):
    SE, KKS, urin, kreatinin, jetrene probe, mali koagulogram (VK, VZ, trombociti i APT - ovo mi je bilo posebno veselo, 3x sam se vraćala po novu uputnicu za drugi laboratotij, a na kraju moram i po 4. uputnicu ), EKG, elektroliti - i sa svim tim nalazima se ide kod anesteziologa.
    Treba obići 3 laboratorija i 2 ordinacije da se sve prikupi
    Kod mene malena nije baš velika (2500-2600 prošli tjedan), ali eto, svejedno carski. U petak ćemo dogovoriti datum CR (Sv. Duh).
    a majketi...a šta da je hitni carski, onda može i bez toga?
    ja ću vjerovatno u ponedjeljak dogovoriti datum carskog (a to mi je tako grozno, nema elementa iznenađenja,a ponekad imam i dojam da nije pošteno prema bebi, ipak bi to trebala biti njegova/njena odluka), ali svejedno, nitko mi nije spominjao te nalaze...ko da će mi se dat u 39om tjednu sve to vaditi...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam u familiji čula toliko pozitivnih iskustava da mi strah nije bio ni na kraj pameti. rezultat: Andrej na guzu

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja priznam da se jako bojim vaginalnog poroda na zadak
    ja sam prvo govorila da mi nije prvo dijete, rodila bih na zadak odmah
    onda sam govorila da je samo malo manji isto bih rodila
    jer kad mi doktor koji nije baš lud za carskim, odnosno ne smatra da je zadak nešto posebno, kaže:
    - gotovo nevjerovatno da se okrene
    - jako velika beba (po mojoj računici, radi se o 35+1 kada bi se gledao datum začeća, ali naravno da to nisam nijednom doktoru rekla )
    - nema naznaka da će porod uskoro
    - naizvjesniji je carski (kaže on meni Imate sreće )

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

bb, a jeste razmatrali mogućnost da čekate trudove za carski?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

pitala sam ga kakva je praksa, on je rekao da se za carski naručuje iskreno, ja bih najviše volila da porod počne sam od sebe pa kako god završio (vaginalnim ili carskim) - bar da osjetim tračak tog uzbuđenja
    pitat ću ga idući put postoji ta mogućnost
    a možda budem imala i sreće

Danči29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

betty blue,

vjeruj da sam se danas dobro zmučila! A ovo s uputnicama me stvarno dotuklo....nešto su mijenjali i sad više mali laboratoriji ne rade te pretrage nego samo bolnice. EKG nisam stigla danas, to ću valjda sutra, kao i ovaj koagulogram.....

Kad sam došla kući (krenula u 7,20 a vratila se u 11,20), okinula sam ko klada

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa
    pitala sam ga kakva je praksa, on je rekao da se za carski naručuje iskreno, ja bih najviše volila da porod počne sam od sebe pa kako god završio (vaginalnim ili carskim) - bar da osjetim tračak tog uzbuđenja
    pitat ću ga idući put postoji ta mogućnost
    a možda budem imala i sreće
    i za bebu bi bilo dobro da osjeti tračak uzbuđenja.

ti se oboružaj informacijama i pitaj, pitaj i ispituj. to je tvoj porod.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

nisam bas sve postove citala, ali sam skuzila da vas brine zadak+velika beba zbog carskog. koliko znam (a i na ovom forumu ima puno takvih iskustava), velicina bebe se jako tesko moze tocno (ma i priblizno tocno) procijeniti (tako da je procijenjena velicina bebe jako upitna).

a sto se tice bebe na zadak, znam nekoliko slucajeva kad su doktori u porodu (ne znam tocno jel u trudovima ili na pocetku izgona) bebu okrenuli (malo rodilji prckali po trbuhu i to je bilo to).

u danasnje vrijeme vam je sve moguce! sretno!

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Sada sam 36+6 i moj bebač je od 28 tjedna glavicom dolje

Danči29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Cure, mi se vratili kući iz bolnice nakon CR, sve je super i mogu vam samo reći kako me Bog vodio kada sam odlučila da idemo na CR! Moja mrvica je imala 4x omotanu pupkovinu oko vrata a da to prije nitko nije primijetio!!!!! Užasavam se ni pomisliti što je sve moglo biti da sam se ipak odlučila na prirodan porod koji mi je nuđen kao mogućnost.......

Da dodam da nitko do CR nije primijetio ni da imam Uterus unicornis

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Čestitam, drago mi je da je sve ispalo kako treba!!!

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Čestitam Danči

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Cure, mi se vratili kući iz bolnice nakon CR, sve je super i mogu vam samo reći kako me Bog vodio kada sam odlučila da idemo na CR! Moja mrvica je imala 4x omotanu pupkovinu oko vrata a da to prije nitko nije primijetio!!!!! Užasavam se ni pomisliti što je sve moglo biti da sam se ipak odlučila na prirodan porod koji mi je nuđen kao mogućnost.......
    Evo da se iksnem na ovo

i mi se vratili doma, nakon carskog kojim je porođen moj dječačić od 4 kg i 54 cm
    imao je dva puta pupkovinu oko vrata i kako reče moj dragi dotur - Izašao bi nikad, a da je pokušan vaginalan porod završio bi fatalno.

al mi smo veliki i zdravi i doma smo :D

Danči, čestitam i ja

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

curke čestitke objema
    sad kad vas čitam još više sam fascinirana kako je u biti moj porod bio " pis of kejk" 2 i po sata od pucanja vodenjaka do izlaska bebe, a u pitanju je bio zadak-vaginalno (betty sve znaš ) fakat nije mi ni palo na pamet šta bi bilo da je pupkovina bila oko vrata... :/
    Mene je bilo strah da ne budem morala na carski pa me zanima kako ste sad? Kakve su posljedice tj šta možete,šta ne možete radit? Jel vas boli rana od reza?

Danči29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hvala na čestitkama!

betty blue, mislim da oba dvije možemo stvarno svaki dan do kraja života pjevat od sreće, i kad god pomislimo da život nije fer, moramo se prisjetiti ovoga!
    I naravno čestitam na slatkom zamotuljku!

Što se tiče stanja nakon CR, nakon tjedan dana mene rez malo pecka, baš me i ne boli ali imam nekakvu paranoju da se ne otvori pa sve polako radim. Zabranjeno je dizanje, vježbanje 3 mjeseca i takve stvari, ali inače sve 5. :D

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

cure, čestitam vam na vašim malim zamotuljcima!

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Meni je Roki rekao da je tu pupkovinu vidio na ultrazvuku al da nije htio tada ništa govoriti (možda nije bio siguran), u svakom slučaju, drago mi je da nisam zadnje dane trudnoće provela brinući se zbog pupkovine.
    Zadnje dane trudnoće sam provela cvikajući od carskog, bila sam tako uzbuđena dan prije da sam cijeli stan očistila

Sad smo manje-više super, iako meni niko ništa nije rekao što smije što ne smijem, pa ja to nekako po vlastitom nahođenju

Sad kad gledam malog koliki je pitam se kako je samo stao u mene i kako bi izgledalo da je pokušao sam izaći :/

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

evo moja je okrenuta glavom prema dolje, danas smo 37+5, ali sad sam čitala tekst da je poželjno i da je beba okrenuta licem prema našim leđima, a meni dr nije ništa govorila o tome
    posteljica mi je na početku trudnoće bila okrenuta prema sprijeda, a tu u tekstu piše da znači da će i bebina glava biti okrenuta prema našem trbuhu, te piše da može biti zato teži položaj za rodit

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=149&Show=1887

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

:D krenuli smo prema dole u 32 + 4.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

37+2, jučer na kontroli, mali ima oko 3700 g i okrenuo se glavicom put dolje, nadam se da će tako i ostat

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj sunchica prvotno napisa
    37+2, jučer na kontroli, mali ima oko 3700 g i okrenuo se glavicom put dolje, nadam se da će tako i ostat
    meni je isto s 37+2 beba bila okrenuta prema dolje glavom, a imala je 3400

sunchice koliko si ti visoka, meni je dr rekla da ja po svojoj visini mogu rodit bebu do 4 kg, ja sam 170

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

[quote="laura_001"]
    meni je dr rekla da ja po svojoj visini mogu rodit bebu do 4 kg, ja sam 170
    koje su to gluposti

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

[quote="ivy"]
    Citiraj laura_001 prvotno napisa
    meni je dr rekla da ja po svojoj visini mogu rodit bebu do 4 kg, ja sam 170
    koje su to gluposti
    nemam pojma, oću ja moći izbaciti težu bebu??

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ma nije problem roditi teže dijete, nego ta predviđanja..mislim ja sam visoka 185, šta bi trebala imati dijete od 6 kila (prvi je bio 3 i pol, drugi 2 i pol)

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj laura_001 prvotno napisa

meni je isto s 37+2 beba bila okrenuta prema dolje glavom, a imala je 3400

sunchice koliko si ti visoka, meni je dr rekla da ja po svojoj visini mogu rodit bebu do 4 kg, ja sam 170
    Ovakve stvari me slude...

Citala sam neki dan opet "Mudrost majcinstva", C. Northup (dr. ginekolog)
    koja prica o svojoj majci koja je dvoje djece rodila doma i kaze hvala Bogu da nije bilo doktora koji bi joj rekli da ona visoka 145 cm ne moze vaginalno roditi dijete od 4500 g a obje kceri su joj bile teze od 4500 i rodila ih je bez problema

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bebica mi se napokon okrenula, jupiiiii!
    Okrenula se sa punih 37 tjedana, na knap, no neka jupiiii, sada mi je malo lakše.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

po tome je moj već predebeo, ja imam 160 cm :D :D :D
    moj ginić veli da to nema veze

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ajde valjda onda nema veze...ja se nadam...

e da, zaboravila sam napisati da moja dubi na glavi kroz cijelu trudnoću, bar je tako bilo na svakom uzv-u

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

na prošlom pregledu (23+3) zadak ; prije neki dan (27+3) glavica dolje :D
    ma pametno moje

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja mislim da su to gluposti s visinom. ja imam 169, maleni 3780, 53 bez beda izaso 2 tiskanja. nedavno mi kolegica rodila, dosta niza od mene bebu 4200.

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj mihim prvotno napisa
    ja mislim da su to gluposti s visinom. ja imam 169, maleni 3780, 53 bez beda izaso 2 tiskanja. nedavno mi kolegica rodila, dosta niza od mene bebu 4200.
    uf, lakše mi je kad ovo pročitam, iako će moja imati vjerojatno više od tvoje kad mi bude termin, ali neće valjda više od tvoje kolegice

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

evo isla provjerit, sa 38 + 1, je imao 3455, a rodio se sa 41 + 2, po njihovom je znaci dobio samo 325 gr u zadnja tri tjedna. nemoj se nis bojat.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

prvi put cujem te price o visini i tezini bebe...ja sam 165 cm, rodila vaginalno bebaca 4400g.......
    u petak idem na kontrolu...iskreno se nadam da se moj drugi tvrdoglavac okrenuo...lupa me po citavom trbuhu, ne mogu uopce skuziti kako je okrenut......

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj kikki prvotno napisa
    prvi put cujem te price o visini i tezini bebe...
    potpis
    i ja sam 165, a prva beba 4300

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mi smo 33+4 i do 30 tj bio je gada okrenut glavciom prema dolje
    na zadnjoj kontorli u 30 tj nogice dolje
    reko je doktor da do 37 tjedna nema raloga za paniku jel se bebe u principu tad pocnu namjestat a i da ako bude na zadak to ne znaci da ce se ic na carski
    mirnija sam kad znam da on sam nije pobornik carskih ako to stvarno nije nuzno...ali ako do toga i dodje i on kaze da je carski najsigurnija opcija
    mislim da se necu dvoumit
    meni do sad nikad nije spominjo visinu i tezinu jedino sto je napomenuo ako prema procijenama prodje 4kg da cemo sjest i porazgovarat...mm se rodio se 4600 ja sam 3600 tak da sam si ja izracunala da gazda bude imo 4kg

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Na zadnjem pregledu prije 2 tjedna (sa 29 tjedana) je bila guzom prema dolje, ali koliko se tumba po trbuhu, sigurno bar 2 salta dnevno napravi
    Vidjet cemo u srijedu na pregledu dal smo se udostojili okrenuti!

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Moja mrva je na zadnjem pregledu (27+4) bila okrenuta glavicom prema dolje, i dr je rekao da ce tako i ostati. Tako mi je bilo i u prvoj trudnoci.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •